Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz NomAd_82 #103170 üzenetére

    Ha HDD-n ott marad az előző Windows 10, akkor az továbbra is rendszermeghajtóként fog funkcionálni, max. nem arról, hanem az SSD-ről bootolod az újonnan telepített Windows 10-et. Meg nyilván egyszerre csak az egyiket lehet, vagy a régit, vagy az újat. Ha az SSD-n lévőt indítod, akkor ott nyilván annak a rendszerpartíciója lesz a C és a HDD-n lévő más meghajtóbetűjelet fog kapni, ahogyan a többi partíció is attól függően, hogy mi foglalt és mi szabad. De ezt utólag akár módosítani is lehet a lemezkezelőben / parancssorban, más meghajtóbetűjelet adni a HDD-n lévő partícióknak, már ha szükséges.

    Ha az SSD-re újratelepítést csinálsz, vagyis clean installt, akkor nyilván a programokat is újra kell telepíteni. Legalábbis ami a C-n volt, azt mindenképpen. Ha némelyik külön partión, vagy külön lemezen és megoldható, hogy az újonnan telepített rendszer is tudja kezelni, onnan indítani őket, akkor azokat elvileg nem. Ha nem oldató meg, akkor viszont értelemszerűen azokat is. Vagy másik lehetőség még a klónozás, 1:1-ben átklónozni HDD-ről az SSD-re a rendszert, már ha ráfér. De ha a HDD-n a C ügyesen a teljes lemezterületet (bruttó 1 TB) kitölti és oda van pakolva minden, vagyis nincsen annyi szabad hely, hogy szükség esetén zsugorítani lehessen, akkor nyilván nem fog menni...

    A régi Windows 10-telepítést a HDD-ről meg nyilván nem mappánként kellene törölni, hanem kompletten a partíciókat... Azaz a korábbi C meghajtót és a telepítésnél létrehozott kicsi (pl. ESP, WinRE) partíciókat is. Bár az utóbbiak törléséhez eleve parancssor kell, mivel védett partíciók és ezért a lemezkezelő nem engedi törölni őket (bővebben).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák