-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frovery
senior tag
válasz
Lacikatona #7290 üzenetére
Csak 1 kérdés.
Ez a készülék tud műholdas adást fogni? Mert ahogy elnézem nincs is benne DVB-S2-es tuner.
[link]
Ha tényleg nincs, akkor beltéri egység kell és ci modul pedig nem kell. -
molvany
aktív tag
válasz
Lacikatona #7295 üzenetére
A fórumtárs már kisegített " szakmailag ".
Speciel én sosem használtam semmilyen müszert beállításnál. Az elsöt kb. 35 éve állítottam be ( ha nem tévedek ) akkor még vagy nem volt müszer vagy még magán célra drága volt. Igy maradt a kézi beállítás. Megvolt a kb. irány, utánna már egy Tv kellett, amin láthatóvá vált, a parabolát pedig kézben addig " mozgattam le - fel / jobbra - balra, amig nem jelent meg valami. Utánna már ha " megvolt " , akkor a végsö helyén foltatódott a " finom hangolás ". Ma is én ennek a híve vagyok. De természetesen a megfelelö " kütyüket " azért találták ki, hogy ezen lehessen változtatniWhatsApp :+491737182060
-
Gyurka6
őstag
-
Lacikatona
csendes újonc
válasz
molvany #7294 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást! Vannak még homályos foltok de azért már bele merek vágni a dologba. Még egy kérdésem van. Milyen satfindert kell vennem és hol tudok ilyet beszerezni? És még annyit hogy a Upc műholdja pontosan hányfokon milyen irányban van és hogy mennyi az emelkedési szöge az antennának
[ Szerkesztve ]
-
molvany
aktív tag
válasz
Lacikatona #7293 üzenetére
Egy parabolát fejegységgel arra használhatsz amire akarsz. Vagyis ez a kettö párosítva nem szolgáltató függö ( mint esetleg egy szolgáltatói beltéri ).
Amit én most használok ( parabola + fejegység ) azt használtam a Digire is. Hozzá sem nyúltam ( beállítás terén ) amikor váltottam UPC Directre. A szobában a kábel végéröl lekerült a Digis beltéri, helyette a TV - re csatlakoztattam. Ennyi
Söt ezt a parabola + fejegység volt valamikor az Astra 19,2 fokra is használva.WhatsApp :+491737182060
-
molvany
aktív tag
válasz
USB stic - kel kiviszed ( arra rámásolod, a TV - nek van ilyen funkciója ) és ha kész ugyan úgy visszatudod vinni a TV - be
WhatsApp :+491737182060
-
Gyurka6
őstag
válasz
A tv-d egy fájlba tárolja a lekeresett csatornák adatait, azt áttöltöd, szerkeszted, majd visszatöltöd a tv-be. A tv távval is megteheted a szerkesztést, csak így kényelmesebb...
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
molvany
aktív tag
válasz
Lacikatona #7288 üzenetére
Ha nem tévedek, az a viszonteladó ( egy Budapesti ) már nem forgalmazza az UPC - t.
Tehát bemész egy UPC Direct forgalmazóhoz ( ami hozzád a legközelebb van ). Kötsz kártyás szerzödést. A Modult külön kell megvenned, az sehol sem jár automatikusan a Kártyához, ill a szerzödéshez..
Ha már van müködö kártyád, modulban és a TV - ben benne van. A parabola a megfelelö irányban és müködik a Thor mühold, ill. a holdon lévö fogható csatornák. Lesz vagy 7 - 800.
Na ezeket kell a számítógépen szelektálni, kikeresni az UPC Direct csatornákat és a megfelelö programmal sorba rakni ( vagyis a neked megfelelö sorrendbe rakod a nézhetö UPC csatornákat ).
Hogy milyen program kell neked, ez a TV . tipusától függ. Nekem 2 Samsung TV - m van, én egy ilyen programmal rakom a nekem megfelelö sorrendbe.WhatsApp :+491737182060
-
molvany
aktív tag
válasz
Lacikatona #7286 üzenetére
Németországból nézve is ott van a mühold, mint MO - ról nézve. Tehát az irány ugyan az ( természetesen a lakhelyedhez viszonyítva ).
A fej teljeseen mindegy. Legylább is én anno megvettem olyat, ami kellett, vagyis több kimenetelest ( mivel mindig legalább 2 kábel kellett, ami bejött a lakásba ). Ezen felül nem foglalkoztam, hogy milyen a fej.
A kártyát nem kell párosítani a modullal. Aktivált legyen. Nekem úgy küldték ki MO - ról egy közvetítön keresztül ( vagyis nálujk / rajtuk keresztül kötöttem a szerzödést ).
Megérkezett a Kártya + Modul postán, beletettem a TV - be és müködött. Lekerestettem a müholdat, számítógépen sorba raktam az UPC csatornákat és ennyi.
A lényeg, hogy szerzödést csak MO - on lehet kötni, Magyar címre. De gondolom ezt a részt már ismered és az eljárást. Továbbá hogy hivatalosan nem lehet külföldre kivinniWhatsApp :+491737182060
-
Lacikatona
csendes újonc
válasz
molvany #7285 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Ha CI+ modult veszek ( És egy parabola antennát)akkor elvileg működni fog a kártya vele? Nem kell összepárosítani vagy valami ilyesmi? Elnézést kérek hogy ennyi kérdésem van de egyáltalán nem értek még ehhez a dologhoz. A parabola antenna feje az teljesen mindegy hogy milyen? Vagy van annál is hogy milyen kell? És még hogy merre álljon az antenna? Mo.-n azt hiszem nyugat 0.8 és ha jól tudom akkor aThor műhold sugároz
[ Szerkesztve ]
-
molvany
aktív tag
válasz
Lacikatona #7284 üzenetére
Ha nem tévedek, májusban lesz három éve, hogy UPC Direct - et használok, tehát kártyát ( kat ) modulban és TV - K - ben. Németországban. Elötte évekig Digi volt ( az beltérikkel ).
Jelenleg és már vagy 5 - 6 éve egy 56 cm - es tányérral nézem. Minden gond nélkül. Két TV - n , tehát ennek megfelelöen olyan fejegyéggel.
Tehát elég a Direct igénylés ( ez csak maga a Kártya ), amihez neked kell megvenned a Modult.
Itt lehetöség van un. Társkártya ( csak 1 db. ) igénylésre.[ Szerkesztve ]
WhatsApp :+491737182060
-
Lacikatona
csendes újonc
Üdv!
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Szeretnék UPC Direct műholas előfizetést kötni. Németországban élek és itt is szeretném használni. A boxra nem nagyon van szükségem. Inkább CI modullal szeretném használni. Több helyen olvastam hogy elég ha a kártyát igényelem a szolgáltatónál. Kérdésem hogy milyen antennát vegyek hozzá és milyen modult. Egyáltalán lehetséges az egészet megoldani?
-
frovery
senior tag
"A Mooze Dance hogy érted, hogy fizetős? "
Amikor indult, akkor nagyon sokáig ingyenes volt, bárki nézhette. A UPC is bemappelte a csatorna listájába de aztán legalább 1 éve, már fizetős. Így gondolom már a UPC-nek is fizetnie kell a jogdíjat.
"Az Irdetoval állítólag jan.20 után vége az ingyentv-nek"
Ezt kifejtenéd bővebben? Számomra értelmezhetetlen.
Mi lesz 20.-a után az irdetovel?
Milyen ingyen tv-ről írsz? -
csab2
veterán
válasz
Nightman1 #7263 üzenetére
Az AMC-ből nálam is kettő van, mindkettő magyar nyelvű. Ezen csodálkoztam is. Régebben be is volt hangolva mindkettő, de a CE-t kitöröltem, mert nem tudtam megnézni sehol a műsort és az EPG sem magyar volt.
Spektrumból is kettő van csak az egyiknél rossz a program info, ezért azt töröltem.A Mooze Dance hogy érted, hogy fizetős? Nálam bejön a plusz csomagban. Igaz a HD valamiért nem (meg az m1Hd se, nem tudom, miért).
[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Clever0
senior tag
válasz
Nightman1 #7278 üzenetére
Ez nekem nem volt egyértelmű:
Létezik szerintetek műholdon vagy valahol (ezen a szolgáltatón kívül)?
Főleg a következő mondat fényében:
Esetleg valamelyik holdon PowerVU kódolással
A PowerVU-s adók elosztások a szolgáltatók részére, nem az egyéni előfizetőket célozzák. A 3 nagy és 1 kicsi magyar műholdas kínálatban nincs benne a keresett csati. -
Laca0
addikt
-
MtHq
tag
Biztos, hogy nem jó topikba írok, de nem tudom, hova lenne érdemes.. UPC Thor-on nincs Discovery Science HD. Eddig sehol nem is nagyon láttam, azonban egy kábeles szolgáltatónál (Jurop Telekom) láttam. Létezik szerintetek műholdon vagy valahol (ezen a szolgáltatón kívül)?
Esetleg valamelyik holdon PowerVU kódolással (mondjuk magyar hangsávval)?
[ Szerkesztve ]
-
Nightman1
tag
Erre nem gondoltam igazad lehet.
Bár ha így van olcsóbb lenne egy adás,reklámok idejére szétválva..
Más..
Kicsit leragadtam ennél a román Mooze Dance-nél,anno ez ingyenes volt most látom fizetős,viszont cserébe nincs rajta reklám és bár már nem is számolom hány zenetévém van hány holdról de javarészt mindíg u.azokat a (számomra tömegcikk) sz@rokat eröltetik.
Itt a Mooze-on meg Trentemoller után Sander Van Doorn,Martin Solveig és még sorolhatám.
Ne azt nézd hogy szereted e vagy sem,hanem hogy kategóriáján belül nem áll meg az élet Justin Biebernél és ez nagy szó![ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz
Nightman1 #7267 üzenetére
Szlovák vagy román előfizető lehet magyar ajkú, tehát kell neki magyar nyelvű csati, viszont a reklám az a szlovák vagy román kell neki, hiszen hol érdekli, hogy a magyar aldiban akciós a mikulásfigura. Ezek a csatik a reklámokból élnek, a szlovák sugárzásra sok pénzt nem lehet elkérni, ha magyar reklám megy rajta...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Clever0
senior tag
-
Nightman1
tag
Na fiatalok!
AMChu- 12073Mhz
AMC CE- 12188Mhz
A magyar verzión a Yamakasi megy,a cseh verzión egy western.
Mindkettő magyar hangsávval de más műsorral.
Film+ 11766Mhz-magyar
Film+ (svt) 11766
A 2 műsor közt néhány másodperc az eltérés és a képminőség,az utóbbi javára.
Spektrum- 11938
Spektrum-11727
A 2 adás ugyanaz,de utóbbin sokkal szebb a kép és a hangon is hallatszik hogy nincs agyontömörítve.
TLC-12265Mhz.
Magyar adás,magyar epg-vel.
Épp most az: Így kerek az életem! -megy.
TLC Balkans 12380Mhz
A lógó itt áttetsző,a kép jobb felső sarkában van,epg nincs,magyar hangsáv igen.
Ezeket azzal magyarázom hogy anno volt egy közép európai verzió egyes csatornákból,több hangsávval,aztán lett csak Magyarba szánt verzió is de az hogy mért van még magyar hangsáv néhány közép európai verziónál azt nem tudom,hisz elvileg ha egy csatornának van magyar megfelelője,akkor minden szolgáltató köteles azt adni,nem pedig a közép európait. -
Nightman1
tag
válasz
Gyurka6 #7264 üzenetére
Tlc balkan a másik.
A műsor is teljesen más és a lógó a jobb felső sarokban van,jóval áttetszőbb mint a magyarnál.
Az ajánlók angolok de minden műsornak van magyar hangsávja is.
Este ránézek a Tp-kre is..
(De ha már okosítás.. Más holdról van pl Descovery közép eu. verzió is,van magyar hangsáv,ajánlók angolok,a műsor más,és a lógó egy nagy D betű..)[ Szerkesztve ]
-
Nightman1
tag
Azért nyilván nem véletlen változtatják a kódolásokat a szolgáltatók.
Az Irdetoval állítólag jan.20 után vége az ingyentv-nek.
U.ezt olvasom a PowerVu fórumokon is.
De ha már itt tartunk..
Egy beltéri nem csak ettől lehet "okos" hanem pl attol is hogy megállítod az adást,vagy előre kiválasztod műsorujságból hogy mit rögzítsen.
A t-homenál pl ezért az alap dologért + havidíjjat kérnek.
Aztán attól is tud okos lenni hogy androidos telefonoddal (interneten keresztül) távirányítani tudod,nézhetsz a telefonodon-tableteden bármilyen csatornát vagy beállíthatsz időzített felvételt is,bármilyen távol is vagy otthonról.
Ezek ma már eléggé alap dolgok ahogy az is,hogy hdmi kábelen keresztül a tévé távirányítójával tudod irányítani a boxod is,így nem kell + távirányítót megszokni. (Hdmi Cec)
Az meg hogy teljes netböngésző is van bennük wifivel,csak hab a tortán.
És még sorolhatnám hogy mitől lehet "okos" egy box,ahogy azt is,hogy ezeket ma már a szolgáltatói boxok is tudják csak sokesetben a szolgáltatók bizonyos funkciókat szoftveresen tiltanak hogy rendeld meg,és fizzess érte.
Olyan dolgokért fizettetnek amik mindenhol ingyenesek.
De hogy ne legyek off..
Mindenkinél 2 van a Spektrumból,Amc-ből,Film+ ból és a Tlc-ből?
Az oké hogy 2 nyílik de hogy a Spektrumnál,az Amc-nél és a Tlc-nél teljesen más műsor megy magyar hangsávval az normális? -
Laca0
addikt
válasz
19ati93 #7256 üzenetére
Szia!
Nem akarok senkit sem reklámozni, előre jelzem.
Ez egy android-os, elég sokoldalú box olcsón: [link]
Ez egy megbízható box kicsit többért: [link]Ill. olcsóbban több Amiko box kapható, ami szerintem egytől-egyig okosítható!
Igazából a Cryptobox 500HD minit akartam neked eredetileg javasolni, mert az egy megbízható, gyors box és korábban 15 ezerért meg lehetett venni. Ez is okosítható és tökéletesen kezeli a upc-s irdeto kártyát. De most nem találom sehol.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz
19ati93 #7252 üzenetére
A kábelezés valószínűleg jó lesz. A box-ot a szolgáltató/kereskedő cserélheti, altalában díj ellenében.
2. Előfizetsz a HD csomagra és akkor ingyen kicserélik.
3. Ha a kártya nincs párosítva a box-al, akkor vehetsz egy saját box-ot. 15e környéken már lehet jókat venni.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
19ati93
senior tag
Üdv! Körülbelül 8 éve van UPC Direct előfizetésünk. (28-as körzet ha ez számít)
Szeretnénk a beltéri egységet HD-s verzióra cserélni,mert még a régi van. Azt hiszem ez az,de legalábbis totál úgy néz ki.
Íme:
Kérdésem az lenne hogy hol lehetne kompatibilis eszközt találni ami jó a koax kábeles bevezetéshez illetve ugye a kártyához ami a set top boxba megy,ja és UPC féle megoldás is megtenné csak nem tudom hol lehet jelezni hogy a beltérit szeretnénk cserélni,és kell-e fizetni? Válaszokat köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
Néha meglepődöm, hogy bizonyos csatornák milyen jó minőségben adnak SD-ben filmeket. Pl. most az AMC-n kimondottan jó minőségben adják a Terminator 2-t. Pedig csak SD.
Tudom, hogy ez a normális, de abból kiindulva, hogy némelyik csatorna milyen szar bitrátával adja a műsort...
[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Nightman1
tag
Nekem 110es antennám van de 4 fejjel.
Amit januárban vált egy E85-ös. A Upc-s fej nemhogy nincs fókuszban,de az van a legszélen. Elvileg esőben nem tévézek,gyakorlatban meg simán.
Ha 60-assal elmegy a jel,sanszos hogy nincs is jól beállítva,de igen,érdemesebb beruházni egy 80-asra hogy mindíg ok legyen a vétel,ne az időjárástól függjön már a tévénézés..
..
Nem ismerem a Upc saját boxait,de azokhoz csatlakozom akik a saját boxra esküsznek. -
frovery
senior tag
válasz
#73959936 #7241 üzenetére
Ahogy már írták is. nagyobb felhősödésnél, esőnél, zivatarnál, nálad később fog elmenni a jel, ha minél nagyobb az antennád. Ezt hívjuk időjárási tartaléknak. A szomszédod a 60-as tányérral már nem fog tv-zni, te a 100-assal még simán. Persze itt is be kell állítani műszerrel a pontosságot, nem elég csak úgy felrakni. Fejbeforgatásra is figyelni kell.
-
tszabi
tag
válasz
#71835392 #7239 üzenetére
Elvileg van egy külön topik, de ott elég gyér a forgalom.
Én 20 napja rendeltem meg a Combo csomagot, azóta sem kerestek még... -
törölt tag
Sziasztok. 60-as szokásos upc tányér van fenn. Gondolkodtam rajta cserélni kéne egy 80-as-ra. (tényleg jobb vétel várható?
)
Tudnátok ajánlani olyat, ami ár-értékarányban a legjobb ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Van itt aki UPC Directes ADSL-t használ?
Amennyiben igen, megtenné, hogy csinál nekem egy traceroute-ot belföldi és nemzetközi irányban (pl index.hu, bbc.com)
Köszönöm. -
frovery
senior tag
válasz
Palika71 #7229 üzenetére
Ettól függ, milyen az a két készülék?
Mert a szolgáltatói beltérikben általában párosított kártyák vannak, amit hiába raksz át másik készülékbe, nem fog menni.
2 szolgáltatói beltériből lehet kivenni a kártyát.
Philips 6010 (Régi nagy fekete)
Philps 4111 Kis szürke(ezüst)
A Többi készülékben párosított karik vannak, nem fog menni más boxban.Viszont lehet én értelmeztem rosszul a kérdésedet. "A tesóm előfizetett minap két készülékre, és két kártyára." Tehát 2 készülék kártyával és kettő kártya külön?
Mert ha van 2 kártya külön, akkor azt tutira használhatod más beltériben is.[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
A tesóm előfizetett minap két készülékre, és két kártyára. Ameddig nincs meg a másik TV-je, addig ide adta a második kártyáját, ami még nem volt beüzemelve.
Van egy VU+ Solo2 -es készülékem, abba szeretném használni, mert szeretem, de sajnos nagyon nem értek hozzá. Inkább lelkes felhasználó vagyok.Van esélyem rá hogy működjön? Mert ha nem akkor, nem próbálkozom tovább. Illetve azt sem tudom, hogy egyből a készülékbe kell-e dugnom a kártyát, vagy kell hozzá modul, amivel bele kell dugnom a nagyobbik nyílásba?
Köszönöm a segítséget előre is!
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Rick4
félisten
válasz
frovery #7225 üzenetére
Mivel minden este tévézek, így nem tudom.
Írtam, lehet, de nem sok példa volt rá,hogy egy kártya egy hónapig pihent volna bárkinél is. Akkor meg a legegyszerűbb volt betelózni, mert 2 perc múlva akart tévézni, nem másnap este.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Laca0
addikt
Na figyelj ....
Én nem vagyok olyan alpári p... mint te, hogy itt köcsögözzek!
Olvasd el a 7204-es hozzászólást, ugyanis én arra reagáltam eredetileg!
Az, hogy te képtelen vagy elfogadni, hogy nincs igazad a te jellemhibád!
Szerintem itt a fórumon rád sem kíváncsiak többen, mint rám!
Olyan ember segítségére jelentetted ki, hogy hülyeség (frovery), aki sok-sok éve műholdazik és tudja miről beszél! Ez biztos, mert pl. nekem is nagyon sokat segített! A hozzászólásaidból ítélve egyáltalán nem néztél utána a témának, úgy állítottál dolgokat (pl. többféle EMM csomag van).
Úgyhogy én javaslom, hogy ha valamit nem tudsz, akkor inkább kérdezz okosabbtól (nem tőlem persze), és bölcsen fogadd el.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
frovery
senior tag
Ha van rá módod, próbáld kivenni 2-3 hétre a karit. Tedd be egy olyan beltéribe, ami garantáltan frissít. El fog indulni magától max 1 órán belül.
Persze, egyszerűbb telefonálni, na de az igencsak nehézkes, időigényes+igen sok pénzbe is kerül.
De volt már, hogy 2-3 hívás után sem akart elindulni egy gyári boxban, hiába indítgatták. Hagytam egész éjjel, majd másnap reggel átraktam egy sima amikoba, ment is 10 perc múlva. -
Rick4
félisten
válasz
frovery #7217 üzenetére
Nem lehetetlen, de az EMM-ek azért vannak, hogy ne járjon le a kártya, ha utána elindul simán, minek limitálják 10 napra?
Sosem próbáltam még, mikor bekerült a beltéribe a kártya, simán az ügyfélszolgálattal lett indítva, ment is 2 percen belül.
-
Rick4
félisten
Ki beszélt ilyenről?
Olvasd el a 7211-es hozzászólást, így kezdődik:
És ha pl: 1 hónapig nem megy a kártyám, azaz már leállt,
Be lehet fejezni a köcsögösködést, nem kíváncsi senki se rád.
[ Szerkesztve ]
-
Nightman1
tag
Sőt,én ma még egy pillanatra se váltottam a paprikára mégis freshült a kártya..
-
Nightman1
tag
Nálam megy a kari változatlanul..
Nálam inkább az a gond hogy a 4 fej egy 110es bozsér tükrön van amin ha minden csavart meg is húzok akkor is van kis kotyogás lötyögés.
Nem volt a széllel bajom eddig se de ha belövöm az irányt vagy a dőlésszöget,mire meghúzom a csavarokat másmerre néz a tükör ha csak pár miliméterrel is,de az is sokat számít.
Egyenlőre elköszöntem a 13,-28,2 és 4,8 fok csatornáitól majd januárban veszek egy multifókuszost.
Nem kínlódok tovább ezzel.. -
Laca0
addikt
Ki beszélt ilyenről? Úgy látom, hogy te itt most csak kötözködni akarsz, és a lebegőbe beszélsz, hátha nem veszik észre, hogy valótlant állítottál.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
frovery
senior tag
Hidd el, el fog indulni az ICE kártya magától, fél órán belül, ha állt 1 hónapot is. Rengeteget indítottam már el így. Kérdezz meg bárki szerelőt, forgalmazót.
Ugyanígy van a gyári Hd-s Humax Irdeto kártyájával is. Az is elindul magától fél egy órán belül. Sok tapasztalat után írom ezt is.[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Biztosan tévedsz, mivel már többször csináltam azt, hogy az egyik box-omból (Amiko Alien) áttettem a másikba (Cryptobox) a kártyámat, mert nem frissült. 10-20-30 percig ott hagytam a paprika tévére kapcsolva és MINDIG lefrissült! Gyakran ebédszünetem alatt végeztem el ezt a műveletet.
Ha az ügyfélszolgálaton kérsz frissítést, akkor szerintem (de ez tényleg csak szerintem) más tipusú EMM csomagokat (is) küldenek egy adott ideig. Továbbá akkor kell kérni, amikor a kártyád már régen lejárt, ekkor valamiért nem fogadja a normál EMM csomagokat (biztos valami kódolási dolog lehet). Ezért is gondolom, hogy az ügyfélszolgálat más típusú csomagokat (is) küld.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
frovery #7211 üzenetére
Szerintem meg nem így van, akkor betelózol az ügyfélszolgálatra, és kérsz egy indítást, pár percen belül újra megy. Ha a frissítő adatok folyamatosan mennek, akkor mindig mindenkinek elég lenne csak a paprikára tenni. Unknown EMM-et kaphatsz rá, Global-t is, de neked unique kell, azt meg nem röptetik ki félpercenként...
-
frovery
senior tag
És ha pl: 1 hónapig nem megy a kártyám, azaz már leállt, akkor délben a paprikatv-re kapcsolok nem fog frissülni csak délután? Nemhinném. Szinte non-stop kapja a frissítő adatokat! Ez ilyen kártya, így van beállítva.
Persze ha megy a kártya, akkor nem minden percben, vagy óránként frissül, dehogy nemcsak reggel és este, az biztos. -
-
sznorbi2
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy Philips DSR 8111/53 box-ot és van néhány nyűgöm vele, kikapcsolva feszt felpörgeti a HDD-t és ahogyan felpörgött, pozicionált a HDD fej, azonnal leáll mintha áramhiány lenne. A ventije is szinte állandóan megy, miközben nem is meleg a box.
A másik gondom, hogy nem találtam rajta emlékeztető beállítást és ha rögzítek valamit, akkor nem csoportosítja 1 műsorszám alá a felvett sorozatokat, hanem minden egyes felvételt külön kell beállítanom és külön rögzíti.
Ezek ilyenek, vagy nálam hibázik valami?
To protect and serve!
-
Nightman1
tag
válasz
galaxytab #7202 üzenetére
Hello részben igazad van.
Nálam nem volt beugró lóvé igaz csak a kártya kellett.
De minden mással egyet kell értsek,rálátásom nekem is van egy 110-es antennám azon dolgozik 4 fej,annyival egészítenélek ki hogy hány csatorna van amik külföldön ingyenesek!
TLC,Viva,Comedy Central és még sorolhatnám.
A képminőségről nem is beszélve!
A Upc még elmegy,láttál már brutálisan tömörített T-home sat tv-t?
Elsírtam magam..
Itt is vannak brutál felbontások,itt sem minden sd csati 720x576,saját beltérim kiírja ugye mindenütt,van ami 440x404..
De a T még durvább.
Vannak német,francia tévék amik sd minősége majdhogynem vetekszik a magyar "tűéles hádéval"
Upc-nél Direct+ csomagban csak az M1 HD képe fullhd-s,a többi hd-s max 1440x1000..
Ami meg a kartellt illeti,milyen érdekes hogy a upc meg a digi egymás konkurenciái,mégis sokesetben közös TP-ken meg csatornákon osztoznak. -
Nightman1
tag
Üdv urak!
Segítséget kérnék mert már tanácstalan vagyok.
Tegnap hoztam el fresh upc kártyám,ami már az új,irdeto-s.
A boxom egy Ab Cryptobox 652-es,ami lényegében hasonló mint az amiko 8260+,néhány extra funkcióval.
A művelet előtt kérdeztem Sat-os embereket,szerelőket,azt mondták jó lesz mert a gépemben univerzális kártyaolvasó van.
Viszont mikor elhoztam a kártyát egy antennaszervízből (helyileg hivatalos forgalmazók) azt mondták hogy olvasni fogja a kártyát a beltéri de frissíteni nem.
Van aki ezt mondja,van aki meg azt hogy ez az Irdeto egy CIE kártya nem kell frissülnie.
Mióta benne van a kari a boxban megjelent egy Cryptoworks menüpont amin azt írja hogy a kártya indulási ideje 2015.12.14
Lejárati ideje 2015.12.24.
Okosok szerint a paprika tv-n frissülnek a kártyák,de már nem tudom mi van..
Valaki hozzáértő?
Köszönöm! -
galaxytab
csendes tag
Kösz az infót. A vicc, vagy a hab a tortán az, hogy a UPC-nél talán simábban megy (azt nem tudom, van-e kötelező szerelési ktsg), de nem ad modult. Vagyis mindenképpen van "beugró" itt is, bár a CAM modul így a useré. Vagy lúzeré - mert azok vagyunk, állítom. Ezek a mi szolgáltatóink (minden területen) simán elkartelleznek, és horribilis árakat kérnek a korántsem minőségi szolgáltatásért. Van némi kitekintésem a szomszédos országokra, nos, keleten is nyugati színvonalú szolgáltatást nyújtanak ráadásul olcsóbban, részint ugyanezek a cégek. Mondjuk nem ketten-hárman vannak a piacon, hanem 12-13-an. Így aztán egyszer csak valahogy elindul a verseny az ügyfelekért. Ezt hívják piacgazdaságnak. De nálunk...kabaré. Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
válasz
galaxytab #7199 üzenetére
A digi és a upc ugyanazokról a holdakról sugároz, úgyhogy biztosan jó lesz. Ráadásul a digi 80-as tányért szerel a upc meg csak 60-asat, úgyhogy ha neked a digi 80-ast tett fel, akkor még jobb is lesz a vételed.
A upc ICE kártyát ad, tehát olyan CI modul kell, ami ezt kezeli. Irdeto, cryptoworks ilyen feliratok vannak rajta, de a legbiztosabb, ha a kereskedőt megkérdezed, hogy jó-e a upc-hez!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest