Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz teo77 #49384 üzenetére

    Üdv!

    A helyes telepítési sorrend a Windows —► Linux, mert akkor a GRUB megmarad, ami el tudja indítani a Windowst is. Ellenkező esetben a Windows Boot Manager felülírja és a Linux nem fog elindulni. Bár a GRUB akár utólag is újratelepíthető a lemezre. Illetve fontos az is, hogy milyen boot - Legacy / UEFI - módban telepítesz, utóbbinál ott az EFI partíció stb.

    Egyébként a Windows partícionálásánál normál esetben nincs semmi extra. Csak kijelölöd a rendszernek a partíciót és kész, léphetsz tovább. UEFI-ben meg automatikusan létrehozza a telepítő ilyenkor a többi kisebb partíciót a rendszer számára. Viszont a Windows - Linux dual-boot már kicsit macerásabb lehet, főleg UEFI-nél.

    Amúgy az 50 GB-os rendszerpartíció nem biztos, hogy elég lesz...Mivel a Win10 esetén folyamatos build upgrade-ek vannak, amik alkalmanként akár további 20+ GB-ot is felemészthetnek —► [link].

    Továbbá a Linux abszolút kezdőknek topikban is célszerű érdeklődni. Itt akad sok hasznos hozzászólás a témával kapcsolatban korábbról is. "Nemrég" én is összeírtam ezt-azt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák