Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz liszi70 #125751 üzenetére

    Azért, amiért egyes 3rd party programokat is az egyes beépítettek helyett, azaz valamivel többet tudnak, jobban konfigurálhatók, stb.
    Mivel tud többet a Macrium? Megnézed a weboldalán a listát, azok közül nem mindent tud a Windowsban lévő eszköz, illetve pl. különbségi/növekményes mentést sem, a Windows mellett másfajta OS-t (pl. Linux) és fájlrendszerű (pl. Ext) partíciót menteni, ütemezni a mentést, nem lehet vele közvetlenül klónozni sem, stb. Valamint bár még benne van a Windows 10-ben ez a lemezképfájl létrehozási opció és alapesetben ez is elég lehet a mentéshez-visszaállításhoz, de a Microsoft elvileg már nem nagyon fejleszti, ellenben a Macrium Reflect esetében adott a folyamatos fejlesztés.

    (#125758) inf3rno:
    Ezen leírás + a fórumtag által linkelt másik világosan szemlélteti hogyan kell használni a beépített lemezképfájl létrehozási lehetőséget a teljes rendszermentéshez. Vagyis nem, nem kell semmilyen DVD, meg eleve Windows alól megoldható, lehet vele helyi + USB-s + hálózati tárhelyre is menteni és onnan visszaállítani, a visszaállításhoz használható pendrive-ról bootolva a Windows-telepítő és a helyreállítási meghajtó is, stb. Az meg nyilván alap, hogy a mentést lehetőleg másik fizikai lemezre javasolt elkészíteni, mert ha a forrásmeghajtó egy másik partícióján van és meghibásodik maga a meghajtó, vagy véletlenül formázva/törölve lesz, akkor nyilván megy minden a levesbe és nem lesz miből visszaállítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák