Hirdetés
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Akár be is tilthatják a Motorola mobilokat az USA-ban
- Lassú hatóságok? 5 éves ügy miatt bírságolták meg a Netflixet
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz Intruder2k5 #16912 üzenetére
Rendben, megpróbálom. WGET-tel leszedtem, viszont ZIP a fájl, hogyan bontom ki?
-
zsolti.22
senior tag
válasz Intruder2k5 #16910 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy letöltöm ezt:[link], felrakom valahogy usb-re és ssh-n keresztül a mtd -r-es paranccsal jó is lesz? Ez tapasztalat?
-
zsolti.22
senior tag
Gyári firmware visszarakásához elég a gyári firmware? Vagy itt is le kell vágni belőle X adatot?
-
zsolti.22
senior tag
válasz Pacee87 #16888 üzenetére
Ugyan nem Alex vagyok, de már "tapasztalt" e téren.
Én távolról már mindenhogyan elérem a routert, csak a játékaim számára kell nyitnom portokat a tűzfalon, csak éppen a tűzfal erősen teszi a dolgák és nem nyit portot egyelőre
Az biztos, hogy a routert kívülről és belülről is elérem a gép külső globális IP-címével a 9091-es porton, alapból, a tűzfalon nem állítottam semmit. Na jó, de kellett állítanom, mert a 192.168.1.1 volt alapból a /etc/config/firewall fájlban megadva, ezeket az értékeket írtam át a tényleges router IP-címemre, innentől kezdve ment a távoli elérés.
Tudom, hogy alap dolog, de sokan elfelejtik, hogy ftp-hez ftp://-re célszerű átváltani, valamint a Luci távoli eléréséhez a http://-s https://külső-globális-cím:443-ra.
Nálad nem a 0.92-es verzió fut, érdemes lehet ráfrissíteni!
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
Hogyan tudok portot nyitni ezen a tűzfalon az internetes játékok számára?
Próbáltam így:
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_ip' ''
option 'dest_ip' ''
option 'dest_port' '6112'
option 'target' 'ACCEPT'Ezt a Transmission 21234-es bejegyzés alá írtam, portcheckerrel leellenőriztem, de a port nincs nyitva.
-
zsolti.22
senior tag
válasz Intruder2k5 #16878 üzenetére
Köszi, annyira nem ismerem a linuxot, hogy kérdezés nélkül bármibe is belekezdjek. Inkább kérdezek, mielőtt elrontok valamit.
Még valami: az, hogy a QSS gombot megnyomom és ezáltal az USB leválasztódik, azt hogyan tudom beállítani, vagy ha ilyet nem is szeretnék, akkor hogyan válasszam le biztonságosan? -
zsolti.22
senior tag
Hogyan tudom módosítani a gyárilag 21234-es kinyitott portot a tűzfalban az általam megváltoztatott portra?
-
zsolti.22
senior tag
Még két kezdő kérdésem van:
Milyen default user/pass-al érem el az FTP tárhelyem a routerre dugott USB-n?
Csak úgy kihúzhatom az penit a routerből, vagy van valami gyors leválasztás, mielőtt megtenném? -
zsolti.22
senior tag
válasz Zenador #16873 üzenetére
Csak a képet néztem meg, de abból már látom, hogy mi lehet a baj:
A két router egy hálózatban van, így nem lesz oké. Az 1. emeleti routeren hagyd a 192.168.1.1/24 (?) maszkkal és ne adj meg neki átjárót, hiszen nem is kell. A földszint routeren állts másik hálózatot, mondjuk 192.168.2.1/24-et, átjáróként megadva neki a 192.168.1.1-et. Próbáld meg.
-
zsolti.22
senior tag
válasz Intruder2k5 #16868 üzenetére
Sosem használom a gyári hálózatot és maszkot
Köszi mindenkinek, már csak az FTP-hez szeretnék hozzáférni. Jól gondolom, hogy eddig minden defaulton van és Transmission által leszedett torrentfájlokat a /mnt/transmission/done könyvtárban levő fájlokat fogom látni FTP-n? -
zsolti.22
senior tag
Egy buta kérdés: hogyan érem el a Transmission kliensemet webes felületen?
Mod: megtaláltam, username transadmin, mi a default jelszó?
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
válasz PonPon #16857 üzenetére
nem vagyok angolos sem, de úgy néz ki, hogy nekem nem a QoS kell, ugyanis én nem prioritizálni akarok szolgáltatások, hogy melyik van a másikkal szemben sávszélességbeli előnyben, hanem szimplán a 120/10-es netemet akarom 2×60/5-ösre osztani úgy, hogy a routeren csüngő 1-1 gép fejenként a 60/5-ös sávszélt használhassa, nem többet. Megvalósítható? Csak mert a gyári firmwaren az volt.
-
zsolti.22
senior tag
válasz Intruder2k5 #16851 üzenetére
Az volt!
Már csak egyetlen kérdés: hol és hogyan tudom beállítani a következőt:
120/10-es internetem van és úgy akarom elosztani 2 gépre, hogy értelemszerűen 60/5 szávszél legyen mindkettőnek. A QoS-nél próbálkoztam, oda beírtam, hogy 60/5, de akkor összesen 60/5 lett a sávszél mindkettő gépre, mintha alapból ekkora lett volna a netem. Gépenként szeretném beállítani, kérdés, hogy hogyan. -
zsolti.22
senior tag
A DHCP-t hogyan tudom kikapcsolni?
-
zsolti.22
senior tag
válasz Intruder2k5 #16845 üzenetére
Köszi, és a Bandwidth control működik? Illetve valahol meg tudom nézni a sávszélesség használatot?
-
zsolti.22
senior tag
Ha felrakom a vargalexes frimwaret, akkor ezen az oldalon http://samiux.blogspot.com/2010/03/howto-dd-wrt-on-tp-link-tl-wr1043nd.html a 6. lépésben leírtak szerint vissza tudom rakni a gyári firmwaret, ha valami nem tetszene?
A vargalexes verzióban működik a sávszélesség megosztása (gyárin Bandwidth Controlnak hívják) és a forgalom naplózása, mint az eredeti firmwaren?Amennyiben olyan válaszokat kapok, felrakom én is a vargalexeset
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
válasz bpmcwap #16257 üzenetére
Azért kérdezem, mert egy korábbi verzión kipróbáltam egy leírás szerint, ahol opkg install paranccsal kellett volna telepíteni és hát nem sikerült, nem ismerte az opkg parancsot.
Jól értem, hogy ha felrakom a innen a legújabb DD-WRT-t, akkor egy apt-get install-lal fel tudom rakni a válaszodban is írt transmission verziót?
-
zsolti.22
senior tag
Üdv!
Van, akinek működik ezen a routeren, DD-WRT-ről (17201) bármilyen torrentet kezelő alkalmazás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Derail Valley
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 98%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch S7 45mm, Cellural(4G/LTE)Product RED,1 év gyári garancia, 1 év AppleCare+
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest