- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
nem tudom másnál is elöfordult e, de ma mikor le akartam frissiteni a nighlty verziot 7,4 es vonal akkor nem tudtam ujra megnyitni a böngészöt, a wint is urainditottam de utána sem müködött, ezért letöröltem a vivaldit és a stabil 7.3ast telepitettem ujra.7.3.3635.11 (Stable channel) (64 bites)
Ezzel már müködött, viszont az amit régebben irtam, hogy az SGforum nem müködnek a linkek és nem tudok a topicoc kozott lépkedni még most is fennáll.
EDGE böngészönél jol mukodik és mindán már oldal is.
Ahogy irtam, hogy a felugro cookie engedélykérő ablak lehet a gond, mert EDGE alatt folyamatosan felugrik és le kell okézn mielött frissué az oldal és betölti a kért topicot, na ez vivaldi alatt nincs, de gondolom az oldal logikája meg várja a okézást és addig nem lép tovább, de ha nincs mit leokézni és nem is reagál azon a területre akkor nem tudok mit tenni.
A böngészöben a blockolás résznél teljesen ki van véve az oldal , hogy ne blockoljon semmit sem a böngészö, de még se javult meg . -
Wolfskin
őstag
Egy költői kérdés: le lehet tiltani a bővítmények frissítését?
A FireShot időnkét teljesen gáz, elfelejti a mentési előzményeket, mindenhol sajt mappát generál, aztán egy időre megint jó. Most a uBlock origin bolondult meg, az elem eltávolító nem hajlandó kikapcsolni. Ha aktiválom, akkor úgy marad.
-
junior11
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #2545 üzenetére
Nem vettem észre, köszi.
-
Ablakos
őstag
Van egy link, amelyre Save Image As... nyomva letöltés hiba üzenet jön. Én bénázom, vagy hogy lehet ezt a képet letölteni?
-
poirot
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #2542 üzenetére
Köszönöm.
-
junior11
veterán
Srácok ez a Proton VPN csak Vivaldi fiókkal használható vagy saját Proton fiókkal is műkszik bejelentkezve?
-
poirot
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #2540 üzenetére
Köszönöm, erre nem is gondoltam.
-
poirot
őstag
Mikor indítom a Vivaldi-t, akkor jön a Proton VPN értesítés felugró ablakban. Nem lehet ezt valahol letiltani?
-
repvez
addikt
senkinek nincs ötlete, hogy mi lehet a probléma? a vivaldiban is kivettem a blockolás gátlást teljesen és az addon ban is az oldalhoz,de se a felugro ablakok nem jöttek vissza semmi nem javult meg ugyan ugy nem tudok a linkekre vagy a szövegdöbozba kattintani és interakciot végezni.
Ahoogy irtam, valahogy sztem azzal lehet gondja, hogy a cookik elfogafdása felugro ablak láthatatlanul ott van az oldal elött és amig nem kattintok valamelyik gombjára addig nem enged az oldalon csinálni semmit se.A VPN-es dologhoz csak anynit, hogy valahogy nem értem én ezt a nagy vpn meg incognis deletme dolgokat, hogy majd evvel javul a adatbiztonsága az egyénnek.
Egyrészt a VPN-t eddig az össze szolgáltató nem engedélyezte a használatát az elöfizetéseknél legyen az internet vagy media szolgáltató. Mert akár a netflix vagy a többi oldal akkor miért használ régio kodokat, hogy bizonyos régiokban más más tartalmak lehessenek ha egy vpn ezt kijátsza?
Az adat biztonságos oldalakkal meg az a gondom, hogy ha nem használod, akkor elvileg saját érdekedből vagy megadsz adatot magadrol vagy nem igaz, hogy nem tudod ,hogy ki fogja felhasználni , de ha akár az incogni akar a deletme szlgáltatást igénybe vezsed akkor nekik kötelezö megadnod az adataid, ami alapján keresni tudják , hogy hol vagy fellelhető, tehát begyujtik rolad az adatokat ,de már fizetsz is érte, és nem szétszorva vannak az adataid más más cégnek más más adatok vannak a birtokában hanem egy cégnek koncentrálva egy helyen , amivel majd vagy ö vagy a partnercége már hatékonyabban tud dolgozni lévén, hogy már nevet cimet telefonsámot is tud társitani az eddig csak esetéeg internetes nickname és IP cim mellé. -
Ingyenes VPN-t biztosít a Proton a Vivaldi böngészőben:
-
macilacus
senior tag
Sziasztok, mostanában rendszeresen nyavajog a gmail-nál, hogy nem támogatott böngésző keressek másikat. Másnál is van ilyen vagy csak velem szórakozik?
-
repvez
addikt
igen erre az oldalra, nem tudom akkor nálam mi van elállitodva. amugy én nighly verziot használok a vivaldiből.
DE az u block origin is kikapcsoltam ott , másnál meg az alapértelmezett van a blokkolásra , szoval nem értem, mondjuk az is igaz, hogy az EDGE és a mobil verzionál is folyamatosan bedobálja a GDPR engedély kéréses oldalt de szó szerint minden alkalommal amikor topicot váltok ugyan azon az oldalon akkor is tehát minden oldalfrissitéskor. Moig vivaldi alatt meg nem, sztem valahogy ezt az ablakot leblockolja ,hogy ne látszodjon, de addig viszont nem megy tovább amig nem választok valamit amit nem is látok , hogy mire kéne kattintani.
-
repvez
addikt
egy másik érdekes problémám van ami vivaldihoz kapcsolodik. SG forumon egyszerüen nem muködik a klikkelés, frissitem az oldalt látszik , hogy lefrissul , egyszer rákattintok egy linkre és talán muködik egyszer , de utána az ujabb oldalfrissitésig semmi, nem tudok interakciot végrehajtani az oldalon se uj topicba belépni vagy kilépni belöle, se egy szövegdobozba kattintani vagy elküldeni a beirt szöveget már amikor engedi.
EDGE böngészöben rendesen muködik az oldal. és az SG-n kivül minden más oldaqlon is rendben müködik az interakcio az egérrel. tehát nem fizikai fgond a beviteli eszközzel és most ugy néz ki , hogy nem is az oldallal van probléma márha csak nem a vivaldit nem szereti .
Kikapcsolt blockolo mellett sem javul meg. -
repvez
addikt
tud valaki arra megoldást, hogy hogy találom meg könnyebben ,hogy melyik weblapon megy olyan tartalom ami hangot ad ki?
Elég sok fül van megnyitva nálam és a YT on amikor nézek valamit akkor az van , hogy csak a háttérbe megy , amikor átmegyek másik weblapra akkor a YT os lap fülön megjelenik egy hangszoro ikon, de mivel sok fül van megnyitva ezért sokszor észrevehetetlen és elég sok idö mire megakad a szemem raja, hogy melyik fül is az , hogy visszataláljak vagy kikapcsoljam .
Azt tudom, hogy lehet állitani, hogy az aktiv fül mekkora legyen , de azt nem , hogy hogy lehet egy nem aktiv fül részt ugy kiemelni, hogy csak az legyen nagyobb amelyik hangot is lejátszik.remélem érthető , hogy mit szeretnék.
-
Sziasztok,
Hogyan tudnám megoldani, hogy, ha az egeret ráviszem egy hivatkozásra, akkor valahová kiírja a hivatkozás címét az oldalon? Firefoxon például a bal alsó sarokban kiírja a címet, ahová vinni akar a hivatkozás.
Szerk.: pardon, az állapotsor kiírja alul... -
Wolfskin
őstag
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Ha rámutatok egy linkre a böngésző ablakban, akkor részletesen egy fekete sávon megjeleníti a linket, ami elég zavaró. nem lehet ezt valahogy letiltani? -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Miért van az hogy az összes routeremre bejelentkezéskor azt adja a böngésző, hogy nem biztonságos webhely. Nem is menti ez miatt a jelszavakat sem hozzájuk.
Mindig:
Haladóra katt, majd ott tovább a vebhelyre. Már a hócipőm tele van vele.
Az egyik egy Huawei B818, a másik egy Ubiquiti edgerouterX.Honnan tudok tanúsítványt szerezni hozzájuk?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #2509 üzenetére
Ami még rettentő idegesítő bug, az az eciosia keresőmotor, ami kiirthatatlan. Kitörlöm. átírom, akármit csinálok vele, mindig visszamászik. Hiába a beállítások, a beállítások szinkronizálása ha új gépbe teszem, az ecosia visszatér.
Nem lehet kiirtani?Összességében ki lehet jelenteni, hogy a vivaldi jelen formájáéban elérte azt a fejlettségi szintet, hogy már már nem alkalmas portable használatra.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, segítene valaki elmagyarázni a vivaldi szinkronizálás logikáját, aki érti?
Van egy külső ssd-re telepített portable vivaldi, ezt szeretném használni 2 helyszín közt: "A" és "B" gépen.
Ugye mostanra ez is használhatatlanra lett fejlesztve, tehát semmit nem tud megjegyezni (jelszavak, bővítmények)i, mindent hardverhez köt, erre lenne megoldás a szinkronizálás
Ennyi az elmélet.Feltettem egy vivaldit „A” gépen, beírtam az összes jelszót, bemásoltam a bookmarkot (11MB), majd szinkronizáltam.
Ekkor feltételezem az adatok a felhőbe kerültekKésőbb igazítottam a könyvjelzőkön, kitöröltem 3-t és hozzáadtam 2-t.Újra szinkronizáltam, feltételezhetően a 2 újat hozzáadta a felhőhöz, a 3 kitöröltet pedig helyreállította a gépen a felhőből. (szinkronizálás az, hogy minden létező adatot mindenhova odamásol, azaz minden adat mindenhol megjelenik).A szinkronizálás tehát mindig mindenhol csak HOZZÁAD? Ezt jól érzékelem?
Ezt elkerülendő, az utolsó szinkronizálás után (mert ezt csak utána lehet, előtte nem) „távoli adatok törlése” gombbal töröltem a felhőt (vagyis csak azt hittem), visszatettem a biztonsági mentésből a 8MB (véglegesnek hitt) bookmarkot, majd újra szinkronizáltam (hogy ez, a végleges adat kerüljön a felhőbe).
Átmentem "B" gépre, ott is szinkronizáltam (hogy a felhőből betöltse az általam utolsónak vélt verziót), és voila, újra megjelent a Vivaldiban a 11MB bookmark. Én itt elvesztettem a fonalat.
El lehet azt érni, hogy ha szinkronizálok, az utoljára használt, javított, módosított verziót (bármely gépen is történt) tekintse fixnek és véglegesnek, és AZT rögzítse a felhőben? Ne pedig az legyen, hogy minden létező adatot odamásol mindenhonnan mindenhova? Amit a gépen törlök, azt a felhőben is törölje, ne pedig onnan visszamásolja a gépre?
Emellett a jelszavak is eltűntek. Arra, hogy a jelszavakat is szinkronizálja, arra rá lehet venni? Mert most „B” gépen minden jelszó hiányzik, hiába vittem be és szinkronizáltam az "A" gépen, gondolom ezek után „A” gépen se fognak megjelenni. Kezdhetem bepötyögni az összeset elölről.
-
poirot
őstag
Ma frissült a Vivaldi, viszont a gyorshívóknál teljesen megbolondult. Ha rákattintok a bélyegképre, ledob a legalsó bélyegképekig. Másodszori kattintásra vagy megnyitja vagy inkább nem. Sokszor csak úgy lehet, hogy jobb egérgombbal új lapra nyitás. Van valakinek ilyen tapasztalata?
-
Ablakos
őstag
Egy teljesen alap rendszerrel (user data átnevezéssel) érdemes próbálni az ilyen problémákat. Nálam tökéletesen működik az említett portál.
A legutóbbi frissítésem után nekem minimalizálva indult el a vivaldi.
A fenti módszert alkalmaztam. Vissza szinkronizáltam az adatokat és újra jó lett. Sajnos frisítéseknél gyakran van ilyen anomália. -
repvez
addikt
Másnál rendesen müködik a kormáányablak vivaldi alatt? Nálam nem tudom miért, bejelentkezek és csak olyan menupontokat látok ami a regisztrácioval kapcsolatos,de nem az ugyintéztéssel.
Csak olyan, hogy a kormányablak törlése, a jelszocsere ,regisztrácio emaillel meg ilyenek, de ugy, hogy már számol vissza az inaktivitási ora és ki van irva a nevem, hogy be vagyok jelentkezve az oldalon, de nem tudok semmire se kattintani, amivel valamit menut választhattnék.
EDGE böngészövel,meg minden megy ahogy kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos weboldal: https://vivaldi.com
Támogatott oprendszerek:
Windows 7-8-10 Stabil / Fejlesztői
Mac OSX
Linux
Android/iOS/Windows Phone app nincs egyelőre
Vivaldi.net webmail:
https://webmail.vivaldi.net/
Ez gyakorlatilag a Vivaldi Community regisztrációval létre is jön.
Tárhely: 5Gb
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- YouTube
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest