-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Sajnos az utóbbi 2 hétben számos BSOD-ot produkált a gépem.
Az elején a "Page fault in non-paged area" hibaüzenet volt "atikmdag.sys" kiegészítéssel, az utóbbi 4 alkalommal viszont "Faulty hardware corrupted page" jött.
Ahogy keresgéltem, előbbire a lapozófájl méretével kell machninálni. A másiknál pedig elvileg egy tiszta driver telepítés megoldhatja, bár olyat is olvastam vhol, hogy akár hardver hibára is utalhat.
Jók ezek a meglátások?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
King Unique
titán
Tehát ezek szerint még sincs akkora probléma. Egy restart meg sosem árt.
Amúgy Win8 óta a gépházban el lehet távolítani az eszközillesztőt—►
gép restart—►
eszköz újracsatlakoztatása. Én ezt szoktam inkább és csak utána piszkálni az eszközkezelőt, ha szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Popes
őstag
válasz fi:zi'k #48651 üzenetére
Első körben a drivereket próbáld rendbe rakni, de nem tudom milyen gépről beszélünk ezért nem zárható ki a hardver hiba sem. Laptopnál alaplap hiba hasonlót produkált nálam,(IRQL NOT LESS OR EQUAL, Page Fault és társai) viszont az win telepítésnél, és driverek felrakásnál egyből eldobta magát hasonló hibákkal.
A drivereket próbáld meg a gyártó oldaláról letölteni és figyel rá hogy ha a win sajátja frissebb akkor lecseréli ha hagyod neki. LINK
Még annyit megnézhetsz hogy nem települt-e valami frissítés mielőtt elkezdődtek a BSOD-k.(esetleg ha van visszaállítási pontod a hibák előtti időpontról akkor megpróbálhatsz csinálni egy visszaállítást)[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
tordaitibi
veterán
válasz Döglött Róka #48643 üzenetére
Az csak ebbe a topikba 48000 hsz. a Te igazadat bizonyitja, ez mind 100% user error.
''felrakod, megy es kész''
Icipicit szkeptikus vagyok azert, vajon miert... -
urdika
újonc
Sziasztok!
(remélem amíg ezt megírom addig nem hal be a gépem)
Szóval jelenlegi problémám az Anniversary Update óta van jelen, amit 2 napja kaptam meg. Elsőnek letiltotta a programjaim egy részét, amiket Revo Uninstallerrel tudtam csak kitörölni.(mert nem kompatibilisek a win10 ezen verziójával). Ezt követően működött minden ahogy kellett. (noha valamiért eltűnt az összes asztali parancsikonom).
Viszont a mai nap .... Jelenleg 11.re kapok BSOD-t, a következőkre hivatkozva:
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED. (ndis.sys)
CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION
DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL (legtöbbször emiatt dobott ki)és társai.
Elegem lett, Hard factory resetet akartam csinálni, mindent kitörölni róla úgy ahogy van, teljesen kitakarítani a gépet, mind a 3 meghajtóról (sima C:, egy zenei M: és egy játékos G. Csakhogy az előkészítés után, 3%nál kidob a restore és kiírja hogy "There was a problem resseting your pc. No changes were made".
Szóval igen, jelenleg ott tartok, hogy fogalmam sincs mit csináljak és itt keresek segítséget, hátha tud valaki valami jó megoldást a problémámra. Ha semmi ötlet, akkor megy szervizbe és megpróbálok valahonnan keríteni egy cseregépet. Előre is köszönöm a válaszokat/segítő szándékokat.
-
Popes
őstag
válasz tordaitibi #48656 üzenetére
Próbálj optimista lenni, nálad is bejöhet hogy "felrakod megy és kész", elég sok embernek így működik.
Persze simán benne van a pakliban hogy kihívás elé fog állítani.Az arányokat meg nehéz megítélni a fórum alapján hogy hány százalék lehet a hibamentes mert általában akkor kérdeznek az emberek ha gondjuk akad.(meg tuti dupla ennyi hsz lenne ha mindenki beírna akinek éppen jól megy a gépe )
Nem ajnározni akarom a W10-et mert szerintem is van benne agyh.gykő bőven, de azért azt is látom hogy sokan használják minden gond nélkül.urdika
Rendszergazdai parancssorból sfc /scannow futtasd le hogy talál-e hibát.
Viszont lehet egy tiszta telepítés nagyobb eséllyel megoldja a problémádat.Deus ex machina
-
energy4ever
addikt
Frissitest kovetoen a Start menuben lett nekem egy "legutobb telepitve" sav. Na az nagyon nem tetszik nekem...
Azt valahogy letudom onnan varazsolni? -
félisten
Sajnos még mindig nem jöttem rá miként kéne megkérni a win10et, hogy ne parkoltassa akkuról fél óránként kb 800x azt a kiba HDD-t, ezzel idő előtt kinyírva azt. Hálózatról minden jó, nem parkol, már. Viszont 3 akkum van és szeretném használni anélkül, hogy fél év múlva kinyiffanna ez a 30k-s HDD. Tudom nagy kérés.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
movax
őstag
Lejött az imént egy hétszázvalahány megás update, a KB3194496, pikk-pakk felment, egyelőre semmi változást nem látok.
[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Kérnék tőletek egy kis segítséget. Ma kaptam kézhez az új laptopom. Telepítéskor gondokba ütköztem, ugyanis valamiért a BIOS nem engedte, csak UEFI módban, GPT partícióra telepíteni a win10-et. Van arra valami megoldás, hogy MBR-re átkonvertáljam a partícióimat adatvesztés/rendszer reinstall nélkül?
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, a routeremben készítettem egy VPN kapcsolatot, ehhez a windowsban megcsináltam a csatlakozáshoz szükséges dolgokat,hogy tudom ezt úgy beállítani hogy a gép bekapcsolásakor a VPN hálózatra automatikusan csatlakozzon? A hálózat beállításoknál a jobb egér gomb-beállítás alapértelmezettként nem működik.
-
Popes
őstag
válasz szucstom #48669 üzenetére
Az UEFI telepítés és a GPT partició előnyösebb mint az MBR , nem értem miért kellene átkonvertálni?
Másik hogy ha nem tudtad a biosba legacy-ra állítani a boot-ot akkor hogy bootolnál később az MBR partícióról?(ja a konvertálás után a win boot részét is rendbe kellene rakni)
A konvertálás amúgy megoldható adatvesztés nélkül de sokkal jobban járnál ha újraraknád legacy módban a rendszert ha már annyira kell az MBR partició.Deus ex machina
-
szucstom
őstag
válasz Rimuru #48672 üzenetére
Hát én úgy tudtam, hogy Linux alá kell a GPT, win alá meg az MBR. Ha teljesen mindegy, akkor az csak jó, legalább nem kell vele szórakozni... Most viszont azt vettem észre, hogy mikor írnám be a 8.1-es termékkulcsot (ami ha jól tájékoztatott a MS akkor jónak kell lennie 10-hez is), sikertelennek mondja az aktiválást. Ezt a hibaüzenetet kapom: Hibakód: 0xC004C003. Próbáltam valami megoldást keresni, de még MS honlapján se leltem meg.
Popes, át tudtam állítani, de akkor meg a telepítő nem engedte particionálni a HDD-t.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Tabra használ valaki ccleaner takarító programot?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
vlevi
nagyúr
válasz szucstom #48674 üzenetére
Secureboot, fasboot, ... dolgok, amihez uefi-re van szükség, és az uefi csak gpt particirol bootol. De mi a baj a gpt-vel? Hacsak nem akarod ugyanezt a meghajtót egy ezeréves, uefi-t nem ismerő alaplapban bebootolni,akkor jobb a gpt.
Már talán az xp is tudta kezelni a gpt-t, csak nem bootolt róla, de win7 óta már ilyen korlat sincs. -
vlevi
nagyúr
Még win7 alatt készült a gépemen egy könyvtár, ami azóta is használható, Godmode néven, és most újra megtaláltam.
Rengeteg olyan vezérlőpultbeli beállítás elérhető egyszerűen, ami egyébkétn kicsit el van rejtve.
Csak annyit kell tenni, hogy valahol (desktopon, tempkönyvtárban, bárhol) létrehozol egy könyvtárat, és névnek ezt adod neki : valami.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}A pont előtt mindegy mi van, a lényeg a {} közötti rész. Ha erre a könyvtárra rákattintasz, ez jön be:
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz szucstom #48678 üzenetére
Szerintem már nem lehet Windows 8/8.1 kulcsokkal aktiválni a Windows 10-et új eszközre, csak arra, amin az ingyenes frissítési időszak végéig (július 29) frissítettél.
Upsz, lassú voltam.[ Szerkesztve ]
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Döglött Róka
veterán
válasz tordaitibi #48656 üzenetére
99%ban 3rd party tákolás vagy osdi hardware okozza a problémákat.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Creepy
tag
Sziasztok!
Nekem ma a windows 10 majdnem 2 órán át frissített, amikor kész lett a frissítés, új ablak dizájn lépett fel. Ma neketek is csinálta ezt?[FOTÓK] https://500px.com/domass & [GRAFIKÁK] https://www.behance.net/galambdominik
-
szucstom
őstag
válasz szucstom #48684 üzenetére
Pár hónapja hallottam olyan "pletykát", hogy ha az aktivált win10-ek aktiválási információit eltárolják, majd ha esetlegesen újratelepíted a gépet, vagy váltasz és bejelentkezel a fiókodba (biztonsági kóddal vagy hasonlóval), akkor a szerverről megkapja az adatokat, hogy már van kódod hozzá.
-
vlevi
nagyúr
válasz Döglött Róka #48688 üzenetére
Semmilyen 3rdparty tákolás nincs a gépemen, ósdinak nem nevezném az i5-3470 procit, és az Asus B75 lapot, mégis néha történnek furcsaságok.
Egyik ilyen, ami azthiszem már a win8 próbaverzióival is előfordult, hogy a gép csak addíg kapcsolható ki a házon lévő power gombbal, ha az utolsó bekapcsolás óta nem volt altatva. Ha már altatom, akkor csak a start menü, leállítással lehet kikapcsolni a gépet, a power gomb nyomogatása teljességgel hatástalan. Ez Win8-on egy káromkodással járt állandóan, jobbfelső sarokban jött be charm bar, alul kellett a leállítást kiválsztani. (mondjuk win8-t nem használtam, mert a preview verziói nagyon nem győztek meg).
Win10-n már egy fokkal jobb, mert ott van a balalsósarokban a leállítás, de akkor is jó lenne, ha megnyomhatnám az erre kitalált gombot.
USB is el-eltűnik nagyritkán.
Épp most történt meg, hogy rákattintottam egy mpg videóra, és kb fél perc után volt hajlandó megkérdezni, mit akarok vele csinálni (i5, 8g ram, ssd mellett). kiválasztom az mpc-hc-t, lejácca. A következő mpg állománynál már nem kérdez, hanem elindítja a windows media playert. Miért???
satöbbi, lehet hosszan folytatni a listát, nekem alapvetően stabilan megy a gép, csak ilyesmi aprób bosszantó dolgai wannak, de akinél rendszeres a kékhalál, az már morcosabban vágja a falhoz az egeret... -
Badboys
őstag
Sajnos ma újra kellett telepíteni a gépet mert vasárnap este meg hót a rendszer most alap W10 van fönt. A gépház színe szürkés fehér,de fekete volt vissza állítanám feketére,de nem találom. Ebben kérnék segítséget.Berogyás előtt fönt volt a Win10 évfordulós frissítés.Nálam hibátlanul tette a dolgát,de most nem merem föltenni mert nem akarok megint újra telepíteni a kérdés merjem vagy ne merjem? Köszi
-
t72killer
titán
Olyan van, hogy a bitlocker miatt instabillá válik a rendszer? Segít ha újrakódolom?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
vlevi
nagyúr
"egyszer megcsinálni a parancsikont"
az még nem számít 3dpartygányolásnak ?"vissza állítanám feketére"
Igen, ehhez kell az évfordulós frissítés.
start menübe írd be a keresőbe, hogy színbeállítás Ott lesz a legutolsó opcióLeállításhoz pedig parancsikont kell csinálni. Ezt írd be :
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Bedugom az USB-be a külső merevlemezem (WD My Passport), de nem jelenik meg meghajtóként, viszont tuti hogy beolvassa a gép a merevlemezt, mert az eszközöknél is megjelenik és eltávolítható. Így viszont nem tudok rá másolgatni. Tudja valaki mi lehet a probléma?
-
Roxkex
senior tag
válasz Kolondrum #48202 üzenetére
Irigyellek :\
Kérdésem!
Sziasztok!
Windows 7 mellé felraktam teszt jelleggel a Windows 10 PRO-t ,hogy most már csak javították a hibát .. - Örömmel konstatáltam ,hogy ... NEM
Mi is ez a hiba ? - W10-et driverelném fel a legfrissebb AMD VGA driverrel és konkrétan a telepítés 50-60% felé az egész OS lefagy .. - Csináltam már olyat is ,hogy a gépet ott hagytam pihenni ,hogy akkor majd egyszer csak hátha .. De nem Természetesen non-whql / whql driver is volt próbálva!Ha a 15.12-es drivert nagy nehezen elő kotrom akkor az jó - de annál feljebb egyik se működött eddig
Mivel egy Dell Inspiron 3537-es laptopról van szó , amiben van egy integrált vga is (intel graphics 4400 ha jól emlékszek) így a telepítés így szokott kinézni:
1. intel vga -> reboot
2. amd vga -> reboot LENNEAzt is próbáltam ,hogy a amd vga-t telepítem előbb.. Nem megoldás :\
Windows 7 alatt természetesen pöccre felment a driverecske :3
Valaki esetleg tapasztalt már ilyet AMD-vel ? - Másik gépen ? Asztalin .. stb ?
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest