Hirdetés
- SkyShowtime
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux Mint
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Zyxel NAS326
- Szinte csettintésre készít majd videojátékokat a generatív AI
- Videó stream letöltése
- Google Chrome
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Windows 10
-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
veterán
Egy barátom 4 hónapja kapta meg a 2. Pfizert, mára olyan rosszul van mint az állat, se szag, se íz, feje fáj, náthás, a háta szétszakad, köhög. Saját tesztje ugye pozitív volt, most a hivatalos teszt is az lett. Nyilván ez nem lenne baj, hiszen az oltás ellenére ugyanúgy elkaphatja az ember ezt a szart, csak érdekes hogy ennyire rosszul lett. 10 napig kell otthon lennie, utána megint teszt. Remélem szépen javul majd, az oltásnak még simán dolgoznia kell a szervezetében, középkorú, semmilyen betegsége nincs.
-
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
tisn
őstag
szlovakia ket hetre lezar, remelem mi nem kovetjuk.
Gabika :-)
-
válasz
kolopele #43001 üzenetére
Mind2 oldalról van rizikó: a páciens full komplett eü szituja, pillanatnyi D/egyéb vitaminhiány, stressz és egyéb másodlagos faktorok, a vírus részéről pedig a dózis és esetleg egy ritka, ütősebb mutáció.
#43002: Én itt nem látom a problémát, a userek túlnyomó többsége oltásellenes, eü-rendszer-ellenes, az ő részükre nagy mennyiségben áll rendelkezésre a választott medicinájuk:
Mindegyiknek egy vödörrel oszt csókolom. Aki pedig a hagyományos orvoslásra tette a voksát, az mehet a megfelelő osztályra, nem agyonhajszolt dietetikus és fogorvos-hallgatók közé gyógyulni.[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
kolopele
veterán
Tudom, csak ismeretségi körömben is vannak sajnos olyan oltáspártiak, akik azt gondolják mivel be vannak oltva, ezért semmilyen tünetnek nem volna szabadna lennie, így nem hat az oltás. Fel kell hívni a figyelmet minden esetben arra, hogy igenis el lehet kapni, lehetnek tünetek, csak éppen egy otthoni lábadozással át lehet vészelni mint egy influenzát az esetek 90% - ában.
-
-
-
Narxis
nagyúr
New Botswana variant with 32 'horrific' mutations is the most evolved Covid strain EVER and could be 'worse than Delta' - as expert says it may have emerged in an HIV patient [link]
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
válasz
Narxis #43014 üzenetére
előbb-utóbb jön majd az utód, egyik mutáció sem tartott tovább fél évnél
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
AMD Power
titán
Feleségem azért megérezte ezt a 3-ik Pfizert! Gyengeség, reggel hányinger, hidegrázás, bágyadtság.
Írtak most este a suliból is.... holnap senki ne vigye a gyereket be! Már a második covidos van az osztályban. Viszont mai + bejárt a suliba mert semmi tünete nem volt. De jó... kezdődik.Formula E Magyarország Facebook csoport! https://www.facebook.com/groups/454315520113374
-
válasz
AMD Power #43018 üzenetére
mi hétfőn térünk vissza a suliba
-
válasz
Narxis #43014 üzenetére
Egy kongói darab, a b.1.640 már megjelent Európában.
-
Sir Pocok
őstag
COVID-19 vakcinatípusok és az oltás utáni áttöréses fertőzések kapcsolata
Egy hollandiai vizsgálatot közölt ma (11. 24.) erről a témáról a lektorálás előtrt álló szaklapok Medrxiv portálja. A kutatók 2021. 01.-07. hónap között szabályos alapoltások után bekövetkező 378 áttöréses fertőzés esetet értékeltek (vagyis olyanokat, amikor az oltá ellenére alakult ki a fertőzés).Az eredmények szerint áttöréses fertőzések gyakrabban fordultak elő az AstraZeneca és a Janssen vektoralapú oltás, mint a Pfizer vagy a Moderna mRNS oltás után.
A delta variáns felbukkanása gyorsan növelte az áttöréses fertőzések bekövetkeztét, ami főleg az idősebbek körében jár súlyos tünetekkel. A delta variáns nagyobb vírusterheléssel járt mind az oltottak, mind az oltatlanok esetében.Hivatkozás: Jozef Dingemans, Brian M.J.W. van der Veer, Koen M.F. Gorgels et al.: Investigating SARS-CoV-2 breakthrough infections per variant and vaccine type; doi: https://doi.org/10.1101/2021.11.22.21266676
https://www.medrxiv.org/.../2021.11.22.21266676v1.full.pdf[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
válasz
Kékes525 #43023 üzenetére
Egy érdekesség, nem is gondoltam volna, h ennyire releváns: "Az ember orsóférge gyerekekben fordul elő a legnagyobb arányban. A fertőzés általában nem jár jelentős klinikai tünetekkel, és így gyakran észrevétlen marad, de rontja a táplálékhasznosítás* mértékét. Éhínség idején az orsóféreg-fertőzött gyerekek nagyobb arányban halnak éhen. Az emberiség jelentős hányada ma is fertőzött. A fertőzöttek száma világszerte 1,6 milliárdra becsülhető, és évi több tízezer haláleset közvetlenül orsóféreg-fertőzéssel kapcsolatos. A Kárpát-medencében mindkét faj gyakori, és sok más, hasonló életmódú orsóféregfaj ismert más gazdafajokból."[link]
*gimis bioszból nekem bizonyos vitaminok igen nagyfokú elszipkázása rémlik!Szóval legyek az ivermectin fogadatlan ügyvédje: egy ilyen dög igen valószínű, hogy keresztbetesz a covid elleni védekezésnek. Viszont annak kell szedni, ami: féreghajtó, és ehhez a hatáshoz kell x mennyiség, nem feltétlen a járványcsúcs idején, hanem korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Gabeee
tag
Ma délután én is behúztam a Modernát egy Covidra (február) és 2 Szputnyikra (május). Szerintem kimaxoltam a jelenleg rendelkezésre álló lehetőségeket. Bár a Covidot szívesen kihagytam volna, de ezt dobta a gép.
Lassan oltásfüggő leszek!
Negyediknek levezetésként majd jöhet egy Pfizer."Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
válasz
t72killer #43025 üzenetére
eddig is ilyen eredményeket lehetett kimutatni az ivermectinnek: ahol elterjedt a férgesség, ott segíthet a covidon úgy, hogy segít a férgességen.
-
válasz
Gabeee #43026 üzenetére
én megint modernát kérek majd jövő ősszel
, hátha utána beenged magába a nagy szent euróapúnió
-
Sir Pocok
őstag
Hát ez szívás.
Favipiravir: újabb kudarc, ezúttal az USA-ban
A közlemény a lektorálás előtt álló szakcikkek Medrxiv portálján jelent meg ma (11. 24.). Miközben hazánkban a faviripavirt megváltáspótlék gyanánt osztogatják a kétségbeesetteknek, a mai napon immár a második magas minőségű, nyugati klinikai vizsgálat jelentett hatástalanságotjáróbetegek körében COVID-19 ellen (az első az Appili cég PRESECO vizsgálata volt, amikről szintén beszámoltunk).
Most egy Fázis 2., kettősvak, randomizált, placebo-kontrollos, járóbetegekkel végzett vizsgálat mutatta azt, hogy tünetmentes, illetve enyhe tünetekben szenvedő járóbetegeknél nincs különbség a vírusszórás, illetve a tünetek végéig terjedő időtartam hosszában.
A vizsgálatban 2020. 07. 08-tól 2021. 03. 23-ig összesen 149 fő (átlagéletkor 43 év; 49% volt nő) vett részt. A faviripavirt a betegek az 1. napon 2x1800 mg-ot, majd a 2.-10. napon 2x800 mg-os adagban szedték. (Megjegyzés: ez nagyobb adag és hosszabb ideig, mint Magyarországon. Nálunk: a favipiravir szokásos adagja felnőtteknek az 1. napon 2×1600 mg, majd 4 napon át naponta 2×600 mg. Az alkalmazás teljes időtartama 5 nap.)
A vizsgálat nem támogatja a favipiravir alkalmazását szövődménymentes COVID-ban szenvedő járóbetegeknél, legalábbi is a használt dózisban, ami tehát nagyobb, mint a hazai adagolás.Hivatkozás: Marisa Holubar, Aruna K Subramanian, Natasha Purington et al.: Favipiravir for treatment of outpatients with asymptomatic or uncomplicated COVID-19: a double-blind randomized, placebo-controlled, phase 2 trial. doi: https://doi.org/10.1101/2021.11.22.21266690
https://www.medrxiv.org/.../2021.11.22.21266690v1.full.pdf[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
válasz
Sir Pocok #43029 üzenetére
várható volt. legalább tudjuk, hogy ha helyzet van, jobb favi nélkül meghóni, mint favival
-
BlackV
senior tag
Na végre már. Bréking. Megjöttek az első nyerőszámok.
Egy kb 9ezres vizsgálat keretében megvizsgálták mennyi antitest szint alatt nő meg
jelentősenaz áttörések valószínűsége. A vakcinált személyeknél N fehérje elleni ellenanyagteszttel zárták ki az átesettséget.-Figyelem preprint!
-Figyelem, az S-fehérje elleni ellenanyagot Roche Elecsys teszttel mérték, ezért ha BAU/ml-re váltjuk át és hasonlítjuk össze más teszttel, azt csak fenntartásokkal lehet megtenni!És akkor jöjjön a lényeg. Azt találták, hogy 500 U/ml alatti értékeknél az
áttöréses esetekmegfertőződések növekedtek. A teszt gyártója által megadott információk alapján a Roche Elecsys U/ml váltószáma BAU/ml-re 1.0. Tehát 500 BAU/ml, vagy alatti értékeknél, mindenképpen érdemes oltatni! (Ez kb. 3500 au/ml-nek felel meg az Abbott SARS-CoV-2 IgG II Quant tesztjén. Vigyázat más tesztek is au/ml-t használhatnak, de azokra nem felel meg az átváltási tényező!)- Az astra zeneca esetében átlagosan 96 nappal a második oltás után becsülték az 500 alá esést, míg a Pfizernél ugyanezt 257 napra tették.
Mindneki olvassa el a tanulmányt és legyen tisztában a korlátaival és 500 felett sem golyóálló senki!Nálam nagyjából rendben van a study, szerintem megfelel a valóságnak, kb azt kaptam amire számítottam.
Jó méricskélést!
szerk.: bár mondjuk van egy kis logikai bukfenc. Az astra 96 nap alatt esik ~3500 au/ml-re. Hát jó, ha az astra csúcsértéken tudott annyit. Na mindegy. Majd átolvasom még párszor, de inkább előtte már megosztottam nektek.
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
-
válasz
BlackV #43033 üzenetére
ne bassz, 500 U/ml? a feleségemnek 134 U/ml volt eleve az oltás után, nekem meg ugyan 1100, de meddig, egy hónapig?
-
zseko
veterán
Na, kellene egy kis segítség enyhén vakcinaszkeptikus meggyőzéséhez. történetesen tesóm (apum, anyum, és én 3x vagyunk oltva). Nincs az oltás ellen, viszont két okból húzódozik.
Az egyik, hogy az elején sok fasságot kommunikáltak és annak az ellenkezőjét is, még orvosok is(a vezetésről, mármint a nem kommunikálásukról nem is szólva), a másik, hogy gyereket szeretnének majd sógornőmmel (aki szintén húzódik az oltás ellen ugyanezen okból, bár ő valószínűleg már be fogja oltatni magát), és, szintén a kezdeti hírek, hogy így meddőség, meg úgy impotencia, meg problémák lehetnek a terhességgel, meg a gyerekkel (főképp az mRNS) oltás miatt, és egyéb - valószínűleg azért alaptalan - riogatások (mint pl. a 'beépül a DNS-be!4!')
Szóval nincsenek igazán az oltás ellen, de, mivel nagyon nincsenek hírek arról, hogy valaki beoltatta magát és már 'úgy csinált' gyereket, és hogy az oltásnak nincs káros hatása a gyerek egészségére, mert még nincs kint annyi ideje oltás, hogy elég idő elteljen a gyerek születéséhez, és hogy kiderüljön, lett-e valami gondja, ezért bizalmatlanok.
Szóval, a sok rizsámnak a lényege, hogy van valami tanulmány az oltások hatásáról a már oltott szülőktől született gyerekek esetében? Tulajdonképpen én sem emlékszem nagyon ilyen hírekre. Ami így lehet pozitívum is, hiszen azt jelentheti, hogy nincs gond.Lehetőleg magyarul lenne jó (bár ez tudom kb. a lehetetlen), mert én még csak-csak átrágom magam egy angol szövegen több-kevesebb megértéssel, plusz egy szótárral, de ő(k) nem.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
BlackV
senior tag
-
válasz
BlackV #43038 üzenetére
a nagyon summa tanulság, hogy mrns kb. 7 hónapig volt jó, vektor kb. 3 hónapig. elég komoly különbség, amit alig ellensúlyoz, hogy picit lassabban csökken a vektorosok védelme. nekem a következő szuri is mrns lesz.
-
fatal`
félisten
válasz
BlackV #43041 üzenetére
Még nem olvastam el a cikket, de ez megnyugtatóbb (kicsit). Engem mondjuk azért érdekelne, hogy a tünetesség határa hol van, de ezt nem nagyon lehet mérni gondolom.
#43042: Szerintem Európában mindenkinek. (Vagy nem, mert nem rendeltünk, magán meg nincs)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
BlackV #43041 üzenetére
ja, tényleg, milyen tesztre érdemes mostanában menni, ami magas értékeket is jól kezel? és van ilyenből olyan, ami mellékesen anti-N-t is néz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest