Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lobo67

tag

válasz atesss #1165 üzenetére

Az UPC-vel az a gond, hogy nagyon genya cég. Mivel ők csak lakossági végpontokat szolgáltatnak (nincs szervertermük, ahonnan felfele menne nagy forgalom) olyan gerinchálózatot építenek, ami önmagában is nagyon asszimetrikus. A korlátozásoknál mindíg arra hivatkoznak, hogy a nagy hálózati terhelés miatt korlátoznak egyes forgalmakat, de ha megnézed a BIX statisztikáit, kiderül, hogy csúcsidőben sem megy soha 25% fölé a hálózati kihasználtságuk. Ráadásul ugyanilyen etikátlanok az üzleti életben is, így sok szolgáltató csökkenti a feléjük menő forgalom prioritását.
    Mivel nekem nincs ilyen előfizetésem, nem tudom kipróbálni, hogy valójában milyen a sebesség FTP-n, ki kell próbálni.
    Az FXP tényleg nem kell neked, de az nem azt jelenti, hogy bármit is a szerveren kéne futtatni, hanem alapvetően az otthoni gépeddel tudnál úgy áttölteni adatot egyik szerverről egy másikra, hogy a te internet kapcsolatodon nem megy át az adat oda-vissza.
    Természetesen Linuxot is el lehet érni "távoli asztalon", de seed szervernél még olyat nem láttam, mi nem is tudnánk biztosítani, mert a szervereinken nincs is grafikus felület.
    Mivel nálunk lehetőség van arra, hogy valaki csak addig használjon szervert, amíg szüksége van rá, ezt sokan ki is használják, és egyszerre csak 1-2 napig futtatnak egy szervert. Emiatt elég gyakran szabadulnak fel pár órára csomagok, tegnap is volt vagy 10 törlés/létrehozás.

Új hozzászólás Aktív témák