- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe780
őstag
Üdv Mindenkinek!
Nálam valami nagyon el van b...., akarom mondani állítva. Csak úgy gondoltam rákeresek néhány androidos játékra, hogy van-e a pc-s áruházban windowsos megfelelője, de nagyon nem talál meg semmit. Erre mondom akkor játékok/ügyességi, és 19!! írd és mond 19 darab ügyességi játékot hoz fel az Áruház. Na most összesen ennyi ügyességi játékot írtak pc-re a windows áruházba elérhető módon, vagy az én win8.1-emben van valami nagyon elállítva?
Hálás köszönet minden segítőkész válaszért!
-
stewe780
őstag
Üdv Mindenkinek! Rég jártam erre...
Csak egy kérdés, a windows media playert, ha megnyitom mi a jó eget reszel a winyóimon? Mit keres? Minek? Hol lehet kikapcsolni?
Olyan mintha végigpásztázná a merevlemezem minden file-ját. Valamit keres. Műsortárat frissít vagy a fene tudja mit csinál, de folyamatosan zakatol... Ha valaki segítene, hogy hol lehet ezt kikapcsolni, nagyon nagy köszönettel hálálnám meg!Illetve így utólag végigolvasva van itt több kérdés is, de mind ugyanarra vonatkozik
[ Szerkesztve ]
-
-
stewe780
őstag
válasz
Sub-ZeRo #39756 üzenetére
A dobozos upgrade előtt nem kell semmit sem telepíteni, benne a 32bites és a 64 bites telepítő dvd.
Az az online neten vásárolt upgrade, aminél vizsgálta a korábbi windows meglétét, és csak registry hackeléssel lehetett aktiválni. Ott volt még, hogy ha 32bites korábbi windowson vetted meg, akkor csak 32bitest volt hajlandó letölteni, és még a 32-64 bites platformváltáshoz is mókolni kellett vele. Na a dobozos nem ilyen.
-
stewe780
őstag
válasz
Vistaboy #39629 üzenetére
Szerintem az erős vérmérsékletbeli különbségek miatt van.
Az apró bugod, miszerint "nem működnek az Applikációk", illetve a "kezdetekkor volt pár kék képernyő" nem sok felhasználónak teszik olyannyira elfogadhatóvá a rendszert, hogy a hozzászólásuk végére a "a rendszerrel semmi baj" jelzővel illessék.
Azért a komplett reinstall egy sp esetén, még ha Te ezt egy formázás nélküli windows lehetőséggel is csináltad, sokaknál nem fér bele az elfogadható kategóriába.A másik, hogy esetedben mondjuk a hardverrel nem volt gond (nálam sem volt), és ahogyan észreveszem a régebbi elterjedt hardverekkel nincs is. A laptopok spéci dolgainál, meg az újdonságoknál viszont úgy tűnik a szerencse az úr. Lehet valaki több évet a szakmában, ha épp olyan hardvert vásárolt, ami nem szereti a w8.1-el, akkor bizony meggyűlik a baja a rendszerrel, és esetleg ennek itt hangot is ad.
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
válasz
edeleny #39260 üzenetére
A céges gépemen volt ilyen. Úgy fagyott, hogy utána még resettel sem látta az ssd-t, csak a kikapcs/bekapcs segített. Az ssd-t áttéve másik gépbe nem lehetett egy normál copyval teleírni, belepusztult, kuka lett... Nem biztos, hogy ez a gond, de ha van rá lehetőséged, próbáld meg az ssd-t egy másik gépbe, hogy a szimpla copy megy-e rajta.
-
stewe780
őstag
-
stewe780
őstag
Elvileg mindegy, hogy min futtatod a telepítő letöltőjét, akár win7 vagy xp-n is letölti, ha megadsz neki egy rendes kulcsot. Ha nincs ilyen kulcsod és összebarkácsolt a windowsod, akkor a 8.1-re is marad az összebarkácsolás...
Egyébként ez a letöltő is vadul bugos. Most ki akartam próbálni, hogy ezzal a generic key-el le lehet-e tölteni a telepítőt, de már tőlem sem kér kulcsot. Egyszer kért azt slussz passz. Egy apró hiba csupán, hogy azt a 3GB-os mappát, amit letöltött, a lemez égetés után töröltem, minek foglalja a helyet. Most meg megkérdezi, hogy telepítse-e, vagy telepítőt készítsen-e a nagy semmiből, mert a letöltése már ugye nincs meg. Mondom akkor ISO mentését kérem. Jaaaaaaaaaaj, probléma lépett fel az ISO készítésekor döbben rá a kisalkalmazás, hogy nincs miből készíteni ISO-t. És akkor azon a windowson már többet a büdös életben nem lehet letölteni a telepítőt. Csak gratulálni tudok a fejlesztőknek, ennél szarabbul nekem sem ment volna
-
stewe780
őstag
válasz
Zoli bácsi #39138 üzenetére
Igen, a fenti leírásom a letöltést végző géppel azonos architektúrájú oprendszer iso-t szed le.
-
stewe780
őstag
válasz
Hunork #39125 üzenetére
Nem cserélnék. Ami nálad van, az kriminális
Nálam most megvolt a clean install. Tehát:
Innen: http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-8/upgrade-product-key-only
Letöltöd a 8-as letöltőt. Megadod a kulcsodat, elindul a letöltés, egyből bezár.
Letöltöd a 8.1-es letöltőt. Ott már nem kér újra kulcsot, letölti neked a 8.1-est, majd égetheted.Telepítéshez kulcs:
Pró: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Sima: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPTEz valami "generic key" néven fut, tele van vele az Internet. Csak a telepítéshez alkalmas, nem aktiválható vele. Telepítés után egy vízjelet kapsz jobb lent az asztalon, a build számot mutatja. Majd az aktiválásnál tudsz másik kulcsot adni, aktivál, reboot, vízjel nincs, clean install megvan.
Ja és amúgy én sem értem, hogy miért nem alkalmas a 8-as kulcs a 8.1-es telepítőhöz úgy mindenféle extra nélkül. Már megint a fizető vásárló van szívatva. Mert ugye ha nem az MS oldaláról tölteném az installert, már alapból aktiválva lenne....
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Ez a bejelentkezési kép csak engem nem szeret?
Beállítok valamit. Reboot. Az jön be amit beállítottam. Majd kijelentkezés, és akkor már egy másikat mutat.
8.1 minden updattel, 10 perccel ezelőtti clean install, eszközkezelőben minden ok. -
stewe780
őstag
válasz
King Unique #38979 üzenetére
"Intel videókari, v driverével lehetett a gond, de legalább javították..."
Szemellenzőt levenni! Nem a videókártya driverrel volt a gond, és nem is azt javították:
Microsoft has confirmed that this is a problem in the Microsoft products that are listed in the "Applies to" section.Csak mert már csípi a szemem, hogy itt mindenért a hardver szállítók, meg a driverek a hibásak, a windows az nem.
Véleményem szerint rendkívül szörnyű, hogy egy service pack, (ami az, még ha nem is így nevezzük) hibákat hoz. Egy javító csomag javítson! Itt a legpozitívabb hozzászólás is az volt, hogy a problémamentes windowsból problémamentes windows lett. Igen sok esetben hibát hozott a javító csomag, és még véletlenül sem olvastam senkinél, hogy a 8-as ez-meg az hibáját javította volna a 8.1.
Rendkívül nagy hanyagság folyik redmondban. Nem ez lenne az elvárható. Remélem, hogy jövőre a 9-es megjelenésével tényleg már csak a hibajavításokra szorítkoznak a nyolcasban, és nem ez lesz a terméktámogatás végéig. -
stewe780
őstag
válasz
pushalias #38800 üzenetére
Azt a megjegyzést végig kellene olvasni, nem csak az első mondatnál leragadni:
"A Windows 8.1 rendszerre ugyanazon életciklushoz kapcsolódó irányelvek lesznek érvényesek, mint a Windows 8 esetében, és a támogatása 2023. október 1-én szűnik meg. A Windows 8 rendszert használó ügyfeleknek a Windows 8.1 általános elérhetőségének kezdetétől számítva 24 hónap áll a rendelkezésükre, hogy a támogatás megőrzése érdekében frissítsenek a Windows 8.1 verzióra."A támogatás akkor él, ha minden frissítést felteszel. Maga a 8.1 is egy frissítés a támogatás keretében. Nem lehet átugrani, és csak az az előttieket meg az az utániakat felrakni. Két év alatt ez is fent kell, hogy legyen.
-
stewe780
őstag
Mióta a 8.1-et felraktam egyre több japán vagy kínai vagy mifene hirdetést látok. Az oldalakon is megjelennek, de épp most néztem végig (na jó, csak az első 5 másodpercet ) egy japán "csin-kiii-csankúúúuu-tojimasii...."
hirdetést egy youtube videó előtt. Nem tudja valaki, hogy mi a jó égtől van ez? Ja és természetesen nem nyaralok épp Japánban. Budapestről küzdök Firefoxon.
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Hogyan lehet állítani a tálcán az aktív ablak színét?
(Meg van nyitva 12 alkalmazás, és akkor az egyik valami hangyaf@sznyit világosabb. Én komolyan nem látom, nem találom, nem áll rá a szemem. Hol lehet annak valami eltérő színt adni, hogy kicsit elütőbbé tegyem a többitől?)
Az is jó, ha valami alkalmazással megoldható, vagy, hogy írjam át a hkey_local_machine\microsoft\windows\tökömtudja értékét mondjuk valamire. Túrom a netet, de én nem találtam sehol...
Big Thanx!
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Szerintem a legnagyobb gond a rendszerezés hiánya a start menüben. Minden egy szinten van. Nem lehet mappákba fastruktúrába kialakítani egy logikus felépítést, minden ki van bas.va a legfelső szintre. Könyörgöm, mióta pc van, mappákba, fastruktúrákba gondolkozik az ember, csoportosítja a doksijait, alkalmazásait. Erre meg most keressél van. Gratulálok, ez aztán a visszafejlődés.
Ha telepítek egy progit, kiba.z nekem vagy 8 ikont, aztán vagy ott hagyom, vagy letörlöm, és kint hagyom azt az egyet amit használok, de akkor soha a büdös életbe nem jövök rá a későbbiek folyamán ezen a fantasztikus start menün, hogy milyen alkalmazásokat telepített még fel, mert a keresésben is minden egy szinten van.
Hát, ha ez valakinek logikus annak csak gratulálok. Lehet, hogy ha tudod, hogy mit akarsz, akkor ugyanolyan gyors, mint a 7-esben, de, hogy kurvára nem strukturált az biztos. És ez hiba, visszafejlődés.Azt hiszem a windows phone-ban olvastam, hogy egyetlen kibas.ott mappába lehet az összes dokumentumot pakolni, ott is kivették a további mappa strukturáltság lehetőségét. Aztán ott is az a válasz, hogy keressél. Rettenetes, nem tudom kinek jár erre az agya, de ez számomra egyszerű visszafejlődésnek tűnik.
-
stewe780
őstag
Semmit, Debilion már ajánlotta, magam is rátaláltam.
A probléma az, hogy ez is megmutatja az adobearm.exe-t, amit én is megtaláltam a registry-ben. Viszont az indítópult ezt az alkalmazást kibontja, és megmutatja, hogy milyen további alkalmazásokat indít az adott progi. Na és ebben van a hiba, a kibontásban, azt meg sehol sem találom, hogy honnan szedi. -
stewe780
őstag
Én kérdeztem, és kaptam is támogatást itt is, még1szer köszönöm mindenkinek, de nincs megoldás. Meg aztán nem vagyok én annyira dummy, de egy egy karakteres alkalmazás szerűségre nem bírok rendesen google kérdést megfogalmazni.
Amúgy a 90 nap nem valami sok.[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Feltettem egy kérdést a terméktámogatáson, e-mail-est. A telefonos és a chates 20:00-kor véget ért. Kíváncsi vagyok mit reagálnak. Nem tudja valaki, hogy mennyi ideig jár ilyen support ehhez a pro frissítéshez? Meddig lehet kérdésekkel zaklatni az ms-t?
meccs van, vagy mi ez a kihaltság?
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
válasz
Steelmanus #28229 üzenetére
A füleken semmi olyan infót nem látok, ami erre az "I" alkalmazásra utalna.
Marci__: registryben látom a parancssort, az ennyi: "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe" Na most ebből a windows valahogyan kifejti, hogy akkor ezek indulnak el, kibontás után ezek látszanak:
- Adobe Reader and Acrobat Manager (ez az adobearm.exe)
- Adobe Acrobat SpeedLauncher (ez a reader_sl.exe)
- I
Azt lenne jó tudni, hogy a win8 hogyan barkóbázza ki, ha egy alkalmazás mást is indít nem csak önmaga fut, és még letilthatóvá is teszi! A reader_sl.exe például egész jó, hogy látszik, sehol a gépemen nem találtam erre utaló automata indítást, valószínűleg az adobearm.exe indítja. Szóval ezt ő valahogy kiszedi, és az automatán indított alkalmazás további megfuttatott programjait is letilthatóvá teszi külön külön. Ez jó! Csak az a fránya "I" nem tudom honnan jön.Debilon: ez nagyon hasznos, már rátaláltam, na azért itt már van némi sárga és piros, de egyik sem "I". A pakk is rendkívül hasznos, igen. Azt hiszem a processexplorer is ebbe a csoportba tartozik, az számomra soxor életmentő.
Egyébként rákerestem "I.*"-ra az egész c-n, nincs ilyen. Kiadtam parancssorba, ilyen nincs a gépen, ez valami bug eredménye, csak nem tudom hogyan lehetne javítani rajta.
Már arra gondoltam, hogy írok a supportnak, végülis legális win8-am van, dolgozhatnának egy kicsit, csak még nem szántam el magam. Értelmes válaszokat ad a support, vagy csak olyan "ellenőrizze, hogy áramalatt van-e a monitor" jellegű tanácsokkal szolgál, valakinek van már tapasztalata? Van chat, vagy csak levelezni lehet velük?
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Az msconfig legalább kiírta a registry helyet, de 8-asnál az msconfigból kiszedték, a feladatkezelő meg baromira nem informatív. Értem én, hogy hülyékre szabják a felületet, de azért jó lenne valami részletesebb infó is ezekről.
-
stewe780
őstag
válasz
Psychonaut #28216 üzenetére
Köszi, nem valami megnyugtató...
Ebben a feladatkezelőben nagyon lebutították az indítás fület. Igazán megmutathatná, hogy mit honnan vesz. Pélául az acrobat_sl.exe, ami Acrobat Speed Launcher néven fut, nem találtam rá se a könyvtárszerkezet startup mappájában, se a registry run, vagy runonce almappáiban, ahol elvileg az ilyen automata folyamatok szerepelnének. Szóval ez is, hogy honnan jön, lövésem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #28211 üzenetére
Köszi, ha nincs más lehetőség, felrakom, addig is érdeklődnék, hogy másnál is van ilyen fura automata indítás az acrobat alatt?
-
stewe780
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mi a fene az a nagy i vagy kis L betű az indítópultban az Acrobat alatt bejegyezve alacsony prioritással?
c:\Users\Stewe\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\
alatt nincs semmi,
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
alatt pedig csak az eset antivírus bejegyzése vanHol van még automatikus indítási lehetőség a win8-ban? Hol lehetne rátalálni az Acrobatra, és esetleg megtudni, hogy mi az a fura bejegyzés?
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
válasz
#93794560 #27825 üzenetére
Nekem olyat csinál, hogy leállás helyett kikapcsolja monitort, de a gépet nem, és néha néha hozzá is nyúl a winyóhoz, szóval valamit dolgozik, de mivel már nincs kép, nem tudom mi lehet, kb 10 perc után ki szoktam nyomni a bekapcsoló gomb hosszan nyomásával, ez olyan 10-ből 1szer van nálam. Lövésem nincs mitől.
woland_y2k: akkor a PUL licenszhez kellene alakítani az upgarde árakat, és nem a "dobozos" win7-hez. Keressen pénzt, nem sajnálom én tőle, de a melléktermékeket nem kéne akkor sem dupla annyiért adni, mint amit ér.
FLx: persze hogy újra kell aktiválni, reinstallnál is mindig újra kell, a kérdés, hogy hagyja-e. Az látszik, illetve az elmondottakból az tűnik ki, hogy a netes aktiváció már egy komponens (a konkrét esetben a hdd) cseréje után sem megy. Az a kérdés, hogy a telefonos milyen engedékeny. Mert ha nagyon akadékoskodó kedvükben vannak, akár meg is tagadhatják, a megváltozott hardverre ugye nincs upgrade alapja. Mi meg legalább tudnánk, hogy mire is kell számítani.
-
stewe780
őstag
válasz
Воланд #27818 üzenetére
A 90ezret nem én találtam ki, a hivatalos oldalon van fent. A win7-nél pedig még volt teljes "dobozos", és az upgarde olcsóbb a teljeshez képest (nem OEM). Windows8-nál viszont már nincs ilyen "dobozos" termék, az upgrade ára mégis olyan mintha az lenne, sőt az oszlop megnevezés is az.
Negyedrész pedig nagyon kíváncsi vagyok mi lesz alec.cs windowsával, hogy kibírja-e a hardver cserét. Az én upgrade-em is kiírta a szoftver szerződésben a hordozhatóságot, és az upgrade aktiválása eddig nem ellenőrizte az előző verzió meglétét, viszont úgy tűnik mégsem szereti a hardver cserét, akkor viszont mi a jogalapja a 90ezres árnak? Mert kissé szűkszavú a kommented, mégis úgy tűnik számomra, mintha szerinted ez normális lenne. -
stewe780
őstag
válasz
alec.cs #27772 üzenetére
Ha hivatalos, akkor nyugodtan telefonon kérj aktivációt, ha gondjuk van majd megmondják. Ja és majd írd le lszi, jogy mi volt, baromira érdekel, mivel itt a fórumon nagyon ment a hordozhatóság tényének emlegetése, legalább megtudnánk tőled, hogy mi az igazság, mire számítsunk, ha más is ebbe a szituba kerül, jómagam is egy 4 éves gépre vettem meg, meg sokan mások is régebbi hardverre vették meg, az ilyenekben már akármikor kipurcanhat valami...
-
stewe780
őstag
Aki ma frissítene, az a 18kHUF-os dobozos frissítéssel jár a legjobban. Sok boltban van még bőven belőle, nem kell aprón bogarászni. A hivatalos MS oldalon a 90ezres árat a mai napig nem bírom aggyal felfogni, én komolyan azt hittem elírás, de még mindig így van fent, józan ésszel megmagyarázhatatlan...
Ha tényleg ennyi lesz a boltokban, és még e fölé kalkulálják a nem upgrade-et, akkor szerintem komoly arculatváltás kezdődik, és pc fronton erős visszaesésre számíthat az MS. -
stewe780
őstag
Vállalati fronton ez az egész tapicska nem játszik, és ez elég visszatartó erő a 8-astól, szóval erősen keresni fogják majd az alternatívát. (Ha van esze, akkor a konkurencia ezt ki is fogja használni...) A bill/egér pároshoz sehol nincs az érintőképernyő, ha adatbevitelről van szó. A technológiát viszont szvsz nem a vállalati oldal viszi előre. Irodai gépnek, vagy fejlesztési célokra még mindig tökéletesen elegendőek az 5 éves core2duo-k. Ezért is torpant meg erősen a pc értékesítés, a vállalatok ritkábban cserélnek, otthonra meg már a tabletek, telefonok adják a szórakozást/tartalom fogyasztást.
-
stewe780
őstag
Régen divat volt az M$-t szapulni, ezek viszont már tények. Az M$ nem vezető, nem mutat újdonságot, kullog a többi után, és amiben egyedit alkotna azt is elcseszi. Itt van ez a win8 csemperendszer pc-re, márpedig számtalan fórumozó egyetért abban, hogy pc-n nem tapicskolunk és pont. A windowsnak egyébként nincs igazi alternatívája, ha a pc szegletet nézzük, csak annyi a gond, hogy a pc szeglet megkezdte a kihalását, más fronton meg nem villant Redmond igazán.
Maxentius: kb. csak hozzábutították a felülethez Úgysem húzkodhatom az ablakokat tetszés szerint, nem láthatom úgy az alkalmazásaimat, ahogy akarom. Skype-ot én még soha nem használtam teljes képernyőn, a metróban meg minden az akar lenni. Szóval nincs itt gond, legalább nem üt el a felülettől.[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
válasz
zsírsámán #27341 üzenetére
Őszintén kíváncsi vagyok rá. Nekem az a meglátásom, hogy egy Vista2 lesz a történetből. Annak ellenére mondom ezt, hogy magam is bevásároltam egy akciósat, és használom teljes megelégedéssel, de ennek ellenére azért nem járok csukott szemmel a világban. Látom miket írnak, mondanak róla, milyen az általános vélekedés, és, hogy egy rendkívül kedvező árazást követő időszak után mennyire alacsony maradt a használati kimutatásokban. (És most direkt nem eladást írtam, mert ott soxor nem egyértelműsítik, hogy akkor most ez még a polcon van, vagy a végfelhasználóhoz került.) Na most ezek után, ha ilyen árakkal lehet számolni, ez az alacsony növekedés is olyan szinten fog megtorpanni, hogy még egy Vista fénykora mértéket sem fog elérni. Win8 userként persze azért szurkolok, hogy ne legyen igazam, de jelenleg a vistáról váltva az egyik 2%-os táborból csak egy másik 2%-os táborba kerültem.
FLx: "Windows 7 is ennyibe került..." Egy win7 prof 38kHUF, nem becsült, hanem valós kiskereskedelmi ár, ha szerinted ez ugyanannyi, mint a 90kHUF, akkor bizony nem garasoskodsz
Tudom, hogy mennyi ma a boltok polcain a win8 pro upgrade, de ha azok elfogynak, és ugyanezt az árazást kapja, az über-brutál lesz.
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Ez valami vicc? 90 ezer HUF lett egy pro frissítés?
[link] -
stewe780
őstag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy mi zörgeti a floppymat (igen nekem még van ilyenem
) , ha áll egy kicsit a gép? Illetve hol lehet kikapcsolni? Az op. rendszer (w8 pro) meg a víruskereső (eset) amik gyanúsak, de sehol sem találok semmit...
-
stewe780
őstag
Üdv!
Rég írtam, de most sajnos van egy problémám. Egy tokennel kapcsolódnák távoli asztalra, de a jelszót helyesen megadva a következőt kapom:
Lövésem nincs mi a probléma, egy win7-en minden gond nélkül megy a távoli asztalra a kapcsolódás. Nodot kikapcsoltam, tűzfalát és a víruskeresőjét egyaránt, de akkor sem megy. Tudna valaki segíteni ebben?
-
stewe780
őstag
válasz
ielektros #25329 üzenetére
Mondjuk ha egy Linuxról lenne szó, akkor elfogadnám, hogy a licencelés miatt nincs megfelelő minőségű lejátszó. De most itt egy pénzért vásárolt windows-ról van szó, ahol elvárhatnám, hogy ha egy 10 000$-os licenc állja az útját a minőségi videólejátszásnak, akkor legyenek szívesek és nyissák ki a pénztárcájukat ott Redmondban. Komolyan mondom olyan szívesen lennék hülye amerikai, mert ott az ilyenek miatt reklamálni lehet, és meg is érdemelnék, mert azért az durva, hogy egy ilyet tolnak a user elé. Ja, biztosan ezért van a Média Center, vedd meg, és szép lesz a videó képe. (Tudom, most még ingyenes, de aztán abból is vásárolható termék lesz.) Az is milyen már, hogy egy 20megás ingyenes VLC megold mindent, amit lehet, hogy a Média Center is megteszi, de azt vagy egy óráig telepítette a gépem amikor az előző win8-ra felraktam. Hát ezt most nem cseszem szét vele, marad a VLC.
-
stewe780
őstag
válasz
deathtania #25322 üzenetére
Az nvidia vezérlőpult videó beállításai semmilyen hatással nincsenek a képre. Lehet, hogy szar az alap codec, ami a winnel jön, de azért 2013 hajnalán egy friss ropogós win-ben egy xvid, vagy egy divx lejátszáshoz nem vagyok hajlandó codec-et felrakni, ennek alapnak kellene lennie.
Másnál amúgy normálisan szép képe van az xvides videóknak a WMP-ben, vagy senki nem használja a WMP-t?
-
stewe780
őstag
Üdv!
Nem tudjátok mitől lehet rettentő csúnya a Windows Media Player által játszott videó képe? Csináltam egy kivágást ugyanabból a videóból (xvid). A felső az a VLC, az alsó a WMP. Az asztal szélét érdemes megnézni (szörnyű). Két napos a win, progikat alig installáltam, codecet meg semmit sem, csak az update-ek mentek rá eddig.
-
stewe780
őstag
4-szer átolvastam, de nem vágom...
Ez a GGK is ugyanazokat tartalmazza, ami az OEM, vagy az Upgrade dobozában van. De akkor attól Get Genuine Windows, mert mondjuk a dobozán GGK van írva?
(Nem is értem, hogy a telepítés elején felugró EULA miért nem a rám vonatkozó szabályokat ismerteti. Baromi egyszerű az MS részéről, hogy feldobja a nagy általános mindenre vonatkozó szöveget, és akkor értsd, ahogy akarod, meg hámozd ki, hogy akkor mi vonatkozik arra, amit vettél.)
-
stewe780
őstag
Itt nem ezt írják (EULA átvihető-e.. utolsó sora):
"Get Genuine Windows szoftvert, Pro Pack vagy Media Center Pack szoftvert Ön kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhat át."Illetve lehet, hogy leegyszerűsítve azt jelenti amit írtál, de attól még én csak-csak feltenném az eredeti kérdést, hogy mi az a "Get Genuine Windows" szoftver? Tudja ezt valaki? Le van ez írva valahol? Vagy erre csak az MS jogászai ismerik a választ, de ők meg nem árulják el senkinek?
Rákerestem én a neten, de mivel ugye ez szó szerinti fogalmazásban az eredeti windowst takarja, behozta a google az összes windows-al foglalkozó oldalt kivétel nélkül, aztán én meg válogassak kedvemre...
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Tegnap a telepítés során elolvastam az EULA "Átvihetem a szoftvert egy másik számítógépre..." bekezdést, ahol részletesen leírja, hogy igen, meg át is ruházhatom, viszont az utolsó mondatban ad egy olyan kitételt, hogy a "Get Genuine Windows" kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházható át. Szóval ez az írottak alapján nagyon a géphez kötődik. A kérdésem csak annyi, hogy tudja valaki, hogy mi tartozik bele a "Get Genuine Windows"-ba? Mert ez nekem úgy tűnik, hogy valami gyűjtő fogalom. Lehet, hogy a win8 esetén mondjuk mind az? (És az eleje csak rizsa, hogy megtévesszék a usert?)
-
stewe780
őstag
Üdv Mindenkinek! Karácsony utáni celofántépés az upgrade dobozról megvolt, legális 64 bites win8pro-ról gépelek. Tisztább szárazabb érzés...
-
stewe780
őstag
Az biztos, hogy ritka nagy baklövés volt ez a metrós felület ott Redmondban. Nem igazán vált ki bennem érzelmeket, nem utálom, meg nem gyűlölöm, éppen csak nem tudom használni, szóval továbblépek a desktopra. Egy kattintásra azért még képes vagyok, hogy a legújabb wint használjam. Mára már leváltottam a metrós alkalmazásokat, és így egy elég jó kis rendszer lett belőle. Tetszik, hogy nem zabálja a gépem, kevesebb ramot, kevesebb cpu-t igényel. Például az ablakok kerete is nekem megfelelő így, átlátszó effektek nélkül. Annak sem volt semmi értelme, csak, hogy több erőforrást használjon. Nekem minden hardveremet egyből felismerte (kivétel a firewire port, azt le kellett tiltanom...), fagyásom nem volt, meg ilyen világrengető megoldhatatlan furcsaságokkal sem találkoztam amik itt sokaknál előjöttek. Atomstabil volt eddig, az ősi wines progijaimat is viszi, és gyorsabb mint az eddigiek. Szóval összességében szerintem maga a rendszer előrelépés, a metrós felület meg szimplán kihagyható.
Azért nem használni az egész rendszert, mert van benne egy plusz felület, ami nem tetszik, azt azért nem értem meg. Én például a vistában, meg a 7esben is mindig kikapcsoltam az oldalsávot, meg a hülye kis gadgeteket, mert nem jött be. De ettől még nem mentem vissza xp-re.
-
stewe780
őstag
válasz
bopeti98 #23530 üzenetére
Már többször olvastam, hogy ilyen rendszervisszaállító partíción kapják meg a laptop tulajdonosok az op rendszer telepítőjét. Csak úgy gondoltam megkérdezem, hogy egyébként, ha van egy kulcs, akkor egy gyári msdn install lemezről nem menne fel az oprendszer? Vagy talán nincs benne dvd olvasó? Vagy miért kell ennyire védeni ezt a rendszervisszaállító partíciót?
-
stewe780
őstag
válasz
Visormail #22745 üzenetére
+PeachMan
Köszi a segítséget
Valami S1 volt a suspend mód mellett a BIOS-ban, most AUTO-ra raktam, és tényleg "rendesen" leáll minden alvó módban.
kerekfej (22755) : én még nem használom, de van egy. A lényeg, hogy teljesen ugyanazt a különálló dobozos upgrade-et adják, mint amit külön vennél 18kHUF-ért.
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Most már csak az a kérdés, hogy a hiberfil.sys-t hogyan tudnám áthelyezni másik meghajtóra? (Konkrétan az ssd-ről hdd-re raknám.)
-
stewe780
őstag
Üdv!
Nálatok működik a hibernálás? Nálam, ha lenyomom a hibernálást, akkor szépen lehibernál, kikapcsol. Ezután viszont anélkül, hogy bármit is tennék kb 1 másodperc után magától elindul a gép.
-
stewe780
őstag
Nem biztos, hogy win8-as kérdés, de az adobe reader pdf megjelenítője firefoxban angol menürendszerrel indul, annak ellenére, hogy a win8, a firefox és az adobe is magyar van feltelepítve. Ugyanez az ie-ben magyar menüvel jelenik meg. Hogy lehetne magyarosítani firefoxban?
-
-
stewe780
őstag
Igen elértem, köszi!
Viszont itt is az "átvihetem-e másik számítógépre" rész alatt ugyanúgy átvihetőnek írja, mint a rendszerépítő EULA, sehol sem nevezi meg, hogy az átvitt gépen is kell upgrade alap. Szóval akkor az upgrade is átvihető lesz alap nélkül? Vagy csak én olvasom hibásan? -
stewe780
őstag
válasz
zhagyma #20897 üzenetére
Akkor én is hozzátennék 1-et: nálam sokáig a "Rendszermegszakítások" folyamat ette a cpu-t, 10-30% on is el tudott ketyegni a nagy semmiért. Kicsit utána olvasgattam, ez bizony driver gondot jelent. Amit lehet, le kell kapcsolni az eszközkezelőben, vagy ki kell húzni. Jó, megtettem. Kijött, hogy a firewire port letiltása oldja meg a gondot, az után a rendszermegszakítások nem eszi a cpu-t (max 1%). A dolog érdekessége csak annyi, hogy ezután kistükörrel nézegettem a gép hátulját, mert én még soha az életben nem használtam a firewire portot és azt sem tudtam, hogy ilyen is van a gépemben. Ez csak úgy jellemzi, hogy mennyi gondom volt eddig vele... Most meg ez okozza a legnagyobb galibát, szóval csak ennyit a w8-ról, sp1-el talán jó lesz ez is...
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
válasz
Kernel #20592 üzenetére
Hálás köszönet!!
Most a következővel küzdök: pinball fx szaggat ha be vagyok jelentkezve az xbox nemtudoménmibe. Ha indulás után letiltom a hálókártyát akkor jó. Van valakinek hasonló gondja? Amúgy a játék mikor szaggat a system process eszi meg a gépemet, 40-50%-ra megy fel a cpu használata. Nem tudom mi lehet az oka, újabb lan driver nincs a windows szerint. Az alaplapom már nem mai szóval a gyártó oldalán sincs újabb driver. Nod uninstall megtörtént. Mit lehet még tenni? Valakinek van hasonló gondja?
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
A segítségetekkel sikerült a hosszú fiókos jelszavam helyett pin kódot beállítanom a belépéshez. Köszönet még egyszer.
Most viszont újabb problémám van: hol kell azt beállítani, hogy a gép indulásakor a num-lock mindig be legyen kapcsolva? (inkább ott nyomkodnám a pint)
A BIOS-ban be van kapcsolva, ennek ellenére most úgy működik a rendszer, hogy ha leállított állapotból indul, akkor a win kikapcsolja a num-lock-ot. Lövésem nincs, hogy miértViszont ha reboot-ot nyomok, és a reboot előtt be volt kapcsolva, akkor az újraindítás után is bekapcsolva hagyja. De hideg induláskor mindig kikapcsolja. Láttatok már erre valami beállítást valahol?
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Üdvözlet!
Lehet olyat, hogy a microsoft fiókomtól eltérő jelszót adjak meg a windows loginhoz? -
stewe780
őstag
válasz
nicu71 #20114 üzenetére
Fel van véve a mappa, abban vannak a képek. Nem a főkönyvtárba gyűjtöm. Persze tudom, hogy mit mondasz, a képnézőbe is fel kell venni, mert olyan hülye, hogy nem képes a pc-s mappaszerkezetben a következő képre ugorni. Erre viszont azt mondom, hogy nem értem miért ad nekem plusz melót...., de ha már plusz meló, akkor inkább abba fektetem, hogy lecserélem, és nincs vele gond.
A súgóról csak annyit, hogy volt egyszer valami olyan mondás, hogy a windowsnak olyannak kel lennie, hogy még Bill nagymamája is kezelni tudja. Erre most én kezdjek el súgót olvasni alapvető műveletekhez, mert semmi nem egyértelmű? Jól van ez így?
Ez a képnézegető is olyan mint a pdf olvasó, vagy a metrós explorer (láttátok már a mentés ablakot metrósban?
FÉÉééélelmetes!
), használhatatlanok. Le kell cserélni mindet, és akkor már elég jó lesz a rendszer, nem is marad sok különbség a 7-eshez képest.
-
stewe780
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- 1991 - játék a PC-n
- További aktív témák...