- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Most az Apple iPadOS-t ellenőrzi az EU
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tatararpad #4795 üzenetére
Nem tudom, hogy hány csapatot állítottak össze, de nem hiszem, hogy folyamatosan lenne egy külön csoport ami nézegeti a rendszert. Szerintem kapnak mindig egyéb feladatokat is. A lomtáron kívül meg nagyon nem rajzoltak át semmit az elmúlt időszakban. A blogos megoldás azért nem lenne jó, mert akkor is relatíve kevesen látnák, ha amúgy mindenhol szó lenne róla. Azoknak is meg kell felelni, akik nem szólnak most bele.
Nyilván nem adnak ki ikonos build-et, azt csak azért mondtam, mert az Insider erről szól, így megtehetnék[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
válasz #58000384 #4801 üzenetére
Nem is nézegetni, szerintem nincs olyan szoftverfejlesztés oktatás ahol nem azzal kezdik hogy a kinézet és a logika az két külön dolog, egy ikon, de még maga a menüelrendezés, színek, egyéb meg színtiszta kinézet, a programozónak ezzel semmi dolga nincsen, és jobb helyeken nem is ők foglalkoznak vele. A Microsoft pedig szerintem elég jó hely és a Windows elég nagy projekt ehhez. Az hogy meg a userek értelmesebb fele végez egy előtesztelést nem zárja ki, hogy a preview alatt a másik fele is véleményt nyilvánítson.
-
törölt tag
válasz tatararpad #4802 üzenetére
Az eddigiekből kiindulva azért mégis van jobb dolguk, mert nem nagyon változtatnak rajta, vagy nem is akarnak (ez még nem jelenti, hogy nem fognak). A sok millió felhasználóból azért szerintem akkor is viszonylag kevesen állnának neki szavazni az ikonokról. Azt várják el, hogy kész legyen a rendszer, és működjön is. Akik önszántukból tesztelik, azok meg jelentős kisebbségben vannak, a többség meg majd beszerzi, ha megjelent. Persze, jó lenne egy ilyen szavazás.
-
félisten
-
tatararpad
őstag
válasz #58000384 #4804 üzenetére
Jah de ha a tesztelők is azt várják el hogy legyen valami a fenekük alá tolva és működjön és kész, akkor miről szól ez az egész insider program? Az hogy kidobnak egy buildet ami rakás egy bughalom, aztán rámondják, hogy ez még úgyis béta, majd kijavítjuk, azon mit teszteljek? Szerintem egy tesztelő elé nyugodtan lehetne akár concept artokat tolni, hogy nesze mit gondolsz erről, vagy valami roadmappet, hogy milyen fícsör hol jár, egyáltalán mit terveznek, mert ez így barkóbázás. Tetszik? Nem. Hát ez? Nem. És ez? Talán, izé, mégsem. A kinézet és a kezelés, az ahol a user elsőkézből tud véleményt nyilvánítani, a többihez úgysem ért, meg nem is érdekli a Microsoftot hogy Gipsz Jakab mit gondol a Windows hálózatkezeléséről. Ezért kéne oda összpontosítani a legtöbb figyelmet az MS-től.
-
törölt tag
válasz tatararpad #4806 üzenetére
Eddig azért jöttek a buildek a korábbi rendszereknél (béták, RC, előzetesek), hogy összességében teszteljék a felhasználók azokat, hogy mennyire stabil és mi az, ami valamiért nem működik. A belsős buildek nem voltak soha publikusak, persze azért szivárogtak. Ezeknél az Insideres (vagyis belsős) kiadásoknál tesztelnek konkrétabb dolgokat, hogy az adott dolog hogy működik a rendszerben (esetünkben ez lehet több app is, vagy akár az új Store, amit a következőben le is tilthatnak, ha valamit találnak), nem az a lényeg, hogy ez így megállja-e a helyét éles rendszerként jelen állás szerint. Ezt ki is emelték több helyen. Amit leírtál az a ténylegesen belsős tesztelők feladata, a Windows meg nem egy open-source projekt, nem Linux, hogy ennyire közösségi legyen a fejlesztése. Vicces is lenne, ha mutogatnának pár elképzelést a belső fejlesztőktől, aztán mindenki kitalálná, hogy szerinte egy Windowsnak hogy kell kinéznie. Az, ami már nem bughalom lesz, az nem Technical Preview, hanem Consumer vagy Release Preview lesz (korábban RC). Ha lesz ilyen.
ux1: Semennyi ideig nem tart majd, ha ezek az ikonok maradnak, akkor tuti megjelennek az egykattintós programok, de sokakkal együtt én is azt szeretem használni, ami a rendszer része Elvégre ha valaki elsőre ránéz, akkor azt látja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
netpeti98
addikt
válasz #58000384 #4810 üzenetére
A jelenlegi hírek alapján az RTM-ig marad a TP. Ha a buildre elérnék a feature complete státuszt és a maradék időben a bug fixekre tudnának koncentrálni az már jó lenne.
Régebben olvastam hírt, hogy az RTM után is folytatódik a Insider program és lehet tesztelni a feature packokat is. Kérdés, hogy milyen szintűek lesznek ezek a csomagok. Mint a Windows 8.1 vagy a Windows 8.1 Update 1, az egyik teljesen új build volt, a mésik csak egy sima WU update. -
törölt tag
válasz netpeti98 #4811 üzenetére
Az másfél nap. A kérdés, hogy mennyivel járnak előrébb, mint amit kiadnak (és bemutattak eddig), meg persze mik kerülnek át majd a Redstone-ba.
Igen, én is olvastam, hogy az Insider megmarad a kiadás után is, mert nagyon hasznosnak bizonyult az egész, ráadásul elég sokan ugrottak bele.
Hogy hol jön majd a frissítés, az jó kérdés. -
netpeti98
addikt
válasz #58000384 #4812 üzenetére
Ha a jelenlegi frissítési módszert nézzük amit be akarnak vezetni, akkor szerintem új buildként fog érkezni a folyamatosság jegyében.
A mobilokra szánt változatról pár napja 10070-es képek szivárogtak ki. De volt szó arról is, hogy belső körökben már 1010x buildek vannak.
Viszont vannak olyan hibák amik rendszeresen előkerülnek buildről buildre, például a Start Menü összeomlásokra a januári buildek óta sokan panaszkodnak, persze lehet sokat javulnak ezek a dolgok a hivatalos driverekkel.[ Szerkesztve ]
-
-
pzstm
titán
válasz #58000384 #4814 üzenetére
április 10-ei build a 10061-es, FBL branch a 10074-esnél jár, viszont RTM szempontjából majd a winmain ág az érdekes, ők már 10109-esnél vannak(ahogy az egyes funkciók és appok is 100 felett járnak már)
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
törölt tag
válasz tDr1v3r #4815 üzenetére
Igen, láttam... felraktam az egyik újabb buildet virtuális gépre, akkor meg tudtam nézegetni. Egyértelmű, hogy a teljesen letisztult ikonokra mennek mindenképpen, de miért kell Paint-ben rajzolni a mappaikonokat is... a korábbiaknál sokkal szebbek, de még mindig nem egészen jók.
pzstm: Aham. Lehet, hogy elmennek 10200-ig, aztán az lesz az RTM, ahogy a 9200 volt a végleges 8-é. Ha így lenne, akkor már nem lenne sok vissza, de úgysem így megy
-
osztszoroz
aktív tag
A Start Menü-t nem lehet megnyitni,nem működő Store,nem működő PowerShell stb megoldása
Attól,hogy paranoiás,még nem biztos,hogy nem üldözik.
-
-FreaK-
veterán
válasz osztszoroz #4820 üzenetére
A start menü-s megoldást tegnap kipróbáltam és nem működött.
Pár hete a 49-es build-et raktam fel, kb. másnap elment a startmenü, azóta sem láttam. Már 61-es build van fent. Classic shell van installálva, lehet, hogy az kavar be, ezt még kipróbálom.
-
pethYeti
addikt
Nem ide[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz moonguru #4829 üzenetére
ketlem, hogy le lehet majd tiltani (max ugy, ha kikapcsolod az elo csempeket), mert gondolom most a nagy ujitasba az is beletartozik, hogy atszabjak az elo csempek jelenlegi animaciojat.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Snoop-y
veterán
Ugy kell az nekunk mint egy falat kenyer...
A korabban linkelt win10 ujdonsagokat nincsen valakinek kedve letesztelni?
Two factor auth mukodik mar?
Trusted apps?Aztan ha ezek mennek felolem porgethetik 8D-ben is a csempeket...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
prolad
addikt
Build konferencián lesz valami átlagfelhaszálóknak is, vagy csak a fejlesztőknek szól? Új buildet adnak ki?
-
addikt
Azt miért nem lehet megcsinálni, legalább kapcsolható módon, hogy a start menü csak a lokális file-ok között keressen és ne az interneten
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
félisten
Thurrott.com új cikkét linkelte már valaki? (az Android appokrol)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Воланд
titán
nem. de annyiszor elokerult mar ez a tema, hogy lassan onbeteljesito joslatta valik. az biztos, hogy ha ezt meglepik, akkor lehet az egesz uap-ot lehuznia wc-n, mert senki nem fog win-re fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Ilyenkor azert picit felhuzom magam....sokkal jobb volt a zart betateszt, mert meg a 10 mondatos known issues részt sem olvassátok el ezek szerint egy-egy release megjelenésekor......
És ne vedd magadra...több emberre is vonatkozik ez a topikban
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
félisten
-
Воланд
titán
válasz szabonagyur #4842 üzenetére
mondjuk az rohadt idegesito, mikor az ember a visszajelzeseket bongeszi es azokat kell allandoan kerulgetnie, amik benne vannak a hivatalos blogposztban.
-
enyan
tag
válasz szabonagyur #4732 üzenetére
Tényleg nincs jelentősége, csak hogy legyen ilyen is: kipróbáltam egy újabb build (10041) x64-es verziójának telepítését és csodák csodájára felment (hp 530 celeron 1.7 single core x64). Hogy őszinte legyek én sem nagyon hittem már, de gondoltam tökmindegy, egy próbát megér (egyébként nagy gond nem volt a 32 bitessel sem). A szépséghibája csak annyi, hogy egy bittel sem lát több ramot mint a 32-es, de tökmindegy, az 1.7-es cerka nem tesz szükségessé 3.4gb ramnál többet. Szerintem ez már közel lehet a leglassabb géphez amin még fut a w10 x64. Persze az is lehet, hogy a következő build simán kiszelektálja megint.
-
félisten
Az én tippem: a Windows universal appok futni fognak Droidon, és nem fordítva. Valaki esetleg egy fogadást?
while (!sleep) sheep++;
-
Воланд
titán
en tok sotet vagyok a fejleszteshez, annyit tudok, hogy az appok konyvtarszerkezete hasonlo a droidos appokhoz, de ennyi. technikailag ez hogyan lenne megoldva?
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest