- Netflix
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- YouTube
- Zyxel NAS326
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Videó stream letöltése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
Hali!
Itt hallok először olyanról, hogy digitális SCART (nem vagyok túl jártas a digitális televíziózásban). Kérdésem, hogy hol lehet ilyet kapni, mert hiába gugliztam nem találtam ilyet.
-
válasz
pinnacle #893 üzenetére
ha direkt kötöd a koaxiális kábelt a tv készülékbe, az az analóg adás!
ha az stb készüléken át viszed a koaxiális kábelt - de csak azt - a tv készülékbe, az még mindig csak analóg adás, de így esetlegesen picivel gyengébb lehet a jel, mivel az stb készüléken megy át a jel!
úgy hasonlítsd össze a két adást, hogy egyik esetben a koaxiális kábel direkt a tv készülékbe - így analóg -, a másik esetben pedig koaxiális kábel a stb készülékbe, és onnan - stb készülék típusától függően - normális scart/hdmi kábel sítségével jel tovább a tv készülékbe! utóbbi esetben is megy/mehet a scart/hdmi kábellel párhuzamosan a koaxiális kábel is a tv készülékbe, de ekkor már ne az analóg adást nézd a tv készüléken, hanem a stb digitális jelét az av - vagy más adott - csatornán!
ha az stb előtt osztod el a kábelt, akkor esetlegesen gyenge jel maradhat a stb számára, ami problémát okozhat! ha így teszel, akkor a stb menüjében ellenőrizd a jel erősségét és minőségét, ne legyenek gyengébbek az értékek, mint a szétosztás előtt! -
pinnacle
nagyúr
-
az ethernet csatit azért említettem, mert egy másik fórumon már feszegették a dolgot, okosabbnál okosabb ötletekkel felvértezve... részedről csak megelőző intézkedés volt!
gondolom, a szolgáltató rendelt stb készülékeket, amiket bizonyos hardveres kiépítéssel megkapott, nem külön magának gyártatta le, a saját igényei/szempontjai alapján - utóbbi jóval többe került volna, mint a szériális kiépítésű megrendelés. ja, és hozhat még a jövő bármit...biztos vannak országok, ahol bizonyos szolgáltatók már használják az usb és ethernet csatikat, nálunk (még?) nem...
-
filofax
csendes tag
Kösz a gyors választ. Némi iróniát érzek ki az ethernet csatlakozós mondatodból. Az tényleg mire használható??
USB csatlakozót azért irtam be, mert erről még nem láttam értekezést, ill. félig laikusként ugy vélem, hogy arra kellene-lehetne használni, amire kitalálták. Miért hagyták egyáltalán benne? UPC direkt cikizi a mezei felhasználót, aki többet is ki akarna hozni a cuccból?
-
csak a hűség legyen szempont, ami miatt gondolkodnod érdemes, a többi nem!
a hdmi hiánya szerintem (is) csak hd csomag esetén lehet látványos igazán, ott biztos jelentős(ebb) különbség van a scart és a hdmi között! más esetben annyira minimális az eltérés, hogy többet nyom a latban az analóg vs. digitális scart csatis adás közötti különbség - ami még egy crt tv készülék esetén is látványosabb! és a digitális adáshoz járó extra szolgáltatásokat még nem is említettük...
a stb esetében régebben több fagyási és hasonló probléma volt, de a szoftver frissítéseivel folyamatosan javul a helyzet! -
az usb csatit szerintem a szerelő nem fogja feltámasztani neked! és valószínűleg te sem! mellesleg a készüléket nem lehet szétszedni, mert matricázva van! illetve lehet, csak nem szabad! amúgy ha az usb működne, akkor sem sokat érnél vele...
amiről viszont már tárgyaltunk; asztali dvd íróval, vagy video bemenetes (tv tuneres...stb) pc/noti segítségével online, vagy felvett adás is rögzíthető!
ja, és egy használaton kívüli ethernet csati is van az stb hátulján, azt nem akarod valamire használni? -
filofax
csendes tag
Sziasztok
Uj belépő vagyok a médiaboxosok között. Visszaolvastam néhány beirást, nagyon tanulságosak voltak.
Még nem kötötték be nálam a kütyüt, a márkáját sem tudom, de a UPC üszin azt mondták, hogy usb csatlakozó is van a dvr felvevőn, csak az le van tiltva. Erről még nem láttam értekezést a forumon. Változtat ez valamit a helyzeten, hogy miként lehetne számítógéppel rögziteni valahogy a felvett adást? Vagy a telepítő szerelőt kell valahogy meggyőzni, hogy ne legyen letiltva??Egyéb ötletek ???
-
bolha23
aktív tag
Nos én lcd-t csak akkor vettem, amikor lehetőségem nyílt jó minőségű digitális szolgáltatásra előfizetni, ill HD filmeket nézni. Csak analóg televíziózáshoz szerintem felesleges lcd-t venni (ez a saját véleményem). Egyébként 3 boxom is van, mindegyik tökéletesen működik. Csak akinek nincs problémája az minek írja ide ugyebár, ellentétben azokkal akiknek van, és az ő véleményük kicsit hangsúlyosabban jelenik meg a fórumokon.
-
solaar1
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezzük lcd tv vételét, és elgondolkodtunk a digitális upc megrendelésén (most analóg van crt tv-n), digital bronze tűnt a megfelelőnek, de amiket olvasgattam itt az alapján erős kétségeim merültek fel.
(Megbízhatatlan STB, hdmi helyett scart, és hűséget is kéne vállalni...)Így lehet hogy kivárunk és továbbra is analóg lesz, a kérdésem az, hogy ezt meg lehet-e csinálni lcd-vel, és ha igen, hogy? (Ahogy nézem, az nem menne, hogy a koaxot közvetelenül a tv hátuljába dugom, mint ahogy most van.)
Köszi előre is!
-
wwhy
veterán
Bő 5 hónap után búcsúzom a UPC digitől és kb. 8 év után a UPC-tól. A digitális csomagja nem érte meg, scarton nem valami fényes. Cserealap: megérkezett a t-home optika, ahol az IPTV családi csomag (53) +Optinet extra (25/12) havi 5680, míg a UPC digi gold csomagja önmagában 6520 volt, társasházi ajánlatban+mellé 5/5-ös internet 2080-ért (nem UPC).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sirarcheer #861 üzenetére
Bekötötték a Gold HD-t.Mindenkinek azt javaslom, hogy először hűség nélkül próbálja ki.Szerintem nem éri meg.Az SD adások minősége, hiába HDMI-s, nem sokkal jobb a koaxnál.A 4 HD adás meg igencsak kevés.Lehet, hogy HelloHD lesz a végén, csak nem akartam az atennával bajlódni.
-
Barney™
aktív tag
Most mia helyzet akkor a digisporttal?? lesz vagy nem lesz UPC kínálatában ?
-
Draken
őstag
(lejárt az 5p) még annyi kérdésem lenne, hogy esetleg, ha nem is hdmi-vel van összekötve, lehet jobb minőségű scartot venni ami javít a kép minőségén?
-
Draken
őstag
Sziasztok
jelenelg sima gold csomagunk van vmi szar beltérivel. még mindig egyszeri 10e ft-ba kerül a legjobb beltéri a kva anyjukat? -
need
addikt
Üdv..
DIGITAL BRONZE DVR valakinek van már ilyen előfizetése?
set-top boxrol kellene pár infó!
-
válasz
sirarcheer #866 üzenetére
én például néha azért rögzítgetek, hogy később a párom is megnézhesse - ha mondjuk dolgozik, amikor olyan műsor megy, amire amúgy kíváncsi lenne!
de tényleg arra is jó a felvevős stb, hogy két azonos időben futó műsor közül az egyiket nézzem, a másikat pedig rögzítsem, vagy akkor rögzítsek, amikor nem vagyok otthon...stb.
na, most pont úgy beszélek, mint aki állandóan tévézik, pedig van, hogy 76 csatorna közül egyiken sem megy semmi említésre méltó...Sickboy25; tudod, abból a bizonyos valamiből nem lehet várat építeni...
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
egyik ismerosomnek van UPC-s belterije!
Kerdesem lenne,hogy a belteri merevlemezere rogzitett adasokat mi modon lehetni kiirni?Koszi
-
sirarcheer
senior tag
válasz
pinnacle #859 üzenetére
Én is pont tegnap néztem, de a hűség miatt nem fizettem elő.
Ezek az akciós árak eléggé felmentek.
Én tavaly ősszel fizettem elő netre és gold kábeltévére hűség nélkül.
Naívan azt hittem, hogy akkor már soha nem lesz hűségidő.Írd meg légyszíves, milyen a HD adások meg a digitális adás HDMI-n ha bekötötték!
-
pinnacle
nagyúr
Előfizettem a HD-re hűség nélkül 8850 Ft, szerintem lesz ez még olcsóbb is (mármint a "hűséges" 8000 Ft).
kali jó, hogy erre rájöttél, idáig azt hittük, hogy nem lehet kiírni, mert titkosítva van a merevlemezen.Már csak a FullHD-s kiírást kellene megoldani. -
40 óra kevés?
na, ez már a telhetetlenség netovábbja...
csak simán összekötöttem a stb kimenetét és az asztali dvd író bemenetét scart kábel segítségével, és így azt is fel tudom venni direktben, amit pont nézek, vagy ha nem vagyok otthon, illetve mást akarok nézni, akkor rögzítem az adott műsort az stb segítségével, és később, amikor ráérek, akkor elindítom az stb lejátszását, és úgy kiírom az asztali dvd íróval. -
nyolc8
csendes tag
Sziasztok! Az normális hogy miután bekötötték a digital tv-t (vagy csomagot váltottam), egy ideig (most is már napok óta) nem működik az interaktív menüpont? Azt írja hogy nincs hozzáférésem. Régebben mikor bekötötték akkor is hetekig nem ment, csak egy idő után éledt fel. Most csomagváltás volt, és most sem megy. Megjelenik a főmenüben de ha rámegyek, lefagy a box, ha a gyors gombbal megyek bele akkor villog a nincs hozzáférése felirat. (a videotárral is ez a helyzet, és a "upc videótár ajánló" csatornához sincs hozzáférésem, csak írja hogy van.)
Áramtalanítással próbálkoztam, gyári beállítások visszaállításával próbálkoztam, egyik sem vezetett eredményre. -
z67
őstag
válasz
pinnacle #852 üzenetére
Megnézem este kikapcsolás előtt.
Mondok két kontrát is:
- lemondod a csatornát, a felvett műsort sem tudod nézni
- nincs kiírás és viszonylag korlátozott a hely a nem átállítható minőség okánSzóval érdemes a néz és töröl műsorokra használni, a megtartós mehet a meglévő recorderedre...
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!Ha jól emlékszem az volt a gond, hogy nagyon melegedtek ezek a rögzítők.Nem tudom, hogy most már kijavították-e ezt a problémát?
-
z67
őstag
válasz
pinnacle #849 üzenetére
Én rábeszélnélek a rögzítősre, nekem is van két HDD-s recorderem, plusz egy HDD-s tv-m, de ez sokkal kényelmesebb, egy gombnyomással jelölöd ki a műsort az epg-ben, ha ki van kapcsolva parallel két műsort vesz fel, azokat címkézi. Nem kell túrni, mit is vettél fel.
Nekem 500 Ft-tal került többe, ennyit megér.Még annyit ideszerkesztek, hogy: szerintem.
-
pinnacle
nagyúr
Mától nem kell a hűségnyilatkozat lejártát megvárni.Azt hiszem a Digital Gold-ot fogom megrendelni, gondolom a rögzítő felesleges, DVD felvevőm van.Azon gondolokodom, hogy megér-e +3000 Ft-ot a 4HD csatorna meg a HDMI csatlakozó?Ügyfélszolgálatos azt mondta lesz még több HD csatorna, fejlesztenek, de hogy mikor azt nem tudta.
-
a kábelen marad az eddigi összes analóg csatornád, a box előtt ketté kell osztani;
- egyik leág a stb bemenetére, ebből a kábel(ek) az egyik tv készülékbe, ezen lesz a digitális
- másik leág a másodlagos tv készülékbe, azon marad az összes korábbi analóg csatorna
modjuk az elosztásokat bízd majd az illetékes szakemberre - amikor kötik be a digitálist -, mert esetlegesen szűrés...stb kell! -
tundax
csendes tag
Sziasztok,
egy 32 colos HD ready tv-n látom-e valami előnyét a digitál bronze csomagnak a sima (analóg) bronze csomaggal szemben?
Képminőségre gondolok... -
most látom, hogy egy funkcióval több van a (thomson) stb menüjében; műszaki teszt
híjjjnye a mindenségit, minden szép zöld és jó! -
polonic
félisten
Ez sokszor előfordul nálunk is mindkettő pace cuccal. Ilyenkor gyári beállítást kell csinálni. Nálunk ez jó megoldás. Beírod a négy darab nullát, OK és utána eltűnik alulról az a bigyó, aztán megint OK-ot kell nyomni. Tehát kétszer kell OK-ot, első OK a kód után, a második meg azért kell, mert elolvastad, amit kiír a képernyőre és továbbléphet.
-
wwhy
veterán
Gáz van
A menu gombra csak a "beállítások" jön elő, semmi egyéb. Kihúztam, hagytam vagy 10 percet, uaz. A gxári beállításoknál 0000 PIN-t beírtam, az alsó rész eltűnik, marad a többi, tehát nem vált képernyőt; UPC gombra simán visszajön a z adás, menü-ben továbbra is csak a beállításokkal.
Ötlet, azon kívül, h kidobom? -
wwhy
veterán
(ma) nincs műsorújság
-
deebass
csendes tag
Lenne 1 kérdésem.Mikor telepítették a digitális tvt a szerelő összehangolta a plazmámmal a setbox vezérlőjét.Hogy lehetne ezt törölni.Ha valaki tudja megírhatná kösz
-
cirmero
csendes tag
válasz
sirarcheer #825 üzenetére
Szia!
Ha van HDMI csatlakozásod a tv-n akkor megéri átlépni. Mondjuk azt mérlegelni kell, hogy megéri-e az a 4 vagy mennyi HD adás a pénzt? Mondjuk a natgeo félelmetesen jó HD-ben.
üdv. -
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Átolvastam az utolsó pár oldalt, és az lenne a kérdésem hogy megéri-e Digital Goldról, átváltani Digital DVR Gold HD-ra?
Vagy a box melegedése, sűrű meghibásodása miatt nem érdemes.
Előre is köszönöm a segítséget. -
nova001
senior tag
hello
digital gold dvr csomagom van thomson csodával
kérdésem h nektek is melegszik mint atom ??
+ a szórakozás menüre rámegyek kiirja h türelem töltés és megfagy...10percig se csinált semmit :S mit lehet tenni ez ellen ?üdv
-
tomp
félisten
Az AXN eléggé furi módon csinálja.
A magyar felirat csak az ajánlókon megy. Maga a műsor alatt már nem. Eléggé tré megoldás.
A többi csatornán szó alatt mit értesz? mtv, tv2 meg hasonlók? Azokon akkor megy csak a felirat, ha a műsor előtt bemondják. Ezeken a csatornákon a txt feliratozás van átrakva, hogy a boxok tudják feliratozni a műsort. Mivel a box saját txt rendszerén nem megy a felirat. -
mz.x523
tag
Nekem lenne még egy kérdésem.Nekem a Digital Gold Dvr-hez kapott mediaboxom van,asszem a thomson,és mikor a csatorna támogatja a hangsávot is meg a feliratozást pl AXN,akkor angol hangsáv mellett nem ad magyar feliratot,de nemcsak angolnál,magyarnál se.Sőt,semmilyen más csatornánál ahol támogatják ezt a funkciót.2 van a házban,de egyiken sem müködik ez a funkció.Tudtok segiteni,hogyan lehetne müködésre birni?
-
Draken
őstag
samsung b650 full hd-s 94centis tv, az alap media box (nem felvevős) scartal összekötve, néha akadozást véltem felfedezni rajta, mostanáig is. A media boxal lehet a gond vagy magával scartos összekötési módszerrel?
-
Bazsy
aktív tag
-
mz.x523
tag
Hy
Engem is az érdekelne,hogy a mediaboxra felvett műsorokat hogyan tudnám átmásolni számitógépre? -
cirmero
csendes tag
-
spybreak
csendes tag
Viszlát UPC!
Besokaltam, 4 phlips stb cseréltek, és csak továbbra is fagyott, több órányi telefon üsz-al, elég lemondtam!
Szerencsém volt T-home hozta az optika hálozatot 25M/12,5M net+telefon 53csat. + 5HD csat. 5.840.- bevezető áron és ez marad.
/igaz a HD csak félévig ingyenes utána 1.950.-, de lemondható bármikor/1 Hete van de még nem fagyott az stb, és ez nekem már ezért megérte.
-
Livius
őstag
A DigiSport-ról tud valakik valamit már, hogy mikor lesz az UPC-nek is?
-
z67
őstag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy időeltolásnál, felvett anyagnál nincsen lehetőség a gyorstekerésen kívül más mód a léptetésre, pl. 5 percenkénti ugrás, fejezet léptetés?
DCI62
Köszönöm szépen!
z
-
Gábor30
csendes tag
ahha értem.
Köszönöm szépen
-
bolha23
aktív tag
Kapsz alapból a gold hd dvr csomaghoz egy Philips stb-t. A másik 2 tévéhez kérhetsz bármilyen beltérit. Így fizetsz 7700 forintot a hd gold dvr csomagért, és minden plusz beltériért a következő árakat havonta:
Paece 750Ft
Thomson:1000Ft
Philips: 1500Ft
Értelemszerűen ha 2 Paece-t kérsz akkor a havidíjad 7700+2*750=9200Ft. -
Gábor30
csendes tag
sziasztok!
lenne megint 1 kérdésemvan 3 TV-nk.... és az lenne a kérdésem hogy az megoldható-e hogy az 1ikhez a digital gold hd dvr-t köttetjük be a másikhoz viszont a sima goldot???
ha igen, akkor a 2. hoz havi 500at kell fizetni? vagy havi 6200? a HD DVR- es az havi 7700 FT.
Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest