Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz vovoka #17227 üzenetére

    Update, vagy clean install? Ha az előbbi, akkor próbálj meg egy clean installt.

    Ha már szóba jött a kettő:
    A windows nem egy telefon firmware, ahol van 1 (2-3, max néhány) féle hardver, amit a gyártó pontosan ismer, hiszen a hardvert is ő adja, alkalmazást se lehet rá mást tenni, csak az appstore-ból letöltöttet, amik elég korlátozottan tudnak a rendszerbe "beletúrni". Így nem reménytelen kiadni egy firmware frissítést, ami 99.999%-ban flottul lefut, upgrade után nem lassú, nem fagy, stb. Még így is az van, hogy pl. androidon, ahol sokféle hardver van, a google csak a saját eszközökre adja ki a frissítést, a többire a telefon gyártója, aki előbb a hardverhez igazítja.

    A windows platform ehhez képest maga az abszolút káosz. Egymillió féle configon fut, egymillió féle kiegészítő eszközzel - webkamerától printeren át hangkártyáig az ég világon mindennel -. amit egymillió féle nem is a gyártó (MS) által készített driver működtet, és ezen driverekből tízmillió verzió van a gépeken, a tízévestől a legfrisebbig. És ezen a hardver, eszköz, és driver káoszon fut somillió féle szoftver, aminek a nagy részéről a Microsoft szintén semmit nem tud. Ráadásul, mivel desktop oprendszerről van szó, ezek a szoftverek sokkal komolyabb szintig is "bele tudnak nyúlni" a rendszer működésébe, kernel szinten is tudnak kódot futtatni adott esetben stb.

    Na, erre a káoszra adjál ki frissítést. Én azon is csodálkozom, hogy a frissítések fele nem áll le félúton. :D

    Szóval, akinek gondja van upgrade után, annak mindenképpen javasolt legalább egy clean install kipróbálása. Aki upgradelt, azt feltehetően érdekli a win10. Akkor már szánjon rá még ennyi időt, ha már belefogott. Még így is lehetnek gondok a driverekkel, hiszen a külső eszközök egy jelentős részéhez nem a MS csinálja a drivert. De sokkal jobbak az esélyek...

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák