Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Doky586 #97696 üzenetére

    "Nem kell értenie. Csak nem kell elpiszkálgatni az alap beállításokat. Nem kell okosabbnak képzelnie magát a MS mérnökgárdájánál.."

    Az MS mérnökgárdája adta az user kezébe a lehetőséget az uac kikapcsolására is, mivel menüből, a laikus számára is könnyen elérhető módon megtehető. Igaz, oda van írva, hogy "Nem ajánlott". :)

    (#97693) Geth "Most hogy a teljes PS-t adminba raktad default, egy szerencsétlen notepadot indítva ONNAN máris adminként fut. A notepad egy példa volt, bármi, amit ebből az admin PS-ből indítasz, adminként fog futni. Ezzel a kis ablakként nyitva tartott funkciót hogy run as admin, nemhogy kitártad, leszerelted a zsanérokról."

    Mondjuk én biztosan nem indítok onnan semmit (max ilyen winsat disk szintű parancsokat), de a tudtom nélkül ezt megteheti egy rosszindulatú szoftver is, ha alapértelmezetten adminként indul a PS? És ilyenkor miért nem jelez az uac? A defenderről már nem is beszélve. :)

    (#97701) csicso82 "Ha nincs UAC akkor a tudtod nélkül is lefuthat valami."

    Hát igen, ez itt a lényeg, és ez meggyőző. Mert a baj biztosan nem azzal van amit magad indítasz el, ott nem sok értelmét látom, az uac-ot leokézod, és már mész is tovább. De ha olyankor is jelez, amikor tudtom nélkül akar valami telepíteni/változtatni, akkor ez egy esély lehet a megállításra. Ha jól értem. (Más kérdés, hogy elég csekély értelmű kártékonyszoftver-fejlesztő lehet, akinek még az UAC-ot sem sikerül kapásból kikerülnie. :D )

    Egyébként visszakapcsoltam az uac-ot, meglátjuk, hogy megy az együttélés. :) Mostanában sok szoftvert telepítek, kipróbálgatok dolgokat, kísérletezek, mielőtt végleg áttelepülök egy új win10-el SSD-re.

    Szerk.:
    (#97706) Szmörre
    Értem, köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák