- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Most az Apple iPadOS-t ellenőrzi az EU
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Itt a fórumot olvasva én is kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam a W10-et.
Melyik verziót kell keresnem, ha ki akarom próbálni?
A mostan tárgyalt kiadások csak frissítések (41, 49)? Vagy elég csak ezeket feltenni?
Köszönettel.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
azopi74
addikt
válasz tDr1v3r #4302 üzenetére
Hát, ahhoz képest, hogy két-három hónap múlva RTM-et terveznek a Milestone-nal kicsit késésben lennének
Ha elérik a feature complete státuszt (most már szerintem hamarosan meglesz a következő build-del) utána felgyorsulnak az események, és csak a bug-mentesítésről, a stabilitás és teljesítmény javításáról szól a dolog. Esetlen a végleges ikon pack-et esetleg csak a végső buildbe nyomják csak be, mert az nem befolyásolja alapjaiban a rendszer működését, így nincs szükség alapos tesztelésére. -
tDr1v3r
veterán
válasz tDr1v3r #4304 üzenetére
Na, továbbesett... elvileg driveres gebaz van vele, a hangot kikapcsoltam, most már a kontómat csinálom.
(#4305) azopi74: Később majd válaszolok, most még leküzdök pár dolgot, meg próbálgatom egy keveset a rendszert.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz azopi74 #4305 üzenetére
Az a baj, hogy a rendszer teljesen szét van esve... valamennyi fogalmunk már van a körvonalakról, de ennyi. 9926-ot nyúzok most (egyszer próbált frissíteni 10049-re, nem ment, azóta 0x8024001e-s errorral köszön nekem a Settings / Update szekció), itt már egyre több program kapta meg a Metro-s arculatát (Calculator például), a leakek alapján még több fogja de kábé ennyi. A Notification Center még mindig elég semmilyen, Cortana dettó, a Task View layoutja is inkább csak egy OS X-es ripoff (ami szvsz borzalmas, a Leopard-os igazi térbeli cumó sokkal átláthatóbb, nem véletlen hogy odaát is a TotalSpaces-t nyúzom inkább), a többi meg szimplán nem konzisztens. Nincs meg az az átfogó érzés, semmi.
Magukat meg szó szerint pofán köpték a változtatásokkal... hamburgermenü itt-ott (tableten nem gáz de telefonon igen, egyszerűen imádtam a WP7-el bevezetett layoutot amit most egy n+1 Androidos megoldásra váltanak le), a tableteseket meg picivel a Windows 7 szintjére vetik vissza. Kicsit növelt gombok, momentum scroll aztán ennyi. Surface-ken kívül ez semmire se illik majd. Mintha geekeknek csinálnák, nem a médiafogyasztóknak akik iPad helyett vennék...
Na meg ez a preview-esdi. Előző rendszereknél nem volt ilyen fejetlenség... Vista óta bétázok (és siratom a Longhornt), annál is volt egy meredekebb váltás a két béta közt de ez... hát nem tudom. Hoztak nagy változtatásokat, a Modern API nagyon remélem hogy a mainstream appoknál uralkodó lesz mert tényleg remek dolog, de az egész nagyon... összekapkodottnak tűnik. És elvileg alig pár hónapra vagyunk az RTM-től, mint írtad itt már tényleg közel vagyunk a feature complete státuszhoz de sok nem látszik még belőle.
Tetszik Nadella vezetése, örülök hogy lett egy kis frissítés a vezetőségben (Xboxosok tudják hogy pár ember cseréje mit tett), nagyon jó hogy perspektívát váltottak és a közösség is beleszólhat a fejlesztésbe mert végülis nekünk fejlesztenek, de egyszerűen túlvállalták magukat. Alsóhangon fél év még kéne az egésznek szerintem hogy tényleg jó legyen.
De persze rámcáfolhat még az RTM... bár úgy lenne. De jelen állapotban ez kicsit halovány indok nekem egy Surface-re (szemezek egy Pro-val), meg úgy eleve a Windows-os gépekre... úgy hogy a Yosemite is egy bugos vacak odaát.
disclaimer: 4 órát aludtam, enyhén szét vagyok esve. bocsi ha érthetetlenül fogalmaztam pár helyen.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
válasz CharlieDrop #4313 üzenetére
Arra számítottak hogy a processzorgyártók csak az órajelet növelik. De ahelyett a többszálas processzoroké lett a jövő, így inkább újraírták 2 év alatt az alapokat és kijött a Vista - amin azóta az összes Windows alapszik.
-
CharlieDrop
veterán
válasz CharlieDrop #4315 üzenetére
Áh, meg is van 2008-ból vmi Midori projekt
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
MODERÁTOR
Hát ez a 49-es update tényleg fantasztikus.. Dél óta azért megy a lapos, mert frissít.. volt vagy 5 óra, mire letöltötte, újabb 2 mire a WU elvacakolt vele, aztán újraindult és eddig 21%-ig jutott... Ha élesben is így fog menni egy nagyobb volumenű update, az frenetikus lesz.
Még mielőtt valaki.. Kb 3 pár megás program volt fent, bőven elég szabad hely mellett. Ez így vicc..
Everybody lies.
-
moonguru
őstag
Én már feladtam!
Először nem ment fel a 10041-re, (0 MB + szabad hely kellett volna neki)
Töröltem egy csomót, még mindig kell neki 0 MB.
Na akkor frissítések javítása: (nincs hiba) (szerinte)
Végső lépés refresh, és úgy tűnt hogy eredményes lett! (nagy áldozat nekem de megéri ha sikerül a frissítés)
Végül mégis rollback lett belőle 1 nap után!
Most ezt a a vacak 10041 kell használnom, és pakolhatom újra azt kb 35 programot amiből naponta 2-3 lehet rendesen feltelepítenem! (az internetről húzzák csiga tempóban le az adataikat és addig nem működnek!)
Szóval jól kitoltam magammal!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
likeaRAINBOW
senior tag
Felpattintottam én is ezt a csodát, tudom, hogy elég csekély az esély a kérdésem megválaszolására, de azért bedobom:
használ valaki kormányt és AC-t win 10 alatt? van neki FFB, vagy halott az egész?
-
azopi74
addikt
válasz tDr1v3r #4314 üzenetére
Hát azért hozzá kell tenni, hogy amikor elkezdték a Longhornt fejleszteni, 2001-ben, az Intel még azt ígérte, hogy 5 Ghz lesz az általános 2004-2005-re (vagyis az eredetileg tervezett megjelenésre), 2011-re pedig azt, hogy 10 GHz lesz a minimum.
A Netburst-tel (ami architektúrát kifejezetten magas órajelekre terveztek, mert azon lett volna optamális a teljesítmény) befürödtek, a szivárgási áram okozta problémémákkal nem számoltak.
Hát akkor még senki nem tudhatta, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, végül a Netburst-öt kénytelen volt dobni az Intel, a MS-nak pedig az alapoktól magas órajelű CPU-kra tervezett Longhorn projectet kellett resetelni... -
Smiley
addikt
válasz #33253120 #4324 üzenetére
GA-965P-DS4, Q6600, 8GB, 8800GTX, 200Gb-s regi sata2-es samsung winyo, en a winyora gyanakodtam, de ezek szerint masoknal is baromi lassu volt. Nekem csak a Steam meg az MW3 volt telepitve a windows-on kivul.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
miresz
veterán
10041-ről frissített nálam is 10049-re,de nem volt vele semmi gond. ~1 óra volt az egész.
-
kisapa
senior tag
Nekem is kb 1,5 óra volt letöltéssel együtt.
-
moonguru
őstag
Én sajnos tudom hogy mi a probléma:
Szerintem az újabb verzióknak egyre nagyobb a memória igénye!
Az első verzió még gond nélkül elfutott 1.6 GB memóriával, a 10041-es már ezt műveli:
Pedig már dedikált videokártyát használok így 2 GB memória van a számára.
És ez csak a rendszer és a crome...
Monitor Guru!
-
net91
senior tag
Szeretnék csatlakozni a tesztelők táborához.
Tudnátok ajánlani egy oldalt, honnét tudnám letölteni a W10-et?
Köszönettel.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Petyyyyy
addikt
netpeti98 - Csak a 10041-es buildet ajánlja fel, arról frissíteni 49-re legtöbbször szivattyú.
vlevi - 9926 a linken, mégnagyobb szivattyú.
10049-es legutolsó build a linken. Remélem nem lesz érte dorgálás, mert az még ezeknél is nagyobb szivattyú.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
net91
senior tag
Köszönöm a linkeket.
Eddig azt sem tudtam, hogy regisztrálni is kell.
Köszönöm mégegyszer.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Aarpok
őstag
5 - ször indult neki és mind az 5 alkalommal 6 óra után letérdelt.A mentést régi rendszerről megcsinálta ez volt 6 óra majd újraindulás után nem ment tovább.Acer Aspire 5741g laptop i3-330m 3GB ram Nvidia GT320M 5400 - as vinyó.Bocsi 49 - ről van szó.A 41 - t tisztán tettem fel.
[ Szerkesztve ]
Аарпок
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest