- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ekkold
Topikgazda
-
válasz
Pszihonaranc #2194 üzenetére
Böngészőben ha PC-n vagyok Browsec plugin, tableten Secure VPN.
-
Pszihonaranc
senior tag
Arra tökéletes!
Milyen VPN-t használsz amúgy fő VPN-nek?
-
-
válasz
Pszihonaranc #2190 üzenetére
, kipróbáltam közben, és én is ezt állapítottam meg. Arra jó lesz, hogy turistáskodás közben ingyenwifiken lógva biztonságos legyen a kapcsolat. A telóra nem raktam még fel, de meg fogom csinálni.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
t72killer #2185 üzenetére
Az ingyenes proton az jó hogy lassú, mindenki rajta csüng, hiszen jó szolgáltatás, és még adnak ingyen hozzáférési lehetőséget is. Csak 3 országba, de több szerverre lehet vele csatlakozni: Hollandia Japán és Egyesült Államok. A sebessége alap böngészésre, sőt, youtube-ozásra is jó, csak érdemes váltogatni néha a szervereket, és mindig a legalacsonyabb terheltségűre csatlakozni. Macerás, igen. De hát mégiscsak ingyen van, titkosítja az adatforgalmat, nem logolja az IP-det és még kill-switch is van rajta.
Ingyenes verzióban szándékosan nincs torrent, sem p2p jellegű kapcsolat. Gondolom egyrészt azért, hogy mégiscsak vásárlásra ösztönözzék a felhasználókat, másrészt meg így nagy sávszélességet takarítanak meg. -
-
Ripper17
tag
válasz
Bacusuz #2181 üzenetére
Az elöfizetéses vpnek mindenképp növelik a késleltetést és több kevesebb sávszélt vesznek le. Játékra kifejezetten hátrányos, általános netezgetésre Magyarországon csak akkor kell ha az ember "necces" weblapokat nézeget vagy munkája miatt kell hogy külföldi IPröl látszódjon, esetleg geokódolt tartalom érdekli. Vagy csak ha paranoiás
-
Ripper17
tag
válasz
gabrielarky #2182 üzenetére
Ezeknèl mindig akció van.
kollegánál Nord van, elvileg a netflix most már jó azzal. nálam surfshark fut privátban. Érdemi különbséget nem találtunk, a surfshark korlátlan eszközön tud futni, a nordnak egzotikusabb helyeken is vannak szerverei.surfsharknál nem hirdetik de mint új user 12 hónapig további olcsó elöfizetést kapsz. Nálam így 2.5 évre havi 1.8 euró lett átlag, revolut disposable kártyával fizettem, ennyi
-
válasz
gabrielarky #2182 üzenetére
Én max a próbaverziót fogom kipróbálni náluk, nagyon remélem 100%-ban megy a refund.
-
válasz
Pszihonaranc #2145 üzenetére
Most nézegettem a protont, az ingyenes változat pusztulat lassú. A böngészés is behalt nálam alatta, és a legújabb Ubunutu ISO-t próbáltam letorrentezni, az meg se makkant, 0. p2p jellegű kapcsolatokat vajon alapból blokkolja az ingyenes?
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Tudtok ajánlani egy ingyenes vpn progit, amivel el tudok utazni brazliba? Igazából csak egy kódot akarok aktiválni, de már 5-öt letöltöttem, és egyikkel se megy
-
gabrielarky
tag
Sziasztok,
Ismét giga akció van Nord-éknál és mivel februárban jár le a NordPass előfizetésem, gondoltam akciós áron hosszabbítanám meg 2 évvel és mellé csapnám NordVPN-t is ami most $3.29 / hó $11.95 helyett. Olvastam a régi hozzászólásaitokat is de már látom, hogy van aki váltott azóta. Redditen találtam panaszkodó threadeket arról, hogy pl. szeretik a pénzt jóval hetekkel az előfizetés lejárta előtt levonni. Amúgy főleg amiatt kellene, hgy amerikai keresési találatokat tudjak nézegetni a munkám miatt, hogy lássam mit látnak az amik egy-egy keresés lefuttatásakor, illetve ha laptopról vagyok nyilvános helyen akkor legyen valami titkosítás + hozzéférhessek esetleg kinti streaming szolgáltatókhoz ami nálunk nincs.
Vannak még aktív NordVPN előfizetők itt? Mik az aktuális tapasztalatok?
Köszi előre is. -
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Még csak most olvasgatok a VPN világáról és ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket, pontosabban leírnám a hálózatomat valamint hogy mire használjuk és ha adnátok körülbelüli támpontokat hogyan és mint induljak el azt megköszönném.
Szóval vannak
-okos eszközök melyek sim kártyások, ha jól gondolom amikor ezek nem itthoni wifin lógnak valamelyik ingyenes vpn alkalmazást érdemes telepíteni, van olyan itt ami általánosságban ajánlott?
-van egy itthoni hálózatom digi 500 fttb előfizetéssel, ausus routerek mesh hálózatban(RT-AC66U_b1 VPN kliens L2PT, OVPN, PPTP, VPN Szerver OVPN, PPTP, + VPN Fusion
), melyen pc-k(itt a fiam folyton streamel meg játszik, yt stb), laptopok és a mobilok tabletek lógnak és egy synology nas melyet kívülről elérek és torrent is fut rajta 0-24 ben.
Ide érdekelne hogy gondolom routerre állítanátok be vpn-t és azon belül milyet hátha itt is van általánosságban elfogadott?Gondolom ezek előfizetésesek, hát ha lehet inkább kevesebből úsznám meg mint többől
-
zsoltip
őstag
válasz
4Grider #2179 üzenetére
Az itt említett 3 opció egyiként (mind3at próbáltam) miként kell korrekt módon beilleszteni a config fájlba?
Az 1. és 2. opciónál a "--"-vel kezdődő sort kell beilleszteni, ha jól sejtem valamiképpen.
A 3. esetében miként festene ez?Amit próbáltam:
"Utolsó meglévő sor"
Enter
Enter
"Beillesztem az egyik opció kódját a linkelt oldalról" -
4Grider
nagyúr
válasz
zsoltip #2178 üzenetére
Akkor neked kel eltérítened a szerver alapértelmezését (ha nem félsz, hogy emiatt kirúgnak). Az adott cikkben leírják a lehetőségeidet:
https://community.openvpn.net/openvpn/wiki/IgnoreRedirectGateway?__cf_chl_jschl_tk__=5.JGK0H8zuysxHuOGd6ZQML6unA_smfPx0FPT1IBJxI-1639993440-0-gaNycGzNCH0 -
zsoltip
őstag
-
4Grider
nagyúr
válasz
zsoltip #2174 üzenetére
Ha a saját hálózati kapcsoltatod nem maradna aktív, akkor az openvpn csatorna sem működne.
Openvpn alatt egyetlen paraméter kérdése, hogy a vpn csatorna a saját gw-t használja, vagy az openvpn-ét. Első esetben nem kerül be a csatornába az a forgalom, ami nem a másik hálózat irányába kell hogy menjen. Ha ez volt a kérdés... -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Céges gépet OpenVPN, és Távoli asztali kapcsolat segítségével (Windows 10 mindkét gépen) használom otthonról is.
Hogyan tudom a céges gépnek csak a helyi és hozzá kapcsolt hálózati meghajtóit, fájljait elérni, hogy azokat az én lokál gépem szoftver és hardver elemein használhassam, ne a távoli vasat kelljen hozzá használjam előzőleg közölt módon?Köszönettel, zsoltip
-
ekkold
Topikgazda
Wireguard klienst használok Windows7 alatt. Van arra megoldás, hogy a wireguard ne hozzon létre minden egyes indulásakor egy újabb interfészt? A VPN tulajdonképpen jól működik, csak már vagy 20 halott interfész van a registryben. És minden újabb indításkor ismét léthoz egyet.
-
Attila!
tag
Sziasztok!
Teljesen zöldfülű vagyok VPN témában, az alábbi problematikára keresek megoldást. Van egy Facebook profil, amiről hirdetünk. Viszont én illetve kollégám nagyjából 200 km-re vagyunk, ezt pedig nem igazán preferálja a FB, hogy ugyanazon fiókba napon belül ilyen távolságra bejelentkezzenek. Ezt a problematikát szeretnénk feloldani, erre alkalmas lehet pl. a nordVPN? -
DarkChild
senior tag
Sziasztok!
Előfizettem a Surfshark VPN-szolgáltatásra és folyamatosan "DNS leak"-et mutat az erre hivatott teszt. A hálózati kapcsolatoknál már az összes adapternek módosítottam a beállításait a Surfshark által megadott 2 IP-re (gépet is újraindítottam), a routerben is átírtam a DNS IP-t, ennek ellenére még mindig a Cloudflare-t azonosítja be a tesztoldal.
Azon gondolkoztam, hogy anno mikor még nem bridge módban használtam a Digi ZTE GPON-ját, hanem az volt az elsődleges WiFi router, abban beállítottam DNS-nek a Cloudflaret. Viszont már egy ideje bridgeben van, így igazából be se tudok jelentkezni az admin felületére. Létezhet, hogy a GPON kavar be és miatta van a "szivárgás", hiába állítottam már át minden eszközt mögötte?
Tippeket előre is köszi -
-
UserX
addikt
válasz
tobias40 #2165 üzenetére
Eddig én nem hallottam felőlük. Persze, az ingyenesslg miatt tettem be!
Most tesztelgetem. Speedtest 1000/300 DIGI NET:
Surfshark: P.: 29 D.: 260 U.: 70
HIDEME: P.: 7 D.: 407 U.: 311
Leak teszteken átment!Torrent: letöltés sok seederrel: 23 MiB/s. ezzel pariban van a Surfshark-al. Nincs sok torrentem, majd meglátom mit produkál UP-ban.
A 'szürke' szervereket nem láttam, addig lusta voltam legörgetni, köszönet, hogy felhívtad rá a figyelmünket!
Szóval a fenti link a HIDEme VPN 6 hónapos, nem teljes értékű verziója. Dec. 31-ig lehet aktiválni.
Szerk.: átlagos használatra, tesztelgetésre megfelelő! Aki indiai szervert keres, annak is meg van a jó oka!
Eseteg te is közzé tehetnéd a további tapasztalataidat!
-
UserX
addikt
-
UserX
addikt
válasz
madtolyy #2153 üzenetére
Eddig én is így gondoltam. A torrentezéshez a szerver keresőbe azt kell írni, hogy 'P2P'. Tagadhatalan, hogy magyar nincs közöttük, szomszédos országbeliek viszont vannak. Emellett feltettem a Chrome kiegészítőt, amivel viszont általános használatra magyar IP-t lőttem be. A leak-et is érdemes nézegetni, ott viszont kétségtelen, hogy nem árt tesztelgetni a protokolokat...
Nekem egy bizonyos rang megtartásához elegendő ez a sebesség!
Az is tény, hogy a letöltésből sokat csíp. Más VPN-ekkel viszont nincs sok tapasztalatom. A fiam a Mullvad-ot hajtogatja. A Nord-ot megvettem egy hónapra, de nem estem hanyet tőle. Összegezve: a Surfsharkot kicsit piszkálgatni, tapasztalgatni kell, de én nem bántam meg, hogy erre tettem le a voksom. Tartalékba van féléves promos kulcsom a KeepSolidhoz, de nem érzek kényszert, hogy tesztelgessem. Az ugyebár amerikai székhelyű, ráadásul MS Store-on keresztül is vásárolható.
-
törölt tag
Üdv mindenkinek! A következő a problémám: Adott egy
RT-AX92U router, amelyen Surfshark OpenVPN UDP protokol fut, nekem ugyanis minden eszközömre (PC, okostelefon, TV) feltétlenül kell a VPN. Viszont a minap megérkezett az új mediabox a Vodafone-tól, amely viszont a VPN amerikai IP-jével nem hajlandó betölteni a csatornákat. A box egy RP-N12-ről kapja az internetet media bridge módban. Hogyan tudnám a kivételek közé tenni a repeatert, hogy az a eredeti magyar IP-t kapja? Előre is köszönöm a segítségeteket! -
kzs
tag
válasz
cellpeti #2154 üzenetére
A Tailscale pont erre valo, hogy sajat belsö halozatot hozz létre egyszerüen: ezért nem értem a kérdést, mit akarsz ezen felül még letölteni?
A legtöbb vpn szolgáltatäs, amiröl ebben a topikban is szo van, NEM erre valo (hanem az internetnek a szolgaltato szerverein keresztül történö elérésére)
Ahogy irta más is: jobb sajat router - illetve ebben az esetben, ha a NAS-t akarod elérni, egyszerüen arra kell feltenni a Tailscale-t + arra az eszközre, ahonnan el akarod érni
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Letöltöttem a Tailscale VPN-t.
Nekem arra kellene VPN, hogy egy 25km-re lévő géppel is hozzáférjek az itthoni NAS-omhoz. Melyiket ajánljátok hozzá?
Illetve, az akkor úgy működik, hogy mind a két gépre fel kell tenni gondolom és utána már "mókolhatok" rajtuk bármit?
-
Kenderice
senior tag
válasz
tobias40 #2150 üzenetére
Nincs titkolnivalóm, minek VPN-ezzek?
Nekem itthon a mikrotik routeren fut egy VPN szerver.
Így ha arra felcsatlakozok távolról az olyan, mintha otthon lennék.
Nekem erre kell.
Szerintem azért fizetős VPN-t használni, hogy ne tudja meg egy oldal a valódi IP címedet, csak paranoia...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A9 Plus 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új HP Victus 15-fa Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i5-12500H 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új Asus TUF GAMING A17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest