- Netflix
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- YouTube
- Zyxel NAS326
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Videó stream letöltése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
BTO
őstag
mint irtam az UPC digitális szolgáltatásnál kint van az összes digitális müsor csak kódolva,amit a médiaboxal lehet fogni,dekodolni. a box és a kódkártya párositva van adott előfizetőhöz. ha 2 boxod van és felcseréled a kódkártyákat a boxokba akkor 1-se lesz vételed,csak akkor ha a megfelelő kártyát a hozzávaló boxba dugod
helyesen.
-
Studi22
aktív tag
Igen.
Koaxon bejön a digitális és az analóg is egyaránt,ezért van az hogyha előfizetsz bármely digitális csomagra és csak egy db stb-t kérsz alapként és van több tv akkor többi tv amin nincs stb. azon megy az analóg adás.
Nálad fordított a helyzet analóg adaást fogsz de látod a digitálisat is viszont a nagra titkosítás miatt és a upc kártya hiányában ami stb-ben van nincs jogosultságod a csatornák megjelenítésére.Ha hülyeséget beszélek jön BTO és kioktat majd..
-
zhagyma
őstag
Szia!
Van egy UPC analóg alap ( nyugdíj / szociális / ~ 700 Ft/hó ?) csomag. Egy PC-s DVB-C tunerrel lekerestem és megtaláltam a digitális adókat (kb 70). Nyilván a kódolás miatt nem nézhető. Ezek szerint a UPC bármilyen előfizetés esetén eljuttatja a digitális adók frekvenciáit az előfizetőhöz?
-
WonderCSabo
félisten
Télleg próbálj meg érthetőbben fogalmazni, szöveget tagolni, normális mondatokat írni, írásjeleket használni, stb., mert nagyon hasznosakat írsz, értelmezni viszont nehéz...
-
z67
őstag
Muszáj leszek beszerezni egy tolmácsgépet.
-
BTO
őstag
ja kiegészitésül valszinü a TV-nek van baja csak ezt neked nem fogja soha bevallani a TV szerviz,mint má sok esetbe az antennát szidták ,csak a TV beállitásokba ha valamit kikapcsoltunk akko faxa lett a kép,pl 97 környékén BIOVISION SAMSUNG -metro forgalmazásába-a speciális beállitási menübe volt 1 aprócska kis dolog-kiszaju előerősitő ki/be és ez memo helyenként ,pl az 1re be 4re be és a többire nem,és az 1 és 4 memohely begerjedt mivel a TV erősitője ráerősitett az amugy se kis jelre-
-és ezt a faxa szervizesek nem is tudták hogy van csak nagy pofa hogy szar az antenna.ja a másik 2 tv meg tökéletesen müxött,azt jöttek a nagy dumával hogy duplatuneres meg hogy ha + hö.
aha! -
pinnacle
nagyúr
Philipsnél az "alsó" scartot összekötöttem a DVD íróval, de a kép nem megy át csak a hang, a "felsővel" nincs ilyen gond.Úgy emlékeztem, hogy azt mondta a szerelő, az alsónál az antennát is össze kell kötni az STB-vel, de hiába, akkor sem megy át a kép.Valaki tudja mi lehet a gond?
-
PoLizei
aktív tag
Sziasztok! A szüleim kértek egy ilyen csomagot + boxot. A távirányítóját az első nap kicserélte a szerelő, mert szarul kezelte a cuccot. Annyiból jól jártunk, hogy a buzi formájú ezüst helyett egy hosszúkás feketét hozott, de ez sincs a helyzet magaslatán.
Ahogy egy jó fórumozóhoz illik, rákerestem a topicban a távirányító szóra, és találtam is hasonló problémát ecsetelő hsz-eket. Vki mondta, hogy azt javasolták neki az upc-sek, hogy tegye távolabb a tv-től a boxot, mert az lcd fénye zavarhatja az infra jeleket. Nagy baromságnak tűnt... és nem az! Mivel ha kikapcsolom a tévét, tökéletesen működik, simán belépek a menübe, kiválasztom a rádiót (balra nyíl ugye), és váltogatom a csatornákat.
Nektek is vannak ilyen tapasztalataitok? Hogy oldottátok meg?
És egy költői kérdés: nem gondoltak a gyártók arra, hogy esetleg egy tévé is lehet majd a settop-box közelében??? -
szig
csendes tag
Köszi, működik.
sejtettem, hogy nem tudok csatit váltani közben.
Így kizsigerelem a HBO-t a két nap alatt, amíg van. Jellemző amúgy, hogy tegnap a 73 csatiból a TV2 volt egyedül nézhető, a Különvélemény, amit két dróttal is be lehet fogni -
dr.bubo
őstag
A felvevödet scartal kösd össze a boxal. A felvevödnél bekell állitani, hogy melyik bemenetet használja (AV1, AV2 stb.), amikor a digitális adást veszel fel a boxon keresztül. Felvétel közben a boxon ne váltsál csatornát, mert akkor már másik csatit fennél fel, nem azt amit szerettél volna. Addig analog nézhetsz mást a tv-n.
-
szig
csendes tag
Üdv!
Sima Digital Bronze csomagban (nem felvevős a STB-m van, valszeg a leggyérebb) vagyok, ami mellé egy analóg Bronze előfizu jár. Na most ugye a digiben több csati van, mint a az analógban.
Sima távolnézőm van, semmi plazma vagy elcédé, a felvevőn van s-video, scart, koax és sárga-piros-fehér bemenet. A kérdésem az, hogy az asztali merevlemezes DVD felvevőmmel fel tudom-e venni Digi Bronz épp futó adását. Vagy a digi adás kódolva van? És ha igen, mivel kössem össze: Scart? -
válasz
Frenk TR #977 üzenetére
ha visszaolvasol, akkor választ kapsz a kérdéseid egy részére!
- asztali dvd íróval, vagy video bemenetes (például tv tuner) pc/noti...stb!
- lehet több készüléket kötni a különböző kimenetekre, de azt próbáld ki magad, hogy egyszerre fog-e működni a dolog...és még ha működne is, jó lenne az neked, ha minden eszközön azonos adás menne?
- igen! -
Frenk TR
csendes tag
Hello mindenkinek új tag vagyok.
Lenne 3 kérdésem.
1: Hogyan tudok a HD DVR mediabox-ról felvet műsort lementeni legjobb lenne DVD-re vagy Laptopra vagy akármire amire lehet.2: Tud valaki olyan megoldást, hogy 1 a fentebb emlitett készülékhez több készüléket lehet kötni, mert nekem a kimeneteket nézegetve az eszem azt sugja mért ne lehetne, de annyira nem vagyok jártas a szakmában?
3: A készülék amihez meg hozzá kötném a mediaboxot, (ha nem lehet akkor beszerzek még egyett) hogy van egy SAMSUNG T240HD monitorom, beépitett TV tunerral és 2 HDMI bemenettel. A HD DVR mediaboxot hozzá tudom e kötni ehez a monitorhoz HDMI kábellel.
Józan eszem azt diktálja megint, hogy igen, de biztora megyek hát ha itt jobban tudják.
Előre is köszöm a válszt és segítséget. -
Bernath
tag
Nekem nincs műszaki teszt menűpontom,csak egy diagnosztika,s abban a mac cím meg ilyenek vannak,olyan nincs amivel a jelerőséget tudnám ellenőrizni
Tehát vidéken / miskolc/ nem elérhető az interaktív szolgáltatás? / hírek,időjárás stb?/ -
a médiabox bemenetére koaxiális kábelen megy a digitális jel, de a tv bemetére már nem elég a médiabox kimenetéről csak a koaxiális kébel útján vinni a jelet, hanem más módon (is) szükséges! scart vagy más típusú kábel útján átvitted a jelet a tv készülékre a médiabox kimenetéről? sőt, ha analóg adás nem kell, akkor a médiabox kimenetéről már nem is elengedhetetlenül fontos a koaxiális kábelen is továbbítani a jelet a tv készülé bemenetére, elég scart...stb kébelen! a médiabox kimenetéről továbított digitális adást ilyen módon a tv készülék av csatornáján nézd, ne különböző tunerek útján próbáld behangolni!
-
Plutor
aktív tag
Hali!
Nekem digital bronz csomagom van,
Az a kérdésem,hogy koaxon keresztül jön-e a digitális jel?
A tv-m egy full hd lcd,amiben van minden fajta tuner.
A beltérin beérkező jel némelyike sokkal rosszabb,mint a sima kábeles,ugyan azon a tv-n tesztelve. -
Kuter
senior tag
Hi.Mert szar elavult rendszere van a UPC-nek,az árlehúzós tarifajával együt elmehet a p....ba.,Nálam is ilyen volt ,most digi van és digitálisan nézek 68 csatornát ,kiváló minőségben,nincs set-top-box meg ilyesmi simán a kábelen nyomják a digi csatikat,és ha pl előfizetnék a hbo-ra akkor meg csak a kártyát adják oda amit belenyomok a tv kártya fogadojába.Ez az upc fanozás meg csak ott van ahol nincs más,pl nálunk van upc,t-home ,digi,
az upc koaxon nyomja az adását,a digi optikain,t-home optikain,És ugyan nézétek már meg a digi digitális adásait azt bukjatok ki a képminőségen.TV amin nézem 42 samsung plazma digi tunerral.
Na enyi,ja és edig én is upc voltam .....
A diginél nem kell külön fizetni a digitális adásért alapban szolgáltatja. -
Bernath
tag
Szia!
Bocsi,de nagyon láma vagyok még a témában,a műszaki tesztet hogyan kell elvégezni?
Bernath -
Bernath
tag
Sziasztok!
Most kötötték be a digitál bronz dvr boxot.Minden ok,de az interaktív menü nem müxik,se időjárás se hírek.Ez a szolgáltatás elindult már vagy csak nálam nem müködik?
Bernath -
WonderCSabo
félisten
A HD csatis DVD lejátszók sokkal olcsóbbak, mint régebben, és teljesen a megfizethető kategóriába tartoznak. A T-Home HD-s STB-je sztem egyáltalán nem gagyi, az oprendszer talán többet is tud, mint a UPCé... Tény, hogy a kép nem olyan szép a kisebb sávszél miatt. Az IPTV nem tom, hogy a jövő-e, de ha a T-Com kiépíti az optikai hálózatát, lehet az. Mindenesetre a DVB-C-ben én is nagyobb potenciált látok egyelőre. A Digi télleg xar, bár a netjük olcsó és gyors (egyelőre).
És egy aktuális hír. Kár, hogy fizetős lesz a catch-up TV.
-
BTO
őstag
válasz
WonderCSabo #962 üzenetére
"Egyébként a HD csatis DVD-lejátszók ma már elég olcsók."
mihez képest????
nemsoká indul a VOD-videotéka-
kérdés ki honnét mennyiért szerzi bé a HD csatis berendezéseit?
lehet hogy az IP TV nem a jövö és lekukázott cuccot szerezbe a trékom??
nem láccik hogy válság van????occso TV kell a népnek és mennek át a DIGI-hez,soxor a minőség nem számit,csak occso legyen.
ugy né ki az UPC nem a Tesco,és a vezérség nem is akarja. -
WonderCSabo
félisten
Tudom, hogy rögtön vissza fogsz vágni, mert ez nem ipétévé, de akkor is sztem ez jó példa.
Szóval a T-Home minden felvevős csomag mellé HD csatis STB-t ad. Attól, még hogy IPTV, a HD csati ugyanúgy megdrágítja a dolgot. Vajon akkor a UPC miért nem képes erre? Ennyire drágább berakni a HD csatit és az elektonikáját egy DVB-C STB-be, mint egy IPTV STB-be?
Mielőtt megköveznél, HD csomagom van, szóval ez nem az én problémám, csak érdekel.Egyébként nagyjából meg vagyok elégedve a szolgáltatással csak több HD csatorna kéne! Nem tod, lesz-e? Illetve ez a catch up TV lesz, ha igen, mikor?
Egyébként a HD csatis DVD-lejátszók ma már elég olcsók.
-
BTO
őstag
már korábban irtam nem 1 csatlakozó beépitésén mulik a dolog. a HDM-I csati mögé elektronika is kell és az megdrágitja a berendezés árát.aki HD csatis berendezést akar az sajna a HD csomit kell hogy válassza.
nem minden digitális vevő HD csatis lehet az bármilyen terra vevő vagy müholdas. -
BTO
őstag
válasz
Tequilaband #949 üzenetére
a TV-d AV váltó elektronikája nem vált tökéletesen és a TV-n az utsó nézett csatorna képe uszik a BOX képe alá.ha képujsára rakod a tv-t majd boxra váltasz AV-n akkor látni fogod a képujság képét halványan a háttérben.
amugy ha nem használod a TV-t analog müsorok nézésére akkor valóba huzd ki az RF összekötökábelt a TV tunerjéből. -
BTO
őstag
az UPC stb nem ugy müxik mint az ip tv.
minden digitális stream 1xre van kint a kábelen.kodolva vannak az adások digitálisan és a box és a kártya össze van rendelve.a boxba van 1 kábelmodem is amivel lehetne netezni,de az UPC nem ezt a modemet használja az internetes szolgálatra.
az interaktiv szolgáltatásra kell visszirány.egyébként nem kell visszirány hogy müködjön a box TV adásokhoz.
vannak oan családi házak ahol 4 vételihelynél több van oda nagyszintü KTV-s erősitőt javaslunk,és ott nem is jelentkezik bé a BOX,de az interaktiv szolgáltatás se megy.vannak drágább viszirányos erősitők is de azt szaki szerelje be müszeres beállitással,mert visszafelé is lehet zajongani 1 rosszul beállitott erősitővel, és akkor a környéken agyonvágsz minden visszirányos szolgáltatást netet,telefont és a VOD-tha müszakilag nem vagy képpen kérdezd inkáb az UPC müszerészeit,de marhaságokat ne irj ha lehet.
-
_Lacos_
tag
Hali!
Működik valakinek a boxon a digi-out kimenet? Kiváncsiságból rákötöttem a hm-erősítőre, de a jelzet kimeneten sima analóg hang jön ki. Thomson 6221 box, bronz dvr csomag.
-
pinnacle
nagyúr
-
bolha23
aktív tag
válasz
Tequilaband #949 üzenetére
Ha nincs szükséged az analóg részére a szolgáltatásnak, húzd ki a koaxot a tévéből, csak az STB scart kábele maradjon bedugva. Akkor nem lesz szellemkép.
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Ma tűnt fel, hogy a legtöbb csatornán vibrál a kép. Hálózatkeresés menüpont alatt 100% mind a jelerősség, mind a jelminőség. Lehet hogy a TV alacsony frekvenciája (50Hz) az ok? Amíg analóg volt, nem vettem észre, de most zavaró számomra.
-
Tequilaband
csendes tag
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy egy másik adó szellemképét látom mindig halványan bármely csatorna képe alatt? Pace box, Pana plazma, digital silverem van. Silány kábelek, bekötési probléma?
-
z67
őstag
Ebben aztán semmi érdekes nincs, sima analóg előfizetésnél is fennállt ez a jelenség, a plazma késett a hagyományos képcsőves tévéhez képest, de még a vele összekötött DVD lejátszóhoz képest is, nem is tudtam a DVD-t az erősítőre kötni, scart-RCA átalakító kellett a TV kihangosításához.
-
ImI87
őstag
Érdekességet tapasztaltam:
Nálunk két egymás melletti szobában van TV, az egyikben sima analóg, a másikban meg a digitális, Philips STB-vel. Az érdekesség az, hogy a digitális tv adása kb 2 másodpercet késik az analóghoz képest!(Ha véletlenül lemaradok v.miről, akkor átszaladok a másik szobába, és ott még elcsíőem!.
) Nem mintha zavarna, csak nem értem miért lehet ez.
Tapasztalt valaki hasonlót?
-
Studi22
aktív tag
Szia!
A tisztelt másik fórumon ott szépen leoltottak hogy így is szebb az adás mert csak másfél métert tesz meg a jel analógon, erre pl StoryTV rosszabb kép van rajta mint analógon direkt leteszteltem.
DVB-C-t használnak csak mint alattad a kollega is írta titkosítva nem is tudom hanyas Nagrával 3-as vagy 4-es.
Az is stimmel amit csatornaváltásra írtál csak annyi hogy ez binyos időközönként lekérdezés nagyábból 3 nap, amúgy random annyi szerencsénk volt hogy amikor kötötték akkor péntek volt és bekötés után 3 órával működött mondta srác aki kijött, hogy öröm-happy a hétvégére mert csak hétfőn csekkolja a rendszer hogy kártyához milyen korlátozás van beállítva így a hétvégén volt az összes csatorna hiába hogy csak a bronz-t fizettük elő.
Viszont én még akkor is állítom hogy ez így nem kóser hogy nincs digit kimenet STB-n mert szerintem a képminőségen nagyon sokat ront az 500Ft-os Scart kábel ami mellékelve van hozzá,de talán változik jövőre és az összes UPC által forgalmazott STB HDMI-s lesz,csak győzzem kivárni...
-
ezen a szinten a scart kábel szempontjából nem kimondottan számít a minőség - főkén nem, a "hagyományos" tv készüléked esetében -, az a lényeg, hogy minden láb legyen bekötve!
a szolgáltató által a mediabox mellé adott scart kábel, nekem hd ready tv használatához is tökéletes. -
zAcsKO
tag
Az a scart kábel van a mediabox és a tv között amit a UPC adott. Kicseréltem egy másik kábelre, ami egy párszáz forintos gagyi kábel, és élesebb lett a kép, de még mindig nem eléggé.
Azt hiszem vennem kell egy minőségi scart kábelt...
Nevetséges, hogy a UPC ilyen vacak kábelt ad, aztán csodálkozik az ember miért fos a kép. -
nyunyu
félisten
Ha DVB-C lenne, akkor szivesen beruhaztam volna egy Cinergy C PCI HD CI-re, de igy kenytelen leszek megvarni, amig valamelyik szolgaltato lesz olyan kegyes, hogy digitalis TV adast ad az I. keruletben
Addig marad a kedvenc sorozataim 720p-ben beszerzese a netrol.
-
nyunyu
félisten
Az ügyön sok minden magyarázni való nincs,ha egy szolgáltatás digitális akkor minimum követelmény hogy ezt ki is elégítse.
Multkor probalta ramtukmalni telefonon az UPC ugyfelszolga a digital bronze csomagot, aztan baromira nem birta megerteni, hogy en szamitogepen akarom nezni a digitalis adast, nem TV-n.
Jott ezzel az akkor is kell STB szoveggel, amit baromira nem ertettem.
Bakker en nem analog tuneren akarom nezni az adast, aztan taviranyitoval noszogatni, hogy masik adot akarok nezni, hanem digitalisan, billzet+egerrol vezerelve.Aztan rakerdeztem az ex-UPC kabelkotogeto kollegat, hogy is van ez, kiderult, hogy a UPC nem DVB-C-t (mint a digi), hanem IPTV-t uzemeltet. (mint a T)
Az STB-juk ugy mukodik, mint egy chellos kabelmodem, be van regisztralva a MAC cime, aztan amikor radugod a halozatra, ugyanugy bejelentkezik a netre, aztan azokat a streameket tudod nezni, amik a kozpontban ahhoz a MAC cimhez/elofizetoi kartyahoz rendeltek az elofizetesed alapjan.
Amikor tavbizgentyuvel csatornat valtasz, akkor beszol neten, hogy mostantol masik streamet ker, aztan onnantol azt toljak az arcodba.Igy digitalis tunerrel eselytelen venni a UPC digitalis adasat, sot, beepitett tuneres HDTV-kkel sem mesz semmire, ha nincs elotte HDMI-s STB.
-
zAcsKO
tag
Nekem tegnap kötötték be a digital bronzdvdr csomagot, és a probléma az hogy, az adások képe borzalmasan homályos. A mediabox menüje is homály meg a tévé adások, ami nagyon zavaró. Hagyományos tévém van, de az analog adásoknál éles volt a kép, valamint a dvd lejatszót scart-on rákötve a tévére sem tapasztaltam életlen képet.
Mi lehet a probléma? -
pinnacle
nagyúr
Szerintem, ha valamit digitálisként reklámoznak (azt sugalva, hogy jobb lesz a minőség), nem tisztességes ha csak analóg csatlakozást adnak.A GVH-t is érdemes megkérdezni.
S-video-n szeretnék felvenni a számítógéppel, de fekete a kép.Van valami megoldás, hogy színes legyen?Mindkettő scarton megnéztem.madam001 scarton keresztül tudsz felvenni, tv-tuner vagy digitalizáló kártyával.
-
z67
őstag
'upc-online' a felhasználó neve és így legalább írott nyoma is marad a kérdésnek.
-
z67
őstag
Tetszik a kérdésed, javaslom tedd fel a HWSW UPC digitális fórumán, ott hivatalosan is jelen van a UPC ügyfélszolgálat. Ha megáll amit írtál és a válasz negatív magam is szívesen társulnék Hozzád, mint ahogy bizonyára a fórumból többen, már csak azért is mert társasházi lehetőségek között egyáltalán nincs HDMI-s csomag.
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzáértők és esetleg UPC dolgozók irányába.
Amire leszerződtem a digitális kábeltv aminek nevében benne van digitális,hogy lehet az hogy az alapcsomaghoz csak olyan setupbox jár amin nem tudom digitálisan tovább vinni a jelet ala nincs rajta HDMI,ha szolgáltatás digitális miért kell használnom analógban?
Értem én hogy nagyon sok háztartásban még CRT-t használnak,de ha egy csomag nevében is benne van és szolgáltatás maga is arra épül hogy digitális akkor ne csak azoknak legyen ez elérhető akik a legnagyobb csomagot rendelik meg.
Az ügyfélszolgálat arról tájékoztatott,hogy nincs lehetőségem olyan beltérit, setupboxot kapni amin van HDMI csak akkor ha nagyobb csomagot rendelek.
Nem vagyok ügyvéd,de első körben ha itt nem tud valaki épkézláb magyarázatot adni akkor megy egy levél a UPC-nek uttána pedig nagy valószínűséggel más megfelelő szervnek.
Köszönöm előre is megtisztelő válaszaitokat.
-
madam001
csendes tag
Valaki segítsen h lehet a pc-t és a mediaboxot(thomson dvr dci 6221) mert eddig senki nem mondott semmit még a UPCénél sem....
-
UdVi86
aktív tag
Még egy kérdésem lenne. Az AXN csatornán jelezve van, h elérhető felirat a sorozatokhoz, de hiába állítom be magyarra vagy angolra, az nem jelenik meg. A hang az szépen átvált, de felirat nincs. A beállítások>elsődleges beállítások menüpont alatt bekapcsoltam a nagyothalló funkciót is, ugyanis a használati útmutatóban az van írva, h ez a feliratok ki és bekapcsolására szolgál. De ez sem oldotta meg a dolgot. Mire szolgál akkor ez a nagyothalló opció? Milyen műsorok alatt kapcsolja be a feliratot? Valamint az AXN-en megjeleníthető felirat akkor vagy nem érhető el ez a szolgáltatás nálunk? Köszönöm.
-
-
UdVi86
aktív tag
Köszönöm, ezt olvastam a használati útmutatóban. De újratelepítés nélkül nem lehet valahogy megnézni? Nem akarom elrontani, de ha nem lehet másképp, akkor ha most üzemképes a box, mit kell tennem, h újra telepíthessen és így láthassam ezeket a képernyőket? Simán csak ki kell kapcsolni a boxot? Valamint ezt én megcsinálhatom, nem kell hozzá valami speciális kód, amit csak a szakember vagy a központ tudhat? Nem szeretném elrontani, ezért kérdezek ennyit. Köszönöm a választ.
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Nálunk is bekötötték a digital bronzet a Peca mediabox csodával. Olyan kérdésem lenne, h hogyan tudnám megnézni a jelerősséget? Ugyanis a upc szakembere úgy kötötte be a boxot, h bejön a kábel a lakásba, ott le van választva az internet, majd a 2. TV-t szintén a box előtt ágaztatta le a kábelről és csak ezután csatlakozik be a koax a mediaboxba. Az igaz, h így volt az egyszerűbb, mert nem kellett kábelt huzogatni, toldani, de a használati útmutatóban is úgy írja, h a mediabox után kell elosztani. A net leválasztása még rendben is van, mert azt tényleg bonyolultabb lenne a box után leválasztani, de a második TV kicsit zavar. Ezért kíváncsi lennék a jelerősségre. Valamint ha ezt meg tudnám nézni valahogy, hány % az, amit el kell érnie minimum? Nem szándékom mindenáron reklamálni, de ha okot adtak rá, akkor mindenképp fogok. A TV hagyományos, kismértékű javulást véltem felfedezni, de valahogy nem győzőtt meg. Mi a teendő, h utána járjak ennek? A választ előre is köszönöm.
Üdv
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem hűség nélkül próbáld ki.Egyébként szerintem itt is érvényes a 8 napos elállási lehetőség, hiába tagadja a UPC.Meg kell kérdezni a NFH-tól.Kicsit talán jobb, de az az igazság, hogy jó adás scarton keresztül is jó, a gyengébb jel HDMI-n sem lesz jobb.6 méterről meg minden jó.
Másik TV-n is megnézhetnéd előtte, lehet, hogy a TV a ludas.
-
Draken
őstag
Sziasztok
van egy full hd tv-m, samu b650. ehhez van egy sima gold csomaghoz kapott stb (a leggyengébb). Néha pl rtl híradónál emberünk feje körül akadozik a kép.
a kérdésem az lenne, ha hdmivel lenne összekötve a legjobb stb a tv-vel, sokat dobna a kép minőségén? megéri azt a + egyszer 10e ft-ot vagy egyáltalán megvan még ez a mocskos szokásuk? -
Isti2
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a digital gold dvr stb-re(asszem thomson)
rögzített sorozatot tv-tunerral hogyan tudom a pc-re átvinni?
Gondolom scart-svideo/jack kábellel összekötöm, kell vmi progi,
de a felvétel hogy megy?
a pc-n láthatóak lesznek fájlok, amiket fogd és vidd-el áthúzok a vinyóra,
vagy 1:1-ben megy csak(stb-n lejátszás, tunerrel felvétel)?
Mert akkor neki sem állok.
kb. 60*35 perc életképek c. sorozatról lenne szó, ennyi időm nincs. -
válasz
Apollo17hu #916 üzenetére
jó az, ha nem kell egyszerre két vagy három távirányítót szorongatni!
ja; a dvd lejátszót/házimozit is programozd be a stb távirányítójára, hogy három funkciós legyen! -
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #913 üzenetére
Azt hiszem, sikerült megoldanom a problémát. Bár kicsit fura, hogy egy távirányítóval kell külön ki-bekapcsolgatni a televíziót és a médiaboxot is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tovigloki #912 üzenetére
Köszi!Megnézték a UPC-től, 63dB a jel, állítólag ez pont középen van, és megfelelő.A TV scart akkor viszi a képet, ha koaxal is össze van kötve.Panasonic 37G10-em van, a hiradók jó minőségűek , az M1-ét leszámítva.A parlamenti közvetítés viszont teljesen homályos.A SD adásokat, 2,5 méternél közelebbről nem lehet nézni, a zaj miatt.Nem tudom, hogy össze lehet-e hozni az éles képet a zajmentességel?
-
válasz
Apollo17hu #913 üzenetére
próbáld a többi kóddal is!
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a mediabox távirányítóját felruházni a televízió távirányítójának funkcióival? (Konkrétan a tévé ki-bekapcsolására és a hangerő szabályozására lenne szükség.)
A kézikönyv 4 pontban írja le a teendőket az 50-51. oldalon. Amikor a 4. ponthoz érek, mi alapján döntöm el, hogy a televíziómhoz melyik négyjegyű beállítási kódot kell beütni? A televízió márkája Daewoo, a kézikönyv 107. oldalán ezek a kódok tartoznak hozzá:
Daewoo 0664, 0404, 1939, 0529, 0691, 0067, 0586, 0039, 0246, 0248, 0247, 0481,
1167, 1932, 1938, 0910.
Ezek közül melyiket használjam? Elkezdtem próbálgatni, és elvileg az első három kód jó is volt, mert megtörtént a 4. pontban írt dupla villanás. Ezután sikerült is kikapcsolni a médiabox távirányítójával a televíziót, de bekapcsolás után már nem működött.Mit csinálok rosszul, hogyan tudnám beállítani a médiabox távirányítóját, hogy átvegye a televízió távirányítójának funkcióit?
-
tovigloki
csendes tag
válasz
pinnacle #911 üzenetére
A képminőség függ attól is hogy az adót csatorna milyen formátumban közvetit. Próbáld vissza bútitani a tv-d pl.: pixelplusz,képjavitók,kontrasz,stb. vedd kisebbre vagy kapcsold ki. Hdmi kábelel egy fokkal jobb. A boxon a második scarton csak átmegy a jel vagy küldi a dvd jelet a tv-re vagy a tv-ről a dvd-re.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tovigloki #910 üzenetére
Köszi!Csak azt nem értem, hogy miért forró készenléti üzemmódban is?Gondolom azt viszont hiba, hogy csak a felső scartról lehet TV-t nézni, az alsó nem ad "jelet".Még azt szeretném kérdezni, hogy mennyire zajmentes a HDMI-n keresztül a kép?Komolyan mondom nekem néha majdnem annyira zajos a kép, mint a reklám szerinti analóg adáson.
-
a matrica (már) nem is lényeges, az általad elkészített és belinkelt képen jól látszik minden serial number, így a szolgáltatónak van már bizonyítéka rá, hogy szétszedett állapotban volt nálad a stb!
nyugi, én nem vagyok upc illetékes, de többen is jelen vannak ezen fórumon!
viszont arra azért készülj fel, hogy amennyiben a kísérletezgetés során a fájlrendszer megsérül/módosul, úgy nem csak adatok veszhetnek el, hanem esetlegesen az is előfordulhat, hogy felvenni/rögzíteni sem tud majd (rendesen) a későbbiekben a merevlemezre a stb! -
reveal
csendes tag
bármilyen furcsa is, de már sértett volt a warranty matrica.. csak azért mertem szétszedni, mintha pengével már direkt benyesték volna, mivel elég szabályosnak tűnik..
valószínűleg a upc már belenyúlt vmi miatt..
szal fizikálisan már hozzáférek a cucchoz, csak kinyerni nem tudom..
kísérletezgetni meg akkor fogok a fat-tal vagy ntfs-sel, ha megnéztem a rajta levő felvételeket, s nem lesz gond ha bármi is veszni fog.. -
reveal
csendes tag
válasz
Sickboy25 #862 üzenetére
Üdv!
Sikerült némi bepillantást nyernem a upc stb-ba, mi is zajlik belül.. ;>
Nekem a Thomson DCI62 van, szerintem minden csomaghoz ezt adhatják, kiv. a hd.
Egy 160Gb Seagate pata vinyó van benne, szal semmi ördöngősség nincs. Annyi h macerás szétszedni a boxot, meg ki a vinyót (én nem is tudtam), így élére állítottam s toltam bele táp, meg molex kábelt, így nyomtam gépre. Bios látja, hurrá, winfos viszont nem.. Nah, nézzük csak acronis true image-gel.. Látja a fizikális vinyót, viszont Unallocated, vagyis nincs hozzá meghajtó rendelve. Itt jön a kérdés az okosok felé:
Lehet úgy betűt hozzá rendelni h ne törlődjön a tartalma, ill. h ne kerüljön formatálásra? Mert akkor elveszik róla a cucc, s fújhatom. Ha igen, akkor hogy?
Vagy van-e olyan progi, ami frankón total commander szerűen látja, kezeli az unallocated területet, s így másolható lenne az anyag?
Másik kérdés, amit talán csak a upc tudhat: Vajon csak unallocated-ként tud rá rögzíteni, vagy fat esetleg ntfs-ként is?? user szempontból ntfs lenne a legjobb.. dehát nem kívánságműsor..várom az okosságokat! ;-)
regards
Aktív témák
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest