Új hozzászólás Aktív témák

  • Studiossrác

    aktív tag

    válasz King Unique #120064 üzenetére

    Az a baj, hogy gépet cseréltem és a régi rendszer nem bootol be. Ha bebootolna, gépházból telepíteném újra.

    Viszont a válaszodat olvasva továbbra sem értem, hol hibáztam. Tudnál esetleg egy kicsit részletesebben segíteni? Úgy gondolom, hogy a képek alapján 1 hozzáértő könnyen megoldja a problémámat.

    Tehát: rufussal gpt-uefi beállításokat használtam. Fat32 formátummal. Biosban beállítottam bios modeon belül az uefi-t, majd a bootnál uefi módban bootoltattam a pendriveról.

    Örülnék ha tudna valaki segíteni, mivel nem ártana hétvégén dolgoznom a gépen, viszont képtelen vagyok windowst varázsolni a gépre.

    Szerk: most látom, hogy szerkesztettél. Tehát: usb-s egeret használnék, amit igen, próbáltam másik usb portban. (Ahogy a telepítő pendriveot is).

    Egyéb beállításokkal nem foglalkoztam, tehát legacy usb supportra rá sem néztem, EHCI / XHCI Hand-off-ra sem. Ezekkel mit csináljak? Egyéb usb-s adattároló nincs a gépre dugva. Másik pendrive nincsen kéznél, azzal megnézem holnap.

    Egyébként nem ragaszkodom ehhez az uefihez, egyáltalán van ennek haszna? Mert ha fel tudnám dobni a régi módon a windowst, amikor csak simán az MS programjával kiírattam pendrivera a telepítőt, nekem az is nagyon jó lenne. Kivéve ha ez az uefi telepítés annyira hasznos, hogy megéri nekem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák