Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
fatal`
titán
-
virkir
veterán
Amint láttam régen volt szó a winsxs könyvtárról.
A problémám, hogy az k... hat nap alatt gyártott bele 2600 könyvárt a mérete meg lassan de biztosan felzabálja a szabad helyemet, ez idő alatt volt egy SP1 frissítés ami megint csak meglepett mert elvileg az eddig megjelent összes frissítés fent volt ennek ellenére leszedett kb 70MB-nyi frissítést és egy FF4.0 telepítés.
Nem létezik, hogy ez a kettő generál 2600 könyvtárt.
A telepítéskor 09.07.14. volt kb 20+GB szabad területem most tartok 13-nál, egy hét alatt elfogyasztott 2 GB-ot és nem akarom újrarakni az egész rendszert, lassan 2 éve megy gond nélkül visszaállítanom is csak szar drivertelepítés miatt kellett eddig egy párszor.
Egyszerűen nem igaz, hogy nem lehet valahogyan kigyomlálni a szükségtelen tartalmát."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
fatal`
titán
válasz polonic #42497 üzenetére
""ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat""
Avval a hsz-szel kapcsolatban, azt nem írja, hogyha egy másik hszre válaszolsz, akkor nem lehet másikba írni, és még 1 moderátor sem szólt ezért. Szerintem sokkal átláthatóbb, én pl. rendszeresen átsiklok ilyenkor ha nekem válaszolnak, mert a hszek fejlécét szoktam nézni, hogy kinek szól a válasz.
-
-
nagyúr
válasz fatal` #42490 üzenetére
Miért nem lehet a szerk gombot használni??? Ja, tudom, hsz gyűjtés...
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
INMOTEP
őstag
Leszedtem a sis oldalárol ,müködik.Viszont az átetszőség állitás mindig nincs .....A hibaelháritó azt ezt irja : Lehetséges, hogy a jelenlegi videokártya támogatja az Aero használatát, amennyiben illesztőprogramja kompatibilis a WDDM szabvánnyal. Forduljon a számítógép vagy a videokártya gyártójához WDDM-kompatibilis illesztőprogramért.
-
INMOTEP
őstag
válasz polonic #42480 üzenetére
A Fujitsu Support oldalárol szedtem ,amikor telepítettem kék halállal ment ki ujrainditás után ...... 1 szer sikerült valami driver feltennem ,de nem rakott fel mindent .......pl valami Agp drivert nem rakott fel ,igy nem tudtam az asztal átlátszhatóságán sem állítani .........
-
Steelmanus
addikt
válasz atesss #42477 üzenetére
Lehet kicsit pontatlanul fogalmaztam, ha megjelenited a Szemelyes mappat mint Hivatkozast a Startmenuben ezt kapod:
Itt barmelyik iokonra ha ra allsz es tulajdonsagok akkor megkapod a fuleket es a Hely resznel oda iranyitod at ahova szeretned, persze pl az Asztal azt nem
Amugy van erre egy progi is a neve ProfileRelocator.zip a neten megtalalhato.
A lenyed hogy sikerult. -
INMOTEP
őstag
Nos feltettem ,minden mükszik kivéve 1 dolog nem tudom telepíteni a Videokártya drivert..... ( Fujitsu Siemens Esprimo V5555 .És SiSM672 a videokártya típusa .........Leszedtem már a gyártó oldalárol Windows 7 hez ,de nem működik ,,,,,Most szabványos Vga driverként ismeri fel,ha valaki tud valamit segítsen mert nem boldogulok ezzel .......( 64 bites rendszerhez kell )
-
atesss
addikt
válasz Steelmanus #42375 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, így sikerült a barátomnak.
(Bár végül is egyszerűbb volt úgy, hogy nem a Személyes mappákat bekapcsolva a Start menüben, hanem intézővel a C:\Users\... -ra elnavigálva.
Vagyis onnan ugyanúgy működik mint XP alatt ahogy írtam és linkeltem is.
Csak annyi a különbség, hogy Win7-ben már közvetlenül a Start menü eleméről nem lehet a Jobb klikk - Tulajdonságok alatt ezt átállítani. XP alatt még így is lehetett.) -
vargadani
tag
olyan nagy különbség van a home premium, a professional és az ultimate között, hogy nem mind1, h melyiket rakjuk fel? (nem tudom, kérdezem)
Windows 7 Ultimate 32bit + Avira free 2012 + Comodo firewall
-
válasz V.Stryker #42463 üzenetére
Virtuálisan azért nem lehet, mert még az oprendszer indulása előtt kéne megcsinálni. De annak sem lenne értelme, mert ha a rendszer egyként kezelné a 2 háttértárat, "össze-vissza" írogatna a kettőre.
Vinyó összefűzésről sem hallottam még, létezik ilyen?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Воланд
titán
-
kraftxld
félisten
válasz V.Stryker #42468 üzenetére
Ez így nem fog menni egyszerűen, valami raid kártyáról volt egy cikk itt a PH!-n ami ilyet tudott, de fogalmam sincs, hogy megjelent-e és hogy mennyiért.
A legegyszerűbb, hogy telepítéskor állítod, azért ez nem olyan hatalmas gond.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
V.Stryker
nagyúr
válasz kraftxld #42466 üzenetére
Hát igazából azt szeretném,hogy maga a windows az ssd-ről menjen, elvileg így gyorsabb lesz. Viszont pl játékokat amiket feltelepítenék, azok meg a hdd részre kerüljenek, csak mert ugye az ssd-n nincs hely. Viszont szeretném ha egybe lenne szoftveresen az egész, hogy telepítéskor ne kelljen állandóan kijelölgetni a helyet, meg egyébként is rendezettebb, nem kell figyelnem,hogy még milyen progi fér fel ,stb.
Az igazság az,hogy kihasználatlan az ssd, eladni nem tudom, így használnám inkább.
-
-
nagyúr
válasz PowerBuldog #42465 üzenetére
foobar-nak nincs olyan opciója, hogy engedélyezze a screen saver-t?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
PowerBuldog
veterán
válasz Sub-ZeRo #42460 üzenetére
FÚ, hát általában ilyenek mennek: Avast, Trillian, foobar2000, Steam
Ezek szinte mindig mennek a háttérben.V.Stryker: Egy sugárhajtású gépet (SSD) mi értelme egy trabival (HDD) összefűzni? Meg ha csak virtuálisan is, csak lassítja az SSD-t.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz V.Stryker #42461 üzenetére
Szerintem nem lehet, megcsinálni. SSD-t HDD-vel összefűzni
Nem hallottam még ilyenről..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Van rá mód,hogy egy ssd-t és egy másik merevlemez egyik partícióját eggyé fűzzünk össze?
A dolog részletesebben úgy néz ki, hogy van egy 30GB-os SSD-m, de ez notinál elég lenne, de az asztali gépemnél nem. Ezért arra gondoltam,hogy szűzen ráférne az ssd-re a win7 és ehhez hozzáfűzném a gép egyik merevlemezét. És terveim szerint az egészet egynek kéne lássa a rendszer. Meg lehet ezt csinálni?
-
-
nagyúr
válasz PowerBuldog #42459 üzenetére
Eredeti win? Olyan nincs, hogy ne működjön...
Miket használsz programokat, mikor nem megy? Mert pl. az mp12-nél engedélyezned kell, hogy menjen, mikor ő is megy..[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
Van valakinek valami tippje, hogy a screensaver miért nem működik? Beállítottam, hogy 1 perc múlva kapcsoljon be, de nem működik. Tulajdonképpen soha nem is működött, még clean install után sem.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
szabz
tag
válasz sfdrakex #42454 üzenetére
azon dugtam rá igen, a monitor tudja ezeket néztem meg először meg azt h nincs e lenémítva
és nem voltak...végül is megtaláltam 3 helyen volt digitális out és vmiéret azt akart használni ami le volt tiltva és nem látszott mert elrejtette /mmint a kártya setup jában/
de kinyomoztam és mükszik most már mikrofon meg minden
thx a figyelmet
bd50 hez te mit ajánlsz?
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
sfdrakex
nagyúr
Akkor túrj le minden lejátszót meg codec packot és próbáld ki a VLC -t vagy a KMPlayert saját codecel dolgoznak. Esetleg a lejátszókban nézz szét milyen hangkimenetet akarnak használni, lehet nem hdmi-t hanem sima hangkimenetet. Milyen hangfal rendszer van rádugva hdmi-n egyébként ? Mert az oké hogy tudja a hdmi-t de azon is dugsz rá valamit?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
fatal`
titán
Tálcán alkalmazásonként állítható a hangerő az fel van téve? Nem beszélsz skypeon közben? Esetleg próbáld meg, hogy letiltod, hogy a voice alkalmazások lehalkítsák a többi hangot:
Control Panel -> Sound -> Communications fül -> Do nothing
Vezérlőpult -> Hang -> Kommunikáció fül -> Ne csináljon semmitGondolom ez lehet a fordítása, angol a win így ezt passzolom, lehet, hogy nem pontos.
-
szabz
tag
válasz sfdrakex #42451 üzenetére
a lapon lévő integrált kártya tudja a hdmi, ill az opticalt is
eddig hdmi in ment csak felpakoltam az splayert kifagyott állandóan cseréltem bs re...
azzal már néma :S
ja és a skype nak van hangja..
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
sfdrakex
nagyúr
A hangot az alaplapi hangkártya kimenetén jacken nyomod a hangszórókba ugye, Akkor miért lenne jó a hdmi vagy az optikai? Sima hangkimenetre tedd ha abba van dugva. Szerintem valami nagyon nem jól van beállítva, lehet nem jó hangeszköz van kiválasztva, azért nincs hang.
-
szabz
tag
válasz sfdrakex #42444 üzenetére
nem nyert....
hdmi lecseréltem opticaira..
semmi
raktam fel új direct X /2010junemeg MPC-HC ezt is
és stabilan csendes
-
sfdrakex
nagyúr
válasz INMOTEP #42437 üzenetére
Nem eszik többet szerintem a 64 es a 32 esnél, 30 giga környékén már el van, nálam 35 ből 11-12 giga szabad, C-n csak a w7 van meg pár felhasználói program, játékok más meghajtón vannak. C-n van még a lapozó fájl meg a rendszer visszaállítási pontok.
25 gigán elfér, de akkor minden mást tegyél más meghajtóra.
[ Szerkesztve ]
-
szabz
tag
válasz Sub-ZeRo #42442 üzenetére
ok
de mégis mit nézzek és hola driver fent van rendesen működik... elméletileg
mondjuk lehet h a hdmi miatt nics hangja?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Klite, meg ilyen codec felejtős.. Inkább VLC, vagy MPC-HC legyen. De ha hangja sincs, sahol, csak skype-nak, akkor a windows-ban is nézz szét.
-
Воланд
titán
válasz INMOTEP #42437 üzenetére
64 bites verziónak minimum 20GB szabad hely kell. Azt a kiadást használd ami már megvan, hiszen azzal a kulccsal tudod használni a 64bites verziót is.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
INMOTEP
őstag
Újból itt vagyok .Megtudnátok mondani hogy menyi helyet foglalnak a Windows 7 64 bites kiadásai ? Jó lenne tudni mert holnap 32 röl 64 bitre váltok .... esetleg ki mit ajánlana ?
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Est
A rendszer újrarakásnál mennyire baj hogy ha a tuningot meghagyom?a prociét.
-
szabz
tag
üdv mindenkinek
bocs h nem olvastam végig a fórumot.....,
csak gyors kérdeznék 1 módfelett bosszantó problémáról.
1 ha a gépet bekapcsolom a skype automatán fel megy és a jól ismert hanggal jelzi is ezt...
ha filmet zenét bmit indítok aminek hangja kéne h legyen azok meg csendben vannak :S
win7, vadi friss frissítve, e35m1-m pro lap 8gb ram,
próbáltam splayert /1 ideig ezzel működött is rendesen kb 2 napig/, mikor elnémúlt raktam fel bsplayert, ezután jött a TotalMedia Theatre 5, k-lite c610 full, és még mindig mindig sűrű mély és bosszantó csend
ja és mind1 milyen formátumú v mikori filmről van szó.....
-
nagyúr
De ne mond vagy mondjátok azt, hogy nincs igazam, mert általában két ok miatt kapcsolják ki. 1 - Hely, 2-nem kell mert minek...
Én sem szoktam nézegetni.
Nekem külön egy 80-as vinyó van neki, és bőven elféreg, pedig a steam játékok elég sok helyet ígényelnek. Mondjuk nekem live mail van, az már maga 1 giga nekem."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Morden24
nagyúr
nem is tudom mióta nem nézegettem már az élményindex pontszámomat
Pont gondolkodtam rajta, hogy a jó időre való tekintettel valamikor megint meg kéne próbálkozni egy topik sörözés szervezésével, de Dzdízüsz Holi Krájszt, majd biztos olyan emberekkel fogok találkozni, akik még az élményindexüket sem tudják. Pfö.
Sectumsempra - For Enemies
-
fatal`
titán
Nekem notebookon 36g a c, igaz a lapozófájl a d-n van de így is van szabad 6 giga helyem, pedig van rajta program rendesen. Asztalin a 72 gigás rendszerpartíción van még vagy 20 giga hely. Én sem értem a kapcsoljunk ki mindent hozzáállást, aztán meg sírnak, hogy ez meg az nem működik szarfoswin. Nyílván én is fizetett ms bérenc vagyok. Nem alapítunk egy céget, betársulhatna moonman is, egyszerűbb lenne az MSnek számlázni
-
pzstm
titán
válasz Sub-ZeRo #42429 üzenetére
sosem értettem az ilyen hozzáállást, de nyilván én "fizetett MS bérenc" vagyok, szóval hülye a gondolkodásom.....meg nyilván öregszem is már...nem is tudom mióta nem nézegettem már az élményindex pontszámomat
Mindenesetre notebookomban a 320-as vinyó esetében 100giga a C, (van is program meg minden rajta rendesen) és még is elférek...igaz van egy 640-es külső vinyóm is.15gigán mondjuk én elhalnék, ugyanis outlook.pst 6gigán szerénykedik (Outlook nélkül meg nem igazán tudnék ma már létezni... )
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
nagyúr
válasz kovsol #42416 üzenetére
Nem kell játék alatt opera meg ilyen dolgokat futtatni, csak a játékot és ennyi...
(#42427) pzstm:Gondolom azért kapcsolgatják ki, mint annó sokan XP alatt, mert minek, meg nem kell, csak a helyet foglalja. Sajnos a 7-nél is egyből kinyomják, mert 10, meg 15 gigás partícióra rakják a wint, holott min a kétszerese kell, vagy több...
[ Szerkesztve ]
-
Lilla532
csendes tag
Sziasztok!
Nem régen vettem a gépem és most vettem észre, hogy a képernyőkímélő "nem működik?".
Nem nagyon értek az informatikához, de azért egy képernyőkímélőt még én is be tudok állítani, gondolom.
Az eredeti gépen lévő kímélők sem jönnek elő. Villámnézetben láthatóak, akkor minden ok, de egyébként nem működik.Mi lehet az ok?
-
pzstm
titán
-
flash-
veterán
ha windows 7 x64 sp1 het használok és van 6gb ddr3 1600mhz tri chanel ram a gépben,akkor is érdemes lapozófájlat beállitani a winnek?
Ha igen muszály hogy azon a particion legyen melyen a windows vagy kerülhet másik particióra? -
kovsol
titán
válasz polonic #42417 üzenetére
a totál volt 3,2GB(ebben már az oprendszer is benne van) maga az SC2 csak 1100MB -t eszik meg, és nem fogom beállítani, hogy ő kezelje, mert ebben el kell neki férnie, és nincs hely amúgy se a vinyón
4+1GB on férjen el, miközben a lapozófájból is van még hely és 800MB szabad volt a fizikai memóriából is, szóval ne írkáljon ki nekem ide semmit ha van még neki 1,5GB amiből gazdálkodhat[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
4GB ramom van, mellé 1GB lapozófájl is, mikor Starctaft2 vel játszok a rendszer memória használat felmegy 3,2GB ig is, ha megy opera meg minden féle cucc és folyton felugrik egy hibaüzenet, hogy az SC2 túl sok memóriát használ zárjam be, de hisz van még 800MB szabad ram és a játékot mindig ledobja tálcára
ezt valahogy ki lehet kapcsolni ?
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
polonic
félisten
A hibrid alvás módban is van hibernálás. Csak nem választható külön. Ekkor összeolvad az alvó mód és a hibernálás. Ha hibrid alvás van beállítva és így alvó módba teszed a gépet, akkor a memória tartalma ugyanúgy kiírásra kerül a hdd-re. Ez a hibrid alvás azt jelenti, hogy alvó módban van a gép, amíg áram alatt van, így gyorsan elindul, ha viszont áramtalanítod, akkor ugyanúgy indul, mintha hibernáltad volna.
-
nagyúr
Energia gazdálkodásban már néztél szét? Ha nyúkáltál bele, tedd vissza alapra.
-
nagyúr
BIOS melyik van fent? Lehet frissíteni kellene. Ilyen alvó állapot problémám nekem is volt, annó XP nem akart aludni, feldobtam egy vistát, ott minden tök jól ment. Nem tudom mi volt a baja xp alatt.
-
ezredes
csendes tag
Sziasztok!
Hogy kell a win7 alatt futó "edit" editor-ban a magyar bill. kiosztást beállítani.
A tálcán természetesen magyar van kiválasztva.Ha cmd-t futtatok akkor ott a parancssorban, magyar kiosztás van, de ha indítom
az edittet, akkor benne már angol kiosztás... -
nagyúr
válasz fatal` #42400 üzenetére
Nem, a full pack-ot próbáltam, lehet, az volt a hiba. Egyébként lehet, hogy itt lesz a hiba, mert XP-nél mindig felhúztam külön, Win7-nél pedig nem. Mindenesetre este megnézem, köszönöm a tippet, neked is, Woland!
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Aktív témák
- OLED TV topic
- SkyShowtime
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest