- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Rendszergazda topic
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Bitcoin topic
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nem bántásból kérdezem, de ugye direkt csinálod? Mi nem érthető azon, hogy ASUS alaplapnál az F8 egy bootmenüt hoz fel (nálad is, te írtad ), ahol azt az eszközt tudod kiválasztani, ahonnan a BIOS bootoljon? A Windows-os F8-as menü csak ez után jönne elő, ha megint F8-at nyomkodsz.
De, ki kell írja a sarkokba a "csökkentett mód" feliratot.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
1. Pl. vírusirtók szokták védeni a szolgáltatásukat is, hogy ne tudd leállítani. Ne foglalkozz a hibaüzenettel.
2. Valamelyik agyament az ASUS-nál rábólintott arra, hogy ugyanúgy F8 legyen az alaplap bootmenüjét előhívó gomb, mint a Windowsét. Tehát ott válaszd ki a booteszközt, majd újra nyomkodd az F8-at. W8-nál egyébként nincs F8-as menü, mert egy kokós hétvége után Ballmer rábólintott egy idióta fejlesztő ötletére, hogy automatikusan induljon a javító mód, ha hibát talál a Windows, egyébként pedig a működő rendszerből kelljen inicializálni a hibajavító módot.
3. Nincs. Ill. ha az alaplap olyan, akkor fel tudod használni RAMdisknek a 4GB feletti részt, ide akár pagefile-t is tehetsz (ingyenesről ilyen RAMdiskről nem tudok, majd valaki ír).
The only real valuable thing is intuition.
-
addikt
A 64es xp-nek semmi köze a 32eshez csak a neve xp, valójában server 2003 x64 alapra készült ezért sok program van ami nem kompatibilis vele, játékra se nagyon jó. Csak angol nyelvű van magyar nincs, ennek ellenére nekem pl tetszett használtam kb 2 évig.
Természetesen nem téves infó van mindenhol az elég szép lenne, F8-al lehet belépni ha nálad arra egy CD/HDD/stb boot választómenü jön be, akkor azt csak az alaplapod csinálhatja. Ezek szerint a biosod az F8-at használja a quick boot menu behozására (!?), én ilyen lapot még nem láttam de minden lehetséges. Akkor kicsit később kellene elkezdeni nyomogatni, de akkor nem biztos hogy könnyű lesz eltalálni azt a kis időt ami a 2 között van. Az 1es kérdést nem tudom mitől van.
Viszont kézzel is meg lehet csinálni, c gyökérbe a boot.ini fájlba kell beleírni a sor végére hogy /safeboot:minimal
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
InfiniteReality
őstag
boot.ini-be betenni a megfelelő sorba /PAE és /3GB
De csodát ne várj. A 4 Gb kezelhető memóriaméret az ÖSSZ memóriára vonatkozik, tehát ebbe beleszámit a videokártya memóriája és a swapfile méretet is.
De a 32 bites XP a /3GB kapcsolóval is maximum 3Gb-ot tud adni egy alkalmazásnak, többet nem. Erre nincs tipp vagy trükk.
64 bites operációs rendszert kell használni (lehetőleg Windows 7-et, mert a 64 bites XP egy öszvér és nagyon nem jó még, a Vista meg eleve felejtős).http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
StSanya
senior tag
Tehát eleve vacakul van telepítve a géped, s akkor még tetézed ezt egy brutális igényű böngésző használattal...
A lapozófájlt azért remélem legalább áttetted a D-re?
Megfelelő segédprogrammal tudod a meglévő partíciókat módosítani, tehát a meglévő adatok törlése nélkül is lehet pl. a D-t csökkenteni, s a C-t növelni, én is szoktam ilyet csinálni, Hiren's Boot CD-vel. Persze ennek is van némi rizikója, tehát előtte menteni kell.
Lehet jobban járnál olcsóbb intel CPU-val, felesleges is lehet az i3, egy 850 - 860 Sandy, vagy egy 2020 - 2030-as Ivy pl. sokkal olcsóbb lenne, vagy AMD FM2-es platform is kiváló lehetne a számodra. 8 GB RAM, de duálban, egy 64 bites, szerintem inkább win7, s mehetne a 200 - 250 oldal...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
brd
nagyúr
XP-vel már a 4GB is felesleges, mert max. annyit kezel, és abból még a HW-ek címei is lejönnek.
A feladatkezelő első fülén, ahol az ablakokat látod, ott tudsz jobbgombot nyomni az egyes Firefoxokon, és ugrás folyamatra, így látod, hogy melyik melyik.The only real valuable thing is intuition.
-
InfiniteReality
őstag
-
StSanya
senior tag
Mozillával az a baj, hogy bár nagyon sokat javult, a mai napig előfordul benne a memória szivárgás jelensége, állítólag elsősorban az addonok miatt: [link]
Próbáld ki a Google Chrome-ot, hátha hatékonyabb ennyi megnyitott lapnál, de elsősorban az igényeket kéne lejjebb venni.
Az XP memóriakezeléséről itt is olvashatsz, pl. a 2 GB RAM /program limitről tudsz? [link]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
brd
nagyúr
Sorban:
Opera, írtam, a többi csak kényszer, ha használom.
Milyen 2?
Mindenhol Operát használok, ahol rövid driverletöltésen, és speciális IE-re készült weboldalakon kívül kell webet böngészni.
Egy fórumtárs, lelkesen szokott hosszú cikkeket írni a semmiről. (Jó, nem a semmiről, de jelentősen lehetne tömöríteni a cikkeit. Veszteségmentesen.)
He'?The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Az, hogy kényelmetlen számomra (ugyanúgy hányok tőle, mint a Win8/Server2012 kezelőfelületétől). Operát használok. Nem fogok Mozillát és IE-t hasonlítgatni, majd pl. GoodSpeed megcsinálja (ő a lelkes ilyenekben), nekem kényszerűség mindkettőt használni.
Milyen lapot jelenít meg rosszul? Amióta Operát használok (kb. 5+ év), két kezemen meg tudom számolni, hogy milyen olyan oldallal találkoztam, ami használhatatlan lett volna vele.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Melyik részét nem érted? Nem vagyok pszichiáter, hogy kérdezgessek.
Pl. a taskok által foglalt memóriát sem feltétlen jól írja ki, ahogyan egyik windowsban sem, az legfeljebb iránymutatásnak jó. Nem sokat használok Mozillát, sajnos mára lesüllyedt az IE szintjére, ezért mostanában még annyira sem, de ha megnézed a feladatkezelőben a firefox.exe és a plugin_container memóriafoglalását, és összeadod, elég nagy értéknek kell lennie, ha az okozza.
Meg sem kérdezem, mire használsz ennyi nyitott lapot, én már 50-nél többnek sem látom értelmét. Ne is válaszolj erre, csak úgy megjegyeztem.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
A feladatkezelőben a lapozófile az nem az a lapozófile, ne kérdezd, M$ logika. A feladatkezelőben az összes, memóriának felhasználható területet (fizikai RAM+lapozófile(ok)) látod lapozófile néven. A pagefile beállításainál viszont a konkrét, háttértáron elfoglalt területet. Ha a lehető legkisebbre akarod csökkenteni, az 16MB lesz, ezt írd be min. és max.-nak is (én viszont 128MB-ot ajánlok inkább).
The only real valuable thing is intuition.
-
veterán
5-6 éve oldottam meg utoljára ezt a problémát, azt hiszem ezeket állítottam át:
Jobb klikk --> Tulajdonságok --> testreszabás --> speciális fül --> A legutóbb megnyitott dokumentumok listázása --> vedd ki a pipát és a biztonság kedvéért töröld a listát is
Ugyanitt a spec. fülön:
Programok görgetése --> pipaNézd el nekem, ha rosszul emlékszek
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest