-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
[link]
Rövidesen kidolgozzuk a covidamnesztia bevezetésének technikáit – jelentette be a napokban Viktor Ljasko. Az ukrán egészségügyi miniszter közlése szerint az intézkedéssel a hamisított oltásigazolások problematikáját szeretnék megoldani. 2021-ben ugyanis megszületett, majd pillanatok alatt szárnyaló-jövedelmező iparággá vált a szomszédos országban a hamis covidpapírok előállítása, a lakosság széles tömegei vásároltak ilyeneket ahelyett, hogy beoltatták volna magukat.
-
daneel_hu
addikt
válasz
buherton #38977 üzenetére
"Budapest illetve a környékén hol oltanak Janssen-nel Szputnyikosokat?
Teljesen hidegen hagynak a statisztikák meg hírek, nekem a kínai is jó lenne, csak utazhassak szabadon az EU-ban."Mér' akarsz Sputnikra Janssent?
Gyakorlatilag kiütöd az immnrendszeredet több hétre a semmiért.
Annál még az is jobb ha semmit se kérsz...(szerintem)
-
válasz
buherton #38989 üzenetére
Visszaolvastál? Akkor láthatod, hogy az osztrákoknál kuka. Még többet visszaolvastál? Akkor láthatod, hogy a két adeno-vektor összeakad. Azt már nem várom meg, hogy Gulyás covid-esetéből messzemenő következtetést vonj le, mert nem biztos, hogy ilyen levonható.
Mind1, a te döntésed, én szóltam
.
#39001: ugyanitt: 2 bőrönd frissen nyomtatott 500EUR-st cserélnék valódira
.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
-
-
Freddy76
addikt
Azért látom, a zinternet itt is kitermelte a tudósokat...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Ringman
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #39005 üzenetére
Igen ám, csak ezek a study-k gondolom nem a dübörgő X-edik hullám kellős közepén készültek.
Én azt mondom, nem biztos, hogy jó a "forró" oltás főleg ha van a delikvensnek némi védelme. Ha nincs az más. De most valami biztos van neki.Gulyás sem véletlenül szopta be a vírust.
-
WoodrufF
tag
Az igaz, hogy a munkáltató nem fogadja el a védettségi igazolványt, ha "csak" átestem a betegségen, mert nem szerepel rajta az oltás beadásának időpontja?
..... :))))))))
-
Sir Pocok
őstag
Dobson - FB
"Ami 6 hónapnál régebbi, az nem létezik. Látom, hogy sokszor felmerül az oltottak és az oltatlanok témaköre, és, hogy az oltottak közül mennyien betegednek meg és mennyien nem. Egy nagyon fontos dolog nálunk hományban marad: most már értelmetlen általában oltottakról beszélni. A gyakorlatban ami 6 hónapnál régebben történt, sarkítva de gyakorlati szempontból hasznos módon nem létezik. Ezt tükrözi több ország gyakorlata is. Tehát, amikor oltottakról beszélünk, mindig gondoljunk erre, illetve az emlékeztető oltásokra, amit hazánkban nagyon kevesen vettek fel. De nemcsak nálunk, máshol is. Oltási apátia kezd eluralkodni a helyzet meg nem értettsége miatt. Igen, jelenleg ennyire vagyunk képesek, csodagyógyszer, csodavakcina nincs. Rendszeresen újra kell oltatni, amíg valami fejlettebb készítmény nem jelenik meg vagy a vírus nem változik számunkra kedvezően. A szó szoros értelmében halálos hiba leragadni annál, hogy valakit 6 hónapnál korábban már beoltottak."
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
chewycl
tag
Végül elmentem a harmadik oltásért, azért eléggé kituntem a sorból a 27 évemmel.
Szinte csak idősebbek voltak a sorban.
-
törölt tag
válasz
Ringman #39011 üzenetére
Faramuci helyzet, hogy EMA és WHO engedély nélküli mehetett külügyminiszteri szakmai engedéllyel, de aki félév után szeretné megoldani az EUtazás problémáját, az nem kérhet a keletijére kettő mRNA-t, csak egyet? Miközben a szakmailag nem szerencsés kombináció oroszra Janssen oltás zajlik.
Osztrák Janssenes + mRNA szerintem is alap lesz ott, az az ajánlás, amit én olvastam korábban linkelve nem muszáj ismét Janssent. A kérdés az, hogy aki magyarként kapott tavasszal két keletit, rá egy Janssent augusztusban és lett végre EU igazolványa, akkor az a Janssen X hónap múlva lejár Ausztriában. Itthon nem kap negyediket, kint egy oltásosnak számít, nem mehet síelni. Csak ha külföldön kér újabb oltást, eltitkolva valójában hányadiknál jár.
Nem kell pocsékolni,2021 vége és 2023 közti EU beszerzés 1,8 milliárd dózis Pfizer, ja várj abból kimaradtunkvan elég az oltatlanok miatt. -
-
Soulfly842
addikt
válasz
AMD Power #38992 üzenetére
Mégiscsak lemaradt a reggeli gyurma és inkább alkohol mellett döntöttél?
vagy is-is?
Én nagyobb multi cégekkel is tárgyalok. Sok cégnél, telephelyeken stb, az utóbbi 1-2 hétben lett viszonylag általános, hogy belső protokollok jöttek létre. Kötelező maszkhasználatról, arról, hogy személyesen nem tárgyalhatnak kereskedelmi vezetők se külsőssel, maszk mellett sem stb.
De tudok olyat is, ahol a telephely felét letarolta a 4. hullám.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Sir Pocok #39019 üzenetére
Portfolio is cikkezett róla. Jó kis hatásvadász címmel
Itt a sokkoló hír: akit több mint fél éve oltottak be, az gyakorlatilag oltatlan
Holnap ezt OV-nak is ki kellene írnia a fészbukjára
Biztos az egekbe ugrana a népszerűsége....
De tekintve, hogy kutya sokan április végéig belövették az első két dózist... lassan valahogy erőszakosabbnak kell lenniük a kommunkációban... vagy dec-márc-ra kva nagy lesz itt a baj
Lehet csak nyugdíjas idősávot választottál
Én szept elejére letudtam, párommal tegnap voltam. Mindkettőnél láttam fiatalabbakat/hasonló koruakat is.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
Soulfly842 #39025 üzenetére
Az ilyen faszkalapokat kellene rémhírterjesztését becsukni.
-
-
Floyd80
addikt
„Nem szeretnék koszorúra gyűjteni” - a gyárigazgató, aki elrendelte a kötelező oltást (444.hu)
Na de: ilyenkor át is veszi az összes felelősséget az oltással kapcsolatban az igazgató bácsi?
---
Ja benne van:
Volt olyan dolgozó, aki visszakérdezett, vállalja-e a felelősséget az oltás miatt. „Nem tudok felelősséget vállalni, ahogy semmilyen más gyógyszerért sem, amit bevesz az ember. De mit mondjak, ha valaki belehal a fertőzésbe, és idejön a családja, hogy lett volna lehetőségem kötelezni az oltásra, mégsem tettem?”
Ez jogilag nem így működik.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
AMD Power
titán
válasz
Soulfly842 #39024 üzenetére
Vállaznom kellett volna. Éjszaka azért fájt a helye rendesen. Nem mertem ráedzeni nehogy még gázosabb legyen. Az alkohol? Az más. Ha az izmaimat nem akkor a májamat kell edzeni.
-
Z.É.T.
őstag
Esetleg lehetne, hogy az egészségkárosító, immungyengítő drogok - még ha legális is - humoros népszerűsítését mellőzzük ebben a topikban, mint amilyen az alkohol?
Egyszer egyszer vicceskeh, de azért na, minimum nem ide való.
(és ha valaki elkezdené kifejteni, miért jó, vagy miért nem rossz, akkor legyen szíves valami dedikált topikban, vagy minimum a lazába')Köszi
-
válasz
Floyd80 #39030 üzenetére
Jogilag rendkívül egyszerű: a törvény lehetőséget ad neki adott oltásokat elvárni, miközben extra felelősséget nem terhel rá. Tudomásom szerint a kórházakat sem terheli felelősség a dolgozóik hepatitis, influenza, stb oltásainak esetleges mellékhatásáért - de javítsatok ki a megfelelő §-okkal, ha rosszul tudom.
#39035: izé, te most a KOCSMÁBÓL akarod kitiltani az alkoholt?!?!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Sir Pocok #39019 üzenetére
Ez egy rendkívül durván leegyszerűsítő álláspont... Nincs semmilyen határvonal 6 hónapnál. Folyamatos csökkenés van a második oltás után pár héttől. Mostanában több helyen inkább a három hónapot lehet olvasni, mint egy (kisebb) töréspontot a védettségben. A hat hónap persze jelenthetné azt, hogy valamilyen küszöbérték alá csökken a védettség, de ez is sok mindentől függ: az oltóanyag fajtájától, a beadási időköztől, életkortól, stb. Nem tudom, az ilyen sommás kijelentések nem ártanak-e többet, mint használnak...
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
BlackV
senior tag
Biztos vagyok benne, hogy a jó szándék vezérli. De szerintem is árthatnak. Álbiztonságot jelenthet annak, aki 6 hónapon belül kapta. "Dobson szerint még jók vagyunk." (Nem ezt mondta, de ez jöhet le.) Holott ha nulla antitestje van, nem áll túl jól. És igen például a sinosoknak - csak, hogy (ph)korrekt legyek -már biztos hogy nem sok ellenanyaga van még akkor is ha volt. Az antitest méregetést viszont határozottan ellenezte többször is, ugye Kékesék csoportját is elhajtotta anno. Szóval nagyon sok hasznos és segítő írása van, de fura egy fazon és nagyon vaskalapos. Kimásolta megint a pfizer kiskönyvét, de arra meg bárki képes. (Ugye a pfizer írta le talán először konkrétan, hogy 6 hónap után mehet a booster.)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz
Floyd80 #39030 üzenetére
úgy tűnik, hogy minden mást megpróbált előtte:
Józsa korábban is próbálta oltásra ösztönözni a dolgozókat, két nap extra szabadságot adott mindenkinek, aki bemutatta az igazolást.
Ezért tudja, hogy a 340 emberből 98-an nem oltatták be magukat november elejéig.
Az elmúlt másfél évben többször próbálta óvatosságra inteni a dolgozókat, már csak azért is, mert néhány irodai alkalmazottat leszámítva senkit sem küldhetett haza home office-ba. Volt, hogy kiállt egy műszaknyi ember elé, és elmondta, hogyan élte meg egy barátja és egy közeli ismerőse elvesztését, akik covidban haltak meg.
Beszélt nekik a saját betegségéről is, egy nappal a 60. születésnapja előtt lett pozitív a tesztje, végül viszonylag olcsón megúszta, szerencsére a felesége is. Hónapokig így sem érezték a friss kávé illatát, a karantén pedig komoly pszichés terhet jelentett számukra. Most éppen 84 éves apósáért aggódik, aki egy hete fekszik kórházban. -
bzoley
veterán
Volt ma a Szent Lászlóban harmadikért. Rákérdeztem a Modernára, hogy lehet-e. Talán lehetett volna, de már a szputyinra is csak fél adag jár, úgyhogy döntésképtelen lettem, így maradt a Pfizer.
-
válasz
bzoley #39044 üzenetére
hoppá. szépen eltáncoltak a "mindenre teljes adagtól" idáig. mi szerintem még a fullos, ágyhoz verős adagot kaptuk szeptemberben
(nem bánom, asszonynál eleve nem volt acélos a sputnik)
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
Beldar
tag
Sziasztok! Kérem aki Esztergomban volt most ősszel 3.oltáson, legyen szíves írjon nekem privit! Köszi!
-
-
bigdady
nagyúr
Ma ismerősöm 68 éves apja sajnos elment covidban kb egy héten belül (vese gondjai voltak előtte de kb semmi extra, élte mellette az életét simán). Kétszer oltott volt
(Mivel még nem tudom)
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
veterán
Úgy néz ki akkor fél évente oltathatunk:
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegkereso/fertozo-betegsegek/koronavirus-vakcina-ami-6-honapnal-regebbi-az-nem-letezik-a-magyar-szakember-szerint/qflbjq0
[link] -
válasz
kolopele #39049 üzenetére
Jósgömb-kategória.
Ami mellette szól: a covid gyorsan cselekszik,valóban nem árt, ha vannak kész antitestek a vérben.
Ami ellene: a látszat ellenére fejlesztik az oltóanyagokat, jövőre igen valószínű már komolyabb cuccokkal oltunk (remélhetőleg TI is...). A sejtes védelem minden oltási körben tanul, illetve szereti a hosszabb oltásközöket: a jelenlegi féléves roham is főképp a "rohampfizerezésnek" köszönhető, hogy tavasszal nem várták ki az immunológiailag optimális oltásközt a két dózis között.
Ami kérdőjeles: Quo Vadis Covid, azaz hogy halad majd a vírus az evolúcióval. Sajnos ez is egyre inkább abba az irányba hajlik, hogyha nem is jövőre, de esélyesen lesz még húzós koronavírus-kör az állatvilágból visszatérő mutánsokkal. Ezekre (pl egy "szarvas-variáns") jövőre még nem számítanék, idő kell neki, míg egy igazán ütős példány összejöjjön.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest