Új hozzászólás Aktív témák
-
emilio3
csendes tag
Nincs hol leeressszem, mert nincs leeresztő csap ( utána olvastam, és mintha ez nem volt engedélyezett beszerelni még a 2000-es években).
Viszont 0 bar nyomás volt a rendszerben, a pumpálás is teljesen könnyedén ment. Most reggel is szépen tartja nyugalmi állapotban a 0.9 bar-t. -
emilio3
csendes tag
Szép estét!
Folytatnám, ha valakit érdekel.
Este hazaértem, és hát a kazán nyomása pont 0.0 bar-t mutatott óra szerint. Viszont érdekes, mert ahogy a fűtést felvittem a termosztáton, simán bekapcsolt és elindult fűtés...mindegy egyből le is kapcsoltam, csak kiváncsi voltam indul e. Hoztam egy nyomásmérős pumpát, és a tágulási tartály szelepét rátattem, meglepetésre (nem) pont 0 bar-t mutatott, elkezdtem pumpálni, és 0.8-0.9-ig felfújtam. Utána kazán bekapcsol, és a fűtést elindítottam.
A nyomás a hőfok maximumának az elérése után 2.4 bar-ig emelkedett, ami a régi 3 bar körüli értékhez képest (0.4-ről!), jobb, de az itt olvasott +0.5 bar-hoz képest még mindig sok. Viszont mikor visszahűlt a rendszer, a nyomás szépen beállt 0.9 bar-ra, nem csökkent. Szóval kb itt tartok, valamit javult a helyzet, de még talán mindig sok a 0.9-ről a 2.4-ig kilengés. -
emilio3
csendes tag
Értem köszi!
Viszont nekem nem folyik el semmi víz semerre (a nyomás megáll 3 bar-nál max), a biztonsági szelep nem nyit ki.
Ezért gondolom, hogy talán csak a membrán engedett el az idővel, vagy a nyomás szintje érte el a kritikus minimális szintet a tartályban. Este megmérem a nyomást. Ha alacsony, simán felfújhatom 0.8 bar-ra?
Köszi mégegyszer a válaszod. -
emilio3
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Baxi nuvola 240i gázkazán.
Van valami ötletetek arra a problémára, hogy "nyugalmi állapotban" a nyomás alacsony (0.3-0.5 bar), viszont a fűtési fázisban meg magas (2.5-3.0 bar). Ha a nyugalmi állapotban ráengedek a zárt rendszerre vizet, és felmegy a nyomás 1 bar-ra, akkor azt relatíve tartja, viszont a fűtési szakaszban 3 bar fölé megy. Nem látom, hogy a víz bárhol szivárogna, nincs jele ennek sehol. Esetleg a tágulási tartály membránja enged el, de akkor miért megy fel 3 bar-ra a nyomás fűtési fázisban?...nem értem. Ötlet esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- BestBuy topik
- Vicces képek
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest