-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
válasz
kabelmania27 #121017 üzenetére
Sajnos a csatlakozók nagyon el vannak rejtve, a modem jelszinteket majd megpróbálom leszedni.
Elég láma vagyok ezekhez
Viszont délelőtt minden hibátlan, este állandóan lefagy.
A UPC-vel, HBO-val Netflix-el soha semmi gondom nincs/nem volt -
aradebil2
senior tag
válasz
kezo0 #121041 üzenetére
Köszi, tudtam hogy átállás lesz de nem figyeltem hogy a Tv-n is, meg az is fura volt hogy telóról beengedett.
Viszont ha már itt vagyok: külföldi albi, wifi óránként lecsatol DNS hibával. Mit kellene átállítani a Voda station-ön (ugyanaz mint otthon), hogy ezt ne csinálja? Szomszéd lakásban van de hozzáférek a modem felületéhez. Lesz egy konferencia előadásom csütörtökön és pont akkor, amikor le szokott állni (minden óra 51kor). Köszi előre is! -
Ledi
aktív tag
válasz
cocka #121014 üzenetére
"...viszont amikor áram alá helyezem és megjelenik a piros led, utána sokszor nem hajlandó a távirányítóval bekapcsolni."
Ezt én is tapasztaltam. Főleg, hogy nekem össze van párosítva a TV-vel.
Áramtalanítás után bekapcsoláskor Tv BE, box nem reagál. Újra megnyomom a bekapcsoló gombot Tv KI box BE.
Szóval ilyenkor kell várni kb. fél percet, hogy összeszedje magát a Vodkabox.
Egyébként már nekem is megjött az fw.
-
LouiS22
veterán
válasz
kezo0 #121039 üzenetére
Vélhetően nem egyszerre ugranak neki mindennek, hanem szakaszosan haladnak (mint a Tour-on). De előre baromi nehéz megjósolni, hogy melyik folyamat mennyi időt vehet igénybe, gondolom ezért írtak egy tól ig-et, meg azt, hogy milyen szolgáltatásokat érint.
Vö: hibaelhárítás: 72 órát mondanak, mert nem tudják előre, hogy 12 perc vagy 1200 perc megkalapálni azt, ami elromlott.
-
rgeorge
addikt
válasz
kezo0 #121031 üzenetére
Nem úgy volt: mobilos topikból.
-
ayo
veterán
válasz
mrlujoak #121028 üzenetére
az a gondom, hogy előtte semmi gondom nem volt. a nagyobb frissítés óta viszont egyszer se sikerült összekapcsolni és sajnos csak az appal lehet különböző automatizálásokat megadni a gépnek. app nélkül teljesen buta lett, on-off nagyjából.
szóval, ha valaki esetleg tudd erre valamit, azt nagyon megköszönném!
-
mrlujoak
veterán
-
mrlujoak
veterán
...én Xiaomi robotporszívóval jártam így.
Mondjuk már eleve nehézkes volt régebben is MiHome appon keresztül a csatlakozás, de a porszívóm megkergült, szervizben volt - többször is - és visszajövetele óta nem bírtam racsatlakoztatni a fehér CB-ra.
Se 2,4-en, se vegyes módban.
Azóta elengedtem. MiHome app kuka, takarodott le a mobilomról, az a kis csotrogány meg gombbal megy. Amíg ki nem purcan végleg -
ayo
veterán
A Xiaomi 3H légtisztítómmal már hónapok óta (nagyjából ápr / máj Vodafone frissítés óta) nem tudok wifire csatlakozni. Próbáltam csak csak 2.4ghz-n meg vegyesen, de semmi. Valakinek ezt sikerült megoldani?
-
aradebil2
senior tag
Valakinek szarozik még PC-n a Vodafone TV? WA122-es hiba, Androidos telón megy tökéletesen. :\ Egy találat van rá a topikban, azt az idő oldotta meg, de ez már több órája nem elérhető.
-
Masato
tag
válasz
Toth_Jani #121024 üzenetére
Vagy nem ilyen óccó, nevenincs csingcsung box kellett volna, hanem valami nagy gyártó terméke. Én értem, hogy ez drágább lenne, meg hogy alacsonyan szeretnék tartani a költségeket, de most ez jobb, hogy csak az elvándorlást segíti?
Egy ismerősöm is ezzel szív, mondtam neki, hogy cseréltesse ki mediacardra, mert az működik. Aztán persze kiderült, hogy azért a box funkcióit használná. Róka fogta csuka.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Masato #121018 üzenetére
Ha a Voda hajlandó lenne kiadni az alkalmazást TV-re is, akkor a MediaCard mellett tökéletes lenne, hiszen ott elérhető volna a visszanéző, az élő műsort meg a TV tökéletesen le tudja adni.
Jó most is használtató az alkalmazás mert PC-n ugyan ki lehet keresni a visszanézendő műsort majd átküldeni a TV-re, de igy műsort választani csak a tévé készülék távirányitójával nem lehet. -
Atke
senior tag
válasz
kabelmania27 #121021 üzenetére
Bútor mögött van, de elhúzgáltam mindent is :)
betekergettem ami kicsit lazább vlt,de nem változott a helyzetpl92: Tudom, csak gondolotam tegnap ráhúzza, ma tesztelem, és ha jó,akkor holnap lemondom a kiszállást. Parádé amit ezek "szolgáltatás" címszó alatt művelnek! UPC se volt épp fedhetetlen,de mióta voda van azóta mindennel is csak a prbléma van, számlázással is 2 hónapig szívtam
-
pl92
csendes tag
technikus is be tud szólni, hogy nem megy fel fw és felrakatja
egyik modememnél volt, hogy technikus feltetette 2-2-t viszont utána 1 óra múlva kiderült, hogy vodánál nem volt beregisztrálva -> üsz. resetelte és visszaállt 2-1-re
nekem 3 modemből mind 3-nál volt ez gond, hogy nem frissül, hiába cserélgették
-
Atke
senior tag
válasz
kabelmania27 #121005 üzenetére
Elosztva valami 3DSS2- fém Y-al van elosztva, vagy nem tudom, mert azt már annyira nem értem
#121013 pl92
Ez pontosan így történt, (tegnap este) mondták kb 15 perc, azóta is ugyan az van fent, holnap jön a technikus elvileg... -
Masato
tag
válasz
balazs1956 #121008 üzenetére
Engedd meg, hogy ismertessem az ajánlásom mém formátumban:
Jó OK értem, hogy így nincsenek "okos" funkciók, de ezek a "buta" eszközök legalább többé-kevésbé megbízhatóan működnek. Az a Vodabox valószínűleg soha nem fog rendesen működni, az eddig általam olvasott bejegyzések alapján. A firmware és a middleware is valami gagyi tákolmány.
-
kabelmania27
félisten
válasz
balazs1956 #121008 üzenetére
Amennyiben megírnád a modem jelszint értékeket meg tudnánk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és meg tudjuk írni, hogy lehet-e javítani az értékeken. -
cocka
veterán
válasz
kezo0 #121009 üzenetére
A legújabb (múltkori) frissítést megkaptad már?
Amúgy szerintem ilyen random csatornakeresés csak azoknál van, akik koaxszal használják a médiaboxot. Nekem a TV csatornák című menüpont a frissítés után egy-két nappal még ott volt a Beállításoknál, aztán mióta ismét csak ethernetről jön az élő adás is, azóta eltűnt.
Amúgy valaki kérdezte, hogy hány megabittel jönnek a HD adások. 4 illetve 7.5 megabit/sec attól függően, hogy melyik csatornáról van szó.
-
cocka
veterán
válasz
balazs1956 #121006 üzenetére
Nálam ilyen nincs, viszont amikor áram alá helyezem és megjelenik a piros led, utána sokszor nem hajlandó a távirányítóval bekapcsolni. Ha random összevissza nyomkodom a távirányító számgombjait, akkor TALÁN hajlandó bekapcsolni, de a távirányító e célra kijelölt gombjának egyszeri megnyomásával sok esetben semmi sem történik.
Ez azért elég gáz szerintem. Akkor lehetne magán a boxon egy szájba... -t BEKAPCSOLÓ gomb, hogy ne kelljen a távval szenvedni. Érdekes módon minden más esetben működnek a táv gombjai, csak bekapcsolni nem mindig lehet vele a cuccot.
-
pl92
csendes tag
hívd 1270-et, mondd meg nekik, hogy nem frissül az eszköz szoftvere, központilag nyomják rá a frissítést
ha nem ajánlják fel, kérd hogy hívjanak vissza, miután megpróbálják frissíteni, hogy leellenőrizzék, tényleg felmegy-enekem nagy nehezen sikerült, szóval meg tudják csinálni
-
-
Memora
senior tag
Nekem közben végre megoldódott a problémám!
Leírom ide is, hogy mi volt a megoldás, hátha valaki másnak is hasznos lesz:
Először kikapcsoltam az ipv6-ot, ez önmagában nem oldotta meg, de egyetlen program, a vírusirtó már fel tudott lépni a netre.
Majd az ipv4-nél átállítottam automatikusra az IP címet és a DNS kiszolgálókat (nekem fix volt beállítva már évek óta, eddig rendesen ment), és ezzel végül megszűnt a probléma!
Köszönöm mindenkinek aki segített vagy segíteni próbált! -
kezo0
addikt
Nálam ma mindkét Vodafone TV box csatornakereséssel indult bekapcsoláskor. Eredmény: „Szabadon fogható csatornák: 150 TV, 0 Rádió, Internet: 8 TV”.
Másnál is? És vajon miért történik ez néha? Változott valami? -
balazs1956
senior tag
válasz
kabelmania27 #121007 üzenetére
Boxot használok.
Délelőtt minden szépen működik, estére minden kifagy lelassul.
Rendszeresen áramtalanítva van, naponta legalább kétszer, -
kabelmania27
félisten
válasz
balazs1956 #121006 üzenetére
Üdv!
Amennyiben médiboxot használsz áramtalanítsd pár perce hátha utána javulni fog. Boxot vagy médiacardot használsz? -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Csak arra lennék kíváncsi, hogy másnál is jelentkezik az a hiba, hogy esténként szinte mindig lefagy a vodafone tv szolgáltatása? Programváltásnál, percekre elsötétül a képernyő, sokszor csak az áramtalanítás segít.
Délelőtt aránylag működnek a dolgok.
Nálam, amióta a voda átvette az upc-t, egy használhatatlan, minősíthetetlen katyvasz az egész.
Csak nálam ilyen rossz a helyzet?Válaszokat előre is köszönöm szépen
-
Atke
senior tag
válasz
kabelmania27 #121003 üzenetére
Power dBmV
Upstrem: 2,3 pár 4-es
Downstrem: 45-47 -
Atke
senior tag
válasz
kabelmania27 #120998 üzenetére
Szia!
IPv6 DS-Lite status: Disabled
Downstream 37-40 között
Upstream 45-47 között -
kabelmania27
félisten
Semmi gond. Lehet azért írja ki a részleges szolgáltatást a feltöltésre a modem mert az ötödik csatornát nem használja. 54-es feltöltési érték nem jó. Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és meg tudjuk írni, hogy javíthatók-e az értékek.
Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Memóriakártya topic
- Yettel topik
- Renault, Dacia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest