- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Hálózati / IP kamera
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux Mint
- Direct One (műholdas és online TV)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Vírusirtó topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Előtte sztem vissza kell váltania és újra kell aktiválnia a 8.1-et, mert a frissítéssel elveszti a 8.1-et addig, amíg a 10-et használja, nem?
#16647: a TV menüjében nem lehet megoldani?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
pzstm
titán
-
freelancer68
tag
válasz Tiger. #16648 üzenetére
Szerintem nincs benne, csak külső programmal lehet.
Aero Glass -
t72killer
titán
A 8.1 licenszet az első frissítés pillanatában elveszíti - máskülönben azt használhatná egy másik gépen. Ergo a migrációhoz először vissza kell lépni 8.1-re, hogy visszakapja a licenszet, aztán jöhet a gépcsere, 8.1 majd 10 install.
KV<-
-
mefistofeles
addikt
Olvasom a topicban a sok problémát és volna néhány tanácsom.
Nem, nem vagyok informatikus, csak egy egyszerű felhasználó aki két évtizede Windowst használ.
Ha problémás a telepítés vagy még neki sem álltál akkor én a helyedben így tenném.....-Először is elmentenék mindent ami fontos, vagy egy másik partícióra vagy valami külső tárhelyre.
-Utána a biost alaphelyzetbe, a rendszer partíciót törölném és csak a helyet jelölném ki a Windowsnak, a többit ő elintézi.
-Felraknám azt amiről majd 10-re frissítek. Ha kész semmit nem telepíteni, csak megvárni, hogy felpakolja a frissítéseket amik a váltáshoz szükségesek.
-Ha ez kész (és aktivált) jöhet a 10-es. Gyakorlatilag mindegy, hogy segédprogrammal, vagy anélkül frissítesz, lényeg, hogy ne torrentes, kutyult verzió legyen. Egy ilyennél sosem tudod mit variáltak, optimalizáltak benne.
-Elvileg hamarosan egy 10-es (aktivált) rendszer néz veled szembe. Most vagy alaphelyzetbe állítanám a Windowst, vagy újrahúznám, ugyanazzal a telepítő állománnyal amivel először is frissítettem.Majdnem kész!
Most még mindig nem kezdenék agyatlanul legújabb drivereket keresni, böngészőt, vírusírtót, médialejátszót telepíteni. Inkább átnézném a rendszert. Működik minden amit szeretnél? Nincs hiányzó driver? Internet, rendben? Újraindítod és hiba nélkül feláll a rendszer? Tiszta telepítésnél, ha csak nincs valami hardveres gebasz a válasz igen kell legyen!
Természetesen mindenki a saját ízlésének és igényeinek megfelelően variálja a rendszert de alapból elmondható, hogy a biosban és a rendszerben csak a minimálisan legszükségesebb dolgokat változtasd meg!
Egyenként rakd föl amit szeretnél! Próbáld ki működik e, nem okoz e a rendszerben gubancokat. Addig ne állj neki a következő telepítésnek míg az előzővel nem működik tökéletesen a rendszer. Ha pedig semmiképp nem oké akkor (tudom sokan ragaszkodnak a kedvencekhez) válassz az alternatívák közül mert mindenre van!
Sokszor olvasom, hogy ez a böngésző vagy az a lejátszó nem működik és milyen szar a rendszer inkább vissza is rakom a 7-est, 8-ast. Ilyenkor az jut eszembe, hogy ha nem passzol egy gomb akkor a kabátot cseréled le?Akinek nem inge természetesen ne vegye magára de talán pár embernek segít ez a leírás.
Én nagy vonalakban így szoktam telepíteni egy totálisan új rendszert. Lehet, hogy szöszölős és nem a leggyorsabb de a legbiztosabb módszer![ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
t72killer
titán
válasz freelancer68 #16655 üzenetére
ajvé, erről nem is tudtam, lehet le kéne vakarni a nejem notijáról a 10-et, mielőtt a telepítéstől számítva 32 napra a fejemhez vágja, hogy használhatatlan az OS . A későbbiekre úgyis betáraztunk egy Dreamsparkos kulcsot, ősztől úgyis hivatalosan jogosult lesz rá. Ez BIOS-ba égetett kulcsú notiknál is így van?
A visszatéréshez gondolom elég ráböknöm a gépházban a "restore windows 7" (v vmi hasonló) opcióra.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
nem ugy volt, hogy lesz uj lock screen? mert nekem teljesen jo lenne a bing daily image, viszont ahogy nezem ez a rendszerben nincs benne, ami meg w8-hoz app az nem mukodik rendesen w10 alatt, nem tudja a hatterben valtogatni a kepet.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
siskad
őstag
Sziasztok! Tegnap frissítettem win7-ről 10-re. Az lenne a problémám, hogy ha youtubeon hallgatok zenét fülessel akkor recseg (biztos hogy nem a füles rossz, mert 2 van és mind a 2-vel csinálja) de ha a gépen lévő zenét hallgatom akkor nem recseg. De a hangfallal pedig egyáltalán nem recseg youtubeon sem. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
Boonen007
őstag
Tabletemen nem akar az időjárás csempe élővé válni, csak az üres kék ikont mutatja mit kezdjek vele?
-
Gsx-rr
veterán
Visszaálltam win 7-re. megint letöltötte a win 10 frissítést. Hogy lehet kikapcsolni és azt megoldani ,hogy ne töltse le mindig?
-
renji00
aktív tag
Sziasztok! Ha vásárlok egy kulcsot a Microsoft oldalról (home) azt csak egy accounthoz tudom kötni? Gondolok itt olyanra hogy családi megosztás vagy valami hasonló. (Édesanyám és testvérem használná a saját gépét.) Vagy ha ez nem megoldható akkor 1 accounton be lehet jelentkezve egyszerre 2 ember?
-
Kernel
nagyúr
válasz Ropinator #16647 üzenetére
5 % túlnyúlás, overscan a videodriver beállításai között szokott lenni, esetleg az is előfordulhat, hogy a TV menüjében átállítódott, bár elvileg nem kellene.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
t72killer
titán
válasz freelancer68 #16660 üzenetére
Köszi pucolunk is vissza gyorsan a 7-esre, ill a saját notimon is meggondolom, hogy menjen a frissítés. Ha én adok be (MSDNAA-s) kulcsot neki, akkor a biosban lévőt békén hagyja? (nem használja fel aktiváláshoz?)
-
DeathAdder
veterán
Arra vagyok figyelmes már háromból harmadik alkalommal, hogy amikor éjjel alvó módba teszem a gépet, akkor reggelre már megint be van kapcsolva
Ez valami hiba, vagy egyéb beállítás szükséges?
-
Bodor
veterán
válasz mefistofeles #16656 üzenetére
+1 Okos gondolatok! Én is ezeket javasolnám.
-
h1mpi
félisten
Nekem néha elveszik a net kapcsolat és csak újraindítás vagy driver újratelepítés segít. Archer T4U USB stick. Mi lehet a megoldás? Néha úgy érzem, mintha a gyártók meglepődtek volna, hogy kijött a Windows 10, mert kb. annyi támogatottsága van, hogy az 0...
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Tiger.
nagyúr
-
nyega
tag
válasz mefistofeles #16656 üzenetére
Másodjára én is hasonlóan tettem, így is vannak kisebb problémáim, de alapjában véve jól működik a rendszer, később pedig biztos, hogy javulni fog. Csak ez a rendszer felállási idő menne vissza 17 sec.-re ...
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni nekem, hogy a windows frissítéseket hogy tudom beállítani, hogy mit töltsön le és mit ne? Csak mert frankón befrissítette a touchpad és a hang driver-eket és most se hang, se görgetésem nincsen. Ha nem frissítgetné ezeket akkor nem lenne vele gondom...
Egy másik kérdés, hogy az ősök Lenovo-ján annyira picik a karakterek (a nagy felbontású kijelzőnek hála), hogy alig lehet elolvasni. Hogyan lehet feljebb venni az alap betűméretet?
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Nordekk
tag
Belefutottam egy érdekességbe. Valaki esetleg tudja az okát?
Első bekapcsolás: Feladatkezelő
Itt a System 124MB-ot eszik és az össz memóriának 23%-át használja az egész rendszer.
Egy újraindítás után: Feladatkezelő2
Itt pedig semmit nem eszik a System.És ez így változik minden egyes újraindításnál, egyikszer 124mb-ot aztán kövinél semmit stbstb...
-
MrCsiT
addikt
válasz kisapa #16614 üzenetére
1. megnyitod a jelentkező felületet a jobb alsó sarokban az ikonnal, és jól lemondod.
2. megkeresed a KB3035583 frissítést a telepített frissítések között, és törlöd.
3. újraindítás után, Windows update-en csinálsz egy frissítések keresését, előtte megnézed, hogy semmiképpen se legyen "frissítések automatikus telepítése" beállítva, hanem csak a töltse le és majd eldöntöd, hogy telepíted-e opció.
4. a keresés megtalálja a KB3035583-t, nyomsz egy jobb egeret rajta, és elrejted.
5. a ~BT meg a másik mappát, ha már azokat létrehozta a cucc, letörlöd a C:-ről.Ezzel szerintem megszabadulsz a W10 "tegyé má fel, tegyé má fel,"piszkálásától.
Nordekk: akkor fogyaszt a system, mikor épp jelentést csinál a telepített alkalmazásaidról az MS-nek.
h1mpi: nálam a Tp-link 450MBps USB stick dobálta el a netet W10 alatt. Érdekes módon, a laposba beépített max. 150Mbps-es wifim az ment, igaz, csak 72-vel.
dajkapeter: szerintem sehogy. By design úgy van, hogy mindent telepít amit talál az update szerveren, vagy nem? ( ha jól tudom, max. azt tudod megadni, hogy most, vagy kicsit később tegye ezt.)
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
mefistofeles
addikt
Nekem igen fürge induláskor, leálláskor.
Nincs túl sok a windowsal induló progid? Én ezeket ki szoktam lőni. Azon kívül ami szükséges én azt szeretem ha egy program akkor indul mikor én mondom neki.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
addikt
Üdv!
Tegnap megtörtént a frissítés Win 7-ről a 10-esre. Simán fel is ment a 10-es, az eddigi progik, eszközök is úgy néz ki működnek, az aktiválás is sikerült, viszont nem indult a net. Folyamatosan azt dobta a diagnosztika, hogy "A helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval." Sajnos semmi eddig használt vajákolás nem segített, és mivel net nélkül elég macerás, kihívtam a netszolgáltatóm szervizét.
A szervízes is átnézet és állígatott egy csomó dolgot, de csak nem akart a net elindulni. Már felvetette a tiszta telepítést, hogy az esetleges 7-esből maradt cuccok ne kavarhassanak be.
Végül tett még egy utolsó kísérletet, és ez úgy néz ki megoldotta a problémát, amit leírok, hátha másnak is segíthet.
Tehát, Hálózati és megosztási központ megnyitása, ott katt az Ethernet-re/Tulajdonságok/Beállítások/Speciális/ itt a Tulajdonságok közül kiválasztani a Speed és Duplex-et, és jobbra az Auto Negotiation-t átállítani 100 Mbps értékre.
Géprestart, és azonnal lett net. Megpróbálta még ugyanitt az 1,0 Gbps értékkel is, azzal is pöccre indult, végül vissza lett állítva az alapértelmezett Auto Negotiationra, és azóta ezzel az értékkel is van net.
Remélem tényleg ennyi mókolás elég volt neki ."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Karcsi1001
tag
Sziasztok Mindenki!
Segítséget kérnék: a napokban feltelepítettem a Win10-et, és van egy problémám. Bekapcsoláskor mindég jelszót kér, csak úgy tudok belépni. Nem tudok rájönni, hol lehet ezen változtatni. Win7-en lehetett, 10-en nem? Nekem fontos lenne.
Ha Valaki tud, kérem segítsen, előre is köszönöm!"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
-
Sutee89
aktív tag
válasz Karcsi1001 #16686 üzenetére
-
Spancho
senior tag
ITT a leírás képekkel.
Mind a 2 folyamatot csináld meg ,akkor tuti működik.
Kb 2-3 perc az egész.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Azt meg tudom csinálni, hogy a onedrive mappa másik meghajtón legyen, ne a c-n? Ha igen, hogy?
Az mitől lehet, hogy videó, vagy kép megnyitásánál csinál olyat a win, hogy csak pörög a kis kör, de nem nyitja meg a fájlt, hanem valami olyan hibaüzenetet ír, hogy lejárt vmi idő. Másodjára viszont megnyitja.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
nyega
tag
válasz mefistofeles #16682 üzenetére
8.1 -en sokkal több progi indult automatikusan, (régóta volt fent), itt már mindent ki lőttem és mégis lassabban áll fel a rendszer Annyira nem feszítem magam, (bár k...ra zavar) szerintem idővel ,jobb lesz.
Csak nem értem, másnak miért gyorsult, nekem miért nem? Annyira nincs szar vagy öreg gépem.
Majd ez is megoldódik egyszer.A Lányom gépére is frissítettem," úgyis ez lesz a jövő" gondolattal, nehogy már a kiscsaj lemaradjon az elkövetkező fejlődésről, gondolom mindenhol ez lesz a platform 7-8 éven belül, ismerkedjen vele. Nem volt őszinte a mosolya, mikor haza jött a nagymamától és nem voltak meg a játékai a gépen...
Azóta persze mindent vissza raktam Neki,mentésekkel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Sutee89
aktív tag
válasz Karcsi1001 #16691 üzenetére
Igen
-
vigyori78
őstag
válasz Tiger. #16648 üzenetére
Google 4. találat k.rva nehéz
-
Karcsi1001
tag
Lenne még egy kérdésem: a tálcáról hogyan lehet eltüntetni a gyári órát, én mást használok, ezért feleslegesen csücsül ott.
"Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd, vagy tűrd hát őket." MARCUS AURELIUS
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Be tudok valahogy állítani olyat hogy a drivereket én magam döntsem el mit telepít fel és mit nem?
Nem túl jó még az intel hd 3000 + nv gf 525m driverei ezért szeretném a régieket feltenni, mert amúgyis jobban pörög a rendszer ezektől, jobban fűti. Szóval igazából 2 kérdés lenne, hogy várhatok hogy realizlódik a laptop hűtése a 8.1 szintjére mikor normális driver lesz alatta? továbbá hogy a driver cserére van-e manuális lehetőség, úgy hogy utána nem tölti le rá az általa gondolt frisset?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest