- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- JavaScript topic
- Rendszergazda topic
- Bittorrent topik
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Microsoft Security Essentials & Windows Defender
- DIGI internet
-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackV
senior tag
-
válasz
#20749568 #29988 üzenetére
kötelezővé köll tenni, az intervallumot belövi a szakma, minden mást meg el kell törölni és élni, mint előtte
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
én az "eset" blokkra értettem, de igen, így még teljesebb:
- náthás jobban leszöl
- veszélyesen szarul nem leszöl
ÁSZ!!viszont ki nézi a 20-40-es korosztályt...?
(40-60-nál már jobban romlik a sputnik)[ Szerkesztve ]
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
Ringman
nagyúr
ezek gyak pre-delta adatok, nagyrészt maszkhordási kötelezettség mellett. (kisebb vírusterhelés mind a variáns, mind a maszkok miatt)
+ korábban linkeltem a sino gyors antitestszám-csökkenéses studyját, az is egy külön változó.
én nem vagyok nagyon optimista a delta+0maszk melletti teljesítménnyel kapcsolatban, ha nincs booster.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#20749568 #30007 üzenetére
kötelezővé tenni egy oltást nem megvalósítható? wtf? van pár. és nekem az az érzésem, hogy idővel ez is olyan lesz.
-
bigdady
nagyúr
Két astrával 40 évesen 0,001% kórház. 40-60 között 0,01% esély kórházra.
Valóban durva
(Még sinóval is 60-80 között is csak 0,2%...)Összesítésben is 0,013% esély kórházba kerülni két oltással a világranglista legnagyobb halálozási statját produkáló országban azért na. A két oltás véd ennyi, nem kicsit
Ez beszédes:
A kétszer oltottaknál 21 nap után a fertőzöttségi arány:
AstraZeneca 0,008 százalék
Moderna 0,042 százalék
Szputnyik 0,052 százalék
Pfizer 0,086 százalék
Sinopharm 0,182 százaléka
Janssen egyadagos, itt az első adag utáni 21 nap után 0,006 százalék.
Kórházba kerültek aránya legalább 21 nappal a második oltás után:
AstraZeneca 0,005 százalék
Moderna 0,011 százaléka
Szputnyik 0,008 százalék
Pfizer 0,019 százalék
Sinopharm 0,027 százalékaz egyadagos Janssen: 0,006 százalék
Két dózis után legalább 21 nappal az elhunytak aránya:
AstraZeneca 0,001 százalék
Janssen 0 százalék
Moderna 0,001 százalék
Pfizer 0,004 százalék
Sinopharm 0,004 százalék
Szputnyik 0 százalék
A 80 felettieknél ezek az arányok valamivel rosszabbak, a fiatalabbaknál jobbak.[ Szerkesztve ]
-
válasz
andor80 #30013 üzenetére
andor80, semmi személyes, de szeretnélek eltanácsolni a topiktól. gyakorlatilag csak azért jársz be ide, hogy ezt újra és újra elmondd, pedig tök fölösleges.
-
válasz
#20749568 #30012 üzenetére
ja, hogy így. igen, nem fogják megcsinálni, már csak azért sem, mert rendeletekkel kormányozni tök szexi számukra.
-
válasz
bigdady #30009 üzenetére
ki mondta, hogy durva? egyszerűen csak a következő korosztályban már picit fordulnak az arányok, ennyit mondtam. a
annak szól, hogy már elmúltam 40 és nem a koronavírus miatt, hanem csak úgy.
-
-
BlackV
senior tag
Ha 60 ev folott nem termelodik antitest a Sinosok harmadanal, de kozben az 500e ketszer oltottbol 136-an kerulnek korhazba, az azert nem ijeszto.
Szerintem nehezen tudnám titkolni, hogy mindig is védtem a sinot, de mindig korrekten, a gyengeségeit elismerem. (Épp tetnap volt egy erősebb vitám a másikban egy retek nagy ferdítés miatt.)
Ezért úgy a korrekt, hogy elmondjam, ezek eü szervek által közölt adatok (bármelyik ország), kalap szart sem érnek, bármelyik preprint tanulmány 10x többet ér. Ezek nyers adatok semmire sem jók.
500ezer 2x oltott 60-80 éves sinopharmosból 136 kórház tényleg meseszerű lenne. Csak éppen azt nem tudjuk, hogy ebből az 500ezer emberből, mennyit ért el a vírus. Óriási torzító hatás. -
válasz
BlackV #30001 üzenetére
Azért tettem ide, hogy a Sbunkó a lényeg, a többi meg kb napernyő az atomvillanás ellen. Van némi esély rá, hogy működik, de szinte biztos, hogy nem fog.
S-fehérjének a kettes rész-egységével jut be a vírus a sejtbe (itt keletkezik az evolúciós lépések nagyrésze is), tehát azt a komplett fehérjét kell blokkolni, a többit hiába nézed, lényegében időpazarlás lenne.
A döglött vírussal az a baj, hogy ott rá kell mozdulnia az immunrendszernek, mire a makrofág megtalálja, mire a bekebelezi, mire a fagoszómában lebontja, tehát mire a komplett láncolat végén a felszínére kiteszi a specifikus fehérjét, az sok idő. Valahol yt-on van videó, amiben időbélyeggel látható, hogy valami tíz-húsz óra mire néhány sejtnyivel arrébb vánszorog szerencsétlen.
Azt az egészet megúszod azzal, ha a riboszómákkal legyártatod irdatlan mennyiségben a bunkót... megkockáztatom, hogy nagyobban mint amit a döglött vírusos megoldás végén kapsz.
Ezért tud szerintem általánosságban véve nagyobb védelmet adni az vektor-mrns. Persze egyénfüggő, és szigorúan egyéni vélemény.
Próbáltam megkeresni a videót, de nem találom, helyette belefutottam ebbe [link] durva dolgok ezek.What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
válasz
bigdady #30019 üzenetére
ne már, mi túlzó azon, hogy A>B?
belemagyarázol a kommentembe valamit, amit odaképzelsz, én szimplán az adatok közötti relációkról beszélek, gy.k.: melyik a kisebb, melyik a nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
attiati #30017 üzenetére
Nem vagyon immunológus, ezért fogalmam nincs, hogy (jelen esetben) a coronaviridae családra miért nem alakul ki CD4 T-sejtes immunemlékezés... az oltás hatására. Sem.
Mert mondjuk súlyos betegség után ugye komplett immunválasz van (az összes rétegével, és a lefolyás súlyosságával kéz-a-kézben járva), oltásra meg "csak" amolyan immel-ámmal történő válasz van... "Jó' van vaze' köszi, hogy szótá' de a többiek nem szótak' hogy gáz lenne, de lásd, hogy értékelem a törekvésed, azért csinálok valamit"
Csak az előbbi esetében mondjuk benne a pakliban, hogy megpusztulsz, utóbbiban meg a kórházat is igen jó eséllyel kivéded egy esetleges fertőződés után kialakuló betegsénél.
Rusvai sem véletlenül mondja, hogy két oltás után ő beállalná a covidot, mert úgy lesz teljes az immunrendszer válasza.What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
válasz
BlackV #30021 üzenetére
érdekes lesz, ha majd ugyanezek a számok bővülnek azzal, hogy "a 2. oltását x hónapja kapott userek", magyarán, hogy ténylegesen az idő előrehaladtával hogyan romlik a védelem.
-
-
-
válasz
t72killer #30027 üzenetére
ha ennyi időd volt ezt idegépelni, akkor ráérsz a fingfűrészelésre. mutasd meg légyszi a korábbi kommentemből azt a részt, ami miatt ezt ideírtad, mert bazze, én magam nem találom, az eleje óta nem értem azt sem, hogy bigdady miről beszél. csak annyit találtam, hogy szomorkodtam, hogy nem a 20-40 korosztályba tartozom, de az meg vírusmentes ügy.
[ Szerkesztve ]
-
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Lehet túladagoltam a csokiscroissant-ot, de nem a #30002-ből indultunk
.
#30031: részletes-részletes, de ez még korai, egy komolyabb delta felfutás után lesz értelme számolgatni. Amíg egy kb félig beoltott országban 1% körül-alatt van a pozitivitás, hónapokon át napi 100 körüli esetszámmal, nemigazán jön ki értelmes mintaszám egy statisztikához.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
mpo
veterán
válasz
Kékes525 #30031 üzenetére
Volt, megelőztelek.
Sajnos a régebbi tapasztalataim alapján nem hiszek az állami statisztikának.
Az osztrákokhoz képest tizedannyi a teszt (kumulálva), így a fertőzöttek száma is kevés lesz.
Ha az 1000-1200 fős praxisban ( 4 falu lakossága: 1630) ma volt 2 pozitív, akkor lehet számolgatni.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
-
-
balojazz
tag
Tegnap voltam a háziorvosnál. Kérdeztem, hogy meddig lesz náluk (dokiknál) maszkolás. Megvonta a vállát, és a biztos tudás kissé unott határozottságával mondta, hogy "nagyon hamar mindenhova kell megint". A szituból önkényesen 2-4 hétnek értettem, max szept vége-okt 1.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
válasz
balojazz #30041 üzenetére
Én mondjuk ettől függetlenül felvettem eddig is mindenhol. Főleg boltba.
Kis érdekesség annak akit érdekelnek az ilyen dolgok
[link]
Ultra brutál ahogy ez az egész működik.What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
"Sajnos a régebbi tapasztalataim alapján nem hiszek az állami statisztikának."
Igaz, de a semminél több.
Most, a deltánál már a fertőzöttek száma annyira nem is lényeges, mert mindenki találkozni fog vele. A vakcinázottak védettek lesznek, persze mennyire az más kérdés. A nem vakcinázottak legalább egy része viszont tünetes beteg lesz. Ez legalább 600 ezer embert jelenthet. Aztán ebből mennyi lesz klinikai eset, ki tudja. Szerintem megközelítheti a 3. hullámot, mert akkor védekeztünk és mégis sok lett. Most nem védekezünk és a delta is jobban terjed. Másrészt a Lancet cikk alapján legalább olyan súlyos megbetegedést okoz, mit a brit variáns, az alfa. [Hospital admission and emergency care attendance risk for SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) compared with alpha (B.1.1.7) variants of concern: a cohort study]
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Jofi81
őstag
Május elsején kaptam meg a 2. szputnyikot, tehát pont letelt a 4 hónap. Érdemes most kérnem rá egy Pfizert vagy Modernát vagy várjak még vele? Antitest vizsgálaton nem voltam, elvileg a covidot is megúsztam eddig.
-
válasz
Kékes525 #30043 üzenetére
A vakcinázott populációhoz bizonyos %-ban hozzá lehet számolni a nem oltott de vuhanin vagy alfán átesetteket is, úgyhogy több szempontból sem feltétlen igérkezik halálozási katasztrófának a delta hullám.
Kérdés most sztem inkább a long és az egyéb nem-covid halálos következmények, pl eü telítődése, hosszabbra nyúló várólisták miatti egyéb betegségek súlyosbodása, emiatti életminőség+életév-veszteség.Kérdés még, hogy az oltások mennyire védenek a longcovidtól - ha az ember a szerencsétlenebbik 30-40% vagy pláne 1-2%-ban van. ("elkapja", ill "kórházba kerül").
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Kékes525 #30031 üzenetére
Apropó, ha már itt vagy, kérdeznék
, én nem közvetlen szakmabeliként nem tudtam eligazodni rajta
.
A cikk: mRNA vaccination boosts cross-variant neutralizing antibodies elicited by SARS-CoV-2 infection
Kérdés1: a bétás fertőzésre második vuhani-típusú "booster" adag után miért csökken a védettség? Csupán annyi lenne, hogy a 2. dózis már időben jóval később van a fertőzés+vakcina booster effekt antitest-robbanástól?Kérdés2: lehet-e az adatokból bármilyen OAS/imprintingre utaló jelet kihámozni
?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Jack Hunter: Miért kell annyira bömböltetni a zenét?!
- TCL 40 SE - esetleg
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- 4K-s gamer monitorral csap oda a Red Magic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Akvarisztika
- ASRock alaplap A620 vezérlőhíddal
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs