-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ringman #49001 üzenetére
akkor jobban sikerült a dózisuk, mint a 12-26 korosztálynak
11 órára megyünk...
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
válasz
Stanlee #48989 üzenetére
Ezt direkt igyekeztük delta utánra belőni - a végtelenségig nem fogunk úgy ugrálni, ahogy diktálnak.
Amit az utazásról mondtam az a vírustranszportról szólt. Nem utazgatunk különböző variánsok fészkei vagy 0fertőzött <> pestissúlytott területek közt. Pl nyáron amikor itt tele voltunk deltával, eszembe se jutott az épp tiszta Mo.-ra menni "ajándékkal".Nyilván ha valami ultraveszélyes cucc lenne, maradnánk a pincében.
Ja, és nem vagyunk diszkóbahányós kategória.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
válasz
Sir Pocok #48995 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 10105, változás(1): -5912 (-36.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 29461 (átlag: 4208.7), változás(2): -11910 (-28.8%) | incidencia: 725.0
Új halálos áldozatok száma: 366, változás(1): -89 (-19.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 1012 (átlag: 144.6), változás(2): -261 (-20.5%) | incidencia: 23.4
Új mintavételek száma: 66585, változás(1): -18456 (-21.7%) | elmúlt 7 napban összesen: 160538 (átlag: 22934.0), változás(2): -26645 (-14.2%)
---
Kórházban: 5537, változás(1): -994 (-15.2%) | elmúlt 7 nap átlaga: 6069.2, változás(3): -1003.4 (-14.2%)
Lélegeztetőgépen: 503, változás(1): -62 (-11.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 533.4, változás(3): -55.0 (-9.3%)
Tesztpozitivitás: 15.18%, változás(1): -3.66% (-19.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 20.12%, változás(3): -4.99% (-19.9%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napbanA tesztek számában nem ért egyet a Telex és a 444: előbbinél 66555, utóbbinál 66585.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
morgyi
nagyúr
válasz
BlackV #48997 üzenetére
Amúgy van valami összetéveszthetetlen tünete a szívizom gyulladásnak? Nem tudod benézni? Én pl. refluxos vagyok, és ha kicsit elhanyagolom, vagy savasabbat eszem, akkor pont a szegycsontom alatt kezdd el kurvára szúrni.
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Ringman
nagyúr
jól teszitek.
meglesz a kontrollcsoport:
Véletlenül több gyereket Modernával oltottak be Németországban -
morgyi
nagyúr
válasz
Ringman #49006 üzenetére
"Véletlenül"
Amúgy durva... hogy a szarba lehet benézni? És akkor bízzon meg az ember az oltóorvosokban.
Hogy tényleg azt a lőrét kapod amit mondanak. Még azt sem látod mikor felszívják, csak fél pillanat alatt a válladban van valami.Mondjuk ez megint az a transzparencia hiány, ami csak fűti az oltáselleneseket.
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Stanlee
őstag
válasz
t72killer #49003 üzenetére
Gondoltam, hogy nem fogjatok kibirni utazas nelkul a virushelyzet vegeig - csak egy picit incselkedni akartam. Teljesen normalis dontes, hogy a gyerekekkel menni akartok.
Azt soha nem tudhatod, hogy mikor lesz vege az egyik valtozatnak es mikor jon egy masik, meg hogy honnan.
Lehet, hogy pont a kovetkezo virusvarians ott fog kialakulni, ahova mentek.A beutazasi tilalom meg egyik naprol a masikra is johet, elore nem tudsz normalisan tervezni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Drizzt
nagyúr
válasz
morgyi #49009 üzenetére
Minden emberi folyamatban konnyu hibazni, foleg ha nagy mennyisegben kell csinalni egyszerre, hosszu idon at.
Nekem is majdnem fel Modernat adtak boosternek az egesz helyett, ha nem kerdezek ra ket kulon embernel is, akkor a felest adjak veletlenul es sosem derul ki. Peldaul itt ugy adjak a szurikat, hogy egy helyen felveszik az adataid es felkuldik valami fecnire. Aztan a kovetkezo ember kirakja a fecnikra a szurikat, a harmadik meg beadja a szurikat. Kulonosebbenen a kesobbi pontokon nincs ideje ellenorizni az elozo ket pont kimenetelet a vegrehajtonak.I am having fun staying poor.
-
válasz
Stanlee #49010 üzenetére
Félremegy a kötekedésed: Nincs olyan, hogy "vírushelyzet vége", hullámok vannak, aminek az ELEJÉN szemétség ide-oda csempészgetni a vírust/ÚJ variánsait. Ezt tették a 2020 februárban olaszoló britek pl. Mi semmi ilyenre nem készülünk, februárra 100%, hogy a teljes Spanyol világ ki lesz tömve omikronnal.
Tavaly is voltunk pl nyaralni: saját kocsi, egész ház bérel amit érkezéskor lefertőtlenít-kihuzatol, 3naponta 1 fő megy el kajáért természetesen maszkban, a tengerparton a következő humanoid 50 méterre van.
Az omikron egyébként egyre inkább úgy néz ki, hogy kellő védelemmel érdekes lehet kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Drizzt #49011 üzenetére
Hibázni? Ebben? Na ne szórakozzunk már...
A Moderna alapból is "erősebb" mint a Pfizer adagja felnőtteknek, most ezt telibeverték gyerekeknek? Hogy lehet ilyen faxságot elkövetni?
Az 5-11 éves korosztályt külön oltják, azt sem vette észre senki, hogy LÓBETŰKKEL mi van írva az oltóanyagra, meg azt sem, hogy a "páciensnek" nincs bajsza?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
BlackV
senior tag
válasz
morgyi #49009 üzenetére
Nekem a 3. oltásnál hátrament egy külön szobába és onnan hozta ki a szurit előre felszívva. Mondom magamban jáuvan de azért megkérdeztem hogy tuti Janssen-e és az adagolás is jó-e? Erre mondta persze, gyógyszerészek készítették elő. szerk.: ja és persze sárga postit felirat a szurin hogy Janssen.. :/
..ilyen szempontból tényleg jó volt az a csövesbánat Sinopharm, előtted bontja ki a dobozt, gyári minden, az adagolás is.A #49005-t nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
BlackV
senior tag
válasz
t72killer #49016 üzenetére
Ja és az oltási lapomra felkerült a Sinopharm gyártási száma is, ami a 2. oltásnál is ugyanaz a szám lett. (Valószínűleg egy nagyobb karton/szállítmány számát jelölheti..)
A dobozt szerettem volna elkérni, de nem adták oda, mert még azzal is el kellett számolniuk.
Nem triggerelni akarom a fórumot, de amikor Sinoval oltottak, úgy éreztem magam, mintha Innsbruck-ban lennék, amikor Janssennel, akkor pedig valahol Bulgáriában.
szerk.: ja most nézem a Janssennél is felkerült valami szám, akkor ez visszavonva[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz
BlackV #49015 üzenetére
Nekem a 2. oltásnál májusban, egyedüli voltam aki szputnyikra várt. Mindenki pfizerért állt a sorba. Az orvos mondta, hogy fel kell melegíteniük egy ampullát, mert nem volt előkészítve. Mikor behozták egy külön fecskendőben, beadásnál éreztem, hogy meleg az anyag ami ráadásul lóadagnak is tünt. Kérdezték is percenként, hogy jól vagyok e, minden rendben. Csak otthon kezdett estefelé kiütni, hát kerek négy napig magas láz, rendesen kifacsart. Erre azért nem számítottam.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
-
Gothmog
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #48990 üzenetére
A sötét bőr szelekciós faktorok okozta környezeti adaptáció eredménye, és oda (trópusi/szubtrópusi Afrika) pont tökéletes. Egy afrikai bennszülöttnek a saját természetes környezetében (amelyikhez (mikro)evolúciósan alkalmazkodott) a büdös életben nem lesz problémája a D vitamin szinttel. (Feltéve persze, hogy nem egy irodában ücsörög egész nap.)
A sötét bőr (sok melanin) véd a túlzó mértékű UV sugárzás károsító hatásaitól, de mellette elég megy át azért, hogy bőven megtermelődjön a szükséges D-vitamin mennyiség.Endure. In enduring, grow strong.
-
szabi__memo
nagyúr
Brazíliában van a Pfizer legnagyobb tesztlaborja, egy 140 ezres város.
Spoiler: Szinte az egész lakosság be van oltva Covid ellen egy brazíliai városban, a Covid eltűnt.Troll: személyes hitbeli meggyőződését sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, ellehetetlenítse a témába vágó eszmecserét
-
válasz
szabi__memo #49022 üzenetére
A város is
. Janem, csak antivaxxerék képzeletében.
-
syberia
veterán
Nem értünk egyet, az általam tanulmányozott vizsgálatok többsége azt mutatja, hogy szignifikáns javulás érhető el a Covid-19 okozta betegség kezelése során, minnél korábban jut a szervezet a szükséges mennyiséghez belőle, annál hatékonyabban győzi le a vírust.
De mivel magyarázod, hogy semmiféle összefüggés nem látszik az egyes országok polgárainak D-vitamin szintje és a pandémia súlyossága között?
Ahány ország, annyi járványkezelés, soktényezős a lakosság immunitási foka.
(#49021): Érdemes végignézni, tisztába rak pár D vitaminnal kapcsolatos tévhitet.
[ Szerkesztve ]
People will forgive you for being wrong, but they will never forgive you for being right, especially when events prove you right while proving them wrong
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
syberia #49025 üzenetére
Ahol több a napfény általában szarabb az ellátás, ahol kevesebb ott általában jobb :)
Troll: személyes hitbeli meggyőződését sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, ellehetetlenítse a témába vágó eszmecserét
-
Gothmog
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #49023 üzenetére
Az eredeti hozzászólásodban Afrikáról/afrikai körülményekről beszéltél, én arra reflektáltam. Szerintem olvasd el még egyszer amit írtam. (Segítek: az utolsó mondatomban még mindig a természetes afrikai környezetre gondoltam. Azt evidensnek tartom, és ezért nem is emeltem ki, hogy ez az evolúciós alkalmazkodás erősen elütő környezetben, így egy skóciai vagy észak-norvégiai vidéken már hátrányként jelentkezhet.)
Endure. In enduring, grow strong.
-
szabi__memo
nagyúr
Troll: személyes hitbeli meggyőződését sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, ellehetetlenítse a témába vágó eszmecserét
-
válasz
szabi__memo #49026 üzenetére
Így bizony. Napsütés + anyagi jólét-jó infrastruktúra kombó az északi féltekén hiánycikk
. A menő spanyol-olasz-stb tengerparti tájakat felveti a munkanélküliség és a maffia.
-
Gothmog
aktív tag
válasz
syberia #49025 üzenetére
Segítenél, hogy a kiemelt hozzászólásomban mi volt D vitaminnal kapcsolatos tévhit? (Sajnos nincs mostanában háromnegyed órám videó nézésre. És ezt komolyan írom, nincs benne gúnyolódó él.)
Csak azért kérdezem, mert egyetemi képzésen az evolúciós faktorok közül emberi (anatómiailag modern Homo sapiens) vonatkozásban a környezeti (éghajlati) adaptációs szelekcióra az egyik tankönyvi példa pont a bőrszín. (Amely az éghajlattal, mondjuk leegyszerűsítve a szélességi körökkel nagyon erős korrelációt mutat.)Endure. In enduring, grow strong.
-
Soulfly842
addikt
Amit gyanítottunk is korábban, de sehol nem volt egyértelmű írás erről.
Hobo koronavírusos volt. Még a nehéz pillanatokban sem hagyta el a humorézéke.
Hobo megjárta a poklot: egy hét alatt 8 kilót fogyott a Covid miatt
Akkor tisztázzuk: Coviddal került kórházba?
Hobo: Igen. Novemberben egy szerdai napon lettem rosszul. Annyira, hogy Borbála, a gyönyörű feleségem mentőt hívott. A Korányiba vittek, és egy pokoli éjszakát töltöttem ott. Aztán csütörtökre hihetetlen módon sokkal jobban lettem. Jött a vizit, felsorakoztak az ágyamnál a szkafanderbe öltözött orvosok és megkérdezték, mire vagyok allergiás. Drága Elek főorvos úr, csak a beöntésre, azt nagyon nem szeretem – feleltem. Elfogadták.A nemzet csótánya 75 évesen könnyedén átvészelte anno (Nagy Feró), Hobo 76 évesen megküzdött vele, de túl lett szerencsére ő is a nehezén..
Hogy ne csak a legendákat búcsúztassuk - itt van egy-két ellenpélda is.
Más:
Párom home office-ban.. egyszer csak zokogás... kiderült, hogy közeli kollégája meghalt koronavírusban
negyvenegynehány éves egy 8 éves kislányt hagyott hátra többek között... Én nem ismertem őt, de azért nem egyszerű ez..
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Soulfly842 #49031 üzenetére
Erre lennének azok a nyomorult oltások, de mindenki szeret okosabb lenni...
SOS koronában megy a sértődősdi, ha a valaki rá mer kérdezni egy-egy súlyosabb esetnél, hogy mivel volt oltva, legtöbbx nem is az érintett/rokon részéről, hanem az épp ügyeletes tard szól be.
[ Szerkesztve ]
-
na, megvolt a nagyfiamnak a szuri, nem volt semmi, mondjuk kiszúrták a szemét egy vacak matricával, pedig már mikulás ajándékra gyúrt
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
Micsurin
nagyúr
Ilyenkor jön képbe a vajszívű apuka hazafelé valamivel a játékosztályról. Vagy csak fater engem kényeztetett halálba minden tűs téma után kiskölökként.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
hát, pont a te posztod alapján mondtam neki, hogy mi minden lesz. meg is beszéltük utána az első csalódottságból felocsúdva, hogy átmegyünk majd hozzátok, mint jay és néma bob
(bátorság oklevél itt is volt)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
The authorized 50 µg booster of mRNA-1273 increased neutralizing antibody levels against Omicron ~37-fold compared to pre-boost levels & a 100 µg dose of mRNA-1273 increased neutralizing antibody levels ~83-fold compared to pre-boost levels.
[link]
szerk:
lehet az lesz a vége, hogy a moderna szerint nem is kell omikronra külön vakcina, mert mire gyártásba lehetne adni, addig átmegy mindenkin.(szerencsére nagyon előrelátóan tavasszal itt sem éltünk az opciós beszerzéssel)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49014 üzenetére
Szerintem harmadolt adagot kaptak csak. (Vagy csak még nem tudjuk? "Zunächst war auch unklar, ob die betroffenen Kinder sogar die volle Erwachsenen-Dosis erhalten hatten." (forrás))
A Modernának 12 év felett van ugyan engedélye, ugyanakkor a helyi hatóságok 30 év alattiaknak nem ajánlják a most átfutott cikkek szerint.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
fatal`
félisten
válasz
Ringman #49037 üzenetére
A beszerzésbe visszamásztunk szerintem.
The authorized 50 µg booster of mRNA-1273 increased neutralizing antibody levels against Omicron ~37-fold compared to pre-boost levels & a 100 µg dose of mRNA-1273 increased neutralizing antibody levels ~83-fold compared to pre-boost levels.
Ezzel megint az a baj, hogy: idő. Meddig? 1 hónapig? Sok lószart nem ér úgy.Persze értem, hogy miért ódzkodnak az új oltásoktól: Pénzbe kerül.
-
-
Ha már hibáztak, akkor jobb lenne, ha csak valóban 3-ad adagot kaptak volna Moderna-ból...
Amúgy látom, ez a hír is (ahogy szokás) kezd egyre cifrább lenni...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
BlackV
senior tag
válasz
Ringman #49037 üzenetére
Ez csak az antitest szint emelkedés, és az 37x-es a 3. booster előtti értékhez képest. Tehát ha 2 moderna után 8 hónap után valakinek 1000au/ml akkor csinál belőle 37 ezret. A fullos 3. pedig csinál 83ezret. De ne szórakozzanak nem kell nekem 83 ezer a wuhani ellen, amiből 8300 jó az omikron ellen. Csináljanak szépen omikronos oltást. Kell nekem a pansarbeco
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49042 üzenetére
nagyobb a szívizomgyula kockázata, ha teljes adagot kaptak, de szokás szerint előre temeted a gyerekeket, meg szörnyülködsz, hogy kísérleteznek rajtuk stb., miközben by default nem lesz semmi bajuk (pláne, ha az érintetteket külön kiértesítik, hogy mire kell figyelni, esetleg csinálnak egy ajándék szűrést stb.).
...és ahogy a harmadolt pfizer adagtól sem lett semmi baja még egyetlen gyereknek sem! (miközben 6 millió kölyökből azért lenne, akit kórházba lök ez a szar)
-
Ha már megtörtént, tessék megfigyelés alá venni őket és HASZNÁLNI az adatokat. A moderna gyerekoltásai is folyamatban vannak, igen fontos és pozitív háttérinfó, ha egy nagyobb csapat túladagolt gyerek 0 mellékhatással megússza.
#49044: +1!
[ Szerkesztve ]
-
Dániában továbbra sincs halálos áldozata az omikronnak és ICU-n is "kevesebb mint 5" ember van.
UK: eddig 12 haláleset, de ezek részleteiről nem tudunk még semmit.Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Szörnyülködök? Még szép!
Egy, abban a korcsoportban nem engedélyezett löttyel oltottak kisgyerekeket (és lehet, hogy felnőtt adaggal)A Pfzer-ről meg ennyit: csak itt a faluban egy 14 és egy 12 éves kislányt kellett kórházba vinni a Pfizer oltást követő 6-8 órán belül, az előbbi szívritmuszavart kapott (azóta rendben van szerencsére), utóbbinak meg csak ott tudták elállítani az orrvérzését, mert úgy felment a vérnyomása, azóta is vérnyomáscsökkentőt szed...
Szóval az, hogy Te (meg sokan mások) nem tapasztaltok ilyet, annak örülök, de attól még lehet (és néhanapján van is) gond...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
válasz
Fire/SOUL/CD #49048 üzenetére
+1, ez igencsak meredek műhiba, annak se örülnénk, ha az altatóorvos felnőtt adagot adna műtét előtt a gyereknek.
Bár attól függetlenül, hogy ez hiba volt, a keletkező adatokat mindenképp használni kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- PlayStation 5
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Parfüm topik