-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz Raul_Duke #46071 üzenetére
MS már régen kiadott ilyenekre egy progicskát: wushowhide.diagcab Töltsd le és mikor megjött a rossz driver futtatod a progit majd kiválasztod a hibás drivert amit leszed és kiiktat a frissítésekből. Ettől kezdve te lelkeden múlikl a frissítés.
-------------------
Tiszta telepítéssel feltettem a szülinapi Win 10-et. Még kerestem a WGA drivert ő telepítette a Crimsont (catalyst-VGA-15.11.) ami eddig hibátlanul működik. Korábban hibásan települt és egy két funkciója nem működött ezért a catalyst-VGA-15.7.1 -et használtam.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Kezdem unni a szülinapi Windowst. Időnként kőkeményre fagy de mitől? Néha már bootolás után pár másodpercel, máskorm meg ötletszerűen. Főleg ha magára hagyom kicsit. Kár, hogy a th2 telepítőt felülírtam a szülinapossal mert visszaváltanék. Tiszta telepítést csináltam. Próbáltam a régi mentésből visszaállítani de nem ment. Állandóan indulási hibát akart javítani. Ha így halad, még a hetes lessz a nyerő.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Th2-ig elfogadhatóan működött. Gyors boot, gyors leállás. Ez a szülinapi lassan bootol, lassan áll le és sokszor kifagy de okát nem találom. VGA AMD Radeon 15.11. Ezt a Win tette fel.A gép egy AMD AM1 Kabini ssd-vel, 4 Giga rammal.Játék nincs!
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz quailstorm #46051 üzenetére
A pro változatnál a gpedit.msc-be beállítható a döntés. A szülinapos már kétszer visszaállította a beállításomat.
-
raidx
őstag
válasz netpeti98 #46103 üzenetére
Ma bekapcsolás után ötször fagyott!
Ezeket tisztatelepítés után csinálja. Most végeztem egy ASUS lapossal mert az még nem fagyott ki de nagyon lassú a korábbihoz képest. Ott is tiszta telepítés volt. Korábban frissítés után sem volt gond Szépen muzsikált a rendszer. Figyelmetlenségből engedtem a frissítést. Azt hittem, a tisztatelepítés majd megoldja de nem. Anno a Win 7 beták jobban muzsikáltak!
-
raidx
őstag
Megtaláltam egy 1511-es isot a gépemen. Mivel az a szülinapi nem OK. Gondoltam visszateszem egy frissítéssel. Közölte, nem tarthatok meg semmit mert a windows nem a szabvány könyvtárba települt. Amúgy lassan kifogyok a Win 10 alatt használható pendrive-ból. Nem telepíti a drivert hozzájuk. Érdekes, hogy a 2 Giga alattiakkal nincs gond. Most nekiállok a 1511-el egy tiszta telepítésnek és ha az is rosszalkodik vissza a Win 7.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Nemtudom érdekel e valakit. Bootolás közbe F8-al csökkentett módban indítani a Wint mint régen.
Rendszergazdai parancssor, beírni: Bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu yes Enter és restart. F8-ra bekell jönni a választóképernyőnek ahol a 4-es opcióval indul a csökkentett mód. MS supporttól származik.
-
raidx
őstag
Ha használod a kisegítő lehetőségek valamelyikét még frissíthetsz ingyen. Ms nem ellenőrz, hogy valóban látás vagy hallás korlátozott vagy és a funkció ki is kapcsolható. Korábban a letöltési linket is betettem.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz CsonkaImo #46558 üzenetére
Ha már egyszer volt egy aktivált 10 a gépen és nincs hardverváltozás (alaplap csere) akármikor lehet tiszta telepítést csinálni. Kulcsot átléped és telepítesz. Amint nethez jut a rendszer aktiválja magát.
-
raidx
őstag
A némi nemű előny igaz, mert nem sok de a hátréáyát még nem tapasztaltam. Ha csak az nem, hogy kicsit macerássabb a BIOS-ba belépni. Azt meg nem kell naponta! QC5000 ITX/Ph SSD, 1,5T HDD, 4 Gb ram. Szóval sem a legújabb sem a legerősebb a masinám de eddig a gyorsindítás ki/be kapcsolása indiferens volt.
-
raidx
őstag
válasz King Unique #46579 üzenetére
Nekem a TH2 egyik frissítésével kezdődött, hogy a 2 gigástól nagyobbak nagyon lassan kapnak illesztőprogramot, vagy xsak rebót után. A szülinapi még rosszabb volt. Remélem sikerül kihagyni addig még nem teszik rendbe.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Mikor visszaraktam a TH2-őt közölte a telepítő, hogy csak tiszta telepítés lehetséges mert az előző windows nem mgfelelő helyre lett telepítve. Az is tiszta telepítés volt és egy üres partíciót kapott. Mégis a teljes SSd-t törölte nem csak a sajátját. Ugyan úgy törlődött a teljes SSD a TH2 visszarakásakor. Tehát valami nagyon nem stimmel a szülinapossal!
-
raidx
őstag
válasz #79335424 #46612 üzenetére
Jobb klikk a startmenűn, lemezkezelés. Ugyan a szülinapitól már megszabadultam így nem tudom ott mi működne mi nem. Azt tudom, tiszta telepítéskopr leirtotta a teljes SSD-met. SSD három részre van osztva. 36 Giga a C:_nek ezt szoktam törölni és a salangokat amit létrehoz, majd az üres területet adom a telepítőnek.Ott szépen létrehoz mindent ami kell neki. Na a szülinapinak ez nem volt elég. Kiirtott mindent ami az SSD-n volt. Mikor a TH2-őt akartam visszarakni az közölte, hogy csak tiszta telepítést lehet csinálni mert a Win nem a normális helyén van. Ez is letarolta a teljes SSD-t. Szóval, a szülinapinál valamit nagyon elszabtak.
-
raidx
őstag
Nem is igen akar megtűrni mást. Az alapértelmezéseket is mindég visszaállítja a sajátjaira. Anyira azért lehetne inteligens, hogy a hagyományos asztali gépeken nem erőlteti a bögdöső csempés hülyeségét. Na meg egy Pro verziót nem kellene telepakolni szeméttel, játékkal. Na meg frissítéskor ne hozzon olyanokat ami nincs telepítve. Office elég kurtított mert nem igen használom. De a frissítések jönnek a nem telepített részekhez is.
-
raidx
őstag
USB kütyük felismerése BIOS/UEFI vagy Win 10 től függ? Mostmár teljesen mindegy mit dugok az alőlapiba, percekre kifagy a rendszer. És ezt ismételgeti elég sűrűn. De qtorrentet sem szereti újabban. Csak akkor viseli el, ha nagyon minimális a le fel sebesség. Még a szülinapit nem engedtem fel nem voltak ilyen gondok. Pedig tiszta telepítéssel raktam vissza a TH2-őt. Érdekes módon a mappaáthelyezések egy részét még is megjegyezte. Most szétszedem a gépet és az előlapit máshová dugom. kíváncsi vagyok lessz e változás?
-
raidx
őstag
Én már visszaraktam a TH2-őt. Most a pendrivokat felismeri de a kártyaolvasót nem. Ha mégis, nem látja benne a kártyát. Eddig az volt a jó. TH1-ig semmi gondom nem volt a rendszerrel. Azóta mindég van. Főleg, hogy a szülinapost felengedtem.
Próbáld meg: Eszközök és nyomtatók. Ott lessz a kütyüd felkiáltójelesen. Jobb klikk és hibajavítás. Házha megoldja.
-
raidx
őstag
Az eszem megáll ettől a rendszertől. Most meg hibátlanul működik mindenfajta USB kütyüm pedig csak a burkolatot vettem le és bekapcsoltam a gépet. Elől hátul kettes és hármas aljzatba minden OK.
Remélem így is marad.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Ralond #46666 üzenetére
A frissítéseket is letiltottam a mult héten. Azért bontottam meg, hogy a front USB.t átteszem a másik csatlakozóra. De most nem piszkálok semmit, nehogy rontsak. Vártam a szülinapit de rosszabb lett mint volt.Mindez a TH2-vel kezdődött és egyre rosszabb lett. Most pár órája olyan mint régen. Remélem tartósan marad is.
-
raidx
őstag
válasz Hali1975 #46691 üzenetére
Ez sajnos Win 10 bug! Valamiért nem vagy hibásan települ az adott eszköz vezérlője. Meglehet próbálni: Rejtett ikonok megjelenítése, katt az USB ikonra. Eszközök és nyomtatók. Ha ott látszik a pen valószínűleg sárga háromszög felkiáltójellel díszíti. Ezn jobb klikk és hibajavítás. Eltart egy kis ideig de lehet megtudja javítani. Javítás alkalmazása és restart utánn elvileg működni fog. Okát nem tudom. Régóta nyűglődtem ezzel a gonddal míg tegnap magától megoldottnak látszik. 2 Giga feletti kütyükkel volt a gond. A 2 Gigás Kingston és a telo működött rendesen.
-
raidx
őstag
válasz King Unique #46693 üzenetére
Jó oda a Puppy is. Pici és majdnem Windows. Telepíteni sem szükséges mert befér a memóriába: precise-5.7.1-retro.iso 200 Mega. De komolyabb használathoz kiírja magát USB kütyüre. Akkor megmeradnak ez esetleges változtatások. UBUNU kompatibilis. [link]
-
-
raidx
őstag
válasz Hunork #46820 üzenetére
Mit értesz mókolt Win alatt? Az Ms által mókolt letölthetőkre gondolsz? TH2-ig semmi gondom nem volt a Win 10-el. Th2 utánn kezdett az USB bug és a pillanatnyi megfagyások. Majd jött a szülinapi éa használhatatlan lett a rendsteren. Visszaraktam a TH2-őt mert használni szerettem volna a gépem. Miután az Ms-től ingyenesen letölthető volt egy évig a rendszer. Nem hiszem, hogy sokan nekiálltak móolt rendszert csinálni és akárhonnan letölteni. Persze kivételek mindég vannak.
-
raidx
őstag
válasz jolti05 #46881 üzenetére
Mivel az Ut egy frissítés utánn rakoncátlankodott feltettem helyette a Qbittorentet. Sokáig szépen muzsikált majd az is elkezdett rakoncátlankodni de már abba hagyta. Olyan fura ez is mint az USB problémám ami fenetudja mitől de magától megszünt. Mivel minden frissítés le van tiltva így onnan nem jöhetett megoldás. Lehet a Win unta meg a kekeckedést akár az alapértelmezések visszaállításánal. Egy idő utánn azzal is felhagy.
-
raidx
őstag
Ritkásan kékhalált kapok:
A(z) NcaSvc szolgáltatás függ a(z) iphlpsvc szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.Mi a fene tiltja ezt időnként le? Engedélyezem sokáig rendbe minden majd jön a hiba a kékhalállal mert le van tiktva. Teljesen függetlenül, hogy mit csinálok.
Mi a fene egyébként ez a két szolgáltatás?
-
raidx
őstag
válasz pete_21 #46886 üzenetére
" A lassúságon persze ez sem segít" Sőt okozója. Jövőhéten hoznek egy masinát amire tisztatelepítéssel felrakták a szülinapit és förtelmesen belassult. Még a korábbi TH2 szépen futott rajta. Egy éves gép Intel proci 3.2 4 Giga ram. Én is hasonlók miatt raktam vissza a TH"-őt a saját gépemen. QC5000/itx/ph. 4*1,6-os proci 4 giga ram. SSD.
-
raidx
őstag
válasz BullZeye #46901 üzenetére
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások. Jelenleg el nem érhető beállítások módosítása.
Keresőbe beírod, energia és kiválasztod az aktív sémát majd megnyitod. A jelenleg el nem érhető itt is kell!
Gépház, Rendszer, további energiabeállítások.....
-
raidx
őstag
válasz Shia-ko #46900 üzenetére
Jobb klikk a meghajtón Biztonság. Ott látni fogsz valami hexa nevet. Vedd fel megead full joggal és a furát töröljed. Ha nem elég akkor a speciális fülön felveszed magad tulajdonodnak. Ezt a rendszermeghajtóval meg ne tedd!
-
raidx
őstag
válasz King Unique #46974 üzenetére
Régebben én is póruljártam. Véletlen beletöröltem a családi fotogyűjteménybe. Gondoltam gyorsan visszaszerzem a Win 7 alatt még kifogástalanul működő GetDataBack For Fat&NTFS progival, ha már annó megvettem. Pár fotót vissza is hozott na meg egy istentudja milyen mély könyvtárstruktúrát amit sehogy sem tudtam törölni. Mivel a régi gépem szinkronba van a mostanival végül is az egész pariciót töröltem és a másik gépről állítottam vissza az adatokat. Ezzel kellett volna kezdenem a szívás helyett. Annó sokaknak segítettem a GetData progival de úgy néz ki, Win 10-el nem kompatibilis a régi progi. Érdekes, rengeteg mindent visszaállíthatónak mondott a progi de semmi nem volt jó mégsem.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz SamSem58 #47010 üzenetére
Win telepítésekor sosem szoktam particionálni csak megmutatom neki a törölt particiójú területet és mindent elintéz magának. Nem kalózkodik a többi HDD területre. Ezt alkalmazom a Win 7 óta. XP-re már nem emlékszem pontosan de ott azt hiszem particionálni kell.
-
raidx
őstag
Nagy valószínűséggel a defender beépített malware kergetője dolgozik. Sajna az másik mellett is aktív marad. Ezért én a teljes defender eltávolítás mellett döntöttem. Azóta nincs kiugró lemezhasználat.
Találkoztam olyan géppel, ahol az eset mellett a defender is aktív volt. Vagyis a rendszer nem vette figyelembe az eset meglétét.
-
raidx
őstag
A defendert kikapcsolhatod attol a malware keresőja még aktív marad! Avira víruskergető kikapcsolta a defendert. Mi a fenéért lassult be minden, a malware kereső észnélkül dolgozik. Raktam fel másik malware keresőt amit én irányithatok, de a beépítettet ez nem érdekelte. akkor is végezte a dolgát. Fogtam magam és az egész defendert elávolítottam. Amúgy is gyenge a védelme nagyon. Mikor időnként rájön az Avirára, hogy átnézi a gépet csak onnan tudom, hogy kiírja egy ablakba. Amúgy nem veszem észre. Korábban a Win 7-et nem vérteztem fel semivel és tiszta maradt a gépe. Igaz inkább munkéra van és ezért kevés helyen nézelődöm.
-
raidx
őstag
Letöltöd a Defender_Uninstaller.exe progit és futtetod mnt rendszergazda. A végén valamit kiír de elvan távolítva. Korábban valaki belinkelt egy letöltési lehetőséget. 833k a mérete. Ha nem annyi ne futtasd!
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Winner_hun #47325 üzenetére
Rákattintasz a név feliratra. Ekkor az a mező lessz aktív és lessz ott egy pici nyilacska ami vagy fel vagy le mutat. Az mutatja a rendezési irányt. Egy kattintás rajta és máris átfordult az irány.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Jogász topic
- Videó stream letöltése
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti PC CD-s és DVD-s játékok, a 90-es és 2000-es évekből
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest