Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz jolti05 #75150 üzenetére

    5400-as HDD esetén, szerintem érdemes megfontolni egy SSD beszerzését.
    Én most a Windows10 Insider verziót használom, egy 64-es SSD-re van telepítve, úgy, hogy a Windowson, és a böngészőn kívül más nem nagyon van fenn. De a 64-es SSD így is határeset, mert, ahogy jön valami nagyobb frissítés (pl. creators update), az rögtön elzabál tizenvalahány gigát, ideiglenesen, a telepítés idejére, mert letölti a telepítőt, elmenti a windows régi beállításait, szóval, én nagyobb rendszermeghajtót javasolnék. 120-ast, legalább.
    A rendes gépemben egy 120-as SSD van, és amin a dokumentumok, néhány telepített program, letöltések, fejlesztőeszközök vannak, és azon úgy még van 30Giga szabad helyem. Azon már kényelmesen el lehet lenni, nem kell állandóan attól rettegni, hogy betelik.
    SSD-ből nem nagyon szokott gond lenni a használtakkal, akár pl. egy több éves, 85-90%-os kondiciojú is bátran bevállalható. SSD-nél a kondició nem lemezhibát jelez, hanem flash tároló "kopását". még 40-50 évig nem megy tönkre, ha ezzel a tempóval kopik...

    "a részesedés növelése a cél"
    Én viszont olvastam olyat is, hogy amióta nincs hivatalosan ingyenes win10 frissítési lehetőség, vagyis idén január óta, azóta kb megállt a W10 részesedésének növekedése. Szóval ingyen még csak-csak nagy duzzogva áttéregettek rá az emberek, de pénzt adni már nem akar rá senki :)
    Mondjuk, megértem. Amíg a W7 tökéletesen üzemel, főként a vállalati szegmensben, addíg nem érdemes szétborogratni a dolgokat, csak felesleges pénz és időpazarlás a céges egybites marinénit átképezni w10-re, és felesleges a meglévő, régi, a w7-hez éppencsak összekalapált szoftverek újbóli lecserélése w10-el biztosan működő verzióra, sok-sok millióért. Mert a céges környezetben ez számít, és nem az, hogy 30perc, vagy csak 20 egy reinstall, és egy böngésző telepítés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák