-
IT café
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
hszilard666 #28594 üzenetére
Ha linx és furmark egyidejű futtatásával játszol, akkor lehet, hogy kevés lenne a táp...minden más esetben elég.
Az már más kérdés, hogy az U1 méretszabvány szerinti ventilátor nem igazán halk -> ez probléma lehet egy jól megépített és csendes vízhűtéses gépnél.Kbhont
A 2db VGA eléggé felmelegítené a vizet, ami már nem lenne kellemes a procinak. Ha most 60-65°C körül van a proci, akkor a 2db VGA-val együtt valószínűleg még ettől is több lesz...plusz 280-as radi ide vagy oda.
CF esetén érdemes elgondolkodni egy külön körön a VGA-k számára.
CPU mehetne a 280-as radira, a 2db VGA pedig a 360-asra.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Jelenleg egy 360 radival hűtök egy 3820-at ami 4.8Ghz 60-65 C' megy (D5 Laing).
Szeretnék még bekötni a rendszerbe 2db R9 290-t!
Mi a véleményetek, ha még egy 280 radit beépítek, elég tud lenni "alacsony" venti fordulat mellett? (700-800RPM)
A ház egy Chieftec BA-1-BBB.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
törölt tag
válasz
Gondolom akkor az ágankénti terhelhetőséggel van a bajod. Akkor érdemes rákérdezned a tápos topikban, ugyanis normálisabb tápok el tudják osztani másképp is a terhelésüket. Pl nálam is a max 210W-os ágon elment a 280-at zabáló kártya. Nem feltétlen kell másik táp.
-
carr
őstag
válasz
gondolom a hdd az 7200 helyett 9000RPM, az SSDben meg mikrohullámúra cserélted a csipszeket.
-
mrbig25
őstag
válasz
hszilard666 #28589 üzenetére
"Most nézem, nem is lesz elég annak a háznak a tápja
"
Mit pakolsz egy akkora ITX-es házba, amihez nem elég 500W?
-
-
MrM94
addikt
Van e valakinek a CPU blokkjába led?
-
jones965
Modder
válasz
hszilard666 #28582 üzenetére
Na ezt a különbséget nem vettem észre. Akkor viszont a tetőt manipulálnám a helyedben, bár kérdés, hogy mennyire akarsz hozzányúlni.
Viszont a tripla radiátor ahogy nézem bárhogyan helyezed el a házon, valamerre túl fog nyúlni. -
-
hszilard666
veterán
válasz
jones965 #28577 üzenetére
Szia Uram!
A képen amit linkeltél egy evga hadron hydro van, amit sajna nem lehet kapni az euban. A vizescucc, szintén az evga-tól van benne, amit szintén nem lehet kapni erre fele, és pokolian drága is. (nálam meg már van egy kis vizes cucc, amitől nem szeretnék megválni.)
De szerencsére pár perce támadt egy ötletem:
Megbontok egy h80-it a blokk + pumpát hagyom, és annak a rendszerébe kötöm bele a tripla radit, a videókártyát, és a balancert is. -
jones965
Modder
válasz
m0h0senator #28579 üzenetére
Hőmérséklet kijelző érzékelő nélkül? Az meg mire jó?
-
kovab0de
tag
válasz
m0h0senator #28579 üzenetére
Helló! Ha nem találsz hozzá kijelzőt és ugy gondolod eladnád.Akkor átveszem tőled
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
olyan problémám van, hogy vettem egy phobya hőmérséklet érzékelőt. Na most a lapom valamiért nem érzékeli, és olyan kijelzőt keresek ami érzékelő nélkül van.
-
jones965
Modder
válasz
hszilard666 #28576 üzenetére
A net nekem ezt dobta ki többek közt.
Ebben még a radiátor is benne van.ThodEE: köszi, javítva.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Lenne egy szakmai kérdésem: Hogy hoznátok össze egy vízkört egy evga hadronban? vannak 45 és 90 fokos csatik a mancsaim közt bőven, de az EK DCP 4.0 majdnem fele akkora mint a ház és az EK balancert sem lehet bele nyomorítani, de van a ház seggén kivezetés csövezésnek. a radi nem bent lesz hanem kint de azt is rögzíteni szeretném a kuckó oldalára. Még valami: Az nem opció hogy kiszedem a HDD rackeket, mert mind meg lesz pakolva.
A válaszaitokat előre is köszönöm! -
DigitXT
nagyúr
Nem használtam még ilyen blokkot? Kettő HDD van vizezve 3-4 éve.
Szivacson vannak, szóval a rezonancia fel sem merült... bár jogos pont,
mert az Elysiumba 5,25"-ös helyre gondoltam őket. Ez érdekes lesz.Főleg, hogy a héten rendeltem volna meg a házat a németektől basszus.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
DigitXT #28572 üzenetére
Így már érthető. Nekem is két vinyó van vizezve, de arra figyelj ha még nem használtál ilyen hdd blokkot, hogy ha a fém a fémmel érintkezik (hdd->kétoldali hdd blokk->ház), akkor ugyan úgy rezonálhat és semmivel se lesz halkabb. Én nem tudok gumibakokat tenni a hdd keret és a ház közé mert az 5.25-ös helyen van. Valamikor szét kell kapnom, és a hdd blokk és a fém külső keret közé kellene raknom valami puhább gumit. Majd még megálmodom.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Momentán kettő van bedobozolva, de tervezek még kettőt.
Megelőzendő a kérdéseket: nem azért kell vizezni őket, mert
annyira melegednek! Csak a zajszigetelt dobozbnál hasznos.
(Mert úgy már azért melegednének, szellőzés nélkül...)
Ugyanígy a RAM/alaplap sem feltétlenül "vizezendő", de hát az
is felmerült a másik topikban, hogy olyan gépet még nem látott
a világ, ahol a gépházban nincs venti... Érdekes, mert nálam ez
évek óta ilyen, KIVÉVE a táp: azt egy leszabályozott 14-es hűti. -
DigitXT
nagyúr
És kell nekem a rozsdamentes kinézet, vagy pont a fekete diszkrétebb?
Úgy néz ki, hogy újra előkerül a HDD-k külön körre pakolásának ötlete...
Egy Xigmatek Elysium tetejébe kerüle a tirpla radi, csak* a HDD-knek.*: opcionálisan a RAM-hűtés és az alaplap is arról a körről menne.
(Kell még tárhely, szóval lesz még egy dupla blokk, azaz vmi elindult.)Szerk: ne b*sszanak ki velem, hogy vki közben elvitte raktárról a házat?![ Szerkesztve ]
-
-
DigitXT
nagyúr
Valaki nem tudja, hogy mi pontosan a különbség a Watercool HTSF2 LT
s az LTX variáns között? Csak a "színe"?Nézegetem, de nem vágom.
Szerk: mármint elképzelhetően tartom, hogy tényleg csak felületkezelés...[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
Miért van, hogy az aquatuningos linkeknél nekem mindig a főoldal jön be ?
-
spanglee001
addikt
válasz
cinkoxid #28563 üzenetére
nekem ez van, itt csak elzárod a csapokat, és tisztíthatod is ki nem kell leengedni megbontani a rendszert, ráadásul tudsz tenni ledet a hátuljába, és rögtön látható ha koszos
van már benne 2 hajszál és pár kisseb fémreszelék szerűség is, amit megfogott volna a prociblokk, ha ez nincs
igaz nem olcsó, de szerintem nem is hülyeség
-
cinkoxid
senior tag
válasz
spanglee001 #28560 üzenetére
használtam vettem a blokkot, gondolom az volt a gond. Viszont szűrő sem ártana az igaz.
-
Snip3r_HUN
addikt
Friss teszt az EK újdonságáról, EK-Supremacy MX
-
törölt tag
Valaki talált már a Watercool Heatkiller GPU-X3 Core blokkról belső képet? Mert szétszedni nem akarom, de érdekelne hogyan néz ki belül viszont nem találok róla képeket sehol szétszedve.
-
spanglee001
addikt
válasz
cinkoxid #28550 üzenetére
milyen folyadékkal használtad, szűrő nem volt a rendszerbe?
több mint fél év után, kicseréltem a supremacy-ban a jetplatet, mert platform váltás volt, ek koolantal használtam nem volt semmi trutyi a blokkban, a szűrőben viszont van egy kis morzsa meg 2 hajszál, de lusta vagyok szétszedni kitakarítani, amíg áramlik rendesen jó az úgy -
Tito30
tag
válasz
spanglee001 #28533 üzenetére
Ez az áramlás jelző üzemel a cégnél is évek óta,és mai napig nincs bajuk.
-
Tito30
tag
válasz
spanglee001 #28533 üzenetére
Akkor lehet,hogy le kellene cserélnem egy Ek Ltx Csq -ra? Mert a jelenlegihez csak csak ez az egy terelő van.
-
Tito30
tag
-
carr
őstag
Úgy döntöttem eladom az AVC Herculest....
Valahogy inkább a cinkoxid féle kínai tartálypumpa megoldás mellett döntök, viszont itt jön a képbe, hogy valami hasonló költséghatékony, de némileg mutatós (DE NEM LED-ES)AMD blokkot szeretnék, ami most egy Phenom II X4-et, később egy FX8xxx-et hűtene.
Szóval:
ajánljatok CPU blokkot, kérlek.
10k alatt ha lehet.
Tudom fogós kérdés, ez van. Használt is jöhet! Ne kíméljetek![ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
Rájöttem miért annyira borzalmasan lassú a vízáramlás a rendszerben. Alapon is most már 60-70 fokos volt a proci, így cselekedni kellett. Szétszedtem a cpu blokkot és kiderült, hogy el van tömődve a recés része a blokknak, emiatt szinte teljesen megállt a víz folyása. Kitisztítottam, összeraktam, tökéletesen megy. Az áramlásmérő nem is mozgott, annyira lassan folyt a víz benne
-
Pacy
aktív tag
válasz
ViZion #28547 üzenetére
Annyit segítsetek még nekem kezdő vizes emberkének hogy hogyan légtelenítsem a rendszert? Úgy terveztem hogy kiszerelve feltöltöm a rendszert és egy külön tápról indítom. A 24 pin csatlakozón mit kell "rövidre zárnom" hogy induljon? Valamit csak lépesekben hajtsam majd a vizet vagy járassam és úgy töltsem? Youtube videokban hol így hol úgy van.
-
-
Supr@
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #28539 üzenetére
En evek ota plexis blokkokat, pumpatetot, tartalyt hasznalok, de meg semmi problemam nem volt veluk (kopp-kopp
) esszel kell behuzni a csatikat, csavarokat, es nincs baj. Persze ha gyarilag hibas, az mas teszta...
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz
Snip3r_HUN #28539 üzenetére
Én inkább biztosat veszek!
-
spanglee001
addikt
olyat lehet, hogy az aquaero kijelzője kikapcsoljon ha kikapcsolom a gépet?
vagy ez ilyen nonstop megy és kész -
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Olvastam hogy fagyálló és ioncserélt víz 1:10 keverés ajánlott. Mit okoz ha én fele fele keverést csinálnék? Kaptam a R. Tritonhoz színező festéket esetleg az mehet a keverékbe intenzívebb szín érdekében? Elég ha egy 56mm radit előröl egy 20cm venti fúj és 2db 12cm venti meg szívón lesz rajta?
-
KAMELOT
titán
-
spanglee001
addikt
válasz
Tito30 #28529 üzenetére
Ahogy előttem is írta a mester úgy van
Annyit, még hozzátennék, hogy egyes blokkokbhoz, külön adnak 4 db jetpalet amit külön külön fejlesztettek ki, különböző, processzorokhoz. Pont tegnap cseréltem a supremacy blokkban jetplatet, mert prociváltás történik.
A rendszerben egy átlátszó dolog volt a tartályon kívűl, az ármlásmérő, hát fél év után szépen megrepedt és szivárgott, azóta nem preferálom, ezeket a vékony műanyag ketyeréket, biztonságosabbank, érzem a rezet[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz
Tito30 #28529 üzenetére
" egyébként nem igazán tudom mire jó ez a terelő izé "
Azt jetplate-nek hívják, és a funkciója a processzor fölött lévő egyenletes vízterítés, ergo ne közvetlenül a kimenet felé áramoljon a víz, lecsökkentve ezáltal a blokk hatásfokát.Én a helyedben gyorsan visszaszerelném a helyére, nem véletlenül tervezték hozzá.
A szgk-t is lehet ülés nélkül vezetni, csak egyrészt kényelmetlen, másrészt balesetveszélyes.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
Tito30 #28528 üzenetére
Az áramlás nem lassul le sehol: a térfogatáram állandó! Nyomáskülönbség van.
Ha elektronikával szemléletesebb, lásd soros kapcsolás: áramerősség állandó,
a feszültség esik az egyes komponenseken, az ellenállásuk arányában...
Amit a csövön érzel, az jó eséllyel független a nyomástól: a szivattyú vibrációja. -
-
törölt tag
válasz
Tito30 #28526 üzenetére
Nem. Az aramlas kb azonos az egesz rendszerben, ha valahol szukited mindenhol lassul, nem lesz a rendsusr egyik feleben tobb viz.
Nyomoagra erdemes rakni, de amugy mindegy. Reseratornal nincs szivoag mert a tartalybol egybol felszivja a vizet, igy ilyen szempontbol csak nyomoaga van mindenhol es ezert is mindegy hova rakod.
-
spanglee001
addikt
válasz
opti06 #28516 üzenetére
Azért, fából igen szép kis csodákat lehet építeni
, nekem az egész gépházam abból van, és szakács léttemre igen csak pofás lett
, tegnap elvitték a procim nem tudok most linkelni (remélem este összeáll az új konfig gond nélkül), de szerintem rá lehet keresni valahogy. Távtartónak meg pont megfelelne a bútorlap vastagsága szerintem, olcsó könnyen munkálható, és beszerezhető, bevonod carbon fóliávan, és már illik is a radihoz, mintha gyári lenne persze akkor ne dekopírral vágd, hanem eleve leszabott anyagot vegyél. A linkelt távtartó árából, komplett gépházat fóliázva emg lehet csinálni, és még sörre is jut
-
opti06
aktív tag
válasz
seniman #28517 üzenetére
az enyém nem huppog, csak a ház 15kg
a nem passzolt úgy értettem, hogy az én gépembe nem menne a fa (szerintem)más: venti fordulatszám szabályozó programot tudtok mondani ami rendesen megy? lap tudja speedfannal van most jelenleg, de nem tudom rendesen rábírni fan control alatt amit/ahogy beállítom azt csinálja
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
CPU blokkot milyen javasoltok?
Aquacomputer Cuplex Kryos PRO - Socket 2011 ez jó fajta? -
opti06
aktív tag
-
marco0007
aktív tag
válasz
spanglee001 #28510 üzenetére
Vagy egy kiszuperált ventit kibelezel és a keretet hasznosítod
-
spanglee001
addikt
-
mrbig25
őstag
válasz
spanglee001 #28507 üzenetére
Azt azért számold hozzá, hogy a linkelt grafikonnál egy 38mm vastag venti van a radin és 2000rpm-en pörög.
167W-ot engednek rá egy szimpla 120-as radira és így van 2,8°C differencia a legjobb és a legrosszabb eredmény között.
Normál, 25mm vastag ventivel még ennyi különbség se lesz...pláne, hogy a legtöbb ember jóval 2000rpm alatt használja. -
opti06
aktív tag
válasz
spanglee001 #28507 üzenetére
igen távtartó, 5-30mm vastagságban van mindenféle [link]
-
opti06
aktív tag
válasz
spanglee001 #28505 üzenetére
-
válasz
spanglee001 #28500 üzenetére
...és egy orbitálisan nagy p!csánrúgást ad az asszony.
Hacsak nem cipeled ki az udvarra...
Nekem is van porpisztoly, de lakásban nem fain fújni, kivinni meg minek, egyszerűbb a szűrőt kimosni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik