Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #34769 üzenetére
Ez a HDD cserélghetős időszak megvan nekem is. Emlékszem, hogy 2001-ben 20GB-os volt csak a hordozós winyó (másoknak akkor 5-10GB volt az össz tárkapacitásuk) meg még amellett volt egy másik 20-as (később 40-es) HDD-m, így az ismerősi körben egyértelműen én voltam az elosztó. Ráadásul CD íróm is hamar lett. Emlékszem egy osztálytársammal újraírható CD-n cserélgettünk cuccokat, és sokszor hosszabb-rövidebb levelet TXTben is mellékeltünk egymásnak, kezdetben instrukciók voltak a cuccokkal kapcsolatban, később emellé különféle témákról kötetlen beszélgetés is indult. Tavaly találtam meg az egyik ilyen lemezt (2003 májusi írás!), jó kis időkapszula volt.
Ma már persze mindenre is a net, feltöltés mnég nem túl csúcs nekem, de 512Mbit a down, azzal már 8-10-20GB-s cuccok is hamar lejönnek.
Ami a "gamer"séget illeti, 1999-2005 között én is "üldöztem" a trendet, picivel lemaradva de állandóan próbáltam tartni a lépést. így visszanézve iszonyatos pénzeket éves szinten belelocsolva ebbe. De akkor ugye nagyon gyors volt a fejlődés, aminek az volt az előnye. hogy 1-2 évente cserélt az ember az agyon is észrevehető volt, a hátránya meg az, hogy 2-3 éves gép már használhatatlan vacak volt.
2005 után aztán az akkori gépemet (1700+ AMD Athlon XP) nagyon megtuningoltam, az kitartott 2009-ig. 2009-ben jó nagyot léptem, rögtön négymagosra váltottam az egy magos után, (meg két magosVGA) akkor nagyon komoly gamer rig épült, de így utólag visszagondolva voltak gyengeségei, bizonyos dolgokon ígyis sprolnom kellett (pl akkoriban a 2GB DDR2-es RAM már nem volt túl komoly, 4GB-os és abból is inkább DDR3-at volt már érdemes venni, csak nem volt rá háromszor annyim), de kellett is, mert az élet úgy alakult, hogy 2014-ig sajnos egy csavart sem tudtam venni a géphez. Megjegyzem 2014 januárjában is a hatalmas mázlinak köszönhetően tudtam lecserélni a Phenom 9500-at, amit ha akkor nem lépek meg, akkor kimaradt volna a 4th gen is, ugyanis akkor (ma már tudom) 2015ben lett volna esélyem némi faceliftre (ami kb a plusz RAMban és egy SSDben merülhetett volna ki) és csak 2021 tavaszán tudtam volna lecserélni az akkorra már 12 éves Phenom 1 + DDR2-es rendszert.
Most pedig azt mondom, hoghy szerencsés vagyok mert erőfeszítéseim megjutalmazódtak, szerencsére olyan gépem van, hogy egyetlen játéknak sem kell nézzem a gépigényét, és mindent nyugodtan maximumra vehetek nem lesz szaggatás. (I5 10400F 6C12T, 32GB RAM, RTX3060 12GB VRam, 1.5TB SSD, 6TB HDD - FHD 144Hz) Ez azért kényelem. (És mivel manapság sokkal lassabban avulnak el az alkatrészek, ez remélhetőleg még évekig így lesz, és utána is sok évig lesz még "használható" )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest