- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- DIGI kábel TV
- Mesterséges intelligencia topik
- Hálózati / IP kamera
- Direct One (műholdas és online TV)
- XPEnology
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
Nem. Ha win7-hez van kulcsod, akkor felraksz egy win7-et a saját kulcsoddal és azt tudod frissíteni, de ez nem "clean install", ez upgrade... Ha a jelenleg telepített rendszert szeretnéd frissíteni, akkor pedig engedélyezned kell a frissítéseket.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
peterk
senior tag
válasz t72killer #17794 üzenetére
A keresés minimális forgalmat generál, az csak egy POST/GET alkalmanként, amikor tényleg használod. Pár kilobyte. Ha spórolni akarsz, akkor tiltsd le a metros appok háttérben futását, plusz a live tile-t amin csak nem "létszükséglet".
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
t72killer
titán
válasz #25583896 #17797 üzenetére
Köszi Bár ez se 100%-os megoldás: "Windows Update will only download priority updates." - beb#szna, ha 250megás keretnél - horribile dictu adatroamingon- nekiáll egy többszázmegás csomagot letölteni, mondván "létfontosságú" biztonsági frissítés. Eddig szépen kaptam egy értesítőt és ha netkábel közelébe ért a lapos szépen frissítettem manuálisan.
Ha komolyan kell a spórolás a MB-okkal, akkor bizony kézzel is neki kell menni a beállításoknak.
#17802: live tile kilőve, a háttérben futást hol kell?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kisvitya
újonc
Sziasztok!
Előre is bocsánat hogy nem nagyon értek a pc témához!
Ma délután frissítettem windows 10 pro-ra és azóta nincs internetem az asztali gépen.. azt írja hogy etherent kapcsolat korlátozott. Valaki írna egy részltes segítséget hogyan állíthanám helyre az internetkapcsoaltot? -
freelanced
addikt
Hello!
Fel szeretném rakni az új Windows a laptopomra (Fujitsu A544), érdekelne, hogy miképp lehetne kivitelezni, hogy mindent letöröljek és "tiszta" telepítést hajtsak végre. Egyáltalán lehetséges?
Köszönettel!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
peterk
senior tag
válasz Kernel #17795 üzenetére
Na látod, ez már értelmes felvetés, és korlátozni ill. szabályozni is lehet értelme. Éééésss .....erre van is jó kis beállítási lehetőség is.:
A keresőbe beírod hogy "indexelési beállítások", upsz, bocsánat, nem megy a keresőd. Szóval vezérlőpult => indexelési beállítások. Itt aztán azt indexeltetsz, amit csak akarsz. Le tudsz tiltani tartalom típusokat (dokumentumok, levelezés, letöltések, onedrive, stb.), sőt ki tudsz tiltani foldereket, vagy akár komplett meghajtókat is a keresésből, stb., és közben a start menüt meg hagyod indexelni. Vagy fordítva, kinek mi tetszik, mit akar könnyen a keresőben megtalálni.
Megj.: Az indexelés egyébként nem indexeli le minden fájlod TARTALMÁT. Az akkora overkill lenne, mint a huzat. A fájlok 99%-ánál csak a nevet és a meta-információkat indexeli, hiszen értelmesen erre is lehet csak keresni. Csak néhány fájltípust indexel tartalomra is (dokumentumok, doc, xls, stb.) Egyébként még ezt is tudod állítani fájl típusonként: a "speciális" => "fájltípusok" fülön fájl típusonként állíthatod, hogy a tartalmat is, vagy csak a metainfót indexelje. Vagy azt sem.
(Megj2: Az indexelés egyébként nem csak a start menüre és a fájlokra és azok tartalmára történik meg, hanem pl. a levelezőben is a search indexel. Például outlookban. De a gyári mail kliensben is. Vagy a kapcsolatokban (contacts). Vagy a naptárban, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz freelanced #17805 üzenetére
Gondolom win7-tel érkezett, így megvan a frissítési alap. A tiszta telepítéshez két lépés kell:
1. Frissíted a rendszert
2. Újraparticionálod a lemezt és újrarakod a win10-etPl linkek a szükséges ISO-hoz, gyorsabb a download toolnál - és nem kell hozzá adminként belépni.
Arra figyelj, hogy csak egy ideig lehet a frissítéstől viszakozni (30 napig megvan a windows.old mappa, aztán nem tudom engedi-e a tisztán visszatett win7 újraaktiválását - én ezzel szívtam egy sort). illetve a win10 előszeretettel vágja tönkre a recovery partíciókat, ergo a win7-re visszaút rögös.
#17807: ja, gyanús, énis lepucolnám. Office 2013-at v egyéb nagyobb alkalmazást migráltál a régi rendszerből? Az is okozhatja a szemétdombot.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Úgy döntöttem, hogy nem akarom frissíteni a win8.1 rendszeremet win10-re.
Hogy tudom kikapcsolni az értesítést és hogyan tudom eltüntetni a kis ikont a tálcáról ?
Ha fel is teszem akkor tiszta telepítéssel és másik SSD-re....ISO-ból.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Kernel
nagyúr
válasz #58000384 #17800 üzenetére
Attól, hogy nem tartasz rá igényt, a többi felhasználó még igen. TC-t annyira nem szokás használni, a keresés benne meg jóval lassabb, mint az indexelt beépített keresővel.
Számomra ez irreleváns, mint az indexelés konfigurálása is. Nekem nem kell és ennyi, tiltom le. Nem fogok vele szarakodni. TC sem vitatéma.
Nem egyszerű fájlkezelőről beszélek, itt pluginek vannak, hasznos képességek, aki mélyebben nem ismeri, annak úgyis hiába magyarázom.
Magam részéről egyébként hajlok arra, hogy a Win7-et fogom használni, ez pedig még ráér.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
törölt tag
Tiszta telepítéssel biztosan kisebb lesz a rendszer mérete, a kérdés az, hogy ha mindent újra feltelepítesz, frissítesz, akkor mekkora lesz?
peterk: Nálam alapból nem indexel sehol, csak a felhasználó mappáiban, a start menüben és az offline felhős fájlokban.
Kernel: Alig pár helyen keres, azt is gyorsan megteszi, utána nem lehet észrevenni, ha néhány új fájlt indexel. Ha egy ilyen szolgáltatás annyira zavar, hogy visszaraknád a 7-et (és nem fér meg a TC és a wsearch egymás mellett), akkor szerintem is az lenne a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
Clean installt mindíg tudsz csinálni, csak ha tönkremegy a géped, akkor nem.
Win7 clean install, (bootolsz usb-ről, vagy dvd-ről) -> feltelepíted (azthiszem, már telepítésnél sírni, fog, hogy "jaaaajjj a frissítések") ezután ha feltelepítetted, akkor nagy valószínűséggel órákra félreteheted a gépet, mert "frissíteni" fogja magát, hacsak nincsenek a telepítőbe integrálva a frissítések, de ez most mindegy. ha frissült a windows 7, akkor kapod maaajd az értesítést a win10-ről és ezután mehet a windows 10-re upgrade. :/
Ha tévednék, javítson ki valaki. )
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
peterk
senior tag
Pedig ott valami nagyon teli szemetelte a rendszeredet.... Nincsenek esetleg több gigás letöltött metro appjaid? (asphalt és többiek),
A lemezkarbantartóval biztosan mindent töröltettél? (lemezkarbantartó => rendszerfájlok törlése gomb, majd bejelölve minden?)
-
gg72
veterán
válasz t72killer #17808 üzenetére
Igen, Office 2013 átjött, de ez az egyedüli nagyobb program, még nagyon friss volt a Win7.
@peterk: Nincs semmmi ilyen metro app és töröltem mindent 2 lépsében a lemezkarbantartóval. A Win7-re felment mindenféle frissítés több nap alatt, az is volt majdnam 30GB...
@karak_22: Hát ezt lenne jó tudni, de mások szerint 12GB körül kellene lennie, ha jól értem.
@JanR: Ha win7-re teszem fel a win10-et, mindenképpen kell előtte W7 teljes update? Ugyanis utána úgyis menne rá egy tiszta telepítésű win10.
[ Szerkesztve ]
-
-
peterk
senior tag
válasz Kernel #17812 üzenetére
Én is total commandert használok (nem is "csak úgy", fejlesztő vagyok, sftp-től millió pluginig), de mondjuk a leveleimben vagy a naptáramban az nem fog keresni, akármennyire is szeretném. (Másra szolgál a kettő. Persze az átfedéseket érdemes kikapcsolni, de amúgy....)
-
Döglött Róka
veterán
-
SP4C3
veterán
Na látod ez jókérdés. Azthiszem, hogy tudsz, ha elindítod a setup.exe fájlt, de ott kérni fog kulcsot a 10-hez. Akkormár mehetne a win10 clean install, de ugye nincs 10-hez kulcsod. Ezesetben, vagy kalózkodsz és használod illegálisan, és élsz ezzel a tudattal, vagy megveszed 199.99 amerikai pezóért. (esetleg 99 dollár a butított home verzió, vagy amazonon olcsóbban win-pró, a minap néztem, azthiszem 160 pezó körül van.)
-
törölt tag
Változó, a frissítések, programok, szolgáltatások számától függ. Én inkább 16GB-ra tenném az átlagos méretet (64bites rendszernél). Idővel kicsit hízni fog, ahogy egyre több frissítés érkezik.
A 7-nél csak az a fontos (elvileg), hogy az SP1 telepítve legyen, utána a programmal lehet kézzel indítani a frissítést 10-re.
(#17815) whYz: Tudsz frissíteni bármiről, a lényeg, hogy még a 7-ből indítsd a telepítőt.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Borisz76 #17811 üzenetére
El kell távolítani a KB3035583-as frissítést.
A tiszta telepítéshez win10 licensz kell, ha az ingyenes ajánlatot ki akarod használni, akkor egyszer frissítened kell (bár a frissítéshez semmi szükség a gwx appra, simán iso-ból is megteheted).
#17818 freelanced: még nem tökéletes, de használható. A nejem az egyetlen használója a családban, én még nem tértem át, de komoly panaszt nem hallottam még (hp 720 noti).
#17821, #17815: Lehet frissíteni pendriveról is, én úgy csináltam. Viszont biztosamibiztos nem arról bootoltam, hanem win7 alatt indítottam a setup.exe-t a kulcskérést pedig átugrottam. (aztán az egészet visszacsináltam, de ez másik történet)
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz #58000384 #17813 üzenetére
Ha egy ilyen szolgáltatás annyira zavar, hogy visszaraknád a 7-et...
Ki mondta, hogy emiatt? Hanyagoljuk ezt a kis fikázó mellékzöngét, ami a megjegyzésed végén kisugárzik, ha még szöveget sem tudsz értelmezni.
Több dolog van, ami nem nagyon tetszik, emiatt hajlok arra, hogy Win7 lesz a rendszerem továbbra is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
kisvitya
újonc
Sziasztok Sürgős!
Előre is bocsánat hogy nem nagyon értek a pc témához!
Ma délután frissítettem windows 10 pro-ra és azóta nincs internetem az asztali gépen.. azt írja hogy etherent kapcsolat korlátozott. Valaki írna egy részltes segítséget hogyan állíthanám helyre az internetkapcsoaltot? -
SP4C3
veterán
válasz peterk #17825 üzenetére
Lehet, hogy úgy van, ahogy írod, de én úgy emlékszem, hogy setup.exe-nél a szervízelt laposon 8-as alól kért kulcsot. Bocsi, de ezt nemvágom. :S Clean install-t preferálom.
-
t72killer
titán
Installer - office2013? Az pakolja ide havonta a ~gigányi frissítés hulladékát, ráadásul nem is engedi törölni. Ha az office-t áthoztad a régi rendszerből, akkor bizony jött vele a szemét is. A legtisztább, ha csinálsz egy clean installt.
#17831 SP4C3 : át lehet ugrani a kulcsmegadást bármilyen szituban, clean és frissítéses telepítésnél is.
#17830: a diagnosztika/troubleshooting mit mond? Esetleg próbáld meg ezt futtatni parancssorból:
ipconfig /flushdns
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz peterk #17828 üzenetére
Minden ki van pipálva és már lefuttattam többször is, most is csak 67MB-ot tudna felszabadítani:
Nem tudom, hogy nem a rengeteg office frissítés zabált-e meg ennnyi helyet... Szerk: @t72killer: Na, egyre gondoltunk. De ha tiszta frissítést csinálok és újra teszem az Office-t is, akkor újra teleszemeteli majd, nem? Vagy valahogy ki lehet ezt védekezni, azon kívül, hogy letiltom az Office frissítéseket?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Abba a mappába kerülnek a frissítések, ezért írtam, hogy idővel valószínűleg a 10 is hízik majd szépen (bár remélhetőleg ezen kicsit változtattak). A lemezkarbantartó tud törölni belőle olyanokat, amiket a rendszer jónak lát, a rendszerfájlok törlésére kattintás után (ha kézzel törölsz bele, akkor hibákat írhat később az Update).
Ha nem engedi, akkor elvileg vannak még megoldások rá, de soha nem teszteltem egyiket sem. Rendszerint ezek a WU szolgáltatás megállításával és a fájlok kézi törlésével járnak.
Kernel: Hogy milyen "fikázó mellékzöngét" képzelsz a hozzászólásomba, az a te dolgod Teljesen komolyan mondtam, hogy a 7 jobban megfelelne neked, ha a rendszer működésével vannak gondjaid.
-
Döglött Róka
veterán
Start > Ird be hogy cmd; enter ; Command promptba : ipconfig /all; enter
Kimenetet masold ide
t72killer: Drivercsere mielott latnank mi a baj?
Kernel: Nem hiszem hogy barki igenyt tart az agressziv kismalac stilusodra, foleg hogy eleg sok marhasagot is osszehordtal. Hasznald a win-t ahogy akarod, lelked rajta, csak ne terjeszd es ne konfiguralj gepet egy laikusnak se.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
törölt tag
-
peterk
senior tag
-
peterk
senior tag
válasz kisvitya #17844 üzenetére
A "vezérlőpult => hálózati és megosztási központ => bal oldalon adapterbeállítások módosítása" ablakban látszik a hálókártya? Egy "ethernet" v. hasonló nevű eszközt kéne látnod, ami alatt a részletekben ott van a "Realtek blablabla".
Ha látszik, akkor jobklikk => tulajdonságok, és másold ide a feljövő ablak tartalmát (a képet másold).
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 2042
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning