Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    Üdv, több kérdésem lenne, vettem egy 4TB-os hdd-t, ahhoz kapcsolódóan.
    1. Úgy néz ki CSM módban telepítettem a windows-t. (Nem erre természetesen, hanem még négy éve ssd-re.) Jól sejtem, hogy csak teljes újratelepítéssel működne UEFI módban? Ennek amúgy mi konkrét előnye lenne?
    2. Miután berakom a hdd-t a gépbe, inicializálom, GPT-re formázom, ez oké. Ezután kell még rajta valamit végeztetni? Felületellenőrzés, vagy hibás szektorok kerestetése, vagy ilyesmi? Milyen ingyenes programmal lehet ezt elvégeztetni, ha igen? Csak ezért az egy alkalomért nem vennék feleslegesen programot. Bár azért se rajongok, hogy fél napig ezen szüttyögjön, de ha kell, akkor kell.
    3. Egyben hagyni érdemes a 4TB-ot, vagy szétszedni kétfelé?
    4. Van olyan beállítás a formázásnál a lemezkezelőben, hogy Csatlakoztatás ebbe az üres NTFS mappába. Van különösebb hátránya ennek, hogy nem meghajtójelet kap, hanem egy mappa alá csatlakoztatom?
    Arra gondoltam, van már a gépben két 2TB-os hdd-m, ezeket rendbe teszem (fel vannak partíciózva, sok a redundáns, meg felesleges adat, stb.), és a 4TB-ra csinálok pár mappát, pl. Games, ez alá menne az egyik 2TB-os, erre menne a Steam, GOG, Epic, stb, vagyis a játékok, a másik 2TB-os egy Videók mappa alá lenne betéve, és még esetleg kettéveszem a 4TB-ot, és abból az egyik fele menne a Programok alá. Így nem lenne pl. 9 partíció, mint most. (Persze ha összevonom majd a felaprózást, akkor se lesz.)
    Jár ez a megoldás valami hátránnyal, akár későbbiekben is, pl. egy win újratelepítéskor?

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák