Hirdetés
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Szinte csettintésre készít majd videojátékokat a generatív AI
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- A Meta szerint nem az ő pénzük a megoldás az EU-s telekomgondokra
- DIGI internet
- ASUS routerek
- Bittorrent topik
-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lauda
félisten
válasz
Ringman #41000 üzenetére
Én értelek, mindössze a cikkben leírtakra reagáltam. Az alacsony ellenanyagszint nem jelenti azt, hogy az egyén nem védett, ez tény. Mivel az immunrendszer nem fog tök feleslegesen antitesteket termeli, ha már nincs a kórokozó a szervezetben, egyértelmű, hogy idővel lecsökken az ellenanyagszint. Aztán majd ha újra találkozik vele, majd megint termel ellenanyagot. Az sem mindegy, hogy milyen szervezet és mekkora mértékű koncentrációval találkozik. Más kérdés, hogy az ismétlő oltással a védelem mértéke javítható. Valami ilyesmit kellene kommunikálniuk, mert egy dolog, hogy mi tudjuk ezeket a dolgokat, viszont az emberek legnagyobb része teljesen sötétben éli az életét és megissza a kormány által kommunikált marhaságokat, esetleg félreérti. Ki kelllene mondani, hogy igenis menjenek el megint oltani, mert így nagy mértékben javítható a szervezet védekező reakciója, kisebb az esély a megbetegedésre, a súlyos lefolyásra.
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
aktív tag
válasz
Nowhereman #40964 üzenetére
Én azt a hazudozást nem bírom, amit az oltások köré szerveztek. Kezdve azzal a mítosszal, hogy az oltásoknak hála szűntek meg a nagy járványos betegségek. Mire az oltások megjelentek, addigra a javított higiéniai viszonyok és a bevett járványügyi eljárások már ezeknek a járványoknak nagy részét kispadra küldték.
Hú bakker, ekkora hülyeséget is rég olvastam már errefelé...
Egyrészt - a népszerű hiedelmekkel ellentétben - a történelmi idők embercsoportjainak a többsége (kivételek persze lehettek) nem húgyos/szarás kanálisokban hempergett a koszos/szeméttel teli városok közepén ( "sötét középkor" és társai városi legendája), hanem odafigyelt a higiéniára, másrészt pl. a középkorból van sok írásos forrás, amelyek szerint a járványok idején bizony voltak már "járványügyi eljárások" akkoriban is.
A kora újkorban pedig mindez még hatványozottabban igaz volt. Mégis, a magas csecsemő/gyermekhalálozás azokon a helyeken még a 20. század első felében is pl. igen magasan maradt olyan területeken, ahol nem oltattak olyan, arrafelé gyakori járványos megbetegedésekkel szemben, amelyek oltásokkal pedig akkor már "kezelhetők" voltak, máskülönben viszont magas mortalitással jártak a gyermekek körében.Persze ez nem azt jelenti, hogy az oltás egy személyben mindent is megoldott, de szerintem ilyet itt nem is állított senki. (Az antibiotikumok felfedezése és alkalmazása pl. szintén igen áldásos hatással volt.) Viszont tény, hogy kulcsszerepük volt a "kispadra küldésben", a "javított higiéniai viszonyok" és az akkori "bevett járványügyi eljárások" addig csak szépítő gólokat tudtak szerezni. (Hogy már a tőled kiemelt hasonlat kifejezéseivel éljek.)
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
válasz
Ringman #40996 üzenetére
2 oltással kórházban lévő antivaxxer haverja likes this...
(Konkrét zárt csopis érvelést láttam a témában, téma: természetesen "sz.rtseérnek ezek a mérgek" - a posztoló illető áprilisban oltott kollégája oxigént szivornyázik a kórházban. Lehet persze kamu is, de egyáltalán nem biztos, hogy az)[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Sir Pocok
őstag
10.265/178
5852/565
Részletek később.
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
AMD Power
titán
Fél Modernát kapott Anyum 3-nak, hiába immunbeteg.
[ Szerkesztve ]
Formula E Magyarország Facebook csoport! https://www.facebook.com/groups/454315520113374
-
erahurka
nagyúr
válasz
AMD Power #41007 üzenetére
Modernát kaphatnak az immunbetegek nem? Vagy nem autoimmunról van szó?
Én nem kapartam tegnap Modernáért mert féltem hogy felet adnak. Most épp meg akarok halni, egész éjjel nem aludtam, lázasnak éreztem magam, a kedvenc alvópózaimmal is szenvedtem a vállfájdalomtól. Mindjárt elalszom állva, fájnak a szemeim, a torkom is fájni fog és a fejem is, ez nálam valahogy együtt jár, talán egy forró tea jót tesz kicsit később.
https://www.instagram.com/mozinaplo/
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #41006 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 10 265 (az előző napi adatokhoz képest +4942)
Új halálos áldozatok száma: 178 (az előző napi adatokhoz képest +13)
Kórházban kezelt betegek száma: 5852 (az előző nap közölt adathoz képest +41)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 565 (az előző nap közölt adatokhoz képest +20)
Új mintavételek száma: 33 325 (az előző napi adatokhoz képest -11 834)
Az első dózissal oltottak száma: 6 008 226 (az előző nap közölt adatokhoz képest +4812)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 780 925 (az előző nap közölt adatokhoz képest +3594)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 1 668 000 (az előző nap közölt adatokhoz képest +39 000)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
válasz
Sir Pocok #41010 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 10265, változás(1): +1831 (+21.7%) | elmúlt 7 napban összesen: 53412 (átlag: 7630.3), változás(2): +9484 (+21.6%) | incidencia: 996.4
Új halálos áldozatok száma: 178, változás(1): +80 (+81.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 895 (átlag: 127.9), változás(2): +270 (+43.2%) | incidencia: 15.6
Új mintavételek száma: 33325, változás(1): +3652 (+12.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 232211 (átlag: 33173.0), változás(2): +31964 (+16.0%)
---
Kórházban: 5852, változás(1): +1022 (+21.2%) | elmúlt 7 nap átlaga: 5417.2, változás(3): +1351.8 (+33.3%)
Lélegeztetőgépen: 565, változás(1): +102 (+22.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 525.2, változás(3): +112.4 (+27.2%)
Tesztpozitivitás: 30.80%, változás(1): +2.38% (+8.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 24.17%, változás(3): +0.18% (+0.8%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napbanElmúlt két hétben a lakosság 1%-a lett pozitív...
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
Ringman
nagyúr
válasz
Sir Pocok #41012 üzenetére
mint eddig is mindig
---
NNK: A 40-49 évesek között terjed a legjobban a CovidTovábbra is a 40-49 évesek, tehát a munkaképes korú lakosság körében van a legtöbb új fertőzött itthon - idézi a köztévé híradójában megszólaló Galgóczi Ágnest a Portfolio.
szerk:
csabán volt "piros" a szennyvízadat:[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Nem teljesen értem ezeket az antitest teszteket, engem valami teljesen más módszerrel teszteltek. Nyilván egy alapos guglizás segítene, de első körben nem találtam semmi értelmeset. Azt értem, hogy nem estem át a fertőzésen, de az oltás következtében védett vagyok. Valaki találkozott hasonló teszttel?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
fatal`
félisten
"attól még az egyén védett marad, mert az immunrendszer már ismeri a kórokozót és tudja mit kell tennie, ha ismét találkozik vele."
Ez így lenne, ha a vuhani variáns okozná a járványt (vagy esetleg az alpha). A probléma, hogy mire a T sejtek beindítják az antitest választ, addigra a delta elszaporodik a szervezetben. -
AntonChigur
aktív tag
válasz
kolopele #40976 üzenetére
Van egy kollégám, amolyan igazi nagypofájú mindenben okos vagyok figura.
Elhízott, magas vérnyomás, cigi, kávé, marokszámra szedi a gyógyszereket, egészségtelen táplálkozás, nulla testmozgás, stb..
Valamelyik nap véletlenül megütötte a szemem az egyik gyógyszerének a készítője: Astra Zeneca..Persze mondanom sem kell, a legnagyobb oltás ellenes.
Bennem is ez merült fel, hogy a vakcina hosszú távú hatásaitól tart, de az évtizedek alatt folytatott önpusztító életmódtól nem, meg persze a rengeteg gyógyszer mellékhatástól sem.Ja, és persze ha véletlenül oltásellenes Jóska kórházba kerül, ott már mindent elfogad, csak segítsenek rajta valahogy!
Akkor már érdekes mód nem morfondírozik a Remdesivir, Favipiravir, meg a hasonló szerek hosszútávú mellékhatásain![ Szerkesztve ]
-
válasz
Nowhereman #40964 üzenetére
annyi téves dolog van a kommentedben, hogy hamarabb elfogyott az erőm a választ illetően, minthogy érdemben tudtam volna bármit mondani.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
válasz
syberia #40983 üzenetére
az a helyzet, hogy mostanra egészen biztos vagyok benne, hogy nem érted azokat a dolgokat, amiket belinkelsz.
a tegnapi cseh grafikonod pedig ostoba hangulatkeltésre jó, másra nem, a mai napig nem megy át neked, hogy ha egy (rész)populáció 82%-a oltott, és úgy lesz ugyanannyi oltott és oltatlan halott, akkor az a qrva oltás nagyon is hatékony!
úgyhogy most jön az, hogy nálam végleg betelt a pohár az oltástagadó hülyeségekkel szemben. értem, hogy ti ketten például "kételyeket fogalmaztok meg", meg udvariasan tudományoskodtok, de bakker, a végén a hülyeség pont ugyanaz, mint amit az "én csak természetes dolgokat fogyasztok és természetes módon szeretném erősíteni az immunrendszeremet" liba csajkácsik írnak fáccsén. ők legalább nyílt lapokkal játszanak.
tegnap ideb.sztad azt a grafikont, szokás szerint no komment mellé, aztán amikor felhívják a figyelmed erre, akkor be nem írnád, hogy "oké, ez jogos", vagy hogy "szerintem nem jogos, mert...", hanem nulla reakció, ma meg már itt a következő link az aktuális hülyeséggel, ami ugyanúgy cáfolható, de sok munkával, és a cáfolatot szándékosan leszarod.
legutóbb is mondtam már, hogy ha így fórumozol, akkor eltanácsollak, most akkor meg is lépem. legközelebb majd nem csak beb.szod a követ az állóvízbe, hanem megvéded a hülyeségeid, ki is van írva, hogy érvelni kötelező. ez van, a lazában elég lesz valamit trollkodnod a szemét parciról (illetve most ott sem, mert onnan is ki lesz szedve).
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
válasz
Sir Pocok #41006 üzenetére
na, most azért szépen átszáguld a lakosságon
-
Ebben az lesz a mókás, amikor 1-2 héten belül tényleg fullon lesznek az ellátó kapacitások (de full fullon). Na akkor látunk majd "szép" számokat.
Amúgy az teljesen elképesztő számomra, hogy
nyilvánvalóan politikai célzattalelengedik ezt a szart, mert szegény oltatlanok korlátozása az milyen népszerűtlen lenne, de az, hogy százasával halnak meg az emberek, az meg nem (eléggé) népszerűtlen. Totál agyhalál."Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
válasz
daneel_hu #41025 üzenetére
onnantól, hogy az oltás már nem igazán gátolja a terjedést, ja. most átcsap a népen.
-
válasz
Ezekiell #41026 üzenetére
szerencsétlen kisebbségieknél sok családban ütni fog ez a xar
-
Ringman
nagyúr
célzott oltási kampány teljes hiánya + alapból 0 bizalom az államigazgatás irányába.
szerk:
még májusi cikk: Ahol az állam nem segít, önkéntesek biztatják a romákat az oltásraváltozott valami?
[ Szerkesztve ]
-
jah.. marha kíváncsi lennék amúgy egy statisztikára, hogy ott milyen oltottsági arányok vannak (nincsenek illúzióim - sose lesz ilyen stat, és ha lenne, bőőőven az átlag alatt lenne)
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
válasz
Ezekiell #41031 üzenetére
nagyon sok az elhízott, és minimális az átoltottság. azt sem tartom kizártnak, hogy genetikai különbségek is vannak és nem nekik dolgozik. ezek együtt brutálisak, semmi jóra nem számítok.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Ezekiell #41031 üzenetére
településre lebontott adatsor van még augusztusból, valakiből sikerült kiperelni, az jó kiindulási alap lehetne
szerk: [link]
A legalacsonyabb arányokkal bíró települések között borsodi, somogyi és szabolcsi falvak vannak: 5 százaléknyi lakosnak van védettségi igazolványa Csenyétén, 12 százaléknak a szabolcsi Uszkán, 22 százaléknak a borsodi Farkaslyukon, 25 százaléknak a hevesi Tarnabodon, 26 százaléknak a szolnoki Tiszabőn, 28 százaléknak a borsodi Sajónémetiben. 65 faluban 30 százalék vagy az alatti az arány.
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
aktív tag
Volt nemrég valami genetikai kutatási eredmény, amely megállapította, hogy a "dél-ázsiaiak" körében - egy adott lókuszon gyakoribb génváltozat (allél) miatt - többszörös az esély a súlyos lefolyásra az egyéb génváltozatokkal rendelkező (azokra domináns elterjedtségű) populációkkal szemben.
Bennem már akkor felmerült a kérdés, hogy mi a jó istent értenek Dél-Ázsia alatt, és hogy lehet ennyire pongyolán (definiálatlanul) megfogalmazni valamit, ugyanis egy vietnámi vagy indonéz, meg egy átlag indiai egyaránt dél-ázsiai, viszont genetikai szempontból elég nagy relatív távolságban állnak egymástól.Endure. In enduring, grow strong.
-
catroot
veterán
Az a tesztpozitivitás oda.basz.
Közben feleségem munkahelyén (állami cég) nem engedélyezik a HO-t, csak a megyei központokban. Csak akkor mehet HO-ba az irodai dolgozó, ha karanténban van ő, vagy gyereke.
Ez azért is érdekes, mert még 2019/2020-ban én is ott dolgoztam (ugyanaz volt a munkakörünk) és akkor elküldtek minket 3 hónapra.
Most meg maradjon a dolgozó, ha a fene fenét eszik is. Nem normálisak!
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
catroot
veterán
válasz
Ringman #41039 üzenetére
Egyébként tényleg nem értem a miértjét a dolognak. Kb semmi plusz költsége nem lenne a cégnek és megvalósítható/megvalósított a dolog. Ráadásul, hiába állami cég, az oltás nem kötelező.
Bár ha jobban belegondolok, lehet azért nem nagyon engedik, mert tartanak attól, hogy a nem eléggé produktív a dolgozó.
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
catroot #41040 üzenetére
a Session 9 idézetért az aláírásodban.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Peterhappy
őstag
válasz
Sir Pocok #41012 üzenetére
Nem tudom, mennyi lehet a napi mintavételezés határa, de nagyon sokan el sem mennek teszteltetni. Csak az én ismerettségi körömben akadnak ketten is, akik otthon dögrónak, 99% hogy mindketten C-19esek (egyiküknél igazolta is házi teszt), de egyikük sem megy el hivatalos tesztelésre.
(és a hál' Istennek egyelőre tünetmentes, szintén tesztmentes családtagokat még bele sem számoltam). -
BlackV
senior tag
válasz
Freddy76 #41016 üzenetére
Szokásos magyar labor igénytelenség, véletlenül se írjuk oda a teszt pontos nevét, "jo ez így a parasztoknak."
A kuszobertekekbol arra kovetkeztetek h roche elecsys teszt volt.
Az N fehérje elleni ellenanyag negatív tehát a közelmúltban valószínűleg nem találkoztál elő vírussal.
Az S fehérje elleni 199,5U. Ha ez roche elecsys akkor ez kb 1400 au/ml -nek felel meg, ami alsó-kozep kategória.
Ez egybevaghat az elmélettel, hogy sputnikra nem ütős a janssen, az adeno ismétlés miatt. -
viharhozo
addikt
válasz
Ezekiell #41026 üzenetére
A trend nem utal arra, h 1-2 heten belul fullon lennenek a kapacitasok.
A fertozottek hivatalos szama semmit nem mer, mert a valosaghoz a tesztelesi hajlandosag hianyaban semmi koze.
A halottak szama a halottak szamat meri, jarvanyugyi jelentosege akkor van, ha azt jelzi, h a korhazban levok szamahoz kepest tul sokan kerulnek gepre. Bar az is csak egy allapot, tenni semmit nem lehet ellene.
A fontos meroszam a korhazban levok szama, aminek a novekedesi uteme (hivatalosan) egyelore megtort. A jelenlegi utemmel kb. karacsonyra erjuk el az elozo hullam csucsat.
Az a kerdes, h esetleg sikerul-e a novekedesi utemet csokkenteni ill. a masik problema az elhuzodo magas terheles. Tavaly az ev vegi hullam ket honapon at tartott egyszerre 5000+ embert korhazban, utana a korlatozasok miatt volt egy kis pihi, majd jott a tavaszi hullam, ami megint kb. ket honapig tartott. Azert az kerdeses, h ha egeszen majusig ilyen ereju lesz a jarvany, akkor mi tortenik majd pontosan.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Freddy76
addikt
válasz
BlackV #41045 üzenetére
Ez még a Janssen előtt volt, szinte napra pontosan hat hónappal a második Szputnyik után. Tehát ez a teszt a Szputnyik hat hónap utáni védettségét mutatja.
A Janssen boost után hány hetet érdemes várni egy újabb teszttel? Megnézném, mennyit ért…
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Ringman
nagyúr
válasz
viharhozo #41047 üzenetére
A fontos meroszam a korhazban levok szama, aminek a novekedesi uteme (hivatalosan) egyelore megtort. A jelenlegi utemmel kb. karacsonyra erjuk el az elozo hullam csucsat.
azt kellene tudni, hogy a kórházakba történő felvétel protokollja valójában változott-e vagy nem (pl. amilyen állapotban 3 hete még felvettek, azzal lehet ma már hazaküldenek)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A nagy BOR topic
- nVidia tulajok OFF topikja
- LEGO klub
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Napelem
- További aktív témák...
- Egyedi Készítésű Férfi és Női Gyűrűk Nemesacélból - Ásvánnyal, Opállal Töltve
- SYMA - X8 PRO GPS kapcsolatos drón dönthető FPV kamerával, automata magasságtartás,3 aksival!
- Kellys Cliff 90 + Bafang 750W 48V 20Ah akkumulátor (BBS02 48V 750W) 55-60km/h
- Orient Kamasu - Strapcode MiLTAT Super-J Louis szíj - SS221820B113
- ! LEÁRAZÁS! Converse magasszárú cipő eladó
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest