Új hozzászólás Aktív témák

  • anonym1s

    őstag

    Sziasztok.

    Legalis windows10 van a laptopomon de mar rendesen utalom ezt a szart, annyi baj van vele.

    Egyik problemam, hogy frissites utan folyton megjelenik egy "windosw.old" nevu mappa a C: meghajto gyokereben ami (miatt epp harom napja formaztam a rendszer meghajtot es raktam ujra a rendszert, mert ez a windows.old mappa) 16gb es nem tudom torolni sehogyan sem, plusz ehhez hozzajon hogy frissites utan folyton visszza allitja nehany (de lehet mind, csak nem veszem eszre a tobbit) program alapertelmezett windows beallitasat, pl. media fajlok megnyitasahoz tarsitott programok vissza allnak arra a szemet windowsos lejatszora, tovabba a kepnezegeto, a pdf olvaso, meg amit meg nem vettem eszre.

    Ez az egyik gond.

    Masik, hogy ha itt hagyom a gepet tetlenul, akkor nehany perc utan azt veszem eszre hogy porog a huto ventillator mint az allat, mert valami windowsos szolgaltatas miatt a processzor 50-60%-on megy. Nem tudom mar pontosan a nevuket, de az egyik tuti hogy a "Windows defender solgaltatas", masik valami "NT & Kernel", harmadik valami "Windows gazda folyamat" vagy mi szar, meg egyeb windows szolgaltatasok.
    Most pl. 67 hatterfolyamat van, amibol 28 a "windows hatterfolyamat" de a sima "hatterfolyamatok" nagy resze is valami windows szolgaltatas.

    Harmadik gondom az, hogy ha kikapcsolom a hibernalas funkciot, akkor rettenet sokaig tart a leallitas meg az inditas is, pedig ssd van a laptopban. Kikapcsolt hibernalassal tovabb tart a rendszerinditas ssd-rol mint a win7 gepen hdd-rol. Amikor a hibernalas be van kapcsolva akkor masodpercek alatt "leall" es az inditas is nehany masodperc. Azert raktam idezojelbe a "leall" szot, mert az elobbibol arra kovetkeztetek, hogy tuti nem leall a rendszer, hanem csak hibernalja azt. Amikor kikapcsolom a hibernmalas funkciot, akkor ugye nem tudja hibernalni es rettenet sok ido a leallitas vagy az inditas.

    Van valami beallitas vagy egyeb trukk amivel hasznalhatova lehet tenni ezt a win10 rendszert?
    Szamomra ez igy egy rakas szar, es a legnagyobb baj, hogy a laptopomhoz nincsenek win7 driverek, szoval muszaj ezt a retek win10-et hasznalnom.

Új hozzászólás Aktív témák