Új hozzászólás Aktív témák
-
Helsing
aktív tag
Persze, ezzel tisztában vagyok.
(#610) veze:
Pl gondoltam arra, hogy titkosítom a rendszerlemezt. De ha egy ilyen jelentéktelen hiba miatt újra kell telepítenem az egészet akkor inkább kihagyom.
Valamint nincs annyi titkosítandó adatom, hogy egész vinyókat tegyek titkossá, szükségból. Valamint annyi felesleges pénzem sincs, hogy komplett vinyókat vegyek csak hogy legyen tartalék.
Csupán kényelmi szempont miatt gondoltam, a teljes meghajtó titkosítást. -
-
GBRDVD
tag
Ez a megoldást csak a bootra használt SSD-re lehet alkalmazni, amin a rendszer van? Vagy ha van a laptopban 2. HDD, azt is le lehet kódolni vele?
Nem tejesen értem, hogy ez a megoldás hogy lehet egyenértékű a Truecrypt teljes lemezes titkosításával. Ugyanis az több óra, míg végigmegy a lemezen.
-
-
veze
őstag
én is ilyenre használom a bitlockert. Ha elveszíteném aki megtalálja hát max leformázza de adatokhoz nem jut róla, (vagy ha a munkahelyemen felejtem a kollegák nem mazsoláznak rajta így) nem hinném hogy átlag mezei megtalálóknak otthon lenne a fiokban backdoor hozzá, ha van is ilyen. Aztán még a kényesebb anyagnak lehet ezen belül is konténer fájl.
-
vitemerius
tag
"Nem értek hozzá, sosem próbáltam" logikával adódik még néhány kérdésem a satás dologgal kapcsolatban:
- ha tönkremegy az alaplap, de a meghajtó ép marad, akkor azt gondolom kivéve a gépből külső meghajtóként nem tudom felcsatolni, de egy másik gépbe berakva a jelszóval el fogom tudni érni?
- ha tönkremegy a gép, akkor mondjuk egy live cd-vel el tudom érni a jelszó ismeretében az adataimat?
- ugyanezen esetek VeraCrypttel megoldhatók? -
vitemerius
tag
Doky586: Nem értek hozzá, sose próbáltam még a SATA jelszót, de szeretnék most egy laptopot titkosítani lopás esetére, ezért kérdem, hogy akkor mégis miért használnak sokan (pl. cégek is) titkosítást SATA jelszó helyett? A titkosításnak így elvileg csak a külső drive-ok védelménél van értelme, nem? Egyszerűen a gépben minden vinyót le kell SATA jelszózni, és kész. Vagy nem ilyen egyszerű?
-
-
-
King Unique
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest