Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Zoshi85 #18180 üzenetére

    Pedig a W10es van megadva mint elsődleges..

    Nem tudom, mit értesz megadáson, saját alaplapomnál csak azzal tudom befolyásolni, hogy melyik SATA-csatlakozóra dugom. Boot közben F11 nyomására feljön a lista, ott tudom a sorrendet ellenőrizni is, választani is.

    Meg lehet kavarni azzal is, amikor Windowson belül indítod el a telepítőt, de az a Windows a másodlagos lemezen van. Ezt ugyan le kellene kezelnie, de a gyakorlatban mégsem sikerül mindig.

    Akárhogy is történt, a másik lemezre került a bootmgr és a Boot mappa, ami egyébként pótolható. Nyilván nem a fixmbr paranccsal, amit sokan szajkóznak a fórumokon, ámbár fogalmuk sincs róla, hogy mit csinál és mikor kell alkalmazni. Csak nyomkodják vaktában.

    Nálad azt lehetne csinálni, hogy maradjon bent a szükséges lemez, a Windows partícióját már előzőleg jelöld meg aktívként.

    Utána a telepítőről kell indítani a gépet és a bootjavítást kell választani. Ez pótolja a bootmgr fájlt és a Boot-mappát az aktív partíció gyökerébe. Megkeresi a telepített rendszereket, természetesen a BCD konfigurációs fájlt is ennek megfelelően kreálja.

    Ha ilyen problémákat szeretnél elkerülni, telepítés előtt ki kell iktatni egyéb HDD / SSD-t. Csak a szükséges eszköz legyen benne.

    Ez alapszabály, vagy pedig ismerni kell a saját alaplapod működését, hogy mindig úgy viselkedjen, ahogy szeretnéd.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák