Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
A második megoldás kell neked.
Egyébként ezt a Z:\transmission\done megoldást a múltkor sem értettem. Véleményem szerint, bár lehet, hogy tévedek, teleírod a flash-t a letöltéskor, mert így ez nem a HDD-re mutat.
Azt hiszem ssh-n keresztül a blkid paranccsal megkapod az UUID-t. Nekem így vannak csatolva az eszközeim, 2 pendrive és egy HDD.[ Szerkesztve ]
Steve
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
-
suste
veterán
A hálózati meghajtóként felcsatolt meghajtónál nem látja az operációs rendszer, hogy milyen fájlrendszer van a meghajtón! Gondolom a winnek valamit oda kell írnia, ezért teszi oda, hogy NTFS. De egyébként neki tök mindegy, mert az kezeli, amire van kötve (itt a router).
-
suste
veterán
akkor ez sima AP-klines kapcsolódás
(ha beállítod a 940-en a wds bridging-et, és a 1043-on pedig a wds kliens-et (wds ügyfél aszem a luciban), beírod a megfelelő MAC címeket, akkor annak is mennie kellene)
ha a meglévő wifit törölted, akkor egy kicsit másabb a beállítás, mint amit írtam, mert az új intefész/zóna/wifi részt amit létre kell hoznod, (hogy szórja a 1043 is a netet wifin) LAN-hoz kell kötnöd/hidalnod[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
pont ezt fejtegettem egy tegnapi hozzászólásban
csak azt nem tudom, hogy a router wifi része képes-e végrehajtani mindkét feladatot egyszerre (egy interfésszel kapcsolat a másik routerral, másik interfésszel meg AP-ként üzemelni -ha igen,akkor ez lenne a repeater üzemmód )
linksys routeremen ddwrt alatt simán megy, de az egy másik fajta chipkészlet....egyébként hogy kapcsoltátok össze őket? WDS vagy AP-kliens?
-
suste
veterán
1.körben tisztázd le, hogy pontosan mit akarsz elérni.
Mert pl az ap-kliens módszerhez nem kell semmi szaktudás, egyik router sima ap, a másik meg felcsatlakozik rá wifin, mintha egy pc volna (menüben hálózat keresés aztán csatlakozás). Ha az ap a gyári fw-s, akkor 2 kattintás a másikon a luciban és kész is vagy. Viszont ilyenkor csak vezetéken lesz neted a 2., openwrt-s routeren!
Szóval ha kell a 2. routeren is wifi, akkor már WDS kell (mivel ha jól tudom repeater üzemmód nincsen vargalex fw-ben).
Tehát melyik lesz az 1-es és melyik a 2-es router, és hogyan akarsz ezekre csatlakozni (csak kábel vagy wifi is)? -
Kicsirics77
veterán
a pendrive
így első körben
meg ha van extroot akkor az
sima swap és a többi ext4 partició és menni fog
ha van ddns esetleg innen ránézek neked ha gondolod csak priviben adj elérést.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
raidx
őstag
Ha modemről van szó, abba nem egyszerű a bejárás és nagyon nem is kell. Ha Router akkor az alján lévő cimke tartalmazza a belépéshez szükséges címet, nevet, jelszót. Ha Modem-Router egybe akkor viszont kellene a pontos típus, ami szintén az alján lévő cimkén megtalálható. Ha le van kopva, akkor szintén valahogy be kell azonosítani a kütyüt.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Kicsirics77
veterán
"A kék led meg akkor világít a motorolán ha használja és látja mind a 4 frekit."
lehet a modem meg a router közötti gigabites kapcsolatra utal de lehet csak arra hogy teljes sávszélt használ a központ felé...
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
honnan tudjam,hogy ti mit állítgattok,ezt nektek kellene tudni...alaphelyzetben nem kellene a modemnek sem felhasználónevet sem pedig jelszót kérni
#Winne: a transmission fülön van egy olyan rész a beállítások közt hogy letöltési korlát és feltöltési korlát engedélyezése azt kérdeztem volna,hogy ott nem aradt-e pipa a feltöltési korlát előtt...
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
meg kellene nézni hogy a modemednél mit jelent ha kék a led és nem zöld
10/2 invitelnél minden hasít ezerrel...
milyen szolgáltató bocs ha volt és nem olvastam vissza plussz a modem pontos típusa?jelenleg 1,07MB/s a letöltés
239kB/s a feltöltés[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
Ezt visszavonom!
Most jut eszembe, hogy ebbe a 2 napba (mióta használom a 1043-as routert) nem is töltöttem le ezzel a routerrel a gépemre. Most kipróbáltam. Szintén ugyanazzal a sebességgel jött le (160-180kb/s).
Egy 120Mb-os fájl 10-12 perc alatt jött le, pedig 15/3-as Net-em van. Ennek kb. 1 perc alatt lent kellett volna lennie.
Így már nem is biztos, hogy a Pendrive a ludas. Sőt!
Miért ilyen lassú a sávszélem?
Azt észre vettem, hogy mikor kicseréltem a routert erre a 1043-as (már okosított OpenWrz 1.1.5) routerre, akkor a KábelNet-es modemnek az 5-dik ledje (ami a router csatlakozásakor világít), az addigi zöld helyett kéken világít.
Pedig kihúztam a modemet a router csatlakozásakor, s mikor visszadugtam és kezdett felállni a modem, az elején még zölden világított a 5-dik led, s mikor teljesen felállt a modem, akkor átváltott kékre.
Mi nem lehet oké?
A router konfigurálásakor nem kellett bántanom a kapcsolat típusát, hisz DHCP van alapból, ez pedig a KábelNet-hez van.[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
suste
veterán
Régebben már sokan szívtak pendrive-val, tuti ez a baj!
hiába nagy az elméleti irás, olvasás,vagy akár win alatt is tud többet, valamiért nagyon megfogja a routert
valószínüleg a kicsi proci a ludas......
De a lényeg, hogy a pendrive miatt lassú a le/fel töltés, és ez fogja meg a routert is! -
hudyfiu
senior tag
Most láttam a szerkesztést...
Én tesztelésből azért visszaállnék az alap portra ami az fw-ben volt...
Lehet valamit elnéztél...+ az 500as vinyón leparticionálnék vagy 5 gigát ext4-re gépen, rádugnám routerre, felmountolnám a pendrive helyére és kiderülne ezekből sztem hogy hol a hiba.
Pendrive-ot nagyon nem szeretem, szívtam vele én is.
-
MODERÁTOR
-
libus
őstag
Ez nagyon fút!
Ha visszaveszem a transmission letöltési sebességét 100kb/s-ra akkor még elfogadhatóan jönnek be a weboldalak. Mi a baj?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Tamy
senior tag
A Z meghajtó csak a te gépedről Z meghajtó, mert így nevezted el a routerre akasztott winyó helyi hálózaton megosztott mappáját. A transmission a routeren fut, és a saját winyójára ment, így neki az nem a Z meghajtó, hanem a képen is látható eredeti elérési út. Egyébként Linux alatt nincsenek meghajtók.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
-
SteveBeard
senior tag
Fut a transmission?
Azért érdekes ez, mert végigcsináltam közben ugyanúgy rosszul, mint Te, nehogy hülyeséget mondjak, töröltem is és nekem megy minden, mint eddig.
De holnap már itt lesznek a profik és megmondják mi a teendő. Szerintem nem kell telepíteni.
Add ki ezt a parancsot /etc/init.d/transmission restart és utána próbálj csatlakozni.Steve
-
Zol77
aktív tag
Ha FTP-n csatlakozol a routerhez,akkor látni fogsz minden mappát elvileg.
Valószínű ott is lesz egy transmission mappa,amivel próbálkozhattál korábban.Én kikapcsoltam régen az incomplete mappát is,szerintem felesleges erőforrás zabáló.
Amikor kész a letöltés,elkezdi átmásolni a másik helyre. Úgyis látod ha lejött ,így sok értelmét nem láttam.[ Szerkesztve ]
-
Sebiferi
tag
Melyik extrootos - nem tudom, nyilván ehhez sem vagyok elég tapasztalt.
Az FW-t nem kell újra raknod. A Rendszer-->Mentés/Firmware frissítés fülön válaszd ki a Visszaállítás végrehajtása pontot.
Ha mindenképpen újra akarod rakni, akkor ez kell: openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade_vargalex_1.1.5Domoticz
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Idézet Alextől:
Általánosságban a pivot-overlay-t javasolják, a pivot-root csak egy extra lehetőség. Igazából nincs előnye.
És egy magyarázat.
Steve
-
SteveBeard
senior tag
Általában akkor tűnik el a wifi, ha nagyon megnő a router terhelése. Sokan ebből veszik észre először, hogy a router újraindul. Nem tudom mi lehet a gond nálad, a rendszer nálam is sd kártyán van, igaz a swap és a torrent HDD-re került. De Alex is, elmondása szerint, pendrive-ot használt külső tárolóként.
Jó éjt Neked is![ Szerkesztve ]
Steve
-
MODERÁTOR
Húúú, ezt nem tudom pontosan megmondani Neked, mert nekem nem ilyen routerem van, és nem is használok OpenWrt-t! Azt tudom, hogy Alex írt ehhez valami scriptet, ami benne van a firmware-ben, és ami leállítja a futó programokat, és le is válassza a pendrive-ot! Ha minden igaz, akkor ezt a funkciót rá is lehet tenni a QSS gombra, de erről pontosabbat majd mond olyan, aki már megcsinálta ezt!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Pr3s
aktív tag
SteveBeard írja felettem amit én is mondtam, hogy a transmission rossz helyre töltött, reseteld vagyis állíts mindet vissza defaultra és kezdd előlről a konfigot, és a csatolási pontokat és a korlátozásokat állítsd be elsőként
aztán mehet a transmission
és valószínűleg jó helyre fog menteni utána
de most biztos rossz helyre mutat neki a konfig -
DoItYourself
addikt
Transmission-el én nem foglalkozok, nekem PC-ről megy a torrent. A routeren le is állítottam a szervízt, akarom mondani a deamon-t. Amit észrevettem, hogy nálam is megcsinálta a könyvtárstruktúrát, de nekem mondjuk merevlemez van rákötve, nem pendrive - bár ez elméletileg nem számít.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
DoItYourself
addikt
A 3. verzióval formáztad? A parancssorossal?
-
Billu
aktív tag
szerintem rossz helyre tölt a transmission, a flashbe próbál
Itt az oldal közepe felé le van írva hogyan kell megformázni és felcsatolni a meghajtót.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=billu
-
DoItYourself
addikt
-
libus
őstag
Közben sikerült elérnem Webes felületről is, meg már tudott csatlakozni a Transmission Remote GUI program is.
A LuCi-ban a Szolgáltatások/Transmission-nál a Globális beállítások nem voltak engedélyezve, ezért nem értem el sehonnét. Most már a total commandernél is van: Openwrt/mnt/transmission mappa.
Már csak az a bajom vele, hogy ha elindítok egy letöltést akkor kb.10-15mp múlva leáll.
Elkezd szépen csatlakozni a Sederekhez, s elindul a letöltés, és egyszer csak megszakad.
Valamit még be kell állítani? Vagy valamit még aktiválni kell???Mire ezt megírtam, elszállt az Internetem (kb. 30 percig volt jó az Internetem)!
Azt írja, hogy "korlátozott kapcsolat".
Próbáltam azt is, hogy újraindítottam a routert, de semmi változás. Továbbra is csak "Korlátozott kapcsolat".
A LuCi-ban láttam, hogy a háttértár nincs engedélyezve. Pedig engedélyezve volt!
Kipipáltam az engedélyezés és rámentem a "Mentés és alkalmazás"-ra, de mindig kidobja. Nem engedi engedélyezni!
Mi a baja a routernek? Miért csinálja ezt velem? Valami a szoftver felrakásnál nem lehetett jó?
Mit csináljak??? HELP!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
Siker! Már van Internet!
Wifi-in is tökéletesen tudok kommunikálni a routerrel.
Viszont ezt a transmissiont nem érem el sehogy.
Telepíteni kellene? De úgy tudom benne van az Fw-ben.
A total commandernél is, ha rámegyek a hálózatra, s ott az Openwrt mappán belül van az mnt mappa, de ezen belül semmi mappa nem található. Miért?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Begi
senior tag
Ööö, ezt most nem értem. Én Litter-nek irtam a választ.
Csak azért kérdeztem,mert ez a tipikus esete annak, ha a router valamit mókol a HDD-vel. Pl. fájlrendszer ellenőrzése. Ez a HDD méretétől függően eltarthat akár 10-30 percig is.
Ha még 30 perc után sem indul el rendesen a router, akkor viszont az ext-root lehet a hibás. Ha lehúzod a HDD-t el fog indulni default beállításokkal.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
látom Alex már írta, hogy hiba volt átrakni DHCP-re a LAN-t, de azt nem írta mit csinálj.
Vagy resetelj egy nagyot (10mp folyamatosan), és kezd előről a beállítgatást, vagy dugd DHCP kiszolgáló mögé a routered, és akkor kap ip-t, be tudsz lépni.....
Szerintem az egyszerűbb az első megoldás.
A DNS hibánál próbáltad,hogy megadod a szolgáltatótól kapott DNS-eket? -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ez a tipikus hiba. LAN oldalt nem állítunk át DHCP típusra, hacsak nincs egy DHCP szervered otthon! Sokan úgy vélik, hogy a router csak akkor fog DHCP-n IP címeket osztani, ha ezt megteszik.
Pedig, ha belegondolsz, minden más firmware-ban statikus a LAN interface (igaz, ott nem is lehet váltani).Alex
-
DoItYourself
addikt
Kábelnet vagy DSL?
Megpróbálnám a helyedben a 940N beállításai alapján belőni az újat. Ehhez én belépnék a 940N menüjébe, és WAN-hoz kapcsolódó beállításokról képernyőmentéseket készítenék.
A DHCP, Hálózat/QoS menüpontnak szerintem nincs sok köze a WAN kapcsolathoz...[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Igen, ott tudod megadni a jelszót. Annyi, hogy alapban magyarul fog beszélni.
A scriptek engedélyezéséhez nem kell feltétlenül SSH. Futtathatod LuCI-ban is a Rendszer->Parancs futtatása ablakban ezt. Igaz, ott azt írtam, hogy SSH-n kell, de mehet a webes felületen is. Csak ne várd, hogy bármit is kiírjon a futtatás sikerességéről. Illetve nyilván ellenőrizheted is, ha ugyanott kiadod a
cat /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton
parancsot. Ez kiírja a tartalmát.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ha LuCI-n megváltoztatod a jelszót, akkor telneten már el sem éred a routert. Csak ssh-n. Nano-t nem kell telepíteni, a firmware része. A firmware-ban található csomaglistát megtalálod a blogomon.
Egyébként nem is feltétlenül szükséges ssh-n belépni, szinte minden config-olható a webes felületen.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Gyári firmware esetén nincs is SSH-d, tehát nincs más lehetőséged, mint a webes felületen feltenni. Ahogy a blog-omban is olvashatod, egyszerűen át kell nevezni valami rövidre a letöltött firmware-t (pl. 1043nd.bin) és az betallózni a gyári felületen. Azért ez sokkal egyszerűbb, mint előtte egy Gargoyle-t felrakni. Ha csak ezért tette, akkor nem értem, hogy miért nem egy OpenWrt-t tett fel. Ugyan olyan jó lenne.
Alex
-
SteveBeard
senior tag
szia!
a szkript egy része így néz ki:
#!/bin/sh
. /etc/diag.sh
sysfs=$(uci get system.led_usb.sysfs)
ENABLED=0
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
/etc/init.d/transmission stopItt kell az ENABLED=0 -t változtatni ENABLED=1 -re
Ezután, akkor fut le a szkript, ha megnyomod a QSS gombot.
[ Szerkesztve ]
Steve
-
jeriko2
tag
libus:
Uptime 59d 21h 52m 31s
De többször átléptem már a 100 napot is. Jelenleg vargalex v1.02 (trunk, r29492) firmware verzióval (most már gondolkodom a frissítésén). Samba, transmission folyamatosan megy, USB-n az 500GB-os samsung hdd szintén (táp nélkül). A load ritkán megy 0,2 fölé.
Korábban sokat szívtam a HDD-vel, de külső ház csere megoldotta a problémát.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
Igen, direkt szívatjuk magunkat.
Komolyra fordítva: nyilván az panaszkodik, akinek gondja van - akinek minden oké, az nem panaszkodik.
De ha ennyire nem bízol ebben a fw-ben, akkor inkább ne frissíts... ebben a kérdésben (gyári fw --> OpenWRT) kb. 10 perc alatt dűlőre jutottam. (nem bántam meg)[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
MD5-höz: a kiírt ellenőrző összeget vesd össze az md5sum file megfelelő sorában lévő összeggel.
-
MODERÁTOR
Én a 2-est javaslom, az extroot-os verziót!
Nem kell FTP szerver, az FTP Backup más célokat szolgál, semmi köze nincs a torrentezéshez! Természetesen a letöltött adatokat akár WiFi-n is át tudod másolni a gépre, vagy futtathatod a routerről is, mint hálózati meghajtóról...
Nem, először nyilván nincs LuCI, az majd csak később, frissítéskor vonatkozik rád!
-
MODERÁTOR
Bár nem próbáltam ki, de az az exe nyilván csak egy kicsomagoló, telepítő alkalmazás, és nem maga a driver! Attól, hogy "felerőszakolod" a rendszerre, még nem biztos, hogy az működni is fog... Szerintem a driverre nincs kompatibilitási mód, maximum elfogadod, hogy saját felelősségre telepíted, mindenféle MS hitelesítés és társai hiányának ellenére!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flották
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Acer Predator Bifrost Intel Arc A770 OC 16 GB GDDR6
- Canyon Stoic 2 XL
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest