-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #126314 üzenetére
Köszi! Úgy nézett ki, hogy tönkrement a VGA-m, mert már a Win betöltésekor, sőt a BIOS-ban is képernyőhiba volt. Visszaállítottam az előző illesztőprogramra, persze ugyanaz maradt. Viszont már az első frissítés eltávolítása közben megjavult a kép.
Mi a fene lehetett a gond, ami már a BIOS-nál is elrontottat a képet? Nem láttam pontosan milyen számú, de biztonsági frissítés volt. Az meg pláne, hogy szól bele a VGA-ba? Most ezek vannak fent. Ez a KB4579311 kavarhat be. Le tudom ezt tiltani valahogy? -
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #126323 üzenetére
Újra próbáltam, most gond nélkül települt. Érdekes, hogy mi a fene tud már a BIOS-ban is VGA hibát okozni. Októberi frissítés nem megy fel magától. Érdemes erre frissíteni, vagy valami gond van vele, ezért nem települ automatikusan?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Vettem egy WD40EFRX HDD-t, hogy átmásoljam a WD Purpleről az adatokat, mert már csak 57%-ra jelzi a HD Senitel, és állandóan már BIOS-ban javítja a hibákat. Gondoltam az új HDD-re is felteszem a Win 10-et, és utána használom tárolónak. Miután már egy csomó fájlt átmásoltam, arról töltöttem be a rendszert, alig tudott betölteni, hibát jelzett, javította, majd betöltés után eltűnt az a mappa, amire a fájlokat másoltam. Ilyet nem lehet csinálni, hogy a "tároló lemezre" Win-t teszek, majd másolok rá fájlokat. Szerintem régebben is így csináltam, mert lehet jó, ha van telepített Win, arra az esetre, ha a másikkal valami gond lenne.
Egyébként mi a helyes Boot sorrend? Új lemezre úgy tettem fel e a Win-t, hogy minden más merevlemez le volt húzva. -
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #126364 üzenetére
Köszi! Igen a HDD-re telepítettem Win-t, majd erre másoltam az SSD-s rendszerrel, a Purple-ről. Fenébe, lehet a gyorsindítás lesz. Az hamarabb indult el, mint az SSD. Azt mindig kikapcsoltam idáig, csak már régen telepítettem Win-t. Hova is dugták innen?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #126366 üzenetére
Köszi! Fura, mert én idáig mindig hibernáltam a gépet, hogy a lehető leggyorsabban be tudjam kapcsolni. Viszont most, hogy visszaállítottam, ki van kapcsolva, és a Start menüben sem látszódott. SSD-n, amelyik rendszeren másoltam, ki volt kapcsolva, (Hibernálást azóta itt is bepipáltam) de az új rendszeren, amire másoltam, nem volt kikapcsolva. Ez lehetett a gond.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #126368 üzenetére
Igen, sajnos pont így történt.
Formáztam az új HDD-t, de a Win-es partíciók megmaradtak. Ezt, hogy tudnám törölni, csak újratelepítés esetén, törlés után kiszállok? Jó lenne elkerülni. -
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #126370 üzenetére
Köszi! Teljesen elfelejtettem a Diskpartot.
Az új HDD-re is telepítettem Win-t, gondolván jó lesz akkor ha az SSD-n elszállna, így talán tudok ezzel valami adatot menteni.
Formáztam, hogy akkor mégis inkább csak adat lemezként használom. Win-t csak azért tettem volna újra, mert ott telepítés előtt van törlés, de ehhez a Diskpart is elég.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Mappák tartalmának összehasonlítására melyik a legjobb program? BS Folder Compare-t próbálom, de sok fájlnál kifagy.
-
pinnacle
nagyúr
Új HDD-re átmásoltam a fájlokat, ezen nincs megosztva, mégis továbbra is látható a hálózatban Ez, hogy lehet? Korábbi HDD is E volt, ezért neveztem át az újat is erre, de gondolom ez még kevés a megosztáshoz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz RoyBatty #128148 üzenetére
Köszi! Akkor elég sok probléma lehet. Vállalati levelezésben küldték, de azon a gépen is megnyitható, ami nincs VPN-el a cég szerverére csatlakozva, de egyébként úgy használják.
Nekem ilyen van (diák Office-os), mire kellene konvertálni az .xlsb fájlt, hogy meg tudjam nyitni?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Vállalti laptopot vennék, Enterprise van rajta. Van bármi előnye/hátránya az Enterprise-nak a Win10 Pro-hoz képest? Egyébként ha UEFI módban telepítették az Enterpriseot, tudok rá Win10-et telepíteni? Nem "írta be" magát valahova, és így nem is lehet mást telepíteni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #128499 üzenetére
Köszi! Igen, pontosan erről van szó. munkahelyeden egy céges gépet akarsz megvenni otthoni használatra, a rátelepített Enterprise kiadás licencelve van,
Nem tudom, hogy van-e bármi előnye otthoni használat esetén az Enterprisenak. -
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #128504 üzenetére
Köszi! Akkor Windows 10 Pro lesz inkább. Nem is tudtam, hogy otthon, magánszemély nem használhat Enterprise verziót. Ez miért van egyébként?
-
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #128524 üzenetére
Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Képeket, hogy kell átnevezni 001-002 sorrendre? Ez a régi módszer nem jó, mert néha az 1 után a 11-et nyitja meg. Még nem jöttem rá, hogy mikor. 001, 002, 003 lenne a legjobb. Tudja ezt a Windows vagy mit ajánlotok rá. Lehet a FastStone is tudja, csak én találom a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Az is jó az IrfanView-ban, hogy a hozzáadott képeket a készítés időpontja alapján is tudja rendezni.
-
pinnacle
nagyúr
Megkaptuk a vállalati laptopot, Enterprise maradt rajta, simán csak csináltak egy alapra visszaállítást. Gondoltam semmi gond, jó lesz így. Minden szükségest telepítettem, beállítottam, de akkor vettem észre, hogy az Enterprise-on nincs rendszer visszaállítás, ami azért néha jól jöhet. Jeleztük a cégnek, mondták semmi gond, ott van az alján a Win10 Pro matrica. Elég az ha a "Másik termékkulcsnál" beírom, utána átvált Win10 Pro-ra? Jó lenne az újratelepítést elkerülni.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #129097 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged! Rád mindig lehet számítani. Nekem tegnap nem volt Rendszer visszaállítási lehetőségem, mára lett. Lehet az ASUS update módosította.
Beírtam a Win10 kulcsot, lefutott az aktiválás, de nem történt semmi változás, maradt az Enterprise. Képet akartam csinálni róla, de bezártam az ablakot. Megnyitva már Pro volt. Videóban azonnal váltott, igaz én nem a Gépházban, hanem a Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszerben csináltam. Érdekes módon nekem idáig a Win+Pause gombra az utóbbi jött elő, de a PC-n már erre a gyorsbillentyűre a Gépház tölt be. Ezt a korábbit nem is találom.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Összes nekem küldött .pps fájlt szeretném letölteni egyszerre, de nem találom a letöltést. Gmail topikban azt mondták csak egyesével lehet. Nincs erre valami böngésző kiegészítő? Összes mellékletre van megoldás, de jobb lenne csak a szűrteket letölteni.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Új laptopra telepítettem a Win10-et, Open Shell-t használok, nekem átekinthetőbb, viszont pár telepített program nem jelenik meg, pl. NVIDIA ami a eredeti menüben látszódik. Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Mindenkinek más tetszik, nekem inkább ez.
Erről a CVV kód kérésről nem tudtok valamit. Igaz internetes kártyám van, csak annyit teszek rá, amennyi kell, de nem szívesen adnám meg. Persze lehet csak én emlékszem rosszul.
Buckey nekem volt gépem, ami nem kért jelszót, de nem jut eszembe, hogy volt beállítva. Majd csak eszembe jut. Ha újratelepíted, gondolom te is elve offline fiókkal teszed.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Windowson hol kell beállítani azt, hogy a kalibrált értéket tartsa, ne váltson ide-oda az alap is a kalibrált között? Vettem egy laptopot, Intel+Nvidia van benne. A beépített kalibrálásnál a zöldből vettem egy kicsit vissza, de sokszor visszavált alapra, Aktuális kalibrálással újból betölti, néha akkor is ha a Képernyő beállításokra kattintok. Próbáltam saját beállítással, anélkül is, Nvidiaban is próbáltam mindegyiket, nem tudok rájönni mi a gond. Kikapcsolt állapotból indítva, kijelentkezés után, újraindításnál a bejelentkező képernyő még zöldes, megadom a jelszót azonnal átvált kalibráltra, betöltés után 30-35mp múlva visszavált alapra. Képernyő-beállításokra vagy Műveletközpontra kattintva újra kalibrált képernyőt kapok. Nem tudom mi tölthet be ilyenkor.
Először, a Volumouse programnál vettem észre, hogy ha fényerőt váltok, akkor visszaáll az alap beállítás, azt hittem a program hibája, de úgy látszik, hogy nem.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #131520 üzenetére
Nincs valami ötletetek, mi tölthet be a bejelentkezés után 30-35mp-el, ami alapra állítja a színeket? Arra gondoltam, mégis a Volumouse kavar be, mert maradtak bejegyzések, amiket csökkentett módban sem tudok törölni. Igaz ez pont az unistaller, aminek azért kicsi az esélye. Azért mégis, hogy tudnám törölni?
-
pinnacle
nagyúr
Bejelentkezéskor ezt a kettő hibaüzenetet kaptam. Újraindítottam, újra megjelent. Olyan mintha valami korlátozott fiókban lennék, pedig rendszergazdaként vagyok bejelentkezve. Telepítettet programok ikonjai eltűntek a tálcáról, Program listában látszódnak ugyan, de nem indulnak el, egyes almappák sem látszódnak a C:\Users\xy\Documents\-ben. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz nihill #131674 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam 4 monitornál, hogy nem úgy rendezi, ahogy én akarom. Nem maradt más, mint a kábelek cserélgetése a megfelelő sorrendre.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Miniatűr képet, hogy is kell beállítani videóknál? Kivettem a pipát, ez fényképeknél bevált, de videóknál csak részlegesen. Próbáltam más lejátszóval, de nincs változás.
-
pinnacle
nagyúr
válasz #86564352 #136434 üzenetére
Köszi! Így volt beállítva, eleve a Videók mappában vannak a fájlok. Lefuttattam a Lemezkarbantartót, mindent töröltem, hogy újragenerálja a miniatűr képeket. Fényképeknél, azonnal betölti újra, videóknál semmi változás. Ezt is megcsináltam. Ugyanaz a helyzet, mint előbb, fényképeknél újra, videóknál, minden marad a régiben, pedig újakat hozott létre. Mindegy, úgy néz ki, sajnos ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz #86564352 #136475 üzenetére
Köszi! MPC-BE állította be magát valahogy miniatűrnek. Átváltottam a gyári Filmek+TV-re, egyből megjelentek a képek. Most már MPC-BE-nél kis látszódnak. Tegnap VLC-re váltva, a VLC ikonja látszódott.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Régi laptopom szervizben volt karbantartásra, valamit elszúrtak, mert nem indult el többet. UEFI-ben újratelepítették, (nekem nem így volt, használt üzleti gépnek vettem, azt mondták abban már nem lehet telepíteni, céges felhasználás miatt). Otthon láttam, hogy KMS-el aktiválták, teljesen feleslegesen, mert ez Windows 10 volt, MS fiókomban is látszódik. Erről a gépről is beléptem oda.
Volt valami KMS mappa, kitöröltem. Mostanában viszont olyan figyelmeztetés jelenik meg, hogy licence hamarosan lejár. Aktivlásnál szervezet aktiválás szolgáltatás szerepel. Miként tudnám visszaállítani az eredeti állapotot, csak újratelepítéssel? Egyébként az igaz, hogy használt üzleti gépekre nem lehet UEFI módban telepíteni a Windowst, mert UEFI-ben eltárolták az első kulcsot, amit nem lehet módosítani? -
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #138238 üzenetére
Köszi a szokásos, kimerítő választ! Ha tudnám, hogy melyik kulccsal aktiváltam, újra beírva, gondolom az is jó lenne. Ugye nincs az a veszély, ha nem a megfelelő kulcsot írom be, akkor meg letiltja a másik gépen? Ha nincs ilyen gond, akkor végigpróbálom.
-
-
pinnacle
nagyúr
Pár napja ha Zoom linkre kattintok, összeomlik. Firefoxból is. Chrome-mal, Edge-vel nincs gond. Újratelepítettem a Zoomot, már attól lefagy ha elindítom. Nektek nincs ilyen problémátok? Nem tudom mi a fene lehet a gond. Van külön Zoom topik? Nem találtam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Pyttawrx #139581 üzenetére
Évek óta gond nélkül nyitotta meg a Zoom linkeket a program, 1 hete összeomlik állandóan, akár Zoommal akár Firefoxszal nyitom meg. Letöröltem a Zoomot, újratelepítettem, semmi változás. Edge, Chormmal nincs gond, de jobb lenne alkalmazásból.
B-L-A-C-K ezekkel meg tudod nézni mi ébreszti a gépet.
powercfg -lastwake
powercfg -requests
powercfg -devicequery wake_armed
powercfg /waketimers
Nekem régebben minden üres volt, de mostanában megváltozott. -
pinnacle
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #139589 üzenetére
Eszközkezelőben kapcsold ki az ébresztést. Régebben nekem is volt, hogy a gép magától bekapcsolt csak már nem emlékszem mitől.
Pyttawrx Windows 10-em van. Valami elcsesződött ebben vagy a Zoomban, mert laptopra most telepítettem a Zoomot, semmi gond, és a konferenciás társaknak is tökéletes. Régebben mondták a Windowst akárhogy is karbantartom 1-2 évente újra kell telepíteni, remélem ez azért manapság már nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz tordaitibi #140922 üzenetére
Köszi! Akkor valószínüleg az lesz a gond, hogy Open-Shell-Menu-t használok, illetve a régi tálca megjelenítést. Kiterjesztett asztalokon nincs lehetőség Eszköztár-Új eszköztár hozzáadására. Ezért ott csak ez látszódik.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Be lehet azt állítani, hogy a PC alvó módjában nem kapjon áramot az USB csatlakozó? Hibernált, kikapcsolt (S3 lenne az alvó mód) állapotban be tudom állítani, de alvóban nem. USB 3.0-n nincs Energiagazdálkodási lehetőség. Pedig itt ezt ajánlották. USB szelektív felfüggesztés kikapcsolását is ajánlották, mondjuk ezt nem is értem, miért lenne jó, de ez sem segített.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz King Unique #143262 üzenetére
Gembird külső ház tökéletes, azt leszámítva, hogy alvó módban nagyon melegszik, pedig nem ég az állapotjelző led, de mégis kap áramot valahogy. Ha ki-be dugom a csatlakozót alvó módban, utána a led világít. 39°C-os felébresztés után. Egyébként 28-31°C. Nem tudom mit csinál ez ott magában. Ráadásul néha fel sem ismeri a rendszer, alvóból visszatéréskor. Ezért lenne jó, ha nem kapna áramot az USB. Gyors eltávolításra állítva, ugye nem gond ha hirtelen elmegy az áram?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz tordaitibi #143264 üzenetére
Köszi mindenkinek! Hibernálva használom majd, úgy csak kicsivel lassabban tér magához.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LEGO klub
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest