-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
andor80 #26998 üzenetére
Nézd meg akkor egy picit jobban az izraeli adatokat, azt javaslom. A súlyos állapotban levő betegek száma is elkezdett felmenni, most közelíti a 400-at. A korábbi csúcs 1200 volt. A halottak 7 napos napi mozgóátlaga 11, a korábbi rekord 62 volt. Elég durva ezt még most is összevetni a korábbi magyar számokkal, tudva, hogy hasonló lakosságú országokról van szó.
[Hivatalos dashboard, chrome-mal angolra fordítva eléggé érthető]
[Jelenlegi kórházi ellátás növekedési üteme mellett 20 napon belül tele a kórházak]
I am having fun staying poor.
-
válasz
Drizzt #27001 üzenetére
Hát igen. Továbbra is sokan nem értik az exponenciális felfutàst, amit nem akkor kell (és lehet megfogni), amikor már húha számok vannak.
Izraelben a delta a kezdeti hetekben 2.6 feletti RO-t tudott, ismét bevezettek csomó korlátozást, köztük a maszkokat, a szigorú karantént, a beutazás utáni oltottaknak is! kötelező karantént, mégsem tudják 1.3 alá vinni az R számot. A németek sem 1.1 alá, tehát itthon mi tátott szájjal fogunk bemenni az erdőbe, mert nálunk semmilyen óvintézkedés nem lesz szerintem októberig.
-
mpo
veterán
Gyakorlatilag minimálisra csökkent a vakcinafelvételi kedv Magyarországon.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
andor80
senior tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Az idosebbeknel azert szerintem ugyanaz lesz az ajanlott, mint a szezonalis influenzanal, vagyis oltani mielott ideer. Azt mondjuk nem tudni ha elerunk egy sokkal magasabb oltasi szintet, evente hany hullammal talalkozunk. Azt nem bannam, ha szokasba jonne, vagy elvaras lenne, hogy aki beteg leguti fertozessel, az automatikusan veszi a maszkot, vagy nem is megy dolgozni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bigdady
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #27005 üzenetére
Ahogy nézem ez sima hullám lesz mint oltás előtt legalábbis így indul.. hátha korábban vége viszont
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Harmadik oltás hatvan év felett?
Itt az első, való életből származó adatsor Izraelből, ahol több mint hat hónappal ezelőtt a 60 év feletti felnőtt lakosság átoltása megtörtént. Ez az adatsor most az ő esetüket szemlézi.
Mit látunk? Az ábra a delta variáns által okozott járványhullámra vonatkozik és a függőleges tengelyen a százezer főre vetített COVID-19 esetek számát (fertőzések) mutatja.
Vakcina nélkül rossz a helyzet (legnagyobb esély a fertőzésre), két dózissal látványosan jobb és ami a lényeg - a harmadik dózis látványosan csökkenti a delta variánssal való fertőzés esélyét, még a két vakcinadózishoz képest is.Ennek a hatvan év felettiekben egyébként jól ismert gyorsabb immunmemória vesztés állhat, de mindenképpen egyértelmű bizonyíték arra, hogy van értelme ráoltatni.
""Izraelben Pfizer-rel oltottak, de az általános gyakorlati haszna a vakcináknak jól látszik. A többi esetén is hasonlóra lehet számítani, habár ott még nincs ilyen adatsor.""
Harmadik oltásra fel, mert a "delta-hullám" minden eddigi jel szerint érkezik!
Forrás: Kemenesi fb
[ Szerkesztve ]
-
Krinyo
senior tag
válasz
andor80 #26995 üzenetére
Decemberben még nem oltottak senkit, illetve kb. 12.27-től indult meg. Az enyém január 1-22.
A feleségem kimaxolta a méréstartományt, neki >150 a számszerű adat, igaz ő 4 hónappal később kapott és covidra ment a 2 pfizer, az majdnem olyan, mintha 3 oltást kapott volna... -
Krinyo
senior tag
válasz
Tigerclaw #27008 üzenetére
Az egészségügyi és "egészségügyben" dolgozók számára kötelező. Igen, magánszektorban is. Ha nem, 09.01-én fel kell szólítani a dolgozót, attól kezdve 15 napja van, hogy felvegye az első oltást. Ha akkor sem, akkor 09.15-én azonnali hatállyal munkaszerződést kell bontani.
-
válasz
Darmol #26974 üzenetére
1. Van arra ötleted (vagy bárkinek), hogy hogyan okozhatna (akár elméletben) egy mRNS vakcina 10+ éves távlatban problémákat? (Mert szaporodni nem tud, fehérje gyártáson kívül nem tud kunsztokat, és eléggé bomlékony...)
2. Én több nagyságrenddel jobban aggódnék a vírus fertőzés hosszú távú hatásai miatt. Ugyanis a vírus szaporodik, nem igazán tudjuk, hogy mit művel a megfertőzött sejtekben (lásd a korábban linkelt Nature cikket), és azt sem tudjuk, hogy mi marad hátra "gyógyulás" után (azt tudjuk, hogy károk, csak azt nem, hogy mik a hosszú távú hatásai.)
(Pár hete volt szó a bárányhimlőt okozó vírusról, ami képes akár 50 évig is meglapulni a szervezetben, és ami kíméletlenül újra lecsap, ha a szervezet ellenálló képessége bármilyen okból meggyengül. Lehet, hogy a koronavírus ilyen kunsztra nem képes, de az okozott károk önmagában is aggasztóak. Az oké, hogy pl. az idegrendszeri károk egy részét (pl. a szaglás vesztést) a szervezet képes a tartalékok felhasználásával kompenzálni, de ezek a tartalékok nem fognak később hiányozni?)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #26957 üzenetére
Így van, minden szájvízzel csínján kell bánni, legalábbis azokkal, amik hatnak is (jó részük csak illatosítanak). Ezek hosszútávú alkalmazása nem ajánlott.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semmilyen mellékhatás sem volt a Pfizer után eddig. Az oltás helyén fájdalom az van, de tudtam vérnyomást mérni azon a karomon és aludni is tudtam rajta. Persze lehet, hogy azért is, mert elég magasra kaptam az oltást.Gyanítom, hogy engem nem ütnek ki a vakcinák. A vektorosoknál is ez lenne a helyzet. Gyógyszerek esetében sem szoktam mellékhatásokat tapasztalni, pedig szedek egy párat.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
mpo
veterán
válasz
Tigerclaw #27011 üzenetére
A járványkezelés hibái és a beszerzések turpisságai kiderültek.
Senki nem követett el harakirit szégyenében, helyette lehazudják a Napot az égről.Sir Pocok többet tudna mesélni erről, mint én.
Egy ilyen bonsainak minden leveléből egyharmadot le kell vágni, néztem fél óráig, ahogy a barátom csinálta. Sokféle van, összesen 150-200 amit nevelget.
[link][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Krinyo #27021 üzenetére
Nem vagyok munkajogasz, de ez nem teljesen kerek szerintem, hiszen amikor alairta a szerzodeset ez a feltetel nem szerepelt benne. Szerintem jar nekik a vegkielegites, ha egyebkent jarna a letoltott evek alapjan.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
balojazz
tag
válasz
Tigerclaw #27007 üzenetére
Azért a maszkhordás eléggé a neveltetés-kultúra tengelytől függ. Nekem sosem sikerült megszokni. Még a 3. hullám elején is elfelejtettem vinni az IKEA-ba, és a kesztyűtartóban se volt. Utcán természetesen sosem hordtam, melóhelyen is 96%-ban áll alatt, mert zavar. Szerintem sokan vagyunk így, hogy nem tudjuk megszokni. Érdekesség, hogy még így se tudtam felismerhetően (tünetekkel, tudottan) átadni senkinek a britet a melóhelyen, miután kiderült UTÓLAG, hogy tünetmentes koronás voltam. Valószínűleg azért, mert nem köhögtem meg tüsszögtem, viszont rengeteg a beszélgetés meg röhögés meg dohányzó, meg WC meg "egyél a nasimból" stb. kontakt zárt térben. Szóval ez nem a távol-kelet, ahol a baba is abban szopik. Ebolánál más lenne, persze.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
-
válasz
balojazz #27026 üzenetére
ezt a "nem tudtam megszokni" dumát értem, megértem, de elfogadni nem tudom. erőt kellett volna vennie magán mindenkinek, az van.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
bigdady
nagyúr
Kemenesi: deltából ugyanannyit ürít az oltott mint az oltatlan
-
natë
nagyúr
2 napja 80 felett az új fertőzött.
2 hét múlva mennék még Siófokra, remélem addig kibírja a delta. -
Drizzt
nagyúr
válasz
"Utcán természetesen sosem hordtam, melóhelyen is 96%-ban áll alatt, mert zavar. Szerintem sokan vagyunk így, hogy nem tudjuk megszokni."
Ezek nagyon bena kifogasok. Egy ev alatt aki nem tud egy maszkviselest megszokni, az semmi masra sem alkalmas. Egyetlen kifogast lehet erre elfogadni, ha valakinek sulyos egeszsegugyi kontraindikacioja van, de az szinte 0 darab ember. Utalok en is maszkban lenni, de ha kotelezo, akkor kotelezo. (Meg mondjuk racionalis is...) A torvenyt nem lehet ignoralni, ha az abban eloirtak zavarnak.
Azt meg nem mondd nekem, hogy nincsen semmi mas, amit nem szoktal mindig magaddal vinni. Mondjuk lakaskulcs. Azt hogy sikerult megszokni, hogy ne hagyd otthon? Mennyire lenne bonyolult mondjuk egymas mellett tartani a kettot. Akkor barmikor ha le kell lepned, ott "mosolyogna" rad a maszk, hogy ne felejtsd otthon.I am having fun staying poor.
-
Sir Pocok
őstag
Kevés dolog tud felbaszni, de ez az egyik.
Az ismerősöm egy társasházban lakik és az egyik lakó magasról szarik a szelektív hulladékgyűjtésre, simán beleteszi a háztartási szemetet a papírgyűjtőbe. Amikor számon kérték, hogy miért teszi ezzel a dumával jött. Ő már idős ehhez, hogy újra tanulja. Hát bammeg 60 sincs.
Ezek a szánalmas önfelmentések, mintha ez egy megugorhatatlan áldozat lenne. Nem tudom mit fognak szólni az elkövetkezendő évekhez ezek az emberek.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
andor80
senior tag
válasz
Drizzt #27001 üzenetére
Nincs tömeges halálozás nincs korház telítettség az elkezdett felmenni relatív és nem állandósult. Majd szólj ha az oltás ellenére év eleje állapotok vannak .Addig napfény party jókedv no para egy nemlétező semmin.
Idős sinos szüleim tegnap kaptak háziorvosnál booster pfzert .Remélem ez már tavaszig okés lesz
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
morgyi
nagyúr
válasz
Tigerclaw #27025 üzenetére
Ha a dolgozó írásbeli hozzájárulása, és munkaszerződés módosítás szükséges hozzá akkor mindenképpen jár.
Amennyiben nem járul hozzá a dolgozó, akkor a munkáltató a felmondás szabályai szerint – mivel nem tudja foglalkoztatni a munkavállalót –, kénytelen megszüntetni a munkaviszonyt (külön munkavállalói kérelem nélkül), felmondási idő és végkielégítés fizetése mellett. Ezt írásban kell megtennie, olyan pontos, jogszerű indokolással ellátva, hogy ha azzal szemben a munkavállaló bírósághoz fordul, tudja bizonyítani a leírtakat.
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
mpo
veterán
válasz
Csak FFP2-es maszkot hordtam, amin a levegő elég nehezen jön át.
A szívem 30%-a elhalt, 47 éve dohányzom, ennyit a tüdőmről.
Ha én kibírom az FFP2-es maszkot szabályosan föltéve 64 évesen, akkor más ne keressen kifogást.
Akinek nem tetszik, mehet az erdőbe remetének.Ha érted, akkor már elavult.
-
balojazz
tag
Értem én, nem vagyok maszkellenes sem, csak éppen sosem jutott el nálam a lakáskulcs fontossági fokáig, egyszerűen mint kellemetlen szart, nem vette be az agyam. Nem tartottam fontosnak. Amikor eszembe jutott, akkor mindig káromkodtam egyet "megint elfelejtettem azt a szart" felkiáltással. Sosem rittyentettem köré ideológiát, hanen csak vakfolt. Így utólag viszont érdekes, hogy a másfél év alatt (80 hét, de most már mondhatnék 999 hetet is) mondjuk tudományos alapon 1 hét volt, amikor hordanom kellett volna, és akkor sem fertőztem meg senkit, a gyerek sem az oviban, a másik a fociedzésen stb., vagyis matematikailag UTÓLAG jobban jártam, hogy nem hordtam, miközben senki nem is járt rosszul miatta. Emiatt akár még maszkellenes is lehetnék, de persze nem leszek, jól elvan a vakfoltomon.
-
mpo
veterán
válasz
bigdady #27039 üzenetére
Ebből semmit nem lehet megtudni.
Itt ezt keresd meg:
Újonnan azonosított fertőzöttek számának alakulása megyei bontásban
[link]
A legalsó táblázatot is nézd meg:
Az elmúlt 35 nap fertőzéses eseteinek trendje európai országokban#27042 Morgyi
A kezdetektől számított összes esetszám lakosságarányosan.
Soha nem tudod meg belőle, az aktuális állapotot.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
balojazz
tag
Értem, a helyedben én is ezt tettem volna. De vajon nem úgy van-e, hogy mindenki, aki veszélyeztetett, aggódott a vírus miatt (várjál, jelenidő: "aggódik"), annak tényleg jók az egyéni védőfelszerelések, FFP, arcpajzs, kesztyű, #maradjotthon, egyéb korlátozások, vásárlási idősáv stb, aki meg nem aggódik, átesett, oltott stb, annak meg nem való? Csak kérdem. Persze járványügyi szempontból nonszensz, de az emberek definíció szerint ugye szubjektíve élnek. Egyéni nézőpontból elég értelmetlennek tűnt számomra minden lezárás, habár élveztem késő esténként a kihalt Budapestet, főleg tavaly tavasszal.
-
Kaba
addikt
Egy külföldön élő magyar ismerősünk 10 napja regisztrált oltásra.Eddig nem kapott visszajelzést.Ilyen hosszú ideig tart az ügyintézés vagy a harmadik oltások miatt lassulhat le a folyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
- FIFA 23
- Íme az új Android Auto!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 12T - egytucat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest