- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
janaman01
addikt
válasz King Unique #497 üzenetére
Ja értelek mostmár leesett
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
King Unique
titán
válasz janaman01 #495 üzenetére
Igen, én meg azért írtam, linkeltem az előbb, hogy ha támogatja az UEFI firmware, akkor NTFS-re (vagy akár exFAT-ra) formázott pendrive-ra elég csak rámásolni 1:1-ben a fájlkezelőben felcsatolt ISO tartalmát és ennyi, vagy
install.swm
fájlokra darabolás után mehet FAT32 alapon is és mindkét esetben maradhat bekapcsolva a Secure Boot. -
janaman01
addikt
válasz King Unique #494 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz janaman01 #493 üzenetére
NTFS fájlrendszer értelemszerűen max. akkor kell a pendrive-ra, ha nagyobb az ISO-ban az
install.wim
fájl 4 GB-nál, meg. ha támogat UEFI módban NTFS-t az UEFI firmware és akkor nyilván a Secure Boot is maradhat bekapcsolva, egyéb esetben totál felesleges és jó a FAT32 is - meg pendrive-ok és memóriakártyák flash meghajtókra alapesetben amúgy is nem naplózó fájlrendszer való, lásd pl. FAT32 és exFAT - , Rufus is alapból FAT32-re formázza GPT-UEFI módban a pendrive-ot és akkor Secure Boot kompatibilis ellenben UEFI-NTFS módnál ki kell kapcsolni, stb., lásd nemrég egy másik válaszban leírtakat.Egyébként köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
Ha valakit érdekel 10.2000.51 hu-hu win11
Most csináltam rufussal...tudjátok telepiteni ntfs el ezért a biosban security boot ki!/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
lck
senior tag
válasz isti732712 #486 üzenetére
Kiexportáltam neked : Ha gondolod importáld a mappát.
[link] ( jobbra fönt letöltés )[ Szerkesztve ]
-
Igazából az, hogy egy korai verzió hozzáférhető "bárkinek" az többet árt mint használ. Nyilván nem tökéletes a rendszer még nem is lehet az. ha valaki egy komplett 11-et vár és utána elkezd nyavajogni azt tovább adja a haverjainak és egy hét múlva lesznek olyan körök ahol már el lesz könyvelve, hogy a win 11 szar. Mindezt a hivatalos megjelenés előtt fél évvel.....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
lck
senior tag
válasz isti732712 #459 üzenetére
Nálam ezzel a TaskbarSi bejegyzéssel továbbra is ugyanúgy is működik. (22000.51 ver.)
-
BiP
nagyúr
válasz King Unique #470 üzenetére
Nagy lépés volt új Win-ként kiadni. Most napok óta erről beszél mindenki, felbolydult az Internet. Mindenki meg akarja nézni, ki akarja próbálni.
Ha csak simán jött volna egy 21H2, akkor mindenki csak legyintett volna egyet. -
BiP
nagyúr
válasz King Unique #462 üzenetére
Én tegnap délután kerestem a Health Check-et, már nem volt fent.
De nem is baj, úgyis egy nagy kalap szar volt.
Kiírja, hogy nem elég a gép, de egy szóval sem írja, min bukik el a dolog, nehogy a user tudjon rajta javítani.
No comment. Egyszerűen nem lehet ilyen 1 bites szoftvert kiadni. -
King Unique
titán
A Windows 11 egyrészt eleve egy új Windows, nem egy szokásos funkciófrissítés Windows 10-re, még ha lehet is majd Windows Update-en keresztül upgrade-elni rá. Másrészt ha maradnak a mostani rendszerkövetelmények és valakinél nem támogatott a jelenlegi hardverkonfiguráció Windows 10-zel, akkor is használható és támogatott marad rajta 2025-ig a Windows 10. Sőt, pont az utóbbi miatt nem feltétlen kellene itt ennyire parázni, a Windows 11-re sem feltétlen kell azonnal váltani, meg amire a Windows 10 támogatása véget ér, addigra lehet épp amúgy is hardvert fejleszt (pl. új, kompatibilis alaplap, CPU), vagy kompletten új, kompatibilis asztali PC-t, laptopot vesz a user, akár Windows 11-tel előtelepítve, stb.
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ezt a win11et úgy kell kb elképzelni, mint ahogy a mac-ek esetében is:
ez egy frissítés, ha a géped már nem bírja, akkor megrekedsz a legutóbbi frissítésnél és kész. Nincs több foltozás stb., igaz?
Kösz.
piadex2kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
janaman01
addikt
Na meg is csináltam a 22000.51 hu-hu isot... megy is felefele szépen
-
hfeco01
tag
Én próbálom megérteni hogy mi abban a jó hogy például egy tömörített fájl kibontásához mi a francért kell még egy opciót megnyitnom.
Azt az apróságot már nem említem hogy a Deffender indításnál állandóan sárga felkiáltójelet dob mondván hogy a minták beküldése ki van kapcsolva. És hiába kacsolom be, nem jegyzi meg a beállítást. Lehet hogy ez csak nálam van így?!
Azonkívül a W 10-ben, sőt még a kiszivárgott W11-ben is volt olyan hogy automatikus oszlopszélesség a fájlneveknél. Hát én itt ilyet nem találtam!
Valahogy ez nálam úgy jön le hogy úgy tették letisztultabbá a fájlkezelőt hogy az a egyszerűbb kezelés rovására ment.
Remélem nem hagyják így! -
King Unique
titán
Mármint ha pl. az ilyen és ehhez hasonló beállításokra célzol, akkor ezekre már 10 évvel ezelőtt sem volt okvetlenül szükség SSD használatánál, sőt már a W7 idején sem és ott is maradhattak az alapértelmezett beállítások, meg így értelemszerűen W10 és W11 rendszereknél pláne, ami egy másik topikban már el lett magyarázva. Max. pl. ezeket szokás lecsekkolni, de normál esetben ezek is rendben szoktak lenni, a szabad területnél gyári OP megléte esetén akár 3-5 % is elég és nem feltétlen kell 10-15%, stb.
-
King Unique
titán
válasz janaman01 #466 üzenetére
Hát ha a világ össz lakosságát és windowsos felhasználói bázisát nézed, akkor azért annyira nem lesz csekély, nem pont nem pár userről lesz szó. Egyébként kompatibilitási követelmények ide, kompatibilitási követelmények oda, először nyilván amúgy sem fog akkora szeletet hasítani a tortából a W11, de ha majd elkezdik erővel WU-n teríteni, még idén jönnek a hivatalosan W11 kompatibilis, azzal előtelepített gépek is, követelményeken is véglegesen lazítanak stb., akkor felgyorsulhat.
-
Smiley
addikt
En nem nagyon hasznalok windows-t otthon, sot annyira nem is erdekel a vilaguk... de azert az a vicc kategoria volt, hogy az otthoni melos gepem ami 7700k+32GB+1TB NVMe az szerintuk nem kepes futtatni a w11-et.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
janaman01
addikt
válasz King Unique #465 üzenetére
Persze nyilván lesz pár fanatikus , de ha világ átlag össz lakosságát nézed akkor ez igen csekély ..😃
De mindegy is...innentől már tényleg csak a magam úgymond szórakoztatására baszaxok vele mert nálam a proci illetve a tpm volt a kérdéses pont[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz janaman01 #464 üzenetére
Lenni nyilván lesz, hisz pl. még itt és más topikokban is többeknek oké volt a kompatibilitás, meg ha már egy ideje másról sincsen szó csak a W11-ről és annak kipróbálásáról aminek végleges változata még hivatalosan meg sem jelent, max. esetleg nem annyi amennyit szeretnének elsőre, ezért módosíthatnak a követelményeken, tették meg most az Insidernél.
-
janaman01
addikt
Rájöttek hogy nem nagyon lesz majd az aki hivatalosan is haaználni fogja
-
Geth
veterán
Árnyalják:
By providing preview builds to the diverse systems in our Windows Insider Program, we will learn how Windows 11 performs across CPU models more comprehensively, informing any adjustments we should make to our minimum system requirements in the future. -
King Unique
titán
• A Microsoft finomított a Windows 11 gépigényén, búcsúzik a gyűlölt PC Health Check is
• Update on Windows 11 minimum system requirementsIn support of the Windows 11 system requirements, we’ve set the bar for previewing in our Windows Insider Program to match the minimum system requirements for Windows 11, with the exception for TPM 2.0 and CPU family/model.
A PC Health Check azonban nem búcsúzik örökre: a redmondiak máris azt ígérik, hogy a Windows 11 rajtját előkészítve már az ősz során visszatérhet, addig pedig az operációs rendszer gépigényének hivatalos leírását ajánlják helyette.Vagyis egyelőre csak az Insider Preview verzióknál nem érvényes ezentúl a TPM 2.0 és CPU megszorítás, ellenben a végleges Windows 11-verzióhoz lehet majd ugyanúgy kelleni fog.
[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz ElektrikusDE #435 üzenetére
Nem a hivatalosra gondoltam hanem amit most is tesztelgetnek már. De megpróbálok csinálni magamnak egyet
[ Szerkesztve ]
-
dgy2018
újonc
Sziasztok!
Ezzel a 22000.51 verzióval lehetséges a normál W10 Pro (EN) windowt frissíteni?
Ha igen, fog utána a jövőben frissülni a mindenkori aktuális verzióra, amíg el nem érkezik a végleges verzió? -
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
A tálcát hogy lehet kisebbre venni?
Mert ez a módszer már nem játszik: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced TaskbarSi With the following values: 0 = Small 1 = Medium / Default 2 = Large
Köszi
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
hazai
tag
A Microsoft finomított a Windows 11 gépigényén, búcsúzik a gyűlölt PC Health Check is
A redmondiak már nem ragaszkodnak a TPM 2.0 chiphez, és a processzorokra vonatkozó szigorú megszorításoknak is búcsút inthetünk.
Nézz szét a termékeim közt http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=hazai&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
kinder93
aktív tag
Ez a tegnapi 22000-es build nekem nagyon tetszetőssé formálta a UI-t.
-
addikt
NVME 2.0-ra gondolsz, amit csak nemrég jelentettek be? Ilyet nem olvastam sehol.
[link] DirectStorage requires an NVMe SSD to store and run games that use the "Standard NVM Express Controller" driver and a DirectX12 GPU with Shader Model 6.0 support.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
Akik feltettétek ezzel a DirectStorage funkcióval találkoztatok? Benne van már egyáltalán? Külön be kell kapcsolni? Jelzi valahol, hogy alkalmas e rá a gép?
Vagy ezt majd a videókártya programjában lehet?[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Kivéve egyszer amikor egy hibás frissítés cseszte el a dolgokat ( 2004-es buid-ben nekiállt defragolni az ssd-t)
savior
SSD-vel amúgy csak annyi a dolog hogy legyen rajta 10% szabad hely azaz ne legyen fullra telepakolva. De semmilyen extra beállítás nem kell hozzá.Illetve menjen a trim, bár az inkább 10 éves gépeknél szokott gond lenni.
-
savior
őstag
SSD-vel kapcsolatban kell valamit állítani, hogy gyorsabb, strapabíróbb, stb legyen, vagy jók az alap beállítások?
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Cr00py
senior tag
Gondoltam, hogy egy újabb verzió van..csak nálam valamiért az nem jelenik meg. Store szerint minden up to date, szóval várok.
Nem is csak a desktopon.. hanem úgy kb bárhol. Nem hiszem el, hogy nem fért volna el mondjuk a view és a short by között, alatt..bárhol.
Van olyan..főleg vm-en, hogy nincs "kéznél" a bill.. így egérről szinte mindent meg lehetett oldani.. ahogy most is..csak picit körülményesebb.[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
Azóta már megoldódott, mert az éjszaka folyamán jött egy update, amivel átváltott az új UI-ra nálam is.
Egyedül a store maradt a régi, nem tudom miért.12104.1001.1.0 verzió van most. Nem is talál frissebbet.
#440kleinguru: Szerintem az biztosan változni fog a feedback-ek alapján. Sokan vissza fogják sírni legalább a "refresh" button-t.
Az lenne a legjobb ha szabadon konfigurálható lenne. A user majd eldönti, hogy mi kellene neki oda. A win. terminal-t sem igazán értem, hogy minek oda.. sőt.. a "másik" oldalon - shift+F10 is ott van.[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Store teljesen uj, xboxoshoz nagyon hasonlo.
tobbit nem is igazam ertem mire gondolsz, hogy pontosan mi nincs vagy mi mas neked
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Cr00py
senior tag
Ja nem. Engem a tegnap megjelent UI update érdekelt igazán. ( Settings, notification center, context menu..etc ) Jött egy frissítés, azzal már váltott az új UI-ra. ( Mások már azonnal megkapták, nekem pedig up to date-t jelzett a wu, ezért volt fura.. gondoltam a háttérben már felrakta..de nem... Késett pár órát. A Store viszont még mindig a "régi" .. gondolom ezt is apránként kapják meg a felhasználók? Avagy van valami "trükk" amiről lemaradtam?
Maga a rendszer egyébként még kicsit fura..de egész jó. A Day1 Ui update-nak köszönhetően viszont ez az új context menü egy kicsit össze-visszaság lett számomra. Most komolyan nyomni kell a jobb klikk után egy Shift+F10-t ahoz, hogy tudjak nyomni egy refresh-t az asztalon?
A copy-paste-t is kerestem kb 5 percig.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Ha Insider vagy nyilvan elolvastad a blogot, hogy nem az osszes feature van bemne ebben a buildben amit mult heten bemutattak ha arra gondolsz.
illetve ha leirod konkretan mit varsz es mi nem olyan segitenek itt tuti
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
ElektrikusDE
senior tag
-
pzstm
titán
válasz westlake #424 üzenetére
7th gen procikból is lesz olyan ami supportált.
A 6th gen procira simán felment. TPM 2.0 és UEFI van masinában. Lehet placebo vagy animációk miatt de pörgősebbnek hat elsőre.
-
westlake
félisten
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz mefistofeles #402 üzenetére
Hát el……
remélem azért, (ahogy írták már) mundenki észben tartja, hogy még egy nem kiforrott, korai verziót telepítünk…. -
JockeyEwing
aktív tag
válasz King Unique #404 üzenetére
Köszi a tippet, a Whynotwin11 szépen kiírta (amit a Microsoftosnak is ki kellett volna), amit írtál, a secure boot és az uefi hiánya a probléma.
Köszi a tippet.
Valószínű, ha megjelenik, akkor csinálok egy tiszta 11 telepítést, már jópár éves a rendszerem, épp ideje elcsesznem az életemből 1 teljes napot, hogy újra testreszabhassam az OS-em.... -
DellFan
csendes tag
A Microsoft csökkentheti a CPU-követelményeket a Windows 11 esetében
A ma megjelent előzetes verzió nyilvánvalóan azok számára is elérhető, akik 7. generációs processzorral rendelkeznek. A Microsoft a béta tesztelés adatai alapján felülvizsgálja a Windows 11 CPU néhány követelményét. Ha a teljesítmény elég jó, akkor az Intel 7. és az AMD Zen 1 CPU-k támogatása még ebben az évben hozzáadódik.
A Microsoft azonban kijelentette, jelenleg nem tervezi az Intel hatodik generációs és régebbi chipjeinek támogatását. -
BiP
nagyúr
válasz Armagedown #409 üzenetére
ki f*om az a Devon?
-
monosgeri21
tag
[link] 22000.51
-
Armagedown
őstag
Devon készített egy videót a Windows 11ről, csak erős idegzetűeknek
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
pzstm
titán
remeéljük a sok letöltésben nem felejti el senki, hogy egy elég korai verzióról van szó
-
King Unique
titán
válasz JamesHun #400 üzenetére
Ez eddig se nagyon volt kérdés, a W10-nél is megoldható volt hardvermódosítás esetén az újraaktiválás többféleképpen, ami vélhetően a W11-nél is marad ugyanígy.
-
King Unique
titán
válasz JockeyEwing #397 üzenetére
Megnézed mi nem oké, a microsoftos tool mellett adott a WhyNotWin11 program is, stb. Ahol igen, lehet többek között a legacy/CSM mód + kikapcsolt Secure Boot is az oka, ahogyan a TPM hiánya szintén, bár egy ilyen modern alaplapnál elvileg mindegyik oké, a user manual 32. oldala alapján az UEFI-ben Intel Platform Trust Technology (PTT) opció is van a TPM-hez. A legacy/CSM telepítés meg átkonvertálható UEFI-sre és újratelepíteni sem feltétlen kell emiatt a W10-et, sőt ilyen modern alaplap + OS + NVMe SSD felállásnál eleve UEFI-s telepítés kellett volna, nem világos miért lett legacy/CSM.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
lehet jönni Insider topikba is már
Announcing the first Insider Preview for Windows 11 | Windows Insider BlogiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
válasz alexnagy777 #401 üzenetére
Hát elkezdődött.......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
alexnagy777
csendes tag
win10 insider (dev):
win update:
Windows 11 Insider Preview 10.0.22000.51 (co_release)
Állapot: Letöltés – 3%[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest