- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz t72killer #14 üzenetére
"összevissza cikázó kacatok agyonvágják a profi és amatőr csillagászatot"
A profik köszönik jól megvannak, hiszen pofon egyszerű szoftveresen kezelni a dolgot.
Stellariumban random klikkelés már most(!) nem csillagot fog, hanem 50/50 eséllyel egy starlink holdat.Lehet, hogy a Stellariumot kellene kijavítani akkor.
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
Mondja az aki teljes más anyagok kihatását próbálja hasonlítani az taglalt aluminium oxidhoz.
A vulkáni hamu kb 15%-a aluminium oxid ha jól tudom, szóval nem teljesen értelmetlen felhozni a témában.
Persze nem tudom, hogy ténylegesen mennyi jut ebből fel a sztratoszférába és hogy ugyanolyan hatása van-e mint az elégő műholdaknak.Másik kérdés ami felmerült bennem, hogy a Starlink műholdak tömegét tudjuk, de mennyi abból az aluminium?
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
Érdekes probléma, még nam hallottam erről korábban.
Mindenképp érdemes odafigyelni rá, de azért egy kicsit szkeptikus vagyok emiatt:
Concerns about the effects of aluminium oxides on the atmosphere have been cited by U.S. telecommunications operator Viasat in its request to the US Federal Communications Commision to suspend launches of SpaceX's Starlink megaconstellation until a proper environmental review of its possible impacts is conducted.
Nem lepődnék meg, ha a kutatásokat és publikációkat is támogatták volna anyagilag.[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla