-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Ezt mutatja.
(közben mennem kell majd dolgozni, szerintem csak hétvége felé leszek gép előtt, addig is köszi neked is!)[ Szerkesztve ]
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Telepítenem kell egy vadonat új Lenovo ideapad 100-as laptopot. A laptopban egy SSD van, és egy HDD. A HDD rossz így garanciáztatva lesz, disk hibával teleírja az eseménynaplót, NTFS-re meg se lehet formázni.
A gépre, SSD-re telepítettem tegnap egy Windows 10 Enterprise (Tisztaszoftver) rendszert, minden driver fent van, programok is fel lettek telepítve.
A gépen elindítottam a frissítést. Éjszaka közepén valamikor kérte az újraindítást. A 1607-re frissítené a rendszert, azonban valamikor éjszaka közepe óta csak 25%-nál tart. Írja, hogy ne kapcsoljam ki a gépet ez hosszabb időbe fog tartani stb.
Az biztos, hogy már 3 órája így áll a rendszer. Szerintetek van még esély, hogy befejezze a frissítést, várjak még vele, vagy indítsam újra a gépet?
Mi lehet a probléma, miért nem akarja befejezni a frissítést?
-
sz.atesz89
tag
Nekem olyan gondom lenne, ma reggeli hiba friss amit most láttam, futott a steam töltöttem lefele 1 játékot, közben meg néztem a filmet egy idő után a film képe beakadt, a hang ment tovább de se billentyűzetet, se egeret nem tudtam használni. Amúgy meg ami egy ideje általános hiba és már nem tudom h oldjam meg hogy ha böngészek tekergetem a görgőt vagy, mozgatom a honlapot a csúszkával , youtuben nézek videót akkor is, film közben is , megakad a képernyő elfeketedik 2-3 másodperc után helyreáll. Addig feketeség van és sűrűn csinálja,egyre többször, hardveres gyorsítás ki van kapcsolva a böngészőben. Játékokban eddig még nem fordult elő. Előre is köszi a segítséget.
PSN: szuhi
-
Avicularia
veterán
Tegnap óta elkezdte azt csinálni a win10, hogy bizonyos ablakokat nem tudok áthúzni a másik kijelzőre, mikor a képernyő szélére érek, fullsreenbe kiteszi az éppen húzott ablakot. Pld. firefox, total commander, feladatkezelő. Viszont egy csomó másik appnál simán át tudom húzni gond nélkül a másik monitorra.Valami ötlet, hogy mit kéne állítani?
-
Avicularia
veterán
válasz Avicularia #48855 üzenetére
Közben meg van a gond forrása. Legalább is félig. Ha lassan mozgatom az egeret akkor csinálja ezt. Gyorsabb mozgásra átviszi a másik monitorra, de ez eddig nem így működött. Na mindegy, windows
-
deadwing
addikt
Ezzel frissítettem a wint: Windows10Upgrade9194.exe
Mégsincs bash-om. Lehet, hogy ez nem is tette fel az anniversary frissítést? Meg tudom ezt nézni valahol?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
cozmo
őstag
Probléma megoldva!
Hibajelenség: Évfordulós frissítés után, ha új felhasználót hozol létre és belépésnél a fenti kép fogad.
Megoldás:
1. Tömörítsd be egy másik win10-es gép C:\Users\Default mappáját
2. Nevezd át a hibás gépen a C:\Users\Default mappát mondjuk "Default.Old"-ra
3. Tömörítsd ki a másik gépről vagy mentésből hozott Default mappádat a C:\Users -be
4. Hozd létre az új fiókot és lépj be veleforrás: superuser.com
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
sh4d0w
félisten
Ezt az uj, abecesorrendbe rendezett Start menut hogy a fenebe lehet kikapcsolni?
https://www.coreinfinity.tech
-
t72killer
titán
Kérdés: az adatmeghajtómat (D) bitlockereztem, maradhat így windows-újratelepítés alatt, vagy biztiamibizti kapcsoljam ki rajta a bitlockert és az új rendszer alatt kódoljam újra? Nemigazán szeretném az utóbbit, uis legutóbb 24óráig tartott a művelet
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Deftyyy
tag
Csoki! Asus xonar hangkártyát használok, és valamiért minden bekapcsolásnál feltepelíti a High Definition Audio-t ráaádsul kétszer van az eszközkezelőbe. És minden egyes indításnál le kell tiltanom illetve az egyiket törölnöm is kell hogy ne laggoltassa a gépet. Valakinek van valami ötlete, hogy lehet kiölni azt onnan? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
TRob1
veterán
válasz sh4d0w #48872 üzenetére
Miért, milyen volt előtte? Mert már nem is emlékszem.
Amúgy így mit nem találsz meg egy pillanat alatt vagy görgetéssel vagy katt egy betűre és ott az abc?
A fontosabbak meg gondolom úgy is kint vannak asztalon vagy tálcán (legalábbis ez a logikus)
Ha csak nem az a mostanában "divatos" mazochista vagy akinek minden felület üres, "letisztult". (igaz hogy úgy csúnya, de legalább körülményes mindent elérni )(#48873) movax :
Ölje... inkább egy helyen legyen mint kettőn. Simán meg lehet szokni az újat is, főleg ha minden ott lesz véglegesen... mert gondolom csak a megszokás miatt hiányozna. (Nekem pl. nem fog hiányozni, annak ellenére hogy "még" én is jobban tájékozódom ott, persze szintén csak megszokásból, hisz mióta létezik win oprendszer, használom.)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Valami nem oké a W10-emmel. Folyamatosan 100%-on használja az SSD-met, amin a rendszer van, miként tudnám kideríteni, hogy mi pörgeti ennyire? A feladatkezelő nem túl sokat segít....Köszi!
*Hajrá Loki!* i15+
-
Apucy01
őstag
Nem igazán értem mi a gond sokaknál az anniversary vel. nekem minden tökéletesen müködött előte is és utánna is minden rendben van..
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
-
-
Apucy01
őstag
Mióta win 10 van a gépen az vólt a legnagyobb gondom hogy az egyik nagy update után baromi lassan bootolt a gép de ez is javitva lett, ill akkor is el lehetett kerülni ha nem volt a tálca automatikus elrejtése bekapcsolva akkor semmi gond nem volt.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
sh4d0w
félisten
Nekem nem kell az abecerend, feleslegesen lelassit. A fontos ikonok kint vannak dekstopon es/vagy gyorsinditon, de van, amit ritkabban hasznalok, azoknak meg jo helye van a start menuben - pontosabban lenne, ha nem megint egy desktopra nem valo telefonos feluletet kene bamulnom. Idiotak ezek ott Redmondban...
Gephaz helyett meg jo a control panel, amit mar megszoktam 20 ev alatt es majdnemcsak vakon is tudom, mi hol van. (Ja nem mellesleg: a Gephaz pont az a "letisztult" felulet, aminek nem vagy rajongoja.)
-
TRob1
veterán
válasz Bogyó bá' #48887 üzenetére
Persze, simán meg lehet szokni. Csak sokaknak jobb belekötni mindenbe. Nekik kb. a sárga taxinál is felmerül hogy "De miért sárga"?
Sokan azt várják hogy az MS míg létezik, néhány évente win7eket (vagy xp-t) adjon ki, mert ugye az van megszokva. Minimális változtatás egy irányba, 2 év múlva meg vissza... és úgy jó ahogy van. De így aztán a világon minden maradhatna olyan mint ahogy 10-20-100-1000 éve kitalálták... mert ugye azt szokta meg az ember.Komolyan mondom telepítettem néhány embernek win10et kb 10 éves lánytól a kb 70 éves nagymamáig/nagypapáig, de senki soha nem panaszkodott hogy ez mér így van, az ménem ott van, nem ezt szoktam meg... jah, és sehol semmi probléma - max hogy valami régebbi gyári game ménem megy, ami patch-elés után szintén oké lett (lehet mert nem pakolnak mindenféle szemetet a gépre? Ezt nem tudom, de mindenkinél működik megfelelően az új géptől a régebbiig bezárólag. És nálam is hibátlan 3 gépen)
(#48886) sh4d0w:
Esküszöm irigyellek hogy ez a legnagyobb problémád hogy a ritkán használt appjaid megnyitásakor 2mp-ig mit kell "bámulnod".[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
sh4d0w
félisten
válasz Bogyó bá' #48887 üzenetére
Szerencsere csak a Gephazat kell mexoknom, Windows-os telefonom sosem lesz onszantambol.
TRob1: latom, nem erted. Valami kompletten mast nyujtani a vasarloknak, mint amit mexoktak 20 ev alatt, csokkenti a produktivitasukat. Csak azert, mert vmi idiota kitalalta, hogy "csinaljunk vmi mast", nem fogok megtanulni kezelni egy uj Start menut, inkabb utanajarok, hogyan tudom hasznalni a berogzodott eljarasokat, mert az nem csokkenti a produktivitasomat.
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
sziasztok!
remélem tudtok segíteni a problémámon.tavaly Windows 7-ről Windows 10-re upgradeltem, idáig minden rendben is volt, azonban ma lecseréltem a gépemet (alaplap, processzor, memória), új SSD-t tettem be, ami eddig nem volt és erre telepítettem fel lemezről a Win10-et.
viszont a Pro verziót tettem fel, mint kiderült, ezért (vagy nem csak ezért?) most nem tudom aktiválni a Windowsomat. a hibakód, amit kapok: 0x803f7001.
termékkulcsom nem volt a termékhez, a Microsoft fiókommal jelentkeztem be és azzal aktiváltam (legalábbis nagyon így rémlik).
van erre valami jó megoldás, vagy újra kell telepítenem a Windowst? netán formatálnom is kell az SSD-t, mert a Pro-ra nem tudok Home-ot tenni?
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nem aza baj, hogy!ás, hogyújabb,hanem az, ha rosszabb. Mert ha nem várnám az ujdonságot, akkor nem rakosgattam volna fel a prevoew verziókat.
Én pl nem tudom megszokni a microsoft legújabb betűmegjwlenítési módszerét. Nem win10 specifikus a dolog, mert már kb office2010 óta ilyen, de az, hogy cleartype helyett ezt a vackot hasznalják, az baj. Rossz ránézni a képernőn egy word doksira, annyira randak a betűk.
Wagy azok a dolgok, amikben a win7 gyári megoldásai helyett a win10-ben lévő dolog rosszabbul működik, pl levelező, képnézegető, satöbbi. -
TRob1
veterán
válasz sh4d0w #48889 üzenetére
Pedig lehet hogy hosszú távon jobban jársz ha megtanulod az újat. De ha nem is, ártani biztos nem árt.
(#48891) vlevi:
Nagy része szerintem megint csak megszokás vagy nézőpont kérdése.
Pl. a beépített Postát (ok, nálad nem működik valamiért megfelelően) én a 8as óta használom, majdhogynem soha nem lépek a gmail felületre (természetesen ez nem igaz, de tényleg ritkán). Asszony meg pl. inkáb a webes felületet szereti... (Előtte meg MS Outlook ezer éve, de már rég nem)
Képnéző. Soha nem használtam a beépítettet, még 7es alatt sem. Tehát nem is tudom hogy joob-e vagy rosszabb-e. De azt tudom hogy vannak olyanok akiknek feltettem a win10-et, és azt használják. Nem panaszkodtak.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
vlevi
nagyúr
Én mindig megnézem, hogy nagyjából mit tud alapbol a rendszer, és csak utána fújolok. A postával sokat kinlodtam, és már letettem róla. A kinézete sem tetezik, ez, amit a microsoft csinált az uwp-vel nekem már nem letisztult, hanem igénytelen. Azmár csak ráadás, hogy az UI is szedettvedett, ahány app, annyiféle, még microsofton belül is. Hol itt vannak a beallitasok, hol ott, vagy van hambirgermenü, vagy nincs, szóval vicc, ahogy kinéznek. Élőcsepékkel marhára zsákutcába futottak, mert amióta ujra van startmenü, azóta nem is látom. Mire felélednének, már el is tűnnek, mert csukom be a startmenüt. Szóval, lassan 4 éve nem tudja a microsoft, hogy mit is akar itt csinalni. Az, hogy belül milyen az uwp, nemtudom, mert fejlesztőként nem másztam bele annyira, de mint felhasználó, látom, hogy egyáltalán nem megy stabilan. Ezért szoktam azt mondani, hogy nagyon sok ujdonság, amivel a win8-t, tizest próbálnak ránktukmálni, azok közül alig van valami használható.
-
netpeti98
addikt
Sajnos olyan mintha nem fektetnének elég energiát a legtöbb UWP appba. Van 1-2 jól sikerült darab, például a Skype Preview nálam jobban megy mint a hagyományos Win32 Skype, vagy hogy az egyik kedvenc alkamazásomat a Nextgen Readert (hírolvasó, Feedly kliens) említsem.
A másik oldalról pedig ott van például a OneNote app ami sokkal lassabb mint a desktop verzió, közben pedig a funkciók töredéke érhető el benne. -
Popes
őstag
A probléma gyökere ott kezdődik a win10-nél hogy a frissítések nem azt hozzák mint a régebbi rendszereken, eddig a frissítés a hibajavításokról és használható új funkciókról szólt,(azt most hagyjuk hogy mennyire erőszakos) most pedig azt látom hogy ha jön egy frissítés akkor több lehetőségen is lehet gondolkodni.
Települni fog-e egyáltalán?(belátható időn belül)
Mit fog elcseszni?
Hogy hozzam helyre?
El fog indulni a rendszer vagy jó esetben csak visszaáll?
Milyen jól bevált dolgot csesznek el?
Mit állított vissza amit már egyszer sikerült megtalálni hogy hol és hogyan legyen nekem tetsző?
Minden programom úgy fog működni ezután is ahogy előtte?Na mindegy, lehetne még pár alternatívát sorolni.
És igen, mielőtt felháborodna valaki hogy nála márpedig tökéletes,igen, tudom, van ilyen is(most épp nálam is ) de csak annyit mondok hogy minden csak idő kérdése.(majd egy frissítés után meg olvasom hogy eddig jó volt, most mit csináljak )
[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
csixy
addikt
Nekem eddig mindegyik vason jól megy, most már a munkahelyin is.
Tegnap éjfélkor kezdte ráreszelni magát az évfordulós Win 10 Pro 32 -bites frissítés az acer emachines el1600-asomra (egy kis intel atom 230-as proci van benne és bele van bütykölve egy 128 gigás SSD és 2 giga ram ,max ennyi fér bele) és csodák csodája hosszas álmatlanság után ma reggel 9 órára felreszelte magát erre is és Lyyjjjooó lett!!
A fájdalmam mindössze annyi, hogy az SSD miatt a pendrájvon nem lehet engedélyezni a readyboostot.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest