Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MutantZombie
tag
válasz Bajgunar #150922 üzenetére
Így van :-)
Bár ezt még lehet meg tudtam volna lépni, de jobb szeretem, ha szájbarágós.
Majd ha újítok egyszer gépet, jól jöhet még ez az információ, így azért kösz a többieknek is az alternatívákat.Mivel a memtest86 nem talált hibát, illetve a mdsched.exe-t is futtattam újraindítás után és az sem jelzett semmit, így elvileg kizárható a memóriahiba.
A többi javasolt kiegészítő programot meg majd igyekszem alkalmazni.Még annyi kérdésem lenne, hogy komolyabb grafikus programok (Photoshop, 3DS MAX stb.) futtatása után esetleg célszerű újraindítani a gépet, ha utána pl. játszani szeretnék?
(Ezt még WinXP - Win7 alatt javasolták ilyen programokat - nem hobbi szinten - használók).
Nem tudom, hogy ez Win10 alatt is érvényes lehet vagy Win7 alatt is baromság volt már?Ha válaszolsz a kérdésemre vagy segítesz bármiben, akkor köszönöm!
-
MutantZombie
tag
válasz Bajgunar #150904 üzenetére
Helló!
Nem kék halál volt (olyat láttam Win95 és 98 alatt eleget). Nem tudom Win10-n is a klasszikus DOS karakteres kék halál van-e , ha ilyen hiba keletkezik, de ez nem olyan volt, már ami látszott belőle arra a néhány tizedmásodpercre.
Utánanéztem, és a 0x0000004E hibakódnál Win10 alatt memóriahibát is említett, bár nem tudom (minthogy laikus vagyok), hogy ez egyértelműen fizikai vagy szoftveres hibából (pl. program nem megfelelő memóriakezeléséből) eredő.
Viszont az általad linkelt oldalon a sfc /scannow, illetve a chkdsk is fixált valamit, így bízom benne, hogy az segített.
A gépet folyamatosan ellenőrzöm Avira-val, időnként FULL Scan beállítással; eddig nem jelzett vírust / malware-t.Neked lehet egyértelmű, és nevetségesnek tűnik. A kérdéses programot nem először használtam, volt hogy sokkal hosszabban ment hiba nélkül, így nem vagyok benne biztos, hogy 100%, hogy az okozza.
Lehet más hardver terhelő programot használtam volna, akkor is előjön.
Ezért is kérdezlek ilyenkor titeket.Lehet van olyan driver, amit kellene frissíteni, de azt nem tudom hol szerezhetem be.
A win10 és a Nvidia az naprakész.
De pl. a MousePen driverét is inkább a Genius oldaláról szedtem le. A Google-s rákeresésre olyan oldalakat ajánl, mint a 'Driversdownloaders.com', de nem tudom mennyire lehet bízni az ilyenekben, így marad egy lehet elavult driver.Ettől függetlenül még fogom portalanítani is, mert esedékes és lehet tényleg jobban melegszik így 30 °C-ban is.
Köszönöm mindkettőtöknek a javaslatokat, igyekszem majd még őket alkalmazni, hogy pontosabban feltérképezzem, vagy hogy megelőzzem, hogy megint jelentkezzen!
Ha válaszolsz a kérdésemre vagy segítesz bármiben, akkor köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz Bajgunar #148291 üzenetére
Mondjuk a YUMI alapesetben
multiboot
létrehozásához való és figyelni kell, hogy UEFI-s bootolához aYUMI UEFI
legyen használva. + Akkor ilyen alapon a Ventoy is opció lehet és annál is figyelni kell UEFI-s bootolásnál a Secure Boot támogatás bekapcsolására.
De amúgy nyilván megoldható a Rufus és a manuális módszer használatával is, meg azoknál nem szükséges alapesetben külön UEFI-s verzió, Secure Boot támogatás külön történő bekapcsolása, stb.[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
válasz Bajgunar #148127 üzenetére
Ne is mond, kb két hónapja sz.pattam ezzel magam, pendrive a gépbe ssd format, majd install win, irány a bolt amíg szüttyög a gép , haza érek a windows épp az utolsó reboot-ot nyomja , én -wow sirály ,jól időzítettem, kb addig tartott az örömöm míg el nem kezdte újra az oprendszer telepítését . A második install loop-nál esett le, hogy valamit elfelejtettem.
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest