Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Vissza kellett állnom win 7-re amit nem is bánok. Csakhogy van microsoft fiókom és szeretném az IE könyvjelzőimet vissza kapni. WP-s telefonom van, azon meg van minden, meg persze gondolom a fiókban el van mentve valahol. Hogy kaphatnám most vissza őket?
-
v.attis
őstag
Igen, ha az update-et letiltom, akkor azonnal vissza esik minden érték: proci majdnem 0% memória meg 30% körül.
De látszólag meg semmi nem frissül, a Windows update nem is működik rendesen.
Na, adok neki egy esélyt, hagyom 1-2 napot hadd frissüljön, ha akar. Aztán letiltom a csába...
Köszi! -
v.attis
őstag
Sziasztok!
A fiam laptopjára most tettem fel egy win7 64bit HP rendszert és két probléma van vele:
1. A windows Update nem talál soha semmit, de közben frissít a gép már vagy 5 órája. Restartnál mindig látszik vagy van új frissítés. Meg a telepített frissítések is szaporodnak, csak az Update nem működik jól.
2. svchost.exe. Folyamatosan 50% fölött tartja a procit és 70% közelében a 4 gigás ramot. Miért? Hogy lehetne megkeresni az okot és kiküszöbölni?
Köszönöm előre is! -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Viszonylag azonal kéne egy megoldás, hogy a winamp, vagy Windows MP kiküldje a zenéd az androidos telómra. A gépen Win7 van.Szóval a helyzet az, hogy lesz délután egy kis buli nálunk és kint az udvaron van egy hangfalszettem ami a telóhoz csatolható. Viszont a zene bent van a gépen, több száz nóta, listába szedve. Ezt kellene kiküldeni valahogy, de a lejátszás a gépen történjen, mert a winamp is, meg a MP is tud keverni.
DLNA van a telón, meg egy Bubble UPNP is, de ez nem teljes verziós. Tulajdonképp a telefon csak mint hangszóró üzemelne, mert a hanglejátszó az a winamp lenne, vagy az MP.Megoldható?
Eddig csak azt találtam, hogy a telón megvan a gépen levő lejátszási lista, de érdekes módon kb 35 számot lát a telefon, pedig ennek többszöröse van a listában. Ezért kellene inkább kiküldeni a hangot wifin a telóra. -
v.attis
őstag
Sükségem van XP-re. Ezért feltettem elsőnek azt. Most fel akarom tenni a hivatalos, gépemhez vásárolt win7 64 bitest és nem megy. A fehér csík után restart és újra kezdi. Miért?
-
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek. Virtuális gép nem játszik, mert nem akarok vele sem tökölni, sem kockáztatni. Riasztóközpontok programozásához kell. Lehet inkább azt választom, hogy választok le partíciókat és először felteszem az XP-t, majd vissza saját Win7-emet. Ilyet már csináltam, biztosan működik.
-
v.attis
őstag
Sziasztok! Lehet tenni két Win 7-et egymás mellé? Van egy 64 bites hivatalos megvásárolt winem. Viszont olyan munkám adódott, hogy a programok nem futnak rajta. Vagy egy 32 bitest kéne mellé tenni, vagy egy XP-t. És akkor meg is fogalmaznék még egy kérdést: Már belakott, működő mellé egy XP-t felrakni lehet?
-
v.attis
őstag
Azt be lehet valahogy állítani, hogy az office-hoz ne keressen frissítést? Minden hivatalos a gépen, de egyszerüen nem kell! Néha napján írok egy kérelmet, meg csinálok egy-két táblázatot, ennyi. Van, hogy egész hónapban nem használom, de a windows mindíg frissíteni akarja. Idegesít.
-
v.attis
őstag
Mi tulajdonképpen a microsoft visual studio és a visual c++?
El lehet távolítani a gépről? Én nem készítek programokat, vagy ilyesmi, csak multimédiára használom a gépet.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Az egyik barátomnak van a té társaságtól egy laptopja. Teljesen hivatalos, ő az első tulaj, kifizette, szóval minden okés. Előtelepített win van rajta, de egy nagy fos az egész rendszere. Szóval le kéne cserélni, formattálni, partíciókat készíteni, egyszóval felépíteni egy használható rendszert rá. Csakhogy nem kapott semmilyen lemezt hozzá... Hiába van regisztrációs kód a laptop alján win7 hp-hez, nincs miről telepíteni.
És akkor most kellene a segítség.
A regszámnál csak ennyit ír: Windows 7 Home Premium.
Amit gyárilag rátettek: Windows 7 HP hun 64 bit.
Ez utóbbit fel lehet tenni a kapott kóddal?
Le lehet tölteni a microsoft-tól, vagy bárhonnan egy ilyen telepítőlemezt? Nekem az kell, hogy tuti jó legyen, mert a koma kamionos és nem egy it zseni. Szóval nem kéne beszarnia a rendszerének mondjuk spanyolországban...
Létezik teljesen átlagos, vagy 'nyers' telepítő, amit a kódjával együtt tökéletesen működő rendszerré lehet összehozni?
Köszönöm előre is! -
v.attis
őstag
Samu noti (1 éves), hivatalosan hozzá adott win 7 HP 64bit.
Mit gondoltok, mit tudtok az altatási módokról? Használom egy jó ideje a hibernálást, de ha felváltaná az alvó állapot, az nem okozna kárt a gépben?
Leállítást hetente egyszer csinálok, mindíg hibernálom. A gyorsaság miatt szeretném lecserélni az alvó állapotra. Ha jól tudom, nem minden hardvert áramtalanít ez a mód. -
v.attis
őstag
válasz Sub-ZeRo #17209 üzenetére
Köszönöm!
Ha már itt tartunk: Szeretnék a gyereknek csinálni egy külön felhasználói fiókot amiben semmihez nem fér hozzá csak a gyári játékokhoz, ami feltelepül a windows-al.
Ez így egyszerünek hangzik, mert ugye van a 'szülői felügyelet' opció. Csakhogy! Bead neki is egy nagy rakás ikont az asztalra. Ez nem is lenne baj, de ha korlátozom, hogy ne tudjon semmilyen programot használni, akkor meg egy nagy rakás hibaüzenetet dob fel indításkor. Szóval valami egyszerű, de nagyszerű megoldás kellene -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Win7 64 bit Home Premiumom van, jogtiszta. Eddíg sosem kért az Office-nak frissítést, most meg özönlenek. A kisfiam játszott a gépen és valamit leokézhatott. Hogyan lehet beállítani, hogy frissítsen nyugodtan, de office-t sosem? Még csak ne is keressen hozzá... -
v.attis
őstag
válasz geprombolo #10218 üzenetére
Nincs neki. Már vagy 5-ször végígpötyögtem.
A winnel lett valami szerintem, csak nem tudom mi. Egyik nap még rendesen töltöttem rá zenét a total commanderrel, másik nap meg már nem ment. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
A winem egyik napról a másikra MTP adathordozóként kezeli az mp3 lejátszómat. Total commander nem látja, buborék és ikon nem jelzi a tálcán. Az intéző meg kezeli rendesen. Mindez megannyi windows verzió és vagy 4 éves használat után. A lejátszón is megváltoztak a kiírások, ott is MTP-t ír.
Mi a franc lett a windowsommal? És mi lehet a megoldás? -
v.attis
őstag
Na, megy már az aero!
A telefonról újra be kellett lépnem, majd ki és ezután próbáltam a téma változtatást. Ekkor már bejött rendesen.Köszönöm srácok!
-
v.attis
őstag
Ez van.
Egyik megoldás sem hozta vissza. Ellenben sokkal gyorsabb lett a gépem.
Abszolut semmi aero művelet nem működik, sem a kinézet, sem az ablakok halványítása, sem az asztal gomb. Pedig minden engedélyezve van mindenhol. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
ELtünt az aero felületem.
Használok RDM+ progit és ezzel telefonról kezelem a gépet ha nem vagyok itthon, de már leállítottam és mégsem indul az aero felület.
Az rdm leállítja az aerot amikor csatlakozok a géphez, de ha vége, akkor újra indult eddíg, nem volt vele baj. -
v.attis
őstag
Megkérddezhetem, hogy milyen kodeket használsz a dvd-k divx-be vagy más formátumba konvertálásához? Konkrétan azért kérdezem, mert van médialejátszóm és nincs túl nagy merevlemezem, ezért a rengeteg gyerekmesét valami gazdaságos formátumban tárolnám, ha lehet, nem dvd iso-ban. Van amit vágni kell, ezért a power directorral csinálnám az egész folyamatot.
-
v.attis
őstag
válasz sfdrakex #3728 üzenetére
Driverek rendben vannak, igaz, hogy a windows pakolta fel, de ellenőriztem őket és mindenből a legfrissebb és nincs egy sem kihagyva. A jól bevált programokat tettem fel, de ezekből a legrégebbi is max 1 éves.
Abból nem lehet gond, hogy hova telepíti őket a win? Tehát a sima Program files-ba, vagy a Program files x86-ba?
-
v.attis
őstag
válasz sfdrakex #3724 üzenetére
Olyan dolgok vannak, hogy pl nem talál meg kodekeket a video szerkesztő, pedig előtte megtalálta. Amikor egy szerkesztett videóból ki akarok egy kész avit konvertálni, akkor semmi kodeket nem ad be, pedig van a gépen win7 kodek pakk. Meg a videolejátszó ha kinagyítja a kisebb felbontású képet akkor erősen pixeles lesz, pedig azelőtt nem volt az.
Egyébként a procim T6100-as intel, tehát az 64 bites. Ellenben memória kevés, illetve amit szoktak említeni, hogy 4 giga fölött kell a 64 bites win, az nekem nincs meg. Ebben a felállásban is hagyjam meg az eredeti winemet és inkább keresgéljek megfelelő szerkesztő, lejátszó programok után? -
v.attis
őstag
Sziasztok.
Vettem egy laptopot és kaptam hozzá egy 64 bites win7-et. A gépben csak 3 giga ram van és ha ki is cserélem, akkor is csak 4-et teszek bele. A hivatalos 64 bites win-el nem igazán működnek a dolgok.
Megéri kínlódni vele, vagy inkább tegyem fel a jól bevált 32 bitesemet és a régi megszokott programjaim újra működni fognak, mint az előző gépen is...? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Egy win7-es gépet lehet használni NAS-ként egy routeren keresztül, médialejátszó számára? Jól gondolom, hogy wake on lan kell hozzá és mappák, vagy meghajtó megosztása?
Esetleg wifin is fel lehet ébreszteni a gépet? Persze csak ha támogatja a bios (wol benne van, de utóbbit még nem is kerestem.)
Lehet, hogy idén már nem fussa valódi NAS-ra, de a laptopom megfelelne addíg is.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest