Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz #54072192 #98412 üzenetére

    Naponta 10-15x altatom a gépet, ha ennyiszer kiír 4-5 gigát az SSD-re, az már mérhető mennyiség. Az SSD-ket pedig pont az írás koptatja, 1-1 cella csak néhány ezerszer írható. Abban igazad van, hogy az SSD-k hasznos élettartamát ez nem nagyon befolyásolja, mert nem sokat számít a gyakorlatban az, hogy 50, vagy csak 30 év alatt kopik el. Egy átlagos felhasználónál.

    "HDD-n sincs értelme"
    Használtam HDD-n a Windows Insider verziót, csináltam méréseket, pár másodperc volt az eltérés.
    Viszont engem éppen kikapcsoláskor zavar, hogy még babrál, és ír, mert én kikapcsoláskor áramtalanítani szoktam az íróasztal környékét a főkapcsolóval. Ilyenkor plusz idő. Bekapcsolásnál nekem nem sok, mert bekapcsolom a gépet, és utána még lepakolok, teszek ezt-azt, addíg bebootol.

    "Abban sem lennék biztos, hogy hardverhibákat is sűrűn okozna"
    Nem hardverhibát okoz, hanem azt, amit itt elég gyakran lehet olvasni, hogy kikapcsolás után nincs net, elmegy a hang, vacakol a képernyő, és hiába kapcsolja ki/be a gépet, nem javul meg, csak az újraindítással. Ez tipikusan a gyorsindításra vezethető vissza, mert újraindításnál nem gyorsindítást végez, hanem teljes inicializálást.
    Aki pedig dual bootban használja a rendszert, annak kötelező kikapcsolnia, mert a filerendszert sem menti el teljesen a gyorsindítás használata esetén a leállítás, és ez a másik rendszer használata során filerendszer sérülést okozhat.

Új hozzászólás Aktív témák