-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz MasterMark #949 üzenetére
Értem már, hogy mire gondolsz, de az már a következő screen, ahova el kell jutni. Hadd fogalmazzam át: Nincs hálózat? Nincs Windows! Ez az első 22000-as telepítésem, de a 21996.1-es telepítőben még volt kihagyás gomb, ugyanúgy, ahogy az összes Windows 10-es telepítőben is.
#951: Nem egészen értem, hogy ezt hogyan is gondolod. A telepítő nem azért adja be ezt a screen-t, mert bármilyen hálózati eszközt érzékel a gépben. Vagy igen, de akkor mégis mit kellene tennie a user-nek, letiltani az összes hálózati eszközt a BIOS-ban? Igen, tudom, manapság mindenhol van valamilyen hálózat (nem internet!), tehát az említett dolog nem jelenthet valódi problémát. Nekem az nem tetszik (nagyon), hogy a Microsoft megint "kényszerít".
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Laccoss
addikt
Nem home-ot telepít? Ahhoz elvileg kell/kötelező háló meg ms fiók.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz mefistofeles #953 üzenetére
Win10 esetében volt, hogy az elején felrakott nekem egy olyan drivert ami után használhatatlan volt a laptop. VGA az Intel+AMD kombó ami csak a gyári kombóban ment, sima Intel+AMD oldalról leszedettel nem.
-
félisten
válasz szabonagyur #942 üzenetére
-
félisten
-
Doky586
nagyúr
válasz szabonagyur #958 üzenetére
A képről pont lemaradt a processor típusa lentről..
Egyébként passzolom.
-
Smiley
addikt
válasz karldergroße #963 üzenetére
Az ugy tul egyszeru lenne...
Nekem mint eseti windows usernek, szerintem rohadt jo mar most ez az egesz.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Armagedown
őstag
Ha középre vannak igazítva a tálcán az ikonok, akkor a start gomb helyzete is folyton változik, ez engem zavar, megoldható, hogy csak a start gomb kerüljön a bal oldalra, a többi ikon maradjon középre igazítva?
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Doky586
nagyúr
Tudomásul vettem.
-
félisten
-
Doky586
nagyúr
válasz szabonagyur #967 üzenetére
Azt hogy jövő tavaszra írj be a naptáradba egy win10 telepítést - ha nem találnak rá valami trükköt addig.
-
félisten
-
Laccoss
addikt
válasz szabonagyur #969 üzenetére
Annyiért nem elég lett volna egy virtuális gépet csinálni?
-
félisten
-
őstag
válasz attilav2 #681 üzenetére
Na az előzőleg általam linkelt videó alapján sikerült felrakni az aláírásomban levő konfigra egy itt közzétett frissebb magyar buildet, ez immár natív telepítés
Persze nem követtem vakon a videóban írt parancsokat, a környezetnek megfelelően módosítottam egyes paramétereket. Ez a parancssori telepítés működőképesnek tűnik, normál telepítésnél közli a telepítő hogy a gépem nem alkalmas Wndows 11-re, de a parancssoros egérút működik. Semmit nem kellett a TPM-mel kapcsolatban hekkelni -legalábbis ennél a buildnél - (nincs az alaplapon TPM).
Bitlocker is működik, ugyanazokat kellett beállítani a TPM nélküli működéshez a csoportházirendben mint win10 alatt, titkosítás erősségét is ugyanúgy kell állítani, itt is felvittem 256 bitre mint win10 alatt.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
addikt
Azért az komoly, hogy a kinézet az egyetlen egy új oprendszernél amit egyáltalán el tudsz képzelni mint lehetséges okot. Ez olyan mint amikor a nők úgy választanak autót, hogy piros legyen, de egy szakmai fórumon nem kicsit nevetséges. Én pl a DirectStorage-re [link] vagyok kíváncsi.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
BiP
nagyúr
Ha balra igazítva használom a start gombot, az már az előző kinézetének számít ?
-
seger
addikt
Számítógép nevét nem tzdom módosítani. Ráklikkelek az átnevezésre, de nem történik semmi
-
őstag
TPM nincs az alaplapon, sem a prociban, ez egy X4 860K, meg Asus A88X lap, RX550 vga.
A parancssoros telepítési lehetőség szerintem nem rossz, annak aki érti mit csinál, lehet hogy lesz olyan build amit csak így lehet feltenni a követelményeknek nem megfelelő gépre. A dism parancs paramétereinél az /index:1[2][3] stb szám megadására kell figyelni ez határozza meg melyik windows változatot másolja a lemezre a dism. Van egy részletesebb leírás is a parancssoros telepítésről, valaki linkelte itt azthiszem, ott az is le van írva hogy lehet kilistázni parancssorban az iso-ban elérhető win változatok listáját.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
mefistofeles
addikt
-
őstag
Megvan a leírás, nem a parancssoros telepítést írja le, de benne van hogyan lehet kilistázni a dism paranccsal hogy milyen windows változatokat tartalmaz a wim fájl és milyen sorszámmal lehet rájuk hivatkozni. Így továbbra is ajánlom ezen videó
áttekerését(a parancsok felírását) azoknak akik parancssoros telepítéssel próbálkoznának. Nem szabad vakon követni a leírt parancsokat, mindig az adott környezetre adoptálva kell módosítani a paramétereket, csak az vágjon bele aki tudja mit csinál.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Floyd80
addikt
válasz mefistofeles #984 üzenetére
Dettó, mindig újra kell aktiválni.
Napi egy-két kifagyás szokott lenni, mindig Edge böngészőnél döglik meg, hirtelen el kezdenek tekerni a ventik és akkor ki is fagy a rendszer.
A gépházba volt néhány probléma, pl. az energia-ellátás menüből általában kidob, ha először nyitom meg, lassú volt a témacsere.
Ha balra rakom a start menüt és van fájlkezelő ikon is akkor több ablakot nem tud mutatni egyszerre.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
pzstm
titán
Hibernalassal “vedekezek” ellene
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
mefistofeles
addikt
Floyd80: Látszik, hogy konfigurációnként óriási az eltérés a win 11 viselkedésében, hiába, ez még béta. Nálam az edge olyan mint a villám és semmi gebasz, hébe-hóba a firefox, rakoncátlankodik, de az is csak lassú, szakadozó betöltésben nyilvánul meg. Fagyások még hírből sincsenek.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
ricsi99
addikt
Nem alternatíva egy külső víruskergető? Nod vagy ilyesmi?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
lck
senior tag
válasz jaffa 2843 #992 üzenetére
A "vírusok és veszélyforrások elleni védelem"-nél a Bezárást kell választani.
Tapasztalatom szerint akkor hosszabb ideig jó marad. Igaz néha pár nap múlva visszajön. -
karldergroße
senior tag
Nekem a tálca a bal oldalon van és a start menü gombja a bal felső sarokban. A 10-en. Tehát nekem nem kell tálca alul és főleg nem középre igazítva. Azon kívül a csempék a programindító gombokkal tökéletesen beváltak. Az új rendszer nekem nem jó az ajánlott baromságaival. Szóval nem értem, ha valaki a Windows 10 kinézetét akarja, akkor miért vált egy újabb (egyébként ráadásul béta) programra.
-
Armagedown
őstag
Kipróbáltam egy régi gépen a modolt telepítőt és simán települ.
Az átlátszóságot ki kellett kapcsolni, mert ellenkező esetben fekete a tálca és az idő sem látszik, csak az ikonok.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
szaniszlokar
aktív tag
Hol tudom kikapcsolni, hogy a tálcán ne vonja össze a programok ikonjait?
Minden ellenállás hasztalan.
-
BiP
nagyúr
válasz karldergroße #995 üzenetére
Mert lehet, hogy kell neki minden más újítás (kinézet, feature-ök), csak a régi start menüvel.
#997 szaniszlokar : Jelenleg sehol.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Bár most olvasom, hogy az egyik új feature, a DirectStorage mégsem lesz Win11 exkluzív, és a PCI-e 4.0-ra sem lesz korlátozva.
[Microsoft DirectStorage is also coming to Windows 10 and will not be a Windows 11 exclusive]#1000 Armagedown : Jó kérdés. Ugye tudjuk, hogy ez inkább cégpolitikai döntés kérdése, nem technikai.
Meglátjuk, hogy az insider tapasztalatok alapján megváltoztatják-e majd ezt a feltételt a véglegesben. Mert most biztos elég sok adat érkezik hozzájuk TPM mentes telepítésekből, lesz mit elemezni.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest