Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #23559 üzenetére

    Persze,összevethető a bibliában leírtakkal is,és ami azzal ellenkezik,az Isten Igéjével is ellenkezik.

    Attila2011
    "Krisztus mindenkit az Ő egyetlen és egységes Egyházába hív, ha téged ez a bizonyos "szentszellem" onnan elhívott, akkor az nem Isten Lelke volt, hanem a hazugság atyjának sugallata."
    Ebben az esetben megkérlek,hogy elmélkedj kicsit többet a bibliában leírtakról,és akkor fogod tudni,hogy a hívő emberek összessége a Krisztus egyháza akiket az Isten kiválaszt,mert tiszta szívvel megtértek hozzá.
    Pált a legnagyobb farizeust is Jézus maga szólította meg,nem a pap a templomban,és lett az egyik legfontosabb tanítványa neki.
    "Amiről te beszélsz, az pont ennek az ellenkezője, Krisztus főpapi imájában pont az ellen imádkozott, amit te itt fennhangon hirdetsz."
    Mégis mit hirdetek? Hogy ha megbánod a bűneidet Istennek,akkor Ő megbocsájt,és a Fiává fogad,nem vagy ítélet alatt,hanem átmentél a halálból az örök életre és nem kell ítéletre az Isten elé álnod halálodkor. És megtérésünkkor Jézus megtisztít minket és az Anyától megkapjuk az ígéret szerint ama segítőt,az Isten Szentszellemét,aki elvezet minket minden igazságra. Ezt hirdetem,és Jézus megváltását hirdetem,hogy a bűneinkért halt meg,hogy helyettünk betöltse a törvényt,amire mi képtelenek vagyunk. Ámen. Hol a hiba ebben?

    "Pál apostol is erről a viszonyról beszél Rómaiakhoz írt levelében:
    "Mert ahogy egy testben több tagunk van, s minden tagnak más a szerepe, sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként azonban tagjai vagyunk egymásnak"
    Ez az egy test pedig Krisztus titokzatos teste, az Egyház."
    Így igaz,de ez az egyház a bibliában nem a szó szerinti mondjuk katolikus egyházra gondol,hanem a megtért,Istennel járó,Isten szellemében járó emberek összessége.Azok,akik Jézus tanítványává válnak. Akik betartják Jézus parancsolatait.

    "Ha Istennel élő kapcsolatod van és Ő maga vezet téged,miért mennél vissza az egyházba embertől tanulgatni?"
    Akkor most dobjuk ki a Bibliát, mert szerinted nincs rá szükség, minek az emberek által leírt és az Egyház által összeállított Szentírás, ha maga Isten tanít téged?"
    Nem kell kidobni a bibliát,mert Isten az Igéjén keresztüli tanít bennünket. Senki nem mondta,hogy dobd ki,nem kell elferdíteni semmit amit mondtam. Én a bibliát tartom Isten igazságának,mint feljebb említettem is.De a Szentszellem,elvezet bennünket minden igazságra,a bibliát is segít megérteni,dicsőség Istennek!

    [ Szerkesztve ]

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák