Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    válasz Csatravi #56976 üzenetére

    Eddig is tévútra vitte szerintem, amikor relatíve még pontosan működött. Mára pedig már nem sok értelme van.

    Rengeteg tünetmentes nincs tesztelve az egész világon. Statisztikára nem kerül be az esetek többsége. Orrba ott a cucc, már milliárd számban lenne pozitívra tesztelt.
    Az orvosnál jelentkezők és a kórházba kerülők elég pontosan megvannak. Ezeknek a növekedése és csökkenése szintén.

    Két stratégiai út van:
    1.
    Megoldani úgy, hogy lehetőleg sehol ne is jelenjen meg, ha pedig mégis, akkor pár eset után megfogni tesztekkel és karanténnal. Pl.: Kína. A tünetmenteseket, vagyis mindenkit is tesztelni kell, extrém mennyiségben. Itt a fő eszközök az oltás, a teszt és karantén. Ez az 1.-es pont ránk nem vonatkozik.

    2.
    Amit az országok 95%-a csinál, hogy hagyod a terjedést, csak lassítod, ha szükséges az egészségügyed teherbírásának maximuma elött. Elnyújtsuk a terjedés ütemét, hogy a csúcs ott legyen, amivel az egészségügyi rendszer elbír. Ez nálunk 10.000-12.000 covid-os beteg a kórházakban, még, ha a topic ezt nem is fogadja el. Ebben az esetben a teszt is csak egy eszköz a 47 másik korlátozó intézkedés közül.
    A sok teszt helyett egyszerűen meg lehet csinálni, hogy bedobunk egy kijárási tilalmat, vagy egy home office-t, vagy a 45 másik lehetőségből bármit, bármilyen kombinációban, amikor látjuk, hogy na most már 9000-en vannak bent, el kell laposítani a terjedést, hogy 12.000 alatt megálljon.
    Ennél a stratégiánál nincs értelme megfogni 500-nál és ott tartani, hogy 8 doki álljon 1 beteg felett, és 20 évig tartson, mire végig pörög egyetlen kör.

    Most az van, hogy valaki lázas, fáj a torka, stb., és hívja a dokit, és tesztelik. Pozitív, karantén, később tesztelik, negatív. Közben kint járkál többször ennyi tünetmentes, de ezzel nincs baj, mert ugye ez ebben a stratégiában csak 1 korlátozó intézkedés, hogy MO esetén ne érjük el a 10.000-12.000 kórházi esetet egy időben.
    Ehhez pedig minimális korlátozás, mint pl. a boltban maszk használat és társai, valamint ezeknek a tünetes dokinak telefonálóknak a karanténba rakása jelenleg elég.
    Ezt viszont tesztek nélkül is lehet csinálni, egyszerűen aki lázas, köhög, stb. az karantén, mindegy, hogy covid vagy a másik 47 nyavaja, - mert az sem akarjuk nagyon gyorsan terjeszteni, ha kezd sok lenni a dokiknak, kórházaknak a meló, - és egy jól belőtt időtartam, aztán mehet a többi egészséges és tünetmentes fertőzött közé a coviddal borított világba.

    Ha most elkezdenénk karanténozni a tünetmenteseket, és csökkenne a kórházban levők száma, akkor feloldanák pl. a kötelező maszkhasználatot.

    Ezen kívül van még az oltás, aminél mindkét esetben az optimális a 100%-os oltottság lenne, valamint a 2.-nál irányulhat arra a terjedés lassítása, hogy legyen idő az oltásokra. Ha megvannak az oltások, akkor megint a kórházakat kell nézni.

Új hozzászólás Aktív témák