Hirdetés
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Videó stream letöltése
- Irodabezárás: törésponthoz érkezett a Twitter
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- SkyShowtime
- Mesterséges intelligenciával figyelné meg az embereket Franciaország
- Windows 11
- Vivaldi (böngésző)
- DIGI kábel TV
- Aliexpress tapasztalatok
-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ringman #36001 üzenetére
A magyar pozitivitás minden eddiginél meredekebben emelkedik októberben.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
mpo
veterán
Már 10 kórházban vezettek be korlátozásokat a koronavírus miatt
[link]Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a csomagot le lehet adni a portán és haza lehet menni.
Ha érted, akkor már elavult.
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz
Drótszamár #36009 üzenetére
az nagyon fontos, a hatékony védekezés egyik alappillére!
-
Soulfly842
őstag
Súlyos beismerés Amerikától: pénzzel támogatták a koronavírus-kutatást a vuhani laborban
Basszus, amikor már olvasni lehetett, hogy amerikai pénzt is kapott a vuhani labor, akkor már sejteni lehetett, hiszen feltűnően hallgattak erről.
Az amerikai reakciókban egyértelműen látszódik, hogy a félremagyarázásra törekszenek csak, amivel mosni próbálják a kezüket (feleslegesen)
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Eeszt-ben szeretnék időpontot foglalni 3. oltásra, 2 astra van bennem. 25-től vagyok jogosult 3. oltásra.
A felület beenged, de nagyon kevés helyet hoz fel ahol regisztrálhatnék oltásra. Budapesten konkrétan kettőt éppen(de a max 3 volt edsig) de a kistarcsai kórházat sem hozza fel pl.
Van valami trükk, vagy mi lehet a probléma, valaki járt már így esetleg? Vagy ennyi volt? Az a baj hogy csak úgy ha odamegyek egy oltópontra vagy kapok vagy nem alapon az nem fér bele időben.
-
válasz
Soulfly842 #36011 üzenetére
A koronavírus-kutatás a SARS járvány után egy nagyon dícséretes dolog, csak közpénzből finanszírozott projektek lévén nem ártana, ha a köz is időben értesülne róla, mi folyik itt Gyöngyösön - akarommondani Vuhanban.
-
Nazo
tag
válasz
Peat;) #36012 üzenetére
Tegnap reggel próbáltam én is foglalni és szembesültem ezzel. Nézegetni kell mert változnak/kerülnek fel újabb időpontok. Végül pár órán belül sikerül ma reggel 8-ra foglalnom tegnap. Trükkösek voltak, mert a címbe beleírták hogy "Moderna", és tényleg mindenki azt kapott. (Az egyik asszisztens még ki is emelte hogy mennyivel egyszerűbb így hogy csak egy félét oltanak. 1084 Aurora utca ha valakit érdekel.)
-
válasz
várjuk ki ennek a végét. nyilván egy ilyen cikk alkalmas az azonnali következtetésre, de azt a cikk alapján tennénk csak, azt meg látjuk, hogy azok jellemzően mennyit érnek. (nem hangzik jól, nyilván, de várjuk ki a végét, mint az ivermektinkének, kár előre tudni ex has)
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
Nazo
tag
válasz
Elektrosokk #36018 üzenetére
Azt nem tudom, de Modernát elvileg bármire lehet adni. Azért persze megkérdezte mit kaptam előtte, de szerintem csak azért hogy a heterológ vagy a homológ részt karikázza be. Gyorsan pörgették a népet.
-
válasz
Reggie0 #36016 üzenetére
Azt mondjuk addig kéne, míg az 5+évesek nem kaphatnak oltást.
Az influenza imprintingje max némi hisztit vált ki belőlem, hogy már megint egy kör takonykór. A rhinovírusok nem imprintelnek, viszont k.rvasokan vannak - kb bármikor vehetsz le a polcról újfajtát, a többi takonyvírust nem tudom. Nem általános szabály, de új kórokozónál ezt is nézni kell. A SARS-túlélők covid-vakcinára adott reakciói mondjuk kifejezetten jó irányba mutatnak, remélhetőleg a covid-variánsoknál is az lesz a sztori, hogy minél nagyobb a különbség az új anyag és az első találkozással felvett cucc között, annál szélesebb spektrumú antitesteket tanul gyártani a szervezet. Emiatt is érdekli a gyógyszergyártókat a béta.
-
kolopele
veterán
válasz
Reggie0 #36016 üzenetére
Digitális oktatásra kell áttérni, már régen ki kellett volna építeni ennek a zökkenőmentes feltételeit, nem most van az első covid járvány. Mindenre van pénz sajnos csak erre nincs, bár ha visszagondolok a legelsőre nem csak ezzel volt probléma, a gyerekeim osztályából a fele nem volt képes az órákon megjelenni a gép előtt, akkor a tanárok még elnézőek voltak, buktatás sem volt. Be kellene vezetni, hogy pont úgy legyen minden mint az iskolában, ott kell lenni 8 órától az órákon, megírni a házikat, dolgozatokat, stb., majd a tanárnak ellenőrizni kell ki mit csinált meg, és ha valaki b@szott az egészre, akkor kíméletlenül megbuktatni.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz
kolopele #36021 üzenetére
A digitális oktatás egy bizonyos korosztály alatt nem működik. Elkellene végre felejteni. Akkor inkább abba fektetni, szűrni és legbiztonságosabbá tenni az intézményeket. Alsóban pl nem abból áll az oktatás, hogy ül a tanár az asztalnál és ontja a tananyagot meg a feladatot. Minden szűlő sem tud otthon ülni egész nap és felügyelni a gyerekét. Sokan napközikben, délután az iskolában tanulnak. A pedagógustól sem várható el, főleg ilyen fizetésekért, majd az egész életét ennek szenteli, amennyi + munka van a digitális oktatással.
-
válasz
kolopele #36021 üzenetére
Kényszermegoldás, de valóban kellett volna már több, mint egy éve ebbe az irányba lépni, hogy bármikor zökkenőmentesen át lehessen állni. Csakhát ehhez kéne szakértelem és szándék (=$) is odafenn.
Mivel a járvány egyértelmű vektorai közé tartoznak az óvodák-iskolák, simán elképzelhető, hogy random 2-2hetes iskolaszünetekkel derékbatörhető lenne egy-egy járványhullám felfutása, és így szocializálódási lehetőségük is maradna a gyerekeknek, csak a megszokotthoz képest évi pl 2 hónappal több lenne a szünet.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
őstag
Az általános global trend-média az amerikaiaknak fekszik. Meggondolják huszonhatszor, hogy mit és hogyan mernek leírni. Ez ugyanolyan, mint hogy háborús bűnökért egy hirosimáért amerikai bűnösöket soha nem fognak elszámoltatni, de németorszában lassan már a 102 éves takarítót is...
Persze, ha arra várunk, hogy majd a végső következtetések majd megmondják, hogy mennyit érnek - ez puszta naivitás. Ha ezt is be kellett vallaniuk, akkor az már mindenképpen beszédes.
-
így van, elsőben és másodikban minimum nem szabad(na) engedni, inkább máshogy kell biztosítani, hogy tudjanak jelenlétiben tanulni.
viszont érzésre kezd tényleg elszabadulni a járvány, jönnek a hírek ismerettségi körből is a pozitív tesztekről.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
válasz
Soulfly842 #36024 üzenetére
én nem igazán vagyok vevő ilyen kérdésekben a kvázi konteós magyarázatokra. meg nincs is rá szükség, mert keresztre lesznek feszítve, ha van miért -- nekünk nem kell egy magyar nyelvű, fisifosi cikkecske alapján azonnal mondani, hogy én már tavaly tudtam stb. (nem neked írom, általában)
-
Soulfly842
őstag
Nem azt mondtam, hogy ez a végítélet, s a konteóhoz ennek még úgy sincs köze. Hanem azt, hogy az amerika által szidott és propaganda szerűen szőnyegbombázott vuhani labortevékenység (ami szerintük kiderült, hogy ez indította el a Covidot), s amire azt mondták burkoltan, látsztat-burkoltan, hogy sacc/kb egyértelműen kiderült, hogy kína által finanszírozott vírus fejlesztés,. arról kiderült, hogy:
1, USA finanszírozása is jelen volt
2, Egyértelműen nem lett meghatározva az, hogy amerika tudta nélkül ki és hogyan tette ezt
3, jaj mégiscsak tudtak róla, hogy volt koronavírus kutatás, s pont az általuk vádolt Wuhan-ban, de biztos nem a koronavírus mai formájára irányult a random denevér koronavírus vizsgálat, s azt biztos nem érinthette....ööö.... ok.
Nem neked írtam, csak úgy általánosságban. Ez ködösítés, kézmosás, de a valódi szerepüket biztos nem tudjuk meg (túlon-túl vezetőországok központi az EU/amerikai média). (kína előtt le a kalappal, biztosan bizonyítani tudta volna, hogy a felek közötti megállapodás ellenére Amerika neki rontott, de mégsem tette ezt - holott az ütőlap a kezükben volt, az amerikai szerepvállalásról... - bizonyítani biztosan tudták volna). Mindezt a nemzetközi vizsgálóbizottságok, globális-vádaskodások ellenére....
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Soulfly842 #36027 üzenetére
kína előtt le a kalappal? hűha, asszem én mára kikapcsolom a topikot. ezt az egész szart meg lehetett fogni az elején, ha nem csinálják azt az első másfél hónapban, amit csináltak, az a helyzet.
b.szódjon meg kína. lehet, hogy majd amerika is, de kezdhetik ők.
-
Asbee
veterán
válasz
Kína ha nem titkolózik, (tudták ők már jól rég, gáz van), who-val karöltve nem húzzák az időt, lehet nincs ez az egész…..
-
mpo
veterán
Érdemes elolvasni.
Orvosok szigorítást javasolnak, a kormánynak 9 pontban konkrétan.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Soulfly842
őstag
Amerikor hónapokon keresztül szidták kínát az amerikaik, hogy ők indították el a vuhani laborokból, s kiderül, elismerten, hogy amerikai pénzek voltak benne. Mindkét fél sáros. Pont. Csak az USA-nak jobb a megítélése, a helyzete, a nemzetközi sajtója (illetve ehhez a jobb pozícióhoz szabályszerűen igazodik a sajtó).
A tényt és a kauzalitást kell figyelembe venni, a helyszín másodlagos.
1, Kína amerika által is finanszírozva koronavírus kutatásokat hajtott végre.
2, az, hogy mi robban ki ebből, nyilván arról a kínai tehet, de az amerikai nem. Hiszen ők csak nézegették az eredményeket.
3, Amerika erre, mint finanszírozó megvádolja Kínát és hónapokig tépi a médiában, mint csúnya gonosz detonátort, hiszen ők tehetnek mindenől.
4, Kína erre semmit nem lép, csak elutasítja a vádakat (pedig tudta volna bizonyítni)
5, egyértelműek a nyomok, USA bevallja, hogy lényegében hazudott, csak szépíti a dolgokat.De még így is arra nézünk értetlenkedve, aki azt mondja, hogy USA ugyanúgy felőlős. Hiszen bevallotta. A logikai képlet, ami alapján ez nem egyértelmű - az számomra értelmezhetetlen.
Értelek, de ekkor már az USA is tudta, hogy benne volt. Náluk idejekorán voltak beazonosított esetek, mégis néztek - látszólag - értelmetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
veterán
Akkor biztonságos egy intézmény jelen pillanatban, ha üres. Oké, az én gyerekeim 13 évesek már, én meg bármikor otthon tudok maradni velük, szerencsére megtehetem, nejem meg pedagógus (azért a rossz fizetéssel nem teljesen értek egyet), így nem okozna problémát, ahogy eddig sem okozott. Annyiban van igazad, hogy akik most még csak elsősök, másodikosok, ott ugye valóban gondot okozna a digitális oktatás, felsőtől viszont már nem szabadna. Na most meg lehetne oldani azt, hogy az alsósok járjanak, és szépen lehetne őket rakni azokba a tantermekbe is, ahol eddig a felsősök voltak, így a távolságtartás meglenne, szünetekben meg maszk.
-
Sped
aktív tag
válasz
És még szerinted hány olyan kutatás folyik világszerte, ami emberi mulasztás és/vagy szándékosság következtében világméretű katasztrófát okozhatna? Biztos lehetsz benne, hogy százas ha nem ezres nagyságrendről van szó. Szóval nem értem, miért hibás attól az USA, hogy részt vesz víruskutatások finanszírozásában. Mert a cikk címe és a te későbbi magyarázataidból nekem ez következik.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Asbee
veterán
válasz
Soulfly842 #36033 üzenetére
Az, hogy az usa pénzelt egy kutatást, nem egyenlő azzal, hogy esetleg felelőssége van egy hibában, mulasztásban, már ha volt ilyen.
-
válasz
"biztosan bizonyítani tudta volna, hogy a felek közötti megállapodás ellenére Amerika neki rontott, de mégsem tette ezt - holott az ütőlap a kezükben volt, az amerikai szerepvállalásról.."
Hogymi? Arról a Kínáról beszélünk, akinek a konkrét TERÜLETÉN, saját állami laborjában történt a kutatás? Mit is bizonyítson másra, hogy kapott pénzt kutatásokra, ő meg sz.rt a biztonsági előírásokra és kieresztette/szemétdombra kidobta/stb a kórokozót MAJD AMIKOR BALHÉ LETT BELŐLE TITKOLTA AZ EGÉSZET?
Ha ez valami nyugati cég lett volna amcsi tőkével, a kínaiak igen korlátozott részvételével, akkor azt mondom, csak-csak, de itt messze nem erről van szó. És egy olyan országról beszélünk, aki ha nyugaton akár egy autókiállítás van, azonnal ügynököket küld, hogy az utolsó csavar nyugati technológiát is fotózzák le, küldjék haza a know-how-t.
-
válasz
Soulfly842 #36033 üzenetére
szerintem van egy prekoncepiód/elméleted, és ráhúzod a valóságot. lehet, hogy végül tényleg rajta lesz, de - és ezt mondtam és mondom is - várjuk már meg a tényeket. egyelőre újságcikk van, ami alapján azonnal felhördülsz, hogy lám-lám.
-
Ringman
nagyúr
kb így.
az öntesztbe beleértendő a rendes tesztkapacitás is, nem háziorvossal és mentőkkel kéne faszkodni másfél év után, az osztrákok napi ~400k tesztet képesek elvégezni.az esetlegesen szükséges korlátozásokat meg helyi szinten (település v járás) kell meghozni, nem a kormánynak.
-
mpo
veterán
A 9 pontból
8. Az anonimizált járványügyi adatokat rendszeresen, további feldolgozásra alkalmas módon publikálják, megadva a megbetegedettek oltási státusát, az oltás időpontját, a beteg korát, társbetegségeit, az ellátás helyét. Csak a semleges szakértők által megerősített járványadatokra épülően alakítható ki az a társadalmi bizalom, amely elengedhetetlen a járványkezelés sikeréhez, az átoltottság növeléséhez.
9. Tegyék lehetővé, hogy a sajtó reális képet közvetíthessen a járványhelyzetről. Amennyiben a társadalom nem, csak az egészségügyi ellátók ismerik a járvány valós képét, nem várhatjuk el a kívánatos társadalmi reakciók kialakulását.
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Az oltás típusa és az egyes oltóanygokkal oltottak koreloszlása sem lényegtelen. UK-ben a kezdetektől fogva vezetik a különböző gyártók oltásai szerint az adatokat.
#36045: hagyományos keretek között egészen biztosan nem. Egyébként egy itteni barátunk 8évese egy kb ehhez hasonló filozófiájú helyre jár suliba (járványtól függetlenül):
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
őstag
Az, hogy tagadta, hogy ködösít és agresszív támadásba kezdett, hogy kizárólagosan a kínai kutatások, vagy vírusokkal való munkájából ered ez - holott ő is ott volt mint támogató, finanszírozó volt (sőt lehet, hogy az ő finanszírozásuk nélkül el se kezdtek volna kísérletezni vele): ez nem hiszem, hogy az a helyzet lenne, amikor az USA felelőssége megkérdőjelezhető lenne.
Én csak egy dologra akarom felívni - többek között a te figyelmedet is - hogy:
1, a saját felelősségüket tagadáták
2, jajj, mégis ott voltunk
3, mégis csak finanszíroztunk.S az USA szerepét a sztoriban senki se kérdőjelezi meg. Holott egyértelműen ködösített ő is a kezdetektől, de ezt senki sem:
1, meri bevallani
2, a nemzetközi sajtó/ a szakirodalom/ a látható találgatások annyira másról szóltak, hogy te is már az első ehhez kapcsolódó kommentedben (úgy, hogy nem nekem írod de mégis erre válaszolva írod): hogy konteó...aha... amerika szerepe meg fokról-fokra egyértelmű, de az elszámoltatás - mint mindig elmarad. Sőt még cikkek sem születnek erről (még akkor is, amikor bevallja, hogy a kezdeti tagadás, vádaskodás ellenére mégis csak volt szerepe).
-
Soulfly842
őstag
válasz
#72445440 #36041 üzenetére
Ki a megrendelő, ki a végrehajtó?
Mégegyszer: Tagadtak mindennemű felelőséget és azt mondták, hogy ezért kizárólagosan kína a felelős. Nekük közük nincs hozzá, s nem természetes, hanem mesterséges eredetű... S egy vuhani laborból indulhatott... a nyomozásaik alapján... ööö... OK.
Veszélyes vírusokkal történő kutatás, amiről Kemenesi is elmondta, hogy milyen veszélyeket hordozott már régen (neki ez a szakterüelte konkrétan (állatról emberre, denevérről emberre terjedő koronavírusok)). Lehet ő volt a fő megrendelő. Ez kb. olyan, mint amikor egy globális katasztrófánál, egy erőműben a tulajdonos, a munkavédelemért/a munkafeltételekért/vagy rendkívül veszélyes vírusokkal való kutatásért felelős elszámoltatása nem történik meg, csak annak aki azt mondta, hogy figyelj csináld ezt és kísérletezz, szolgáltass eredményeket. Még akkor is ha veszélyes.
Ehhez képest, úgy, hogy a szakirodalom korábban is tudott a koronavírusok által hordozott vírusok veszélyességének kockázatárol az amerikaik most vakargatják a fülüket, hogy jajj mégis csak finanszíroztuk, tudunk róla, korábban hazudtunk, s jajj, hát na... azért azt nem tudtuk, hogy ilyen veszélyes.
A legdöbbenetesebb ebben az, hogy a világ levonja a konklúziót, hogy jajj, hát tényleg nem tudták, hogy mit csinál a kínai. Megzabálják és elfogadják. Persze. Jó ez így.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
őstag
Szlávik János: Valamit tenni kell
" Feltételezése szerint novemberre vagy decemberre érheti el a csúcsot a negyedik hullám."
Tavaly is ezt mondogatták a reprezentáns, op.törzs közeli személyek, aztán kiderül, hogy márciusig folyamatosan felszálló ágban volt. Most is erre tartunk. S kb. azonos időben történt meg ez a nov-dec kommunikáció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Olcsó hot swapes billentyűzet a G.Skill keze nyomán
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Ukrajnai háború
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- E-roller topik
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...