-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Studi22
aktív tag
válasz
utánvétel #11165 üzenetére
Ha samsung Tv akkor kézzel kell keresni 118MHz-től, mert Samu Tv gyenge tunerrel rendelkezik és csak valahonnan 130Mhz-től keres!
Frekitábla település szerint válaszd ki a sajátod és ott megtudod keresni hogy mit hol találsz kézi keresésnél!
-
Studi22
aktív tag
Szia,
nem gyöngyössolymos így sem a pesti sem a miskolci közzétett listával nem jártam sikerrel.
Viszont khorvat leírása már szerintem fog jól működni a plusz freki átbogarászásával, viszont a C-s sorozaton nincs időzóna állítás ott vagy magyaron hagyjátok és rossz ékezet lesz vagy bármi mást választotok akkor viszont 1 mínusz óra lesz az EPG-ben.
A közkézen forgó samsung csatorna lista max. az adott típushoz jó vagy D szériához, a C-s már nem kajálja meg. -
Studi22
aktív tag
Én is ezzel szívok plusz 8 csatornát nem talált pl. Viasat3 és amiket találtam leírásokat mindenhol máshol van Viasat3(gondolom település függő) és kézi keresést nem nagyon értem hogy nekem kell beírni frekit és hasonlókat azt se tudom most hogy találom meg....
Ja Samu 40C650 az enyém! -
Studi22
aktív tag
Szia!
Pontos típust tudnál írni hogy mekkora ez C650 illetve milyen betű és számsor van utána...
Így most ezen felindulva én is megrendeltem a 40C650-hez jövő héten írok majd ha megérkezett, de akkor nincs típussal bővül ez a Samsungos lista először D széria majd ugye B-s most egy C-s, ahhoz képest hogy csak ES és társait jelöli a UPC. -
Studi22
aktív tag
1,Jó lenne tudni mert nekem is 40C650 van és svájci lista szerint műxik gyanítom magyar is menni fog,ha működik akkor tv-be koax bedug mediacard be és lekeres tv csatorna digitálisra állítva(amit most is megtehetsz csak semmit nem látsz mert le van ugye kódolva ezt oldja majd fel elvileg mediacard) és látni fogod 150 akárhányból a digital bronz plusz HD csatikat.
2, másik szobába lévő készülékbe be kell rakni szintén egy koax leágazást amin még 2015 jan 1-ig jön az analóg és azon az fog menni, vagy nagyon hosszú scart már ha van rajta ilyen és azt rákötöd samu scart 1-re mert ott kiadja a tv jelét és akkor tv lesz olyan mint egy stb és samun váltasz csatit akkor másik tv-n av-n látod digitálist(macera, analóg egyszerűen mondat első fele...)
3, saját beüzemelés az ingyenes tehát ügyfélszoli pontra beballagsz már ha van Nálatok(upc oldalán megtalálod mely üzletek azok) és viszed a régi boxot leadod, medicard elhoz, hanem akkor futárszolgálat oda vissza, vagyis azt hiszem posta vissza.Ha szerelő megy akkor ő hoz visz mindent de az azt hiszem 1300ft utolsó emlékeim szerint.
4, alapverzióban igen bár gyanítom nagyon méltányosak akarnak lenni akkor vissza csere, de kétlem, de még akkor is marad az analóg sor koaxon keresztül.
Én agyam szerint, és valaki tesztelje már le mert itt van 2 ügyfél aki szeretné C650-en élvezni a szolgáltatást vagy küldjenek egyet ígérem írok róla beszámolót...
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Jól értelmezem ha csak digital bronze tv szolgáltatást rendelek hd boxxal akkor megkapom 10hd csatornát, igazán ami izgat ezek közül az espn mert oldalukon így értelmeztem?
-
Studi22
aktív tag
válasz
upc on-line #3374 üzenetére
Tisztelt upc on-line!
Remélem nem beszélünk el egymás mellett.
Amit Te írsz az szerintem a pace hdmi-s box-ra vonatkozik.
Nekem van egy csomagajánlatom(ami szerintem most is él) ami digit bronz dvr tv szolgáltatást tartalmaz,én korábban digit bronz plusz opcióként a pace hdmi-s boxát használtam,de ezt elvitték és ugye most hoztak egy thomsont és én szeretnék egy dvr hdmi-s boxot,és a kérdés az hogy nekem a csomagom tartalmaz dvr opciót,tehát ha rendelek egy dvr hd opciót kérek az nekem csak plusz egy ezer forintba kerül?
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne most van egy csomagom amiben a tv szolgáltatás szolgáltatás digital bronz dvr,ha szeretnék egy hdmi-s stb-t,akkor csak egy plusz ezrest kell pluszban fizetnem mert annyi a difi a két opció között.
Kérdést csak azért merészelem feltenni mert kollegina mikor csomagot rendeltem azt a tájékoztatást adta hogy épp nincs hd stb-jük ha lesz értesít(kb. 2 hónapja) és majd plusz 2 ezerbe fog ez nekem fájni,csak nem értem neki ez hogy jött ki?
-
Studi22
aktív tag
válasz
jacksonfive #2502 üzenetére
Senki nem fogja megnézni, max akkor ha szerelő jön hozzád valamiért addig a routert dugd el.
-
Studi22
aktív tag
Igen.
Koaxon bejön a digitális és az analóg is egyaránt,ezért van az hogyha előfizetsz bármely digitális csomagra és csak egy db stb-t kérsz alapként és van több tv akkor többi tv amin nincs stb. azon megy az analóg adás.
Nálad fordított a helyzet analóg adaást fogsz de látod a digitálisat is viszont a nagra titkosítás miatt és a upc kártya hiányában ami stb-ben van nincs jogosultságod a csatornák megjelenítésére.Ha hülyeséget beszélek jön BTO és kioktat majd..
-
Studi22
aktív tag
Szia!
A tisztelt másik fórumon ott szépen leoltottak hogy így is szebb az adás mert csak másfél métert tesz meg a jel analógon, erre pl StoryTV rosszabb kép van rajta mint analógon direkt leteszteltem.
DVB-C-t használnak csak mint alattad a kollega is írta titkosítva nem is tudom hanyas Nagrával 3-as vagy 4-es.
Az is stimmel amit csatornaváltásra írtál csak annyi hogy ez binyos időközönként lekérdezés nagyábból 3 nap, amúgy random annyi szerencsénk volt hogy amikor kötötték akkor péntek volt és bekötés után 3 órával működött mondta srác aki kijött, hogy öröm-happy a hétvégére mert csak hétfőn csekkolja a rendszer hogy kártyához milyen korlátozás van beállítva így a hétvégén volt az összes csatorna hiába hogy csak a bronz-t fizettük elő.
Viszont én még akkor is állítom hogy ez így nem kóser hogy nincs digit kimenet STB-n mert szerintem a képminőségen nagyon sokat ront az 500Ft-os Scart kábel ami mellékelve van hozzá,de talán változik jövőre és az összes UPC által forgalmazott STB HDMI-s lesz,csak győzzem kivárni...
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzáértők és esetleg UPC dolgozók irányába.
Amire leszerződtem a digitális kábeltv aminek nevében benne van digitális,hogy lehet az hogy az alapcsomaghoz csak olyan setupbox jár amin nem tudom digitálisan tovább vinni a jelet ala nincs rajta HDMI,ha szolgáltatás digitális miért kell használnom analógban?
Értem én hogy nagyon sok háztartásban még CRT-t használnak,de ha egy csomag nevében is benne van és szolgáltatás maga is arra épül hogy digitális akkor ne csak azoknak legyen ez elérhető akik a legnagyobb csomagot rendelik meg.
Az ügyfélszolgálat arról tájékoztatott,hogy nincs lehetőségem olyan beltérit, setupboxot kapni amin van HDMI csak akkor ha nagyobb csomagot rendelek.
Nem vagyok ügyvéd,de első körben ha itt nem tud valaki épkézláb magyarázatot adni akkor megy egy levél a UPC-nek uttána pedig nagy valószínűséggel más megfelelő szervnek.
Köszönöm előre is megtisztelő válaszaitokat.
Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest